En nog een keer, maar dit keer opgewarmdquote:Op woensdag 2 december 2009 15:57 schreef mazaru het volgende:
Vandaag eet ik andijviestamppot met spekjes en een bal gehakt.
andijviestamppot met spekjes en een bal gehakt.quote:Op donderdag 3 december 2009 13:45 schreef mazaru het volgende:
[..]
En nog een keer, maar dit keer opgewarmd
Ik denk dat ik bij jou eet vanavondquote:Op donderdag 3 december 2009 10:36 schreef DarkElf het volgende:
vanavond rosbiefsalade. Heb een mooi stuk rosbief gekocht, die braden we even aan in de pan en dan met pan en al de oven in tot ie goed is, in ons geval lekker mooi rose. Daar snijden we dunne plakken van en maak dan een salade met jonge blaadjes sla, dunne plakjes rosbief, cherrytomaatjes, verkurimelde blauwe kaas en wat dressing.
Erbij een lekker glas Merlot denk ik![]()
Voor toe heb ik hangop gemaakt en daarbij blauwe bessen en wat honing.
quote:Op donderdag 3 december 2009 10:36 schreef DarkElf het volgende:
vanavond rosbiefsalade. Heb een mooi stuk rosbief gekocht, die braden we even aan in de pan en dan met pan en al de oven in tot ie goed is, in ons geval lekker mooi rose. Daar snijden we dunne plakken van en maak dan een salade met jonge blaadjes sla, dunne plakjes rosbief, cherrytomaatjes, verkurimelde blauwe kaas en wat dressing.
Erbij een lekker glas Merlot denk ik![]()
Jammer voor je. Wij eten wat anders.quote:
Hee, dat hadden wij gisteren!quote:Op donderdag 3 december 2009 20:40 schreef Twizu het volgende:
Wij hadden Broccoli, Zalm en 'n aardappel!
fijn, dat gaan we nu straks ook halenquote:
tonijn (quote:Op vrijdag 4 december 2009 14:34 schreef uniekhoorn het volgende:
chicken tonight ajam pangang.
Heeft iemand zo een lekker recept voor tonijnsalade (toastsalade)?
Ik had iets heel anders in gedachten, maar ik ga je voorbeeld volgenquote:Op vrijdag 4 december 2009 14:35 schreef Curiosity het volgende:
Vanavond zelfgemaakte saté van de grill met pindasaus, stokbrood en gebakken uitjes
Ik heb nu hamlappen gebruikt. 500 gramquote:Op vrijdag 4 december 2009 16:03 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Ik had iets heel anders in gedachten, maar ik ga je voorbeeld volgen.
Hoe maak je de saté klaar, als ik vragen mag?
Klinkt goed. Ik heb zelf kip gebruikt en ook niet zo goed voorbereid als jij, pas twee uurtjes terug in de marinade gezet. Wel met olie, ketjap en sambal inderdaad. Ik ben niet echt een knoflookman, dus die teentjes heb ik er niet bijquote:Op vrijdag 4 december 2009 16:10 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik heb nu hamlappen gebruikt. 500 gram
Marineren in, 3 el zonnebloemolie, 3 el ketjap manis (abc), 2 teentjes knoflook geperst, wat sambal.
Minstens een nacht laten staan.
Ik heb een hele simpele marinade maar het smaakt super.
Nou ja, niet helemaal. Tartaartjes heel even gebakken, op meergranenbolletjes met rode ui en feta.quote:Op vrijdag 4 december 2009 19:21 schreef minilot het volgende:
Surprise-crisis in huis. Geen tijd om te koken! Dus maar even een stokbroodje saté maken.
Pics!quote:Op vrijdag 4 december 2009 20:01 schreef shmoopy het volgende:
Voor het eerst zelf sushi gemaakt.
Het zag er prachtig uit, al zeg ik het zelf
quote:en ik bedenk me nu dat ik foto's had moeten maken.
Anyway, het was érg lekker, maar als avondmaal zal ik het niet zo snel meer doen, als lunch vind ik het geschikter.
Heee, jij had sushi.quote:
Jep, maar, het moet wel een goede bal zijn, goede erwtensoep, huisgemaakt met liefde en goede ingredienten.quote:Op vrijdag 4 december 2009 21:22 schreef shmoopy het volgende:
Precies, een goeie gehaktbal is minstens even lekker als een ingewikkelde culinaire toer.
Morgen komt moeders met een grote pan erwtensoep langs, dat blief ik eveneens.
Riblappen hebben een lekkere smaak, en het gehakt bevat dan niet veel vet. Belangrijk is dat er geen zenen door zitten, het verschrikkelijk vers is en de structuur lekker los.quote:Op vrijdag 4 december 2009 21:35 schreef shmoopy het volgende:
Ja, die is gewend om van restjes het gehakt te maken en die ziet een mooi stuk vlees door de molen gaan.
Maar krijg je nou heel ander gehakt van riblappen? Ik snap dat 1x draaien een andere structuur geeft, maar is er een groot verschil als je er gehaktballen van maakt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |