FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat je jouw voorkeur qua chocola?
Suissedinsdag 1 december 2009 @ 20:09
1Wit


1Melk


1Puur
FunkyHomosapiendinsdag 1 december 2009 @ 20:10
EINZ
Folmerdinsdag 1 december 2009 @ 20:10
Pure witte melkchocolade.
Kimochidinsdag 1 december 2009 @ 20:10
Puur
L.nodinsdag 1 december 2009 @ 20:11
Wit.
ehqo.dinsdag 1 december 2009 @ 20:15
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:10 schreef FunkyHomosapien het volgende:
EINZ
Ik kies ook nummer één.
Eenskijkendinsdag 1 december 2009 @ 20:15
melk en puur
Pietsie1dinsdag 1 december 2009 @ 20:24
Veel.
littledrummergirldinsdag 1 december 2009 @ 20:25
wit
The_strangerdinsdag 1 december 2009 @ 20:25
1 ook voor mij..
kristyledinsdag 1 december 2009 @ 20:25
zolang er maar hazelnoten of praliné vulling inzit
Hitoridinsdag 1 december 2009 @ 20:28
Puur
9611Nielsdinsdag 1 december 2009 @ 20:29
Melk.
cheqydinsdag 1 december 2009 @ 20:30
Melkchocolade van C1000.
Mireldinsdag 1 december 2009 @ 20:32
Wit. En melk moet nootjes hebben anders is het te bitter. Puur al helemaal niet.
morpheus_at_workdinsdag 1 december 2009 @ 20:34
Wit of melk met nootjes
sweetlady-odinsdag 1 december 2009 @ 20:35
melk.
Rechterbaldinsdag 1 december 2009 @ 20:35
Foute chocolade

Chocolade smaakt zoveel beter als er bloed, zweet en tranen van kleine kinderen in zijn verwerkt
heiden6dinsdag 1 december 2009 @ 20:36
'Melkchocolade' is geen echte chocolade, maar veel te zoete meuk voor kleine kinderen. 'Witte chocolade' bestaat niet.
Kimochidinsdag 1 december 2009 @ 20:36
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:32 schreef Mirel het volgende:
Wit. En melk moet nootjes hebben anders is het te bitter. Puur al helemaal niet.
Jij lust gewoon geen chocola
Mireldinsdag 1 december 2009 @ 20:36
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:36 schreef Kimochi het volgende:

[..]

Jij lust gewoon geen chocola
Heb je gelijk in. Ik snap niet dat mensen de bitterheid kunnen uitstaan. Of is mijn tong te gevoelig ofzo?
08gnoT.dinsdag 1 december 2009 @ 20:41
(extra) pure. Afhankelijk van het merk kan wit nog lekkerder zijn, maar dat valt niet echt onder chocolade. Melk vind ik de minste, maar het hangt er maar net van af waar ik zin in heb.
Kimochidinsdag 1 december 2009 @ 20:45
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:36 schreef Mirel het volgende:

[..]

Heb je gelijk in. Ik snap niet dat mensen de bitterheid kunnen uitstaan. Of is mijn tong te gevoelig ofzo?
Bitterheid moet je leren waarderen
Arceedinsdag 1 december 2009 @ 20:46
Melk. Puur als goeie tweede.

Wit is nep.

Chocolade.
cheqydinsdag 1 december 2009 @ 20:47
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:36 schreef heiden6 het volgende:
'Melkchocolade' is geen echte chocolade, maar veel te zoete meuk voor kleine kinderen. 'Witte chocolade' bestaat niet.
Wat kan mij het nou verotten.
griekjeeedinsdag 1 december 2009 @ 20:48
Verschilt. Ligt eraan wat mijn mood is.
littledrummergirldinsdag 1 december 2009 @ 20:49
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:36 schreef heiden6 het volgende:
'Melkchocolade' is geen echte chocolade, maar veel te zoete meuk voor kleine kinderen. 'Witte chocolade' bestaat niet.
ouwe zeikerd
Ron.Burgundydinsdag 1 december 2009 @ 20:50
Puur
stylistedinsdag 1 december 2009 @ 20:52
Wit is voor watjes
Melk is voor mietjes
Puur is voor patsers

Puur dus. Minimaal 72% cacao.
en toch gaat een klein stukje wit er ook wel in..
L.nodinsdag 1 december 2009 @ 20:54
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:46 schreef Arcee het volgende:

Wit is nep.
Dus?
9611Nielsdinsdag 1 december 2009 @ 20:54

ShiroYashadinsdag 1 december 2009 @ 20:54
Van die chocolade met honing en stukjes amandelen.

Jammie.
Arceedinsdag 1 december 2009 @ 20:55
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:54 schreef L.no het volgende:
Dus?
Heeft het niet mijn voorkeur.
Twizudinsdag 1 december 2009 @ 20:58
Puur (min. 89% pré)
cheqydinsdag 1 december 2009 @ 20:58
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:52 schreef styliste het volgende:
Wit is voor watjes
Melk is voor mietjes
Puur is voor patsers
En dit soort posts worden vaak gemaakt door kleuters.
bijdehanddinsdag 1 december 2009 @ 20:59
Als er van dat witte pluis op groeit
--Tweety--dinsdag 1 december 2009 @ 23:47
Ik ging altijd voor de witte chocola.
Tegenwoordig eet ik geen chocola meer omdat er bijna altijd soja inzit waar ik allergisch voor ben.
Bartazdinsdag 1 december 2009 @ 23:52
Witte chocolade met gepofte rijst of gewoon melk. Puur ben ik absoluut geen liefhebber van, te bitter en niet lekker (en dat terwijl ik mijn koffie juist alleen lekker vind als hij flink sterk en bitter is )
Ben.dinsdag 1 december 2009 @ 23:53
Wit!
Sj0rsdinsdag 1 december 2009 @ 23:53
L.nodinsdag 1 december 2009 @ 23:53
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:55 schreef Arcee het volgende:

[..]

Heeft het niet mijn voorkeur.
Waar si de relevantie dat het nep is. Zeg dan gewoon dat het niet lekker is ofzo.
SuperrrTuxxxdinsdag 1 december 2009 @ 23:54
Doe mij gewoon alles maar!
V.dinsdag 1 december 2009 @ 23:54
Fairtrade.

V.
griekjeeedinsdag 1 december 2009 @ 23:55
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 23:53 schreef Sj0rs het volgende:
[ afbeelding ]
Die is fucking lekker, maar eik is die grote variant met noten nog lekkerder.
Adamesdinsdag 1 december 2009 @ 23:55
Koetjesrepen
verleidingdinsdag 1 december 2009 @ 23:56
Waar is melkchocolade met hazelnoten?
OPAQUEdinsdag 1 december 2009 @ 23:57


.
steppertdinsdag 1 december 2009 @ 23:59
puur, die van de aldi is best goed met 85% chocolade. Ik gebruik die ook altijd in de chocolade pudding
Hmmm ze hebben ook de pure gevuld met chcomouse of kersen, sinaasappel vulling en zo in duitsland.
De fairtrade heeft jammer genoeg maar 55% chocolade
Ben.woensdag 2 december 2009 @ 00:01
Je verdiept je er graag in he?
VeerEliwoensdag 2 december 2009 @ 00:01
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:36 schreef heiden6 het volgende:
'Melkchocolade' is geen echte chocolade, maar veel te zoete meuk voor kleine kinderen. 'Witte chocolade' bestaat niet.
Zo, hou oud ben jij hey? 80?
Witte chocolade bestaat WEL! Kijk maar



Maarre...doe mij maar melk, maar dan wel met stukjes hazelnoot of praliné vulling
Synthesistwoensdag 2 december 2009 @ 00:47
puur, en dan ook duur (verkade, cote d'or)

melk is cheap

wip is smerig
FunkyHomosapienwoensdag 2 december 2009 @ 00:47
quote:
Op woensdag 2 december 2009 00:47 schreef Synthesist het volgende:
puur, en dan ook duur (verkade, toberlone)

melk is cheap

wip is smerig
haha je zei wip
FCZwolleZuidwoensdag 2 december 2009 @ 00:52
Melkchocolade met rozijnen
vossswoensdag 2 december 2009 @ 00:54
quote:
Wat je jouw voorkeur qua chocola?
Kilt puur. En dan uit de koelkast
Ben.woensdag 2 december 2009 @ 00:55
quote:
Op woensdag 2 december 2009 00:47 schreef FunkyHomosapien het volgende:

[..]

haha je zei wip
Jij ook.
FunkyHomosapienwoensdag 2 december 2009 @ 00:58
quote:
Op woensdag 2 december 2009 00:55 schreef Ben. het volgende:

[..]

Jij ook.
Bonzai.woensdag 2 december 2009 @ 01:11


Zwarte Toblerone. De beste, met veel voorsprong
Ben.woensdag 2 december 2009 @ 02:28
quote:
Op woensdag 2 december 2009 00:58 schreef FunkyHomosapien het volgende:

[..]


Synthesistwoensdag 2 december 2009 @ 06:41
quote:
Op woensdag 2 december 2009 00:47 schreef FunkyHomosapien het volgende:

[..]

haha je zei wip
in rusland hebben ze niet eens chocola
ChipsZak.woensdag 2 december 2009 @ 08:32
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:11 schreef L.no het volgende:
Wit.
Some-Ladywoensdag 2 december 2009 @ 08:37
melkchococla van cote d'or
Ladylikewoensdag 2 december 2009 @ 08:39
CyclingGirlwoensdag 2 december 2009 @ 08:53
Wit of melk maar wel met hele noten er in.
HeatWavewoensdag 2 december 2009 @ 09:27
---->CUL
ekoo83woensdag 2 december 2009 @ 09:49
hele donkere en niet uit de ijskast, lekker smeuig op kamertemperatuur
Twizuwoensdag 2 december 2009 @ 09:49
quote:
Op woensdag 2 december 2009 08:39 schreef Ladylike het volgende:
[ afbeelding ]
Dat is 'm! De reep onder de repen!
Ladylikewoensdag 2 december 2009 @ 10:20
quote:
Op woensdag 2 december 2009 09:49 schreef Twizu het volgende:

[..]

Dat is 'm! De reep onder de repen!
de rest is niet donker
de rest is gewoon melk
garriejwoensdag 2 december 2009 @ 10:21
Melk
Trustenwoensdag 2 december 2009 @ 13:15
\

Blueswoensdag 2 december 2009 @ 13:23
quote:
Heel gezond: elke dag een beetje chocola

Chocola mag, chocolade moet zelfs. Als het maar pure chocola is. Daar zit veel gezonde cacao in. De boodschap zoemt al een tijdje rond in kringen van voedingswetenschappers. Met een publicatie in het Amerikaanse tijdschrift The Archives of Internal Medicine droegen Wageningse gezondheidsonderzoekers hun steentje bij.

Ze baseren zich op de zogeheten Zutphen-studie waarbij vijfhonderd mannen in Zutphen (65 jaar en ouder) vijftien jaar werden gevolgd.
De epidemiologen turfden wat de mannen de hele dag aten. Ze combineerden dat gegeven met onder hen voorkomende ziekten.

Wat blijkt? Door de inname van vier gram cacao per dag zakt de bloeddruk met enkele millimeters kwik. Het risico op sterfte aan hart- en vaatziekten neemt daardoor met 50 procent af, turfden ze. Althans afgezet tegen een groep oude Zutphenaren die niet meer dan een halve gram cacao aten.

Uit diezelfde studie blijkt ook dat optimisten eigenlijk geen pure chocola nodig hebben. Hun risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten is de helft kleiner, vergeleken met oude zwartkijkers, althans in Zutphen.

In repen pure chocolade zit zo'n 50 procent cacao. De rest is melk, zoetstoffen zoals (soms veel) suiker en vulstoffen. Voor een optimaal gezondheidseffect is ongeveer tien gram pure chocolade per dag nodig, stellen de Wageningers, die zoals het wetenschappers betaamt geen aankoopadvies willen geven.

In extra pure repen zit meer dan 70 procent cacao. Dan kan worden volstaan met enkele grammen chocola minder. Om de prijs hoef je dat niet laten. Extra cacao beïnvloedt de reepprijs nauwelijks; op de wereldmarkt wordt bitter weinig betaald voor - het plukken van - cacao.

In melkchocola of witte chocola zit weinig tot geen cacao: hooguit 20 procent. Om gezondheidsredenen koop je die dus niet. Ze bevatten veel (verzadigd) vet en veel calorieën, in de vorm van zoetigheid. Dat geldt ook voor niet al te pure chocolade.

In cacao zitten flavonolen, veel meer dan in bijvoorbeeld bessen, tomaten, wijn, knoflook en thee. Het zijn krachtige anti-oxidanten, stoffen die reactieve zuurstofmoleculen neutraliseren. Die ontstaan door zonlicht, door stress, door roken en door veroudering.

De reactieve stoffen zijn verantwoordelijk voor ongecontroleerde celdeling, een proces dat uiteindelijk leidt tot kanker. Ze veroorzaken ook aderverkalking. Anti-oxidanten doen daar wat aan, die houden de wanden van de bloedvaten soepel, blijkt uit Zwitsers onderzoek van eind vorig jaar onder rokers.

Mars, financier van nogal wat chocola-onderzoek, gebruikt 'gezond' inmiddels als marketingargument voor een calorie-arme reep, CocaoVia. Daarin zit veel cacao maar ook veel plantensterolen, als cholesterolverlagers. De tussendoor-repen zijn alleen in Amerika te koop. Nu nog mondjesmaat, maar vanaf april in alle supermarkten.
Toch eens op zoek naar die repen
Bron : VK
Ladylikewoensdag 2 december 2009 @ 13:39
quote:
Op woensdag 2 december 2009 13:23 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Toch eens op zoek naar die repen
Bron : VK
en anders lijken mij die 84% cacao repen van cote 'd Or ook een goede vervanger
evo87woensdag 2 december 2009 @ 14:09
een goeie pure valrhona reep.... hmmmmmmm
WRHwoensdag 2 december 2009 @ 14:25
het is vast vloeken in de kerk maar die echt donkere chocolade doet me niets, ben gek op de smaak van milka chocolade of witte chocolade (jaja, ik weet dat dat eigenlijk niet eens chocolade is officieel)
HaverMoutKoekjewoensdag 2 december 2009 @ 14:34
puur (72% en hoger)
Plumswoensdag 2 december 2009 @ 14:39
héél erg puur
melk hou ik echt niet van, tenzij nootjes oid erin.
wit is ook wel tof
ondeugendwoensdag 2 december 2009 @ 14:48
Puur
Joel-Smeetswoensdag 2 december 2009 @ 14:55
Wit,zonder enige twijfel
The_strangerwoensdag 2 december 2009 @ 15:11

Puur en met chili, goed en lekker...
Ladylikewoensdag 2 december 2009 @ 15:11
quote:
Op woensdag 2 december 2009 15:11 schreef The_stranger het volgende:
[ afbeelding ]
Puur en met chili, goed en lekker...
dat is met koken ook al zo'n lekkere combi
misterikswoensdag 2 december 2009 @ 15:17
quote:
Op woensdag 2 december 2009 08:37 schreef Some-Lady het volgende:
melkchococla van cote d'or
ongeveer hetzelfde

en zeker niet die mierzoete cacaofantasietjes zonder cacao genre koetjesreep
FunkyHomosapienwoensdag 2 december 2009 @ 15:31
quote:
Op woensdag 2 december 2009 06:41 schreef Synthesist het volgende:

[..]

in rusland hebben ze niet eens chocola
welles.
Twizuwoensdag 2 december 2009 @ 15:33
quote:
Op woensdag 2 december 2009 15:11 schreef The_stranger het volgende:
[ afbeelding ]
Puur en met chili, goed en lekker...
Waar koop je die?
The_strangerwoensdag 2 december 2009 @ 17:18
quote:
Op woensdag 2 december 2009 15:33 schreef Twizu het volgende:

[..]

Waar koop je die?
Ik vaak in Duitsland, in Nederland zou ik naast de supermarkt op Schiphol niet zo snel een adres weten.. (misschien online)
CP69woensdag 2 december 2009 @ 17:20
Puur, warm, vloeibaar druipend van een meisjes/vrouwen-lijf ...
Fastmattiwoensdag 2 december 2009 @ 21:13
Puur, maar dan wel met een flink hoog percentage.
quote:
Op woensdag 2 december 2009 00:47 schreef Synthesist het volgende:
puur, en dan ook duur (verkade, cote d'or)
Wat is er duur aan deze merken?
Ron.Burgundywoensdag 2 december 2009 @ 21:17
quote:
Op woensdag 2 december 2009 17:18 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik vaak in Duitsland, in Nederland zou ik naast de supermarkt op Schiphol niet zo snel een adres weten.. (misschien online)
Volgens mij hebben ze bij semi-groothandels als de Makro en Sligro dat ook wel.
La_Vitawoensdag 2 december 2009 @ 22:36


shinydiscoballdonderdag 3 december 2009 @ 00:59
Van Green & Black pure chocolade met kersen, of sinaasappel, of mint. Mjam.

Of gewoon van die hele pure, 90% ofzo. Dat het zo helemaal droog is en verkruimelt in je mond.

Yankeedonderdag 3 december 2009 @ 01:20
Ritter Sport Wit
mjandonderdag 3 december 2009 @ 16:22


en anders graag puur met hele pistache nootjes en fleur de sel:
Ladylikedonderdag 3 december 2009 @ 16:23
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:22 schreef mjan het volgende:
[ afbeelding ]

en anders graag puur met hele pistache nootjes en fleur de sel:
[ afbeelding ]
waar krijg je die met 99%
84 was het hoogste dat ik ergens gezien heb
mjandonderdag 3 december 2009 @ 16:24
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:23 schreef Ladylike het volgende:

[..]

waar krijg je die met 99%
84 was het hoogste dat ik ergens gezien heb
Een lading inslaan als je in Duitsland bent!
Ladylikedonderdag 3 december 2009 @ 16:25
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:24 schreef mjan het volgende:

[..]

Een lading inslaan als je in Duitsland bent!
Lidl?
aangezien het merk me wel bekend voorkomt
Toch eens richting kerkrade rijden dan
mjandonderdag 3 december 2009 @ 16:31
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:25 schreef Ladylike het volgende:

[..]

Lidl?
aangezien het merk me wel bekend voorkomt
Toch eens richting kerkrade rijden dan
Ik heb geen idee of ze Lindt chocolad bij de Lidl verkopen. Ik ga er niet speciaal voor naar Duitsland, maar als ik er toch ben loop ik een willekeurige supermarkt binnen en vaak hebben ze het wel.
mjandonderdag 3 december 2009 @ 16:33
Voordeel van de 99% is trouwens wel dat iedereen van je chocolade afblijft omdat ze het vies vinden
Twizudonderdag 3 december 2009 @ 16:33


Die zijn ook té goed
GuitarJJdonderdag 3 december 2009 @ 16:34
Paar jaar geleden wit, nu melk

en
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:33 schreef Twizu het volgende:
[ afbeelding ]

Die zijn ook té ranzig
Trustendonderdag 3 december 2009 @ 16:35
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:33 schreef mjan het volgende:
Voordeel van de 99% is trouwens wel dat iedereen van je chocolade afblijft omdat ze het vies vinden
Is ook vies.....
Twizudonderdag 3 december 2009 @ 16:38
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:33 schreef mjan het volgende:
Voordeel van de 99% is trouwens wel dat iedereen van je chocolade afblijft omdat ze het vies vinden
Ja inderdaad.

'Geef mij een stukkie!'
'Ok, is wel heel puur hè'
'Laat maar dan, mijn smaakpapillen zijn nog niet zo ontwikkeld waardoor ik alleen melkchocolade, wat je eigenlijk helemaal geen chocolade mag noemen, lust. '

[ Bericht 0% gewijzigd door Twizu op 03-12-2009 16:59:13 ]
HughMundelldonderdag 3 december 2009 @ 16:40
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
oh wat lekkerrrrrrrrrrr
Trustendonderdag 3 december 2009 @ 16:49
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:38 schreef Twizu het volgende:
'Laat maar dan, mijn smaakpupillen zijn nog niet zo ontwikkeld waardoor ik alleen melkchocolade, wat je eigenlijk helemaal geen chocolade mag noemen, lust. '
Zelfs met wel ontwikkelde smaakpupillen (wat zijn dat eigenlijk???? bedoel je niet smaakpapillen? ) is (bijna) pure cacao gewoon heel erg bitter

[ Bericht 0% gewijzigd door Trusten op 03-12-2009 17:00:46 ]
Twizudonderdag 3 december 2009 @ 17:00
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:49 schreef Trusten het volgende:

[..]

Zelfs met wel ontwikkelde smaakpupillen (wat zijn dat eigenlijk???? bedoel niet smaakpapillen? ) is (bijna) pure cacao gewoon heel erg bitter
Het is smaakpapillen inderdaad.

Nu durf ik niks meer te zeggen
Kimochidonderdag 3 december 2009 @ 18:28
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:23 schreef Ladylike het volgende:

[..]

waar krijg je die met 99%
84 was het hoogste dat ik ergens gezien heb
Jamin.
shinydiscoballdonderdag 3 december 2009 @ 19:14
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:22 schreef mjan het volgende:
[ afbeelding ]

en anders graag puur met hele pistache nootjes en fleur de sel:
[ afbeelding ]
Die eerste gaat wel heel ver, ziet er ook een beetje smerig uit!

Tweede lijkt me wel erg lekker
Miamzaterdag 5 december 2009 @ 20:13
after eight

melkchocolade met praline vulling
morpheus_at_workzaterdag 5 december 2009 @ 20:14
Sinterklaas had weer goed gekozen melk en melk met nootjes en bon bons
Yannick567zaterdag 5 december 2009 @ 22:46
Puur
casper019zaterdag 19 december 2009 @ 12:17
witte chocolade en dan lekker in je mond laten ''smelten''
Trustenzondag 20 december 2009 @ 18:07
Stevennnzondag 20 december 2009 @ 19:28


casper019zaterdag 26 december 2009 @ 19:53
engelse en amerikaanse chocolade repen!!! >> veel lekkerder dan die nederlandse meuk
sander-3zaterdag 26 december 2009 @ 19:58
quote:
Op zaterdag 26 december 2009 19:53 schreef casper019 het volgende:
engelse en amerikaanse chocolade repen!!! >> veel lekkerder dan die nederlandse meuk
Gaat dan lekker daar wonen als het daar allemaal veel beter is..
Weird-zaterdag 26 december 2009 @ 20:57
quote:
Op zaterdag 26 december 2009 19:53 schreef casper019 het volgende:
engelse en amerikaanse chocolade repen!!! >> veel lekkerder dan die nederlandse meuk
grappig, over het algemeen zijn amerikaanse repen meer cacaofantasie dan chocola
motorbloempjezondag 27 december 2009 @ 14:58
zo puur mogelijk voor 'gewoon een blokje'

en verder Cote d'Or met hele fijne nootjes, melk of puur
KillerBee4everzondag 27 december 2009 @ 16:19
quote:
Op zaterdag 26 december 2009 19:58 schreef sander-3 het volgende:

[..]

Gaat dan lekker daar wonen als het daar allemaal veel beter is..
Dit zegt ie toch niet? Als je ooit een Cadbury reep hebt geproefd, dan begrijp je casper wellicht wat beter
The_strangerzondag 27 december 2009 @ 16:21
quote:
Op zondag 27 december 2009 16:19 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Dit zegt ie toch niet? Als je ooit een Cadbury reep hebt geproefd, dan begrijp je casper wellicht wat beter
Ben ik het absoluut niet mee eens... Engelse chocola wil soms nog, maar geef mij maar Zwitsers/Duitse chocola...
Karinazondag 27 december 2009 @ 16:32
Pure chocolade en graag zo puur mogelijk en je hebt van die repen chocolade voor diabetes, die vind ik lekker Maar goede witte chocolade vind ik ook wel lekker. Geen melk.
uniekhoornzondag 27 december 2009 @ 17:22
"puur" van de Aldi!!
Of de witte met gepofte rijst
dralion13maandag 28 december 2009 @ 17:54
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 23:53 schreef Sj0rs het volgende:
[ afbeelding ]

Winner_Tacodinsdag 29 december 2009 @ 11:57
AH Delicata tablet white crisp of extra puur maar géén Swiss Noir
Mylenedinsdag 29 december 2009 @ 12:02
quote:
Op zondag 27 december 2009 16:19 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Dit zegt ie toch niet? Als je ooit een Cadbury reep hebt geproefd, dan begrijp je casper wellicht wat beter
Het cacao gehalte in een Cadbury reep is minder dan in een Nederlandse of Duitse reep chocolade.
prinseszondererwtdinsdag 29 december 2009 @ 12:37
Green&Black's Maya!
http://www.greenandblacks.com/uk/what-we-make/bars/maya-gold.html
Pietverdrietdinsdag 29 december 2009 @ 12:55
Lindt chocolade, alles boven de 55% cacao
Pietverdrietdinsdag 29 december 2009 @ 12:56
quote:
Op zondag 27 december 2009 16:19 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Dit zegt ie toch niet? Als je ooit een Cadbury reep hebt geproefd, dan begrijp je casper wellicht wat beter
Volgens mij was Cadbury de eerste die andere vetten dan cacaoboter ging mengen door chocolade.
Sinaradesdinsdag 29 december 2009 @ 13:59
Melk

En dan het liefst deze met gepofte rijst erin.

KillerBee4everdinsdag 29 december 2009 @ 14:01
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij was Cadbury de eerste die andere vetten dan cacaoboter ging mengen door chocolade.
http://www.cadbury.com.au(...)ilk-Ingredients.aspx

Zit er weldegelijk in hoor.
prinseszondererwtdinsdag 29 december 2009 @ 14:04
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 14:01 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

http://www.cadbury.com.au(...)ilk-Ingredients.aspx

Zit er weldegelijk in hoor.
Piet had het over mengen... er zit dus ook ander vet in:
quote:
Ingredients: Ingredients: Full Cream Milk, Sugar, Cocoa Mass, Cocoa Butter, Milk Solids, Vegetable Fat, Emulsifiers (Soya Lecithin, 476), Flavours. May contain traces of Nuts. Milk Chocolate contains Cocoa Solids 21%, Milk Solids 28%
KillerBee4everdinsdag 29 december 2009 @ 16:28
Dan begreep ik dit verkeerd, er stond "dan cacao boter" (i.p.v. 'naast'), vandaar mijn verwarring
PdeHoogdinsdag 5 januari 2010 @ 16:12
quote:
Op zondag 20 december 2009 19:28 schreef Stevennn het volgende:
[ afbeelding ]

Die is goed

En voor bakwerk heb ik zakken van 2,5 kg Callebout chips
chocolatesdonderdag 18 maart 2010 @ 17:40


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 18-03-2010 18:16:03 (Spam, en dat mag niet op fok) ]
Leintjeuhdonderdag 18 maart 2010 @ 18:13
Dit is ook niet nodig Lein

[ Bericht 90% gewijzigd door Isabeau op 18-03-2010 18:16:25 (Reactie op spam) ]
Spanky78donderdag 18 maart 2010 @ 22:13
Hoe bitterder hoe beter. Liefst 90% cacao oid. Heerlijk.
bellabeautivrijdag 19 maart 2010 @ 12:15
vroeger: wit ( veels te zoet vind ik het nu)
tijdje terug: melk ( met hazelnoten)
en nu neig ik steeds meer naar puur Is ook een stuk gezonder dan witte of melkchocolade
The_strangervrijdag 19 maart 2010 @ 13:32
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 12:15 schreef bellabeauti het volgende:
vroeger: wit ( veels te zoet vind ik het nu)
tijdje terug: melk ( met hazelnoten)
en nu neig ik steeds meer naar puur Is ook een stuk gezonder dan witte of melkchocolade
Bij mij ligt het meer aan mijn mood. Witte en romige melkchocola zijn "troost" voedsel pur sang. Qua smaak prefereer ik een lekker stuk pure chocola, maar het gevoel van een smeltend stuk witte dan wel melkchocola in je mond is toch ook wel erg prettig