14medusa | maandag 16 november 2009 @ 10:11 |
Laatst vond iemand het super vreemd dat ik mijn krab als volgt klaar maak.... noemde het zelfs barbaars... is er dan echt maar 1 manier om krab klaar te maken? ik doe het als volgt... ik kook de krab in water met zout voor ongeveer 10 minuten daarna breek ik de krab zo goed en zo kwaad als het kan in stukken daarna zet ik in een grote wok met olie op t vuur. Daarin fruit ik n grote gesnjpperde ui en flink wat geperste knoflook daarin doe ik massala, maggiblokje, aji-mo-moto, laos, kentjoer, zout, peper. en laat dat even meebakken. dan doe ik de krab erbij, roerbak, en na een paar minuten giet ik het onder met water, doe een hele madame chenet peper erin en laat het met de deksel erop een minuut of 15 koken op laag vuur. dan haal ik t deksel eraf en laat de boel flink inkoken. Je kan zo de tenen leeg zuigen met super mals door massala doordrenkte krabvlees. Ik vind het lekker! is het barbaars? of kun je gewoon lekker varieren met krab? | |
luciferist | maandag 16 november 2009 @ 10:20 |
ik eet ze rauw en levend. | |
14medusa | maandag 16 november 2009 @ 10:21 |
hhahahaha ![]() | |
garriej | maandag 16 november 2009 @ 10:21 |
quote:ik eet ze niet | |
TheoddDutchGuy | maandag 16 november 2009 @ 10:38 |
Just because you can eat doesnt mean you should... Blegh. | |
14medusa | maandag 16 november 2009 @ 10:39 |
eet je ook geen garnalen en kreeft dan.... I love it! | |
cherrycoke | maandag 16 november 2009 @ 10:40 |
http://www.helpwithcookin(...)ow-to-cook-crab.html | |
_Led_ | maandag 16 november 2009 @ 10:47 |
Koken, laten afkoelen, en dan een orgie van krab door aan tafel te breken en de krab enkel met een beetje goede mayonaise te eten ! | |
controlaltdelete | maandag 16 november 2009 @ 10:51 |
krab moet je levend koken daar is niks vreemds aan. Dit weet iedereen toch? Maar ik eet dit soort dingen niet omdat ik het te wreed vind voor het diertje zelf. | |
14medusa | maandag 16 november 2009 @ 10:57 |
nee ik kook ze niet levend ik ga naar de markt die man maakt ze dood voor je... volgens mij snijd hij in zijn kop met een mes. dan meteen naar huis en daar gelijk bereiden.... ja t is wel zielig maar alle manieren waarop dieren worden geslacht zijn wreed! ben je wel eens in een slachterij geweest? weet je ook niet wat je ziet maar goed dat is off topic. ![]() | |
RobinOok | maandag 16 november 2009 @ 13:05 |
Bij elkaar worden je krabben dus zo'n half uur gekookt. Vind ik rijkelijk lang. Zet dan ook vraagtekens bij wat jij "supermals vlees" noemt. | |
14medusa | maandag 16 november 2009 @ 13:15 |
ja t is ook wel lang maar tis toch echt heel mals... je kan ook de krab meteen in de massala koken heb ik wel eens gedaan maar dan neemt ie t niet zo goed op, dus kook ik ze dan eerst. dacht dus ook nu zal het wel droog worden: helemaal niet... net zo mals als anders. Nogmaals ik eet het wel eens in een restaurant dus weet wel hoe de textuur hoort te zijn.... | |
14medusa | maandag 16 november 2009 @ 13:27 |
oh ja en erbij nog: ik heb het hier over die hele grote krabben he, dus een schaar is dan bijna net zo lang als je hand (ik heb dan wel vrouwenhanden maar je snapt welke ik bedoel denk ik) | |
Captain_Fabulous | dinsdag 17 november 2009 @ 16:23 |
Als je de krab of kreeft levend koopt, kun je ze gewoon een tijd in de diepvries zetten, dan gaan ze vanzelf in een soort winterslaap. Als je ze dan in 1 keer in kokend water gooit zijn ze in 1 keer dood. Tenmineste, dat zie ik vaak/hoor ik vaak. iemand die het kan bevestigen/weerleggen? | |
Pietverdriet | dinsdag 17 november 2009 @ 16:25 |
quote:Waarom in de vriezer, gewoon de koelkast is koud genoeg of anders ijswater | |
Captain_Fabulous | dinsdag 17 november 2009 @ 16:41 |
Maar het principe klopt dus. Mooi. | |
Erasmo | dinsdag 17 november 2009 @ 17:16 |
Daar is toch niks wreeds aan? Pats boem dood. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 november 2009 @ 17:30 |
quote:Ik zit er ook niet mee, hup de pan in. | |
Erasmo | dinsdag 17 november 2009 @ 19:41 |
quote:Ik denk dat het pijnpunt bij de meeste mensen is dat ze het beest nog levend zien en dat het geen anoniem stukje vlees is wat je uit een cellofaantje trekt. | |
dekkered | dinsdag 17 november 2009 @ 19:52 |
Ach jo, mensen moeten niet zo zeuren. of je eet het of je eet het niet. als je het te wreed vind dan eet je het maar niet. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 november 2009 @ 20:00 |
quote:twee drie dagen niets eten, weekje of wat max en dat is er bij verreweg de meeste mensen vanaf. Beetje loopen huilen over je eten is volgens mij een teken voor hoe ver mensen van de wereld af staan. Had een volwassen collega die er achter kwam dat melk uit koeien kwam, en wilde het niet meer aanraken. | |
regularjoeback | dinsdag 17 november 2009 @ 20:14 |
quote: ![]() welke idioot is al volwassen en weet nog niet dat melk uit koeien komt? ![]() | |
Barcaconia | dinsdag 17 november 2009 @ 20:19 |
quote:En zo is het maar net. Je bent pas een vent als je een koe met je blote handen afgemaakt hebt. ![]() Nee maar serieus, ik vind dat je die krab wel lang kookt, wordt het dan niet een beetje krabsaus? | |
Sicstus | dinsdag 17 november 2009 @ 23:25 |
Voor krabben geldt eigenlijk hetzelfde als wat de grote Anthony Bourdain al over kreeften heeft gezegd:quote: ![]() | |
PP. | dinsdag 17 november 2009 @ 23:28 |
quote:Wat voor wereldvreemde collega's heb jij? | |
EricT | woensdag 18 november 2009 @ 09:20 |
quote: ![]() | |
14medusa | woensdag 18 november 2009 @ 09:32 |
quote:nee echt niet zeg maar na het koken in water laat ik m afkoelen en dan gaat ie nog even de pan in met de massala las mn post nog eens door en opgeteld zijn de tijden wel erg lang ik denk dat de krab in totaal ongeveer 20 minuten kookt. maar de vraag was eigenlijk: is het barbaars om krab te eten met massala? of kun je dat gewoon kruiden hoe je het wilt? of hoort het gewoon dat je krab in water met zout kookt en met goede mayo eet.... | |
Panda72 | woensdag 18 november 2009 @ 11:30 |
Ach ja het is best zielig hoe zo'n beestje word gedood. Maar daarvoor laat een heerlijke krab echt niet staan hoor. Het beest is toch al kassiewijle en anders eet iemand anders hem toch wel op, dus kan ik net zo goed dat beest verorberen. Geld ook voor zuiglammetjes die zijn zo lekker mals. | |
Panda72 | woensdag 18 november 2009 @ 11:41 |
quote:Dat beest is al dood dus wreed vind ik het niet. En het maakt toch niet uit of je dat beest met met mayo of met massala eet? | |
14medusa | woensdag 18 november 2009 @ 11:47 |
vond ik ook.... maar had er commentaar op gekregen dat het echt niet kon en dat het niet zo hoort. Hoewel ik een surinaams vrouwtje sprak in mn flat vd week waar een massala walm uit dr huis kwam, dus ik begon over krab en toen zei ze meid heerlijk krab in massala dus denk dat t gewoon een kwestie van cultuurverschil is dat bepaalde mensen het dus raar vinden... | |
Panda72 | woensdag 18 november 2009 @ 12:21 |
Ach joh je hebt er altijd wel van die zeikerds tussen die zich willen bemoeien met wat je eet en hoe het wel of niet hoort. Boeiuh die mensen hebben waarschijnlijk niks beters te doen. | |
tjoptjop | woensdag 18 november 2009 @ 12:33 |
Moet je er nog zaken uithalen nadat ie gekookt is? Bij kreeft heb je dta darmpje geloo fik. Hefet de krab ook zoiets? Of is het gewoon openbreken en eten maar ![]() | |
golfer | woensdag 18 november 2009 @ 12:40 |
quote:Van de Noordzeekrab ( en ik neem aan dat we het hier over hebben) is eigenlijk alleen het vlees in de scharen eetbaar, hoewel ik wel mensen ken die de drab van onder de lichaamsschaal ook een delicatesse vinden. | |
tjoptjop | woensdag 18 november 2009 @ 12:46 |
quote:Atlantische zee krab (bestaat die). Gaat iig om krabben die in Portugal (algarve) gevangen worden ![]() |