abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74749100
quote:
Op maandag 16 november 2009 15:12 schreef TwyLight het volgende:
van wie ben jij een kloon trouwens?
ik, mijzelf, vraag maar aan een FA als je wilt
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  maandag 16 november 2009 @ 15:57:17 #52
104871 remlof
Europees federalist
pi_74750425
De eerste stap in het productieproces is de gisting. Dit kan op verschillende wijzen gebeuren.

Op kleinere schaal legt men de bonen in hopen en bedekt deze met bladeren van de bananenboom. Deze hopen kunnen 25 kg tot 2500 kg bonen bevatten. Soms legt men de bonen ook in manden. De meeste kwekers mixen hun bonen op de tweede of derde dag van gisting, enerzijds om meer homogeniteit te verkrijgen, anderzijds om meer zuurstof bij het proces te betrekken. Dit is om lactaatvorming te vermijden.

In plantages of gisterijen worden de bonen en pulp verzameld in grote houten bakken, die 1 tot 2 ton bonen bevatten. Meestal zijn de bakken niet te hoog om een groot contactoppervlak te hebben met luchtzuurstof. Soms worden de bonen na een tijdje gisten in een andere bak gebracht, eveneens om redenen van zuurstoftoevoer. Op grote schaal laat men de bonen meestal langer gisten dan op kleine schaal.

Afhankelijk van de soort laat men deze massa twee tot acht dagen rusten. In een eerste fase komen er micro-organismen, voornamelijk gisten, in de pulp. Vermoedelijk zijn insecten zoals fruitvliegjes verantwoordelijk voor deze introducties. De temperatuur kan hierbij oplopen tot vijftig graden. De gist is er verantwoordelijk voor dat op de eerste dag de suiker in het vruchtvlees wordt omgezet in alcohol en koolstofdioxide. Ook lactaatvorming kan optreden, maar dit is funest voor de smaak en dient daarom vermeden te worden. Dit wordt vermeden door genoeg zuurstof toe te dienen. Pectolytische enzymen en andere glycosidasen staan in voor de afbraak van de structuurgevende polysachariden. Het vruchtvlees wordt vloeibaar en spoelt weg. De extra zuurstof die hierdoor beschikbaar komt, leidt tot de verdere oxidatie van de alcohol tot azijnzuur, voornamelijk van de tweede tot vierde dag. De daling van pH (van ongeveer 6,5 tot 4,5) zorgt ervoor dat de celmembraan van de bonen meer permeabel wordt. De cacaobonen verliezen hun kiempotentieel en het oxidatieproces begint nu ook binnen de bonen zelf. Van de vijfde tot de zevende gistingsdag zijn het vooral de fenolische componenten die geoxideerd en gecondenseerd worden. Deze zijn verantwoordelijk voor de typische kleur (roodbruin) van de gegiste cacaobonen. De daling in hoeveelheid opgeloste fenolen verbetert de oorspronkelijke wrange en strenge smaak. Het gistingsproces is zeer belangrijk voor het uiteindelijke aroma van de cacao, en moet daarom met zorg gebeuren. Vanzelfsprekend moet ook de groei van schadelijke micro-organismen worden voorkomen. De gisting van de cacao vindt meestal plaats in het land van productie.
pi_74750463
quote:
Op maandag 16 november 2009 15:57 schreef remlof het volgende:
De eerste stap in het productieproces is de gisting. Dit kan op verschillende wijzen gebeuren.

Op kleinere schaal legt men de bonen in hopen en bedekt deze met bladeren van de bananenboom. Deze hopen kunnen 25 kg tot 2500 kg bonen bevatten. Soms legt men de bonen ook in manden. De meeste kwekers mixen hun bonen op de tweede of derde dag van gisting, enerzijds om meer homogeniteit te verkrijgen, anderzijds om meer zuurstof bij het proces te betrekken. Dit is om lactaatvorming te vermijden.

In plantages of gisterijen worden de bonen en pulp verzameld in grote houten bakken, die 1 tot 2 ton bonen bevatten. Meestal zijn de bakken niet te hoog om een groot contactoppervlak te hebben met luchtzuurstof. Soms worden de bonen na een tijdje gisten in een andere bak gebracht, eveneens om redenen van zuurstoftoevoer. Op grote schaal laat men de bonen meestal langer gisten dan op kleine schaal.

Afhankelijk van de soort laat men deze massa twee tot acht dagen rusten. In een eerste fase komen er micro-organismen, voornamelijk gisten, in de pulp. Vermoedelijk zijn insecten zoals fruitvliegjes verantwoordelijk voor deze introducties. De temperatuur kan hierbij oplopen tot vijftig graden. De gist is er verantwoordelijk voor dat op de eerste dag de suiker in het vruchtvlees wordt omgezet in alcohol en koolstofdioxide. Ook lactaatvorming kan optreden, maar dit is funest voor de smaak en dient daarom vermeden te worden. Dit wordt vermeden door genoeg zuurstof toe te dienen. Pectolytische enzymen en andere glycosidasen staan in voor de afbraak van de structuurgevende polysachariden. Het vruchtvlees wordt vloeibaar en spoelt weg. De extra zuurstof die hierdoor beschikbaar komt, leidt tot de verdere oxidatie van de alcohol tot azijnzuur, voornamelijk van de tweede tot vierde dag. De daling van pH (van ongeveer 6,5 tot 4,5) zorgt ervoor dat de celmembraan van de bonen meer permeabel wordt. De cacaobonen verliezen hun kiempotentieel en het oxidatieproces begint nu ook binnen de bonen zelf. Van de vijfde tot de zevende gistingsdag zijn het vooral de fenolische componenten die geoxideerd en gecondenseerd worden. Deze zijn verantwoordelijk voor de typische kleur (roodbruin) van de gegiste cacaobonen. De daling in hoeveelheid opgeloste fenolen verbetert de oorspronkelijke wrange en strenge smaak. Het gistingsproces is zeer belangrijk voor het uiteindelijke aroma van de cacao, en moet daarom met zorg gebeuren. Vanzelfsprekend moet ook de groei van schadelijke micro-organismen worden voorkomen. De gisting van de cacao vindt meestal plaats in het land van productie.
waar heb je dit nou weer vandaan gejat
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie maandag 16 november 2009 @ 15:59:22 #54
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_74750482
Dat heeft met Sebas te doen
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_74750566
quote:
Op maandag 16 november 2009 15:59 schreef ChipsZak. het volgende:
Dat heeft met Sebas te doen
Dat kon ik ook nog wel ergens plaatsen, maar alsnog
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:15:37 #56
58651 crew  murp
murp
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:15:50 #57
58651 crew  murp
murp
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:16:05 #58
58651 crew  murp
murp
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:16:15 #59
58651 crew  murp
murp
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:16:36 #60
58651 crew  murp
murp
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:16:49 #61
58651 crew  murp
murp
  Forum Admin maandag 16 november 2009 @ 16:16:59 #62
58651 crew  murp
murp
pi_74751114
murp +1 note, want postopkrikken mag niet, ken uw onzinregels mevrouw
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  maandag 16 november 2009 @ 16:21:27 #64
151257 Odysseuzzz
U bestaat niet
pi_74751180
quote:
Op maandag 16 november 2009 16:16 schreef murp het volgende:
postopkrik
  maandag 16 november 2009 @ 16:21:49 #65
151257 Odysseuzzz
U bestaat niet
pi_74751196
quote:
Op maandag 16 november 2009 16:21 schreef Odysseuzzz het volgende:

[..]


  maandag 16 november 2009 @ 16:21:59 #66
151257 Odysseuzzz
U bestaat niet
pi_74751199
Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten.
pi_74751229
quote:
Op maandag 16 november 2009 16:21 schreef Odysseuzzz het volgende:
Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten.
raar zeg, en toch kunnen posten
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  † In Memoriam † maandag 16 november 2009 @ 16:29:24 #68
127870 Ratelslangetje
Lady
pi_74751426
Dag Sebagger.
Giftig, Fel
Agressief en
Razendsnel
pi_74751486
Dus dan wordt hier maar gebaggerd onder het mom van Sebasser zou het zo gewild hebben?
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 16 november 2009 @ 16:39:09 #70
138448 PeZu
Suspended animation
pi_74751724
quote:
Op maandag 16 november 2009 16:31 schreef HostiMeister het volgende:
Dus dan wordt hier maar gebaggerd onder het mom van Sebasser zou het zo gewild hebben?
je kan ook gewoon wegblijven
There's a virus in my system
There's a virus in my brain
There's a virus in my system
And it's driving me insane
pi_74753527
quote:
Op maandag 16 november 2009 15:13 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

ik, mijzelf, vraag maar aan een FA als je wilt
Wat lul je dan over goede ouwe tijd je bent dit jaar geregistreerd
pi_74753600
quote:
Op maandag 16 november 2009 17:31 schreef TwyLight het volgende:

[..]

Wat lul je dan over goede ouwe tijd je bent dit jaar geregistreerd
omdat ik topics gezien heb jongen
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_74753690
In die nachtbaggertopics kwam ik nooit, kwam 'm vaak tegen wanneer de nachtbar al dicht was.
  maandag 16 november 2009 @ 17:36:06 #74
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_74753706
quote:
Op maandag 16 november 2009 17:32 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

omdat ik topics gezien heb jongen
"I was there"
0 topics op naam. 14.gif
pi_74753707
Sebasser zou je nu dissen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')