abonnement Unibet Coolblue
  zondag 7 maart 2010 @ 19:04:24 #51
130803 Gripper
Get a grip
pi_78855934
Vrijdag en gisteren een dagje met aannemers door het huis. 3 verschillende verhalen gehoord , en ik ben benieuwd met wat voor offertes ze uiteindelijk aankomen voor de dakrenovatie...

Een van de 3 wil alles van binnenuit kaalstrippen, en voor eens en voor altijd het hele dak aan de buitenkant isoleren. Duur grapje waarschijnlijk, maar wel het beste resultaat. De anderen hebben iets minder ver gaande plannen, en er is er zelfs een bij die beweerde dat je rustig een tweede isolatiepakket bovenop het eerste kunt leggen. Daar geloof ik niet zo erg in.... De tussenweg is een idee om ventilatieopeningen te maken in het oude isolatiepakket, en met een tussenruimte een nieuw isolatiepakket aan de buitenkant aan te brengen. Dan komt het dak ook op dezelfde hoogte alsd de andere daken in de straat die al gedaan zijn, wat optisch natuurlijk wel zo mooi is.

En omdat ik eindelijk eens de camera bij me had op het dak, kun je nu ook wel zien dat het dak wel wat aandacht kan gebruiken

Met uitzicht naar links, het dak van de buren.
(Dat pannetje ligt alleen maar los om over de nok te kunnen kijken)


Zijgevel, enkele stenen in de zijmuur zitten los. Het mortel bovenop (lelijk) zien we straks niet meer, want er mag net zo'n zinkgoot over het muurtje komen als de overbuurman heeft (zie het dak op de achtergrond)



Die overbuurman is aannemer, heeft ooit zn eigen huis als eerste in de straat gedaan, en ik heb hem ook om een aanbieding gevraagd. Het lijkt me een groot voordeel dat hij de bouwwijze van deze huizen al kent! Wel goede afspraken maken, want als je elkaar de rest van de tijd dat we er wonen kwaad aankijkt omdat er dingen mis zijn gegaan, is het voor niemand leuk.


Over de dakbedekking aan de voorkant kunnen we kort zijn: snel vervangen, ouwe rommel. Wat die dakpannen daar doen? geen idee, op het stuk pannendak aan de straatkant ontbreekt er geen, dus ze liggen er misschien als ballast? Of na een storm waarbij deze kapot waaiden zijn ze wel vervangen, maar de kapotte pannen niet mee naar beneden genomen?


Vriendin bekijkt het allemaal vanaf de ladder. De laatste aannemers die zaterdagochtend kwamen kijken zijn Hagenezen, en vonden het maar vermakelijk dat ze zo omhoog klauterde. "Zo, zomâh omhoâg mevroâw! U durf! wel zeg!"
We kwamen er al snel achter dat hij in zn vrije tijd bergen beklom, en voor zn werk huizen, dus gespreksstof genoeg

Overigens waren de Hagenezen de enigen die dachten de klus voor een bedrag rond de 6000 ¤ te kunnen klaren, wat me erg verbaasde, tenslotte hadden wij op ongeveer het dubbele gerekend. Alleen van hun heb ik nu een prijsindicatie, de anderen komen deze of volgende week met hun offertes.
ben benieuwd wat eruit komt!

Gisterochtend nog even bij de vloerenwinkel geweest waar de vloer ooit gekocht is. We hebben tenslotte straks een paar planken nodig om de ruimte onder het fornuis mee te leggen, en op de plek waar nu het halfhoge muurtje in de woonkamer staat moet ook wat komen te liggen. De vloerenman was erg bang dat de breedte die wij hebben, 19 cm, niet meer gemaakt wordt, en dat hij alleen nog 17 cm grenen vloerdelen had. Dus wij al , vond ie toch nog 5 planken van 19 cm, in een hoekje van zn magazijn, onder een goeie laag stof. 2 van de 5 zijn krom, en er zijn er een aantal met enorme gaten (5 cm) waar knoesten uitgevallen zijn, maar hee! we hebben planken, we gaan ze toch verzagen, dus om die knoesten kun je heen werken.
Op de koop toe kregen we ook nog 1 plank van 17 cm gratis, en als we echt tekort krijgen, kunnen we die 17 cm planken altijd nog onder het fornuis leggen, daar vallen ze toch niet zo op.
Die planken liggen nu veilig onder de bank, daar hadden we weer geluk mee.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_78856872
wat super vd vloer zeg!
Het is dus de bedoeling het dak alleen te isoleren??
Het golft ook leuk maar ik las iets over versteviging dat voldoende moet zijn
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 7 maart 2010 @ 20:07:21 #53
130803 Gripper
Get a grip
pi_78858621
quote:
Op zondag 7 maart 2010 19:30 schreef Ml-etje het volgende:
wat super vd vloer zeg!
Het is dus de bedoeling het dak alleen te isoleren??
Het golft ook leuk maar ik las iets over versteviging dat voldoende moet zijn
Dit is wat ik na dit weekend geleerd heb:

Dak is ooit van binnenuit geisoleerd door de huidige bewoners. Dus, isolatieplaten, rockwool, direct tegen het dakbeschot, en daarna plafondplaten ertegen aan, stuccen, klaar. Daarmee maak je het wel onmogelijk om later nog eens aan de buitenkant te isoleren. Of je moet binnen je plafondplaten eruit slopen, isolatie er tussenuit, en de plafondplaten weer terugplaatsen, plus opnieuw stuccen.

Ideaal zou zijn om isolatieplaten op het dakbeschot te leggen, daarop de panlatten, en dan de pannen. Hoe verder je isolatie naar buiten zit, hoe later de warme damp in je huis isoleert tot vocht. En dat condenseren kan het beste buiten gebeuren, wara het geen kwaad kan. Dubbel isoleren kan ervoor zorgen dat er vocht tussen de isolatiepakketten in komt te zitten, en dat na 10 jaar de dakbalken rot zijn.

Als we dat nu niet zien zitten qua kosten, laten we alleen de nokbalk ophogen en verstevigen (+ recht maken) en daarop nieuwe panlatten en pannen. Dan ziet het er voor het oog weer netjes uit, maar is er isolatietechnisch niks gebeurd, is ons dak volgende winter weer als een van de eersten sneeuwvrij. En het is natuurlijk niet zo handig om niks aan je isolatie te doen nu je erbij kan, zo vaak ligt het dak niet open.

Die golfjes zijn we straks hoe dan ook kwijt, of we nou voor oplossing A of B kiezen. En dan wordt het net zo mooi als bij het hoekhuis aan de overkant!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_78876884
weet niet hoeveel dat in kosten zou schelen om nu ook de isolatie aan te pakken. het is natuurlijk wel nu een prachtig moment om dat tegelijk aan te pakken.
zou ook zeker uitkijken met de buurman aan het werk zetten, wel handig natuurlijk maar het heeft ook wel een klein risico dat áls je discussie krijgt of er is iets niet goed gedaan of anders dan je het zou willen zien, dan zie je de beste man elke dag, best wel link.

mazzel met de vloerdelen!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_78876923
Het verhaal over de dubbele isolatie klinkt behoorlijk aannemelijk
Ben erg benieuwd naar de offertes.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_79584291
Wat is het uiteindelijk geworden?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  FOK!fotograaf donderdag 25 maart 2010 @ 21:17:53 #57
17893 Forno
pi_79586445
TVP'tje. Dat paarse schilderwerk, gruwelijk.

Huis met potentie.
pi_79706002
Nog 9 dagen
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 29 maart 2010 @ 14:47:37 #59
130803 Gripper
Get a grip
pi_79706926
Oh ja, ik vergeet bijna mn eigen topic. Van de 4 aannemers heb ik er nog 2 over, van 1 van hen ontvang ik nog een aanpassing op zn offerte zodat ik ook echt appels met appels kan vergelijken.
En voor de doemdenkers die bang waren dat het dak zo giga-duur ging worden: dat valt gelukkig allemaal reuze mee, het gaat lukken voor minder dan 9000 ¤ !
We zijn er zelf ook blij verrast mee, geeft weer ruimte voor andere dingen. Een raam in de douche bijvoorbeeld, het eerste plan was om in de muur aan de achterkant van het huis een raam te maken, maar nu denken we over een dakkoepel.

Forno: dat paars verdwijnt snel genoeg, want we krijgen ook meteen nieuwe boeiboorden bij het dakwerk. Gegrondverfd en wel, schilderklaar
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 30 maart 2010 @ 10:38:43 #60
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_79738132
quote:
Op maandag 29 maart 2010 14:47 schreef Gripper het volgende:
het eerste plan was om in de muur aan de achterkant van het huis een raam te maken, maar nu denken we over een dakkoepel.
Alcon Skylights, Veenendaal...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_79739426
Over dakkoepels : hier is een hele grote van 2 x 1 meter.
Na een paar jaar lekkage: blijkbaar te groot voor het relatief kleine platte dak.
Nu gaat het al jaren - 20 - goed.
Lichtopbrengst geweldig.
Warmte door de zon - ja die schijnt zomers - errug warm.
En als het regent : een takke herrie.
Kijken: alleen naar de lucht. Met een raam heb je meer contact met buiten.
Schoonmaken: handig als je erbij kunt op een windstille dag en lenig bent om vanaf een ladder over de rand te stappen met een emmer sop.
En de ladder in huis halen zonder de muren en trap te beschadigen.
En de koepel wórdt vies hoor !
Het viel mij al op voordat ik dit las, dat er eigenlijk wel weer een sopje overheen kan.

Volgende keer (?) kies ik voor zo'n buis.
Zal even opzoeken wat ik bedoel.
http://www.velux.nl/Particulieren/Producten/Daglichtspot

OK, ze noemen het nu daglichtspot.
  dinsdag 30 maart 2010 @ 13:13:23 #62
130803 Gripper
Get a grip
pi_79743177
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:38 schreef dribbel79 het volgende:

[..]

Alcon Skylights, Veenendaal...
Dat is vlakbij, ik werk in Ede. Ik kan altijd even contact opnemen: weet niet hoe duur die jongens zijn, maar ik heb bij 1 offerte van de aannemer een optieprijs van 900 voor de koepel, compleet gemonteerd, en het plafond in de badkamer weer netjes afgewerkt.

AnneX: vanaf het platte dak boven de keuken kom ik zo op het de badkamer om de koepel te schrobben, geen probleem. Ik klim wel op hogere dingen dan mn eigen huis
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_79749759
Lurk lurk! (slechte tvp)
Verbouwen, verbouwen, verbouwen!!!
  dinsdag 6 april 2010 @ 09:08:42 #64
130803 Gripper
Get a grip
pi_79993993
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 16:03 schreef Leonietje83 het volgende:
Lurk lurk! (slechte tvp)
Verbouwen, verbouwen, verbouwen!!!
Morgen, morgen, morgen!!!
De galerij thuis staat al vol met alle klusspullen, koffie-bier-fris voorraad voor de klushulpen, workmate, tuintafel&stoeltjes, schoonmaakspul, enz. enz.
Vandaag mn enige werkdag deze week, en morgen lekker aan de slag
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_79994110
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 09:08 schreef Gripper het volgende:

[..]

Morgen, morgen, morgen!!!
De galerij thuis staat al vol met alle klusspullen, koffie-bier-fris voorraad voor de klushulpen, workmate, tuintafel&stoeltjes, schoonmaakspul, enz. enz.
Vandaag mn enige werkdag deze week, en morgen lekker aan de slag

Succes morgen!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 6 april 2010 @ 09:20:49 #66
298284 Het_Fenomeen
Freddy Fokk!ing Fenomeen
pi_79994189
Ik woon in Nieuw-Vreeswijk
  woensdag 7 april 2010 @ 23:18:16 #67
130803 Gripper
Get a grip
pi_80066868
Klusdag 1!!!

Om half 12 stonden we voor de deur, en als eerste maar even het koffiezetapparaat geinstalleerd. Zo konden we de oude bewoners en de makelaar tenminste een bakkie aanbieden. Nadat ze weg waren eerst maar eens een tijdje blij rondgelopen, en al onze projectlijstjes (per kamer een lijst met taken) overal opgehangen.


Lief plantje van de vorige bewoners


Daarna maar eens begonnen met de vloerbedekking uit de slaapkamers slopen. Daar kwam op de overloop en de 2 kleine slaapkamers aan de voorkant een prachtig vloertje van onder tevoorschijn, zodat we nu serieus overwegen om dat laminaat lekker in de winkel te laten liggen





In de grote slaapkamer lag er hardboard tussen de vloerbedekking en de houten ondervloer, en die ondervloer is wit. Dat zal dus helaas niet zo'n mooie dieprode kleur opleveren als op de overloop en in de andere 2 kamers.


Daarna begonnen aan de schuur, aan de zijkant hangt een afdakje voor lage mensen, waar ik telkens mn kop aan stoot. Het heeft geen enkele functie, en is van plastic golfplaat gemaakt.

Weg ermee dus!

Vriendin lief staat te kijken in het smalle gangetje achter de schuur, er is ongeveer een halve meter tussen onze schuur en die van de tuin erachter. Die corridor ligt vol met kapotte bloempotten, plankjes, en een hele stapel dakpannen die we zometeen goed kunnen gebruiken. We wisten al dat er een behoorlijk stapeltje lag en dat we de helft van het dak (volgens de aannemer zijn er 250 pannen nodig) wel met de bestaande voorraad konden doen. We hebben er 180, dus dat is mooi!

En tenslotte de convectorput schoongemaakt. Prima oogst, vooral veel Lego. ook wat ongedefinieerd plakkerig spul onderin de put (er zit reflecterende folie in) waarop zich in de loop der tijd wat hondenharen hadden vastgezet. Maar de rommel is er uit!




In de hoek bij de muur is de vloer wat verzakt, en we waren bang dat dat nogal moeilijk zou worden om dat te verhelpen. De verzakking zit m in de balk die achter mijn neus verdwijnt, de balk dichterbij de muur is niet verzakt. Door in de convectorput helemaal achteraan bij de zijmuur een stut onder de balk te zetten, krikken we alles weer een beetje op, en zit er straks geen leefkuil meer in de woonkamer. Valt weer mee dus. Tot nu toe hebben we vandaag alleen maar dingen gezien die ons meevallen, vooralsnog lijkt er niets slechter aan toe te zijn dan we hadden gedacht.

Morgen op het programma: dit muurtje aanvallen, en daarnaast beginnen de oude keuken te ontmantelen
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_80067282
goed begonnen en grootse plannen
Flinke en nette schuur ook nog
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_80071611
quote:
Op woensdag 7 april 2010 23:27 schreef Ml-etje het volgende:
goed begonnen en grootse plannen
Flinke en nette schuur ook nog
Die schuur is inderdaad prima, gefundeerd op beton, tot een halve meter opgemetseld en daarna hout, en met een tussenwand verdeeld in tweeën. Achterin is een drumhok, compleet geisoleerd met eierdozen.

Een van onze klusvrienden is ook drummer, dus het klusje om dat te ontmantelen bewaren we voor hem als hij zaterdag komt helpen. Hij zal zich wel thuis voelen tussen de Iron maiden, Mötorhead en Peter pan Speedrock stickers

Boterham op, en weer die kant op
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_80071772
Klusze vandaag!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_80073909
Leuk! Ik zou zeker geen laminaat meer nemen! Vloertjes opschuren, opnieuw olieën/lakken en klaar is Gripper! (Zo kan je ook die witte vloer dieprood maken)
pi_80101935
JAJA JIPPIE JIPPIE YAY, wat is de hornbach een walhalla voor de klusser! Zo groot als de Ikea, maar dan met alleen maar klusspul. En voor ons extra fijn, hij zit op 5 minuten rijden in nieuwegein.
De reden dat ik er terecht kwam was omdat mn oude klopboor ineens de geest gaf. De aan-uit knop bleef ineens hangen, en ik kon na openmaken van het apparaat ook niet meer de ontgrendeling loskrijgen.
Dus, lekker shoppen voor een nieuwe, wat een straf


En verder vandaag:
muurtje tegen de vlakte, gaat prima met de achterkant van een kloofbijl!




De muur staat op de plavuizenvloer die onder de houtvloer ligt, dus we zullen moeten gaan schuiven en puzzelen met de vloerdelen, plus onze extra gekochte planken. Staat op de planning voor morgen.
Omdat er plastic gootjes op de plavuizen waren vastgelijmd waar de gipsblokken precies in pasten, konden we het heel netjes en zonder alteveel los puin verwijderen. Alleen nu zit er dus een u vormige sleuf in de woonkamer van ongeveer 4 cm diep en 20 cm breed.

En het lelijke groene hek op de uitbouw in stukken geslepen.


Ik dacht slim te zijn en er even een oud t-shirt onder te leggen, zodat het dakmateriaal niet in de fik vliegt. Het gaat er dan wel over een week af, maar om nou je huis na 1 dag al in brand te steken...


Shirt stond uiteraard binnen no-time in brand, dus voor elk volgende stuk slijpen heb ik het maar even nat gemaakt. Slimme Gripper
De balustrade zat met keilbouten vast in de muur, en die waren allemaal vastgeroest, dus eruit trekken lukte niet. Ik heb uiteindelijk met de klopboor (de oude, vlak voordat ie kapot ging) allemaal gaatjes geboord rondom de ankers, om ze eruit te kunnen halen. Muren vullen en weer pleisteren, en je ziet er niks meer van
Stukken hek staan nu netjes in lengtes van 2 meter in de tuin, morgen een oud ijzerman bellen of ie het wil komen ophalen. Misschen krijg ik er wel geld voor, wat is de kiloprijs van oud ijzer?

[ Bericht 0% gewijzigd door Gripper op 08-04-2010 22:03:17 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_80102767
En wat komt er in de plaats van het groene hek? Of gaan jullie er lekker vanaf boulderen? (Ja, zag jullie zolder in het Funda topic ooit )
Maar goed bezig, slopen is leuk he?
pi_80103056
quote:
Op donderdag 8 april 2010 22:05 schreef Beijtje het volgende:
En wat komt er in de plaats van het groene hek? Of gaan jullie er lekker vanaf boulderen? (Ja, zag jullie zolder in het Funda topic ooit )
Maar goed bezig, slopen is leuk he?
Slopen is super, en je ziet ook lekker snel resultaat. Straks als we gaan afwerken zal het tempo wel omlaag gaan...
het klimhok gaan we straks in de schuur opbouwen. Lekker met de 2 openslaande deuren open, net alsof het echt buiten klimmen is
Inplaats van het groene hek komt niks, wij gaan het niet als dakterras gebruiken (wat vroeger wel het doel was, toen zat er ook ergens een deur naar het terras die nu is dichtgemetseld)

Hoe gaat het bij jou met de afwerking? Wil de keukenvloer een beetje meewerken?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_80105247
Leuk en vurig bezig ! Gripper.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')