abonnement Unibet Coolblue
pi_95212780
OMG Oognip! Jij hebt supertijgers in huis! :D

Hier ook een redelijke faal van mijn AlCatraz. Al een paar weken komt er af en toe een rooie kater zich melden in mijn huis. Mijn katten natuurlijk over de zeik en gedoe en zo. Dus AlCatraz ook maar aangezet als ik thuis was. Ziehier het resultaat :')

Ow, ja, blijf maar rustig op die draden zitten om erover na te denken. 8)7
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_95212982
quote:
11s.gif Op vrijdag 8 april 2011 12:12 schreef Kper_Norci het volgende:

[..]

Dat meen je niet! Bij mij hebben ze er in het begin een paar keer aan geknaagd, maar toen ze erachter waren dat ze er niet doorheen kwamen hebben ze het nooit meer geprobeerd. Ik had ook niet verwacht dat bij dit net de katten er nog doorheen konden bijten. Het is geen dik staaldraad wat er doorheen loopt, maar toch.

Heb je nog wat over? Anders zou je het nog kunnen repareren. Klein stukje er opnieuw tussen knopen ofzo?
Haha ach ja ik had het ergens wel verwacht dat het zou gebeuren, Pingoo is echt een bijterd :P Hij houdt niet van eten dat voor hem bedoelt is, zoals snoepjes, visjes dat soort dingen. Maar dingen die niet voor hem bedoelt zijn, vindt ie alleen maar leuk om in te bijten en mee te spelen :') Toch houd ik van hem O+

We hebben geen gaas over maar zolang het bij dit gat blijft, is het wel goed. Hier kan ie toch niks mee. We gaan het met tie wrap (hoe schrijf je dat?) vastmaken denk ik maar dan hebben we weer kans dat ie aan die tie wrap gaat zitten bijten :')
Waar ik ook een klein beetje van baal is dat ze over de balkonrand lopen, dus ze staan dan op het net en daar wordt het net ook niet beter van. Maar we hebben het net nog niet zo kunnen maken dat het strak staat en ze er niet meer op kunnen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 8 april 2011 @ 12:32:24 #78
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_95212986
Shockproof rooie kat :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_95213156
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 12:32 schreef Oognip het volgende:

[..]

Haha ach ja ik had het ergens wel verwacht dat het zou gebeuren, Pingoo is echt een bijterd :P Hij houdt niet van eten dat voor hem bedoelt is, zoals snoepjes, visjes dat soort dingen. Maar dingen die niet voor hem bedoelt zijn, vindt ie alleen maar leuk om in te bijten en mee te spelen :') Toch houd ik van hem O+

We hebben geen gaas over maar zolang het bij dit gat blijft, is het wel goed. Hier kan ie toch niks mee. We gaan het met tie wrap (hoe schrijf je dat?) vastmaken denk ik maar dan hebben we weer kans dat ie aan die tie wrap gaat zitten bijten :')
Waar ik ook een klein beetje van baal is dat ze over de balkonrand lopen, dus ze staan dan op het net en daar wordt het net ook niet beter van. Maar we hebben het net nog niet zo kunnen maken dat het strak staat en ze er niet meer op kunnen.
Ik heb nog best wel wat over, dus mocht je het willen hebben, laat maar weten hoor! Ik zie trouwens dat het bij jou niet mogelijk is om het achter de balkonrand te monteren, ik heb dat bij mij wel gedaan, maarja, bij mij ging dat ook makkelijk. Maar bij mij lopen ze idd ook over de rand, en steunen ze tegen het net aan om er niet vanaf te pleuren :')
pi_95213557
Thanks Kper_Norci! Als het zo niet gaat zal ik het zeker laten weten! :)
Bij mij was het inderdaad niet mogelijk om het achter de balkonrand te bevestigen, het is een en al beton en we wilden er niet in boren dus het was handiger om het dan aan de voorkant te bevestigen.
  vrijdag 8 april 2011 @ 12:53:29 #81
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_95213795
Wat een interessant topic! Ik woon nu op een flat en in de 6,5 jaar is 1 van mijn katten 1 keer een verdieping naar beneden gevallen (ik verwacht dat ze gevallen is tenminste) vanaf het balkon. Verder blijven ze gelukkig aan de goede kant van de afscheiding, maar ik merk wel dat ik niet helemaal gerust ben als ze buiten zijn.
Nu heb ik plannen te gaan verhuizen (weet nog niet of het iets met een tuin of met een balkon wordt) dus leuk te lezen wat voor oplossingen er zijn!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_95230655
Onze poes is vandaag waarschijnlijk van de muur van de tuin gevallen(3 meter hoog) ze mocht altijd al wel de tuin in als ze wilde . Nu besloot ze dat ze wel eens verder wilde kijken, maar toen is ze er waarschijnlijk afgevallen en was haar teen uit de kom:( net een halfuur geleden terug van de dierenarts en mevrouw sloopt binnen 20 minuten meteen haar kraag ervan af:p voor de rest ligt ze heel zielig op de grond geluidjes te maken :(
Er overheen omdat ik naar het randje zocht...
pi_95292664
Ik baal! Ik zie net dat Muis een ander gat heeft gebeten ;( Wat een eikels zijn het eigenlijk :P Maar ik ben nu wel een beetje hopeloos en heb geen idee wat ik anders zou moeten. Ik kan het natuurlijk maken, maar dan zullen ze nog niet opgehouden zijn met gaten maken.
Iemand hier nog ideeen?
pi_95300203
Aluminium panelen misschien?
Weet niet of je mag boren in de muur of dat je het ergens aan vast kunt zetten?





Mijn vader maakt heeft dit gemaakt en bij ons huurhuis stond het zo op balkon met tye-rips aan de reling vast en de panelen onderling geschroefd.
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
  woensdag 20 juli 2011 @ 17:19:21 #85
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_99712440
Even een topickick. ;)
Wij hebben een dakterras van ongeveer 10x10, nu willen we het voor de katten zo maken dat ze naar buiten kunnen, we hebben 4 katten.
Maar hoe we dat moeten doen nog geen idee, we zitten vrij hoog in eenbovenwoning met veel wind, dus het moet echt goed stevig zijn en weerbestendig, ook moeten we er zelf in kunnen uiteraard.
Zo ziet het er nu uit, slechte foto i know maar het gaat om het idee.



De paaltjes is de grens tot wat we kunnen gebruiken ( die zijn ook in het beton gegoten dus erg stevig) dat zal ongeveer 8x5 worden, dat was ook het oude terras voor we het er uit hebben gehaald, het mag vanaf de weg namelijk niet zichtbaar zijn ( we wonen boven een bedrijf), verder naar links is de staalconstructie niet gebouwd op het gewicht van een dakterras, daar kan je wel gewoon op lopen maar niet vanalles neer zetten.

dus tips nodig, wat is de beste manier om dit katvriendelijk te maken?
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 17 januari 2012 @ 00:44:58 #86
163650 Greys
pi_106898143
Even vrij oud topic omhoog, want ik vroeg me af hoe dat nou zit met die stroomdraden, dat is toch alleen een piepklein tikje wat ze dan krijgen? Katten houden daar niets aan over toch, het is verder best diervriendelijk enzo? :+

En Cat, jij zei eerder in het topic dat het nadeel is dat als de kring onderbroken wordt door een takje er tegenaan ofzo, dat het dan niet meer werkt. Is dat in het geval van die (oude) foto's van die rooie hierboven op je draden niet het geval? :D Want daar zitten toch best veel takjes/blaadjes? Was dat dan niet de reden dat hij er gewoon bovenop kon gaan zitten?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_106902030
Volgens mij is het geen mishandeling want veel katten hebben de tik er wel voor over om hem toch te smeren. Ik ken een aantal mensen die zo'n systeem hebben en er niet tevreden over zijn omdat de katten er gewoon doorheen gaan.
pi_106975152
Omdat ik vind dat een kat zo natuurlijk mogelijk moet kunnen leven is een ren voor ons geen optie.
Wij laten de kat s,nachts naar buiten en s,ochtends komt hij weer binnen. Dan ligt hij de hele dag op de bank. Kattenhaters zijn mensen die alleen last van een kat hebben als ze hem zien. Ik heb zo,n kattenhater achter me wonen. Die praat met mij over die rot katten. Omdat hij niet weet dat wij ook een kat hebben. Op deze manier verstoppen wij onze kat al 10jaar. Zo kan dat beestje zijn leven lijden zonder opgesloten te worden. Ik vind katten de leukste huisdieren die er zijn, maar ga niet voorbij aan de behoefte van dit dier. Een tweerichtingsverkeer. Hij maakt mij blij en ik hem door hem zijn natuurlijke habitat te gunnen.

groetjes
gardenqueen,
  donderdag 19 januari 2012 @ 10:15:06 #89
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_106981050
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 00:16 schreef joopenma het volgende:
Een tweerichtingsverkeer. Hij maakt mij blij en ik hem door hem zijn natuurlijke habitat te gunnen.

groetjes
Zijn natuurlijk habitat? serieus? :')
In nederland hebben we geen natuurlijke habitat voor katten.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
pi_106981977
Joopenma; niemand vraagt je om jouw kat in een ren te doen, maar je zou ook gewoon niet in dit topic kunnen posten met je ideetjes over de natuurlijke habitat ( :') ) en zulks.
Dit topic is bedoeld voor kattenliefhebbers die behoorlijk zuinig zijn op hun katten, een andere afweging maken wat betreft de gevaren van de kat los over straat laten zwerven én geen overlast willen veroorzaken in de buurt, maar wél de kat veilig naar buiten willen laten gaan.
pi_107014830
EDIT: daar zijn andere topics voor :)
Je kat wel of niet naar buiten laten. Dit topic is voor mensen die er voor kiezen hun kat NIET los naar buiten te laten en welke manieren daarvoor zijn. Dus ik verzoek je vriendelijk die andere discussie niet in dit topic te houden.

[ Bericht 83% gewijzigd door Greys op 20-01-2012 00:31:24 ]
gardenqueen,
pi_154118422
Inmiddels is dit topic alweer een aantal jaar oud, en zijn de mogelijkheden om je tuin of balkon af te zetten, weer wat uitgebreider. Vandaar maar 'ns een kick van dit topic :) Let wel, deze post is geschreven vanuit mijn mening, en is zeker niet bedoeld om mensen met loslopende katten tegen de borst te stuiten. De mensen die hun tuin al afgezet hebben, zullen er ook weinig aan hebben denk ik, maar mensen die twijfelen over wel/niet afzetten, of niet weten dat die mogelijkheid er überhaupt is, zullen hier hopelijk wel wat aan hebben.

Allereerst, hier een aantal redenen om je tuin (of balkon) af te zetten:

-Geen kans op aanrijdingen.
-Geen kans op per ongeluk ergens opgesloten worden.
-Geen kans op vergiftigingen of aanvaringen met dierenbeulen.
-Geen kans op gevechten met andere katten, en daarmee is het risico op abcessen en zelfs dodelijke ziektes die overgedragen worden door o.a. gevechten, ook weg.
-Geen overlast voor je buurt, denk aan poepen in de tuin, sproeien (wat ook gecastreerde dieren kunnen doen), geluid van gevechten onderling, ongewenst bezoek inclusief haar in huis, of een leeggeviste vijver.
-Geen kans op vermissing of zelfs diefstal.
-Geen last van buurtkatten in jouw eigen tuin.
-Als je je kat thuis houdt, weet je ook zeker dat hij/zij alleen te eten krijgt wat jij hem geeft, en niet ergens anders nog gevoerd wordt of stiekem mee loopt te snacken. Dit is vooral handig bij katten op een speciaal dieet, of katten die af moeten vallen.
-Met medicatie kan het enorm belangrijk zijn dat je kat altijd op dezelfde tijden zijn medicatie krijgt, dan is het wel zo fijn als je weet dat hij niet de hort op kan zijn.
-Als je een oudere/zieke/onzekere kat hebt, dan kan deze ook lekker naar buiten zonder geterroriseerd te worden door buurtkatten.
-In het geval van een balkon, geen risico op naar beneden vallen of lekker bij de buren gaan zitten. Ook al heb je de meest brave kat met geweldige balans, een ongeluk zit in een klein hoekje, en als je kat afgeleidt wordt door een vlindertje wat voorbij fladdert of via de vensterbank aan de buitenkant even bij de buren wil gaan kijken, dan is de kans op vallen alweer een stuk groter.

"Maar dat is toch zielig, een kat hoort zijn vrijheid te hebben!"

Nou, jeetje, dan is een kat in een flat houden zonder enige mogelijkheid op een frisse neus vast helemaal dierenmishandeling! :+ Nee hoor, ik snap deze gedachte echt wel, en er zijn ook wel exemplaren die zo'n enorme drang naar de buitenwereld hebben dat ze thuis houden problemen geeft. Maar in verreweg de meeste gevallen gaat dit, eventueel met wat aanpassingen, hartstikke goed :Y En voor de oudere/zieke/onzekere katten die ik hierboven noemde, is het vaak juist fijn dat ze die stress van buurtkatten niet hebben.

"Een kat is een jager, dat is de natuur, waarom zou je hem dat afnemen?"
Even los van of het nog wel zo natuurlijk is als de jager een goede verzorging krijgt, en de prooi niet, is een afzetting niet perse het einde van de jacht. En de ene kat is inderdaad een echte killer, maar de andere vindt vogeltjes hooguit best vermakelijk om naar te kijken. Voor die echte jagers kun je je tuin ook aanpassen, denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik, of koop 'ns wat krekels of sprinkhanen, dit vinden sommige katten ook erg leuk. Daarnaast houdt een afzetting prooien zoals muizen en motten niet tegen, en als je geen complete afzetting hebt (ren of overspanning met net/gaas), dan zijn vogels ook nog prima te vangen :Y)

"Ik heb een enorme heg, hoe moet ik dat nu veilig maken?"
Dat kun je doen met kattennet, of door de heg kort te snoeien en er gaas voor te plaatsen, met bovenaan een stuk schuin gaas of ander soort van afzetting. De heg zal daarna gewoon door het gaas heen groeien. De openingen in het gaas kun je wat aanpassen op het soort heg, zodat het doorgroeien geen probleem is. Als je een gravertje hebt, dan kun je het gaas ook een stukje ingraven.

"Ik heb geen deur waar ik een luikje in kan zetten en/of mijn afgezette stuk tuin (of ren) is niet op het huis aangesloten"
Luikjes kunnen ook in muren geplaatst worden, en er zijn zelfs speciale luikjes voor glas. Je kan zelfs een loopbrug maken (op de grond of zelfs in de lucht), overkapt met gaas, vanwaar je katten zelf van en naar hun tuin kunnen lopen. In zo'n geval kun je dus ook denken aan een raam op de bovenverdieping wat aanpassen, zodat het raam altijd openstaat en een dichte constructie er omheen gebouwd kan worden waar je een luikje in kan zetten (zodat je niet met letterlijk een open raam zit te kijken). Wil je geen luikje omdat je bijvoorbeeld een huurhuis hebt, kijk dan 'ns online voor een oude deur en zet daar het luikje in. Als je dan gaat verhuizen, kun je de originele deur altijd weer terug hangen. En als je echt geen luikje kan of wil maken, dan kun je altijd nog zelf voor portier spelen :)

"Ik probeer mijn kat thuis te houden, maar hij wil alleen maar weg!"
Als je een saaie tuin hebt en een avontuurlijke kat, dan is de kans alweer wat groter dat poeslief het allemaal niet zo'n geweldig plan vindt. Maar er zijn zoveel manieren om je tuin op te leuken voor de kat! Denk aan uitkijkposten, krabplankjes, hele boomstammen, schuilplekjes, planten om onder te kruipen, hangmandjes (die radiatormandjes kunnen ook prima in de tuin), ... En je kan ook aan dingen denken zoals brokjes her en der verstoppen en een (vogel)drinkbak voor de kat neerzetten, zulke schalen vinden katten vaak fijn. Daarnaast maken sommige mensen een sluis bij hun poort, zodat ze zelf veilig naar binnen en naar buiten kunnen. Naar mijn ervaring is dit gewoonlijk echter niet nodig, als je je kat maar voldoende vermaak en overzicht biedt.

"Ik heb mijn tuin afgezet, maar er zitten regelmatig andere katten op de schutting te vervelen!"
Je kan je afzetting verder aanpassen of veranderen, of 'prikka strips' op de schutting plaatsen. Dit zijn strips vol met punten die gemaakt zijn om ongemak, maar geen schade te veroorzaken.

"Ik heb een boom in de tuin die gebruikt wordt als klimmeubel en/of ontsnapmogelijkheid."
Ook voor bomen zijn afzettingen te bedenken, van wat latjes en gaas een uitstekende, ronde schijf maken die je op de gewenste hoogte hangt, tot een soort omgekeerde bloempot van plastic op hoogte.

De opties (en mijn mening of wat ik her en der lees over de voor-/nadelen):

-Kattennet. Net wordt het meeste gebruikt om balkons af te zetten, maar daarnaast ook voor een stukje afzetting van tuinen zoals onhandige hoekjes, en om tuinen compleet te overspannen. Zie OP.
Voordelen: Beschikbaar in verschillende soorten, van bijna onzichtbaar (maar niet bijtvast) tot enorme lengtes en bijtvast (tenzij je de kat van Oognip bent :+ ). Handig om snel grote stukken te overlappen. Geeft de zekerheid, bij complete overspanning, dat er echt niks in of uit kan, ook geen vogels.
Nadelen: Als je een bijtertje hebt, kom je al snel bij een (wat) duurder, bijtvast net uit. Ook hier zijn overigens verschillende soorten van te krijgen. Bij complete overspanning, zit je natuurlijk wel tegen een lap net aan te kijken, al was ik daar zo aan gewend en vind ik het persoonlijk niet storend. En je moet je parasol misschien wat inkorten :P

-Gaas. Gaas kan gebruikt worden om je balkon mee af te zetten of zelfs je tuin mee te overspannen, maar het meeste gebruikt is toch het stuk schuine gaas.
Voordelen: Het schuine gaas houdt de meeste katten wel binnen/buiten. Het is een vrij goedkope oplossing, die snel aangebracht kan worden, op de manier die jij het mooist vindt. Van simpele boekenplank dragers of latjes tot een speciaal systeem (ProtectaPuss, zie eerste afbeelding). Je kan bij een lage schutting ook vrij makkelijk extra hoogte creëren met gaas.
Nadelen: Niet iedere kat laat zich even makkelijk tegenhouden, en ook eigenwijze buurtkatten komen er wel overheen - om vervolgens met een beetje pech je tuin niet meer uit te kunnen. Je moet dus mogelijk de baan gaas breder maken en/of op een andere hoek bevestigen. Een gaasafzetting, helemaal van verzinkt gaas icm betonnen schuttingen, ziet er niet altijd even gezellig uit. Gaas met plastic er omheen is vaak niet verzinkt, en zal dus na verloop van tijd kunnen gaan roesten op plekken waar het plastic weg is. Je kan niks te dicht bij de afzetting zetten, anders kan je kat alsnog doorspringen op de afzetting.




-Rolsysteem. Van het echte Oscillot systeem tot een huis- tuin- en keukenvariant met buizen op een gespannen draad.
Geen ervaring mee.
Voordelen: Ziet er netjes uit, helemaal als je het echte systeem gebruikt.
Nadelen: Bij een eigen variant van PVC buizen, kan het zijn dat je nog extra buizen in de buitenste buizen moet gebruiken, omdat 1 buis op draad soms makkelijk vastgezet kan worden door het gewicht. Zwakke plekken op de tussenstukken. Niet ideaal voor lagere schuttingen. Het echte systeem is duur (eerste afbeelding).



-Plexiglas. Een baan plexiglas over de gehele schutting, katten kunnen daar niet overheen klimmen.
Geen ervaring mee.

Voordelen: Niet te zien voor de buurt, omdat het aan de binnenkant zit. Op de afbeelding hieronder zit het nogal bobbelig, ik kon zo snel even geen plaatje vinden van een strakke bevestiging, maar het idee lijkt me duidelijk.
Nadelen: Je kan niks te dicht bij de schutting zetten i.v.m. doorspringen op de schutting. Niet ideaal op lagere schuttingen.


-Stroom/schrikdraad. Een systeem wat ook vrij veel gebruikt wordt, met meerdere draden. Zie OP.
Geen ervaring mee.
Voordelen: Werkt meestal prima. Niet zo opvallend als gaas.
Nadelen: Geen ervaring mee, maar in dit topic is al te zien dat het soms niet helemaal waterdicht is. Een oplossing als extra draden kan dan nodig zijn.

-Ren. Een kooi van metaal, of bijvoorbeeld hout met gaas. Zie OP.
Geen ervaring mee.
Voordelen: Er kan echt niks in of uit, tenzij jij dat wil. Een ren kan op maat gemaakt worden, kant en klaar gekocht worden, en (vrij) makkelijk verplaatst worden. Makkelijk om zitplankjes en dergelijke aan te maken.
Nadelen: Vaak een (erg) kleine ruimte, letterlijk een kooi in de tuin.

-Tuigje met rails. Door een rails te spannen in je tuin, en daar je kat-in-tuigje aan vast te klikken, kan je kat beperkt in de tuin rondlopen.
Geen ervaring mee.
Voordelen: Je kan precies bepalen waar je kat wel/niet mag komen.
Nadelen: Niet geschikt om alleen buiten te laten ivm in de knoop raken. Je zal zelf de kat altijd aan- en af- moeten lijnen.

-Tuigje. Je kat uitlaten. Zie OP.
Voordelen: Er zijn verschillende tuigjes te vinden, dus er zit vaak wel wat tussen wat de kat prettig vindt zitten en wat fijn voor jullie werkt. Op zich prima aan te leren. Je kan de kat trainen om met situaties zoals honden om te gaan (let wel, niet iedere kat wenst zijn energie te verbruiken aan training :+ )
Nadelen: Niet iedere kat vindt tuigjes fijn. Sommige katten raken buiten in paniek als ze b.v. een hond of vreemde zien. Je kat kan ook erg gefrustreerd worden van het wandelen, als de kat de buitenwereld als deel van het territorium of van het leefgebied gaat zien, zal hij niet begrijpen waarom hij het ene moment wel, en het volgende moment daar niet heen mag. Dit kan zich uiten in probleemgedrag zoals eindeloos miauwen, aandacht trekken, en ontsnappogingen.

-Petsafe. Onzichtbare omheining, wat werkt d.m.v. een halsband en een ondergrondse omheining.
Geen ervaring mee.
Voordelen: De ondergrondse omheining is niet zichtbaar.
Nadelen: Dit systeem wordt vaak als zeer kat-onvriendelijk beschouwd, een grote halsband die in de weg zit en een correctie die de kat erg gestrest en angstig kan maken. Schijnt niet altijd even goed te werken of juist willekeurig wel te werken terwijl het niet hoort.

-Metalen afschermers. Deze heb ik nog maar heel weinig gezien, dus kan er weinig over zeggen. Ik geloof dat het onderdelen zijn die op een boerderij gebruikt zijn o.i.d.? Deze worden bovenop de schutting geplaatst. (de foto's van het bevestigde systeem staan op een afgeschermde FB groep dus die kan ik niet zomaar laten zien).
Geen ervaring mee.
Voordelen: Simpel, goedkoop.
Nadelen: Ik geloof dat het niet alle katten binnen houdt.


Mijn situatie:
Ik heb 2 katten, en toen ik van een flat naar een huis verhuisde, wist ik meteen dat ik de tuin afgezet wilde hebben. Ik ben toen voor een simpele oplossing gegaan; een rol gaas, geïmpregneerde latjes schuin doormidden gezaagd (zodat je er meteen 2 hebt op de juiste hoek) en wat hoekprofieltjes, schroeven en een tacker. Dit werkte daar prima, ik heb 1x een andere kat in de tuin gehad toen mijn katten binnen zaten, dus dat was niet zo'n ramp. Vervolgens nogmaals verhuisd, en terecht gekomen in een buurt met veel loslopende katten, inclusief enkele ongecastreerde katers. De omheining had ik meegenomen, maar dit bleek op dit adres niet zo handig en mooi te zijn (dat laatste i.v.m. betonnen schuttingen). Er is enkele keren een buurtkat in de tuin geweest, inclusief een hardnekkige zwerver(?) die een paar keer de boel onder kwam sproeien en mijn katten aanviel, en vervolgens (als eerste kat) wel over dat gaas wist te klimmen. Ik heb toen een extra brede baan bevestigd, wat wel werkte maar waar het niet mooier van werd.

Een van mijn katten vind het ook uitermate vermakelijk om vogels mee naar binnen te slepen (van deels uit elkaar getrokken tot nog springlevend, is weer 'ns wat anders dan wakker worden van de wekker :') ), en ik ben absoluut dol op het beestje, maar het risico op een rondfladderend, bloedend vogeltje in huis zie ik niet zo zitten. Ik heb dus uiteindelijk gekozen voor een complete afzetting met een stuk gaas recht omhoog en de bovenkant overspannen met net, geen zorgen meer over mijn eigen katten én buurtkatten, en geen vogels mee naar binnen (muizen vliegen tenminste niet :P ). Daarnaast biedt de complete afzetting ook mogelijkheden om wat meer de hoogte in te gaan, het hoge plankje naast de poort is een grote hit, en er komt nog meer van zulk vermaak. Omdat mijn oudste kat artrose heeft en zich niet zo goed kan verdedigen of snel weg kan rennen/springen, en allebei mijn katten op een speciaal voer staan, ben ik extra blij dat ik dat stukje controle wel heb. En mijn katten? Die genieten van hun eigen territorium, waar ze 24/7 in kunnen, en geen last hebben van indringers O+
pi_171598598
* Drxx rotschop geeft!

Ik vroeg me af of iemand veilige, betaalbare opties weet om een balkon af te laten schermen, en hoeveel zoiets kan kosten (omg. Amsterdam)? Zelf doen is helaas geen optie voor mij :N
pi_171598713
quote:
5s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 16:20 schreef Drxx het volgende:
* Drxx rotschop geeft!

Ik vroeg me af of iemand veilige, betaalbare opties weet om een balkon af te laten schermen, en hoeveel zoiets kan kosten (omg. Amsterdam)? Zelf doen is helaas geen optie voor mij :N
De buurvrouw heeft alles afgezet met een net voor haar kat(ten) en wellicht de klus zetten op werkspot of marktplaats ? Hoeveel dat is bepaal je zelf, klussers sturen dan een offerte. Kan ik helaas geen indicatie van geven.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171641630
Gebruik makend van de rotschop: Ik heb zelfs sinds 1 week een petsafe voor katten die nooit echt buiten zijn geweest. Mijn beide katten zijn nog voorzichtig maar merk dat het niet echt werkt. Hij piept netjes als ze in de buurt komen maar het geeft geen schokje omdat de metalen delen niet op de huid komen..

Nu kan ik natuurlijk wat haar wegknippen bij de 2 dames zodat dit wel het geval is of de halsbandjes nog iets strakker doen (zitten al redelijk strak). De kleine heeft een schokje gehad (trok het halsbandje zelf iets strakker toen ze zat op een plek waar het niet mocht. Ze schrok maar was ook weer snel weer gewoon de oude (3 seconde) en liep weer verder. We hebben zelf ook de schok getest (en je voelt het wel maar doet geen pijn). De dames vinden het in ieder geval prachtig om lekker buiten te zijn en rond te baggeren.

Zijn er meer mensen met petsafe en hoe hebben jullie dit geregeld?
Lampjes fabrikant eerste klasse!
pi_171643585
Wij hebben petsafe al 8 jaar in gebruik en tot gisteren toe is er geen kat over heen gegaan, onze twee vorige katten niet en degene die we nu bijna 5 jaar hebben en Diallo die we nu 8 maanden hebben en natuurlijk is de jongste via het tafeltje van de buren over de schutting gegaan, gelukkig waren die andere buren thuis die ons waarschuwde.
Ik ga de halsband dus maar een standje hoger zetten.

Ook kan ik niet zien dat ze last van de halsband hebben, het enige is dat de nek kaal kan worden dus het is niet geschikt voor de hele dag om.
pi_171650783
Ik ga binnenkort verhuizen. Ze hebben nu een klein tuintje met betonnen schutting, ze hebben nog nooit aanstalten gemaakt er overheen te gaan. Maar dalijk heb ik houten schuttingen. Ik kom er maar niet wat nou de beste oplossing is.

Dat gaas zo schuin leek mij het beste maar nu lees ik weer dat buurtkatten er wel inkunnen en misschien niet meer uit dat lijkt me een drama :{
pi_171650870
Dat schrikdraad is ook niet waterdicht natuurlijk en dan kunnen er alsnog andere katten in
pi_171657335
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 20:39 schreef -Magica- het volgende:
Ik ga binnenkort verhuizen. Ze hebben nu een klein tuintje met betonnen schutting, ze hebben nog nooit aanstalten gemaakt er overheen te gaan. Maar dalijk heb ik houten schuttingen. Ik kom er maar niet wat nou de beste oplossing is.

Dat gaas zo schuin leek mij het beste maar nu lees ik weer dat buurtkatten er wel inkunnen en misschien niet meer uit dat lijkt me een drama :{
Ik heb ook gaas op de schuttingen en er is nooit een vreemde kat in mijn tuin geweest ;)
pi_171657453
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 00:14 schreef vronie het volgende:

[..]

Ik heb ook gaas op de schuttingen en er is nooit een vreemde kat in mijn tuin geweest ;)
Goed om te horen. Heb je ook zo schuin omhoog als op de foto's hierboven? Denk toch dat ik dat ga proberen en dan zie ik wel. Moet misschien niet zo panisch doen :X
Vind het alleen wel best lelijk maar je moet er iets voor over hebben :Y)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')