Bronquote:De soorten suikers in diksap
Diksap bestaat voor 100% uit fruit en is in feite dus sterk geconcentreerd vruchtensap met nog alle mineralen en fruitsuikers uit vers fruit. In tegenstelling tot de (goedkopere) limonadesiropen bevat diksap geen toegevoegde suikers, water of kunstmatige stoffen zoals conserveermiddelen, kleur- en geurstoffen. De hoeveelheid suikers is dus puur afkomstig uit de vruchten zelf. Diksap bestaat, net als fruit, uit drie soorten suikers: fructose (50%), sacharose (25%) en glucose (25%).
Hmm, daar zal ik dan toch nog eens naar zoeken. Thanx.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:49 schreef Sjeen het volgende:
Je bedoelt zonder toegevoegde suiker? Wat de suikers in diksap zijn natuurlijke suikers...
[..]
Bron
Tja, ik woon op het platteland, dus ik ben bang dat ik inderdaad maar eens een dagje stad moet inplannen. Reformwinkels zijn hier namelijk niet in de buurt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:47 schreef Ericr het volgende:
Reformafdeling van de supermarkt of bij een reformwinkel.
Hoezo? Explain. Fruitsuikers zijn toch juist gezonde suikers? Daar reageert je insulinelevel toch juist goed op. Zodat suikerziekte wordt voorkomen? Fruit geeft namelijk geleidelijker de suiker af aan je lichaam, waardoor je bloedsuiker niet meer zo erg schommelt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:52 schreef Lienekien het volgende:
Volgens mij is het ook weer niet goed om veel producten met fructose te gebruiken. Schijnt je lichaam minder gevoelig te maken voor insuline, waardoor suikerziekte kan ontstaan.
Inderdaad. Maar ik probeer dus momenteel echt af te kicken van de suiker. Dus tijdelijk, een maand ofzo, helemaal geen geraffineerde suikers. Blijkt best heftig te worden. Met afkickverschijnselen enzo. Maar daarna kom je weer in balans en kun je weer suiker toelaten.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:54 schreef Sjeen het volgende:
Gewoon alles met mate, nog altijd het beste volgens mij...
Jawel hoor, je lichaam reageert er minder heftig op wat betreft insuline en daarbij zorgen de vezels e.d. uit het fruit ervoor dat er minder suiker wordt opgenomenquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:56 schreef Hyperdude het volgende:
Natuurlijke suikers in fruit zijn geen haar beter dan suikers uit de fabriek.
Ben je niet gewoon ongesteld? Kan ook hequote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:57 schreef charlottu het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar ik probeer dus momenteel echt af te kicken van de suiker. Dus tijdelijk, een maand ofzo, helemaal geen geraffineerde suikers. Blijkt best heftig te worden. Met afkickverschijnselen enzo. Maar daarna kom je weer in balans en kun je weer suiker toelaten.
Dus niet. Fructose wordt anders in je lichaam opgenomen dan glucose.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:55 schreef charlottu het volgende:
[..]
Hoezo? Explain. Fruitsuikers zijn toch juist gezonde suikers? Daar reageert je insulinelevel toch juist goed op. Zodat suikerziekte wordt voorkomen? Fruit geeft namelijk geleidelijker de suiker af aan je lichaam, waardoor je bloedsuiker niet meer zo erg schommelt.
Insuline blijft inderdaad vrij laag, maar de lever moet het zien te verwerken. En dat is een stevige klus met de hoeveelheden fructose die we vandaag de dag binnenkrijgen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 11:57 schreef Trusten het volgende:
[..]
Jawel hoor, je lichaam reageert er minder heftig op wat betreft insuline en daarbij zorgen de vezels e.d. uit het fruit ervoor dat er minder suiker wordt opgenomen
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus niet. Fructose wordt anders in je lichaam opgenomen dan glucose.
Google anders eens op fructose en insuline of fructose en insulin resistance.
Ben je niet veel beter af als je juist geen vervangers gaat zoeken? Ik zie bijvoorbeeld niet in waarom een koekje bij de thee nodig zou zijn, behalve dan vanwege 'gezellig'.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:00 schreef charlottu het volgende:
Met 'ranja' bedoel ik niets zoets hoor. Ik bedoel gewoon water met een smaakje. 'kaal' water wordt ik niet warm of koud van.
En onder 'koekje' versta ik: iets te knabbelen bij de thee als de rest een suikerkoekje neemt.
Ik heb geen hoge verwachtingen hoor. Dat jullie met iets heerlijks komen ofzo. Maar zoek wel naar een beetje afwisseling. Want de hele dagen alle boterhammen met kaas...
Misschien heb je wel gelijk. Ik denk dat ik een beetje vastzit in mijn eigen patroon.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:05 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ben je niet veel beter af als je juist geen vervangers gaat zoeken? Ik zie bijvoorbeeld niet in waarom een koekje bij de thee nodig zou zijn, behalve dan vanwege 'gezellig'.
Bedankt voor je reactie en je tips.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:00 schreef Twizu het volgende:
Er zijn genoeg alternatieven! ( Gezonde Snack )
Succes in ieder geval.
Bedankt voor je support!quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:11 schreef B-FliP het volgende:
Ik heb zeker een half jaar zonder geraffineerde suikers en substitutes geleefd... Het is even zoeken, maar op een gegeven moment weet je gewoon wat waar in zit...
Je zal ook veel zelf moeten gaan maken, wat opzich helemaal niet verkeerd is... Ook zal je merken
dat vanzelf alles zoeter en sterker gaat smaken... Dit zal je ws al na een paar weken merken...
Als je dit een half jaar tot een jaar volhoud zal je ook daarna die zoete troep niet meer willen... De
enige zoetmaker die ik gebruik is honing...
Succes met deze verstandige beslissing!
Ketchup kun je ook vervangen door tomatenpuree / gepelde tomaten met wat kruiden (basilicum oid).quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:11 schreef charlottu het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie en je tips.
Ik wil er nog even bij zeggen dat ik niet perse wil afvallen ofzo. Het hoeft dus niet vetvrij te zijn. Tosti's zijn bijvoorbeeld prima te eten. (maar dan zonder ketchup)
Thanks!quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:17 schreef Twizu het volgende:
[..]
Ketchup kun je ook vervangen door tomatenpuree / gepelde tomaten met wat kruiden (basilicum oid).
Bijkomend voordeel (naast dat het supergezond is) aan 'niet geraffineerd' eten is dat je er onwijs creatief van wordt.
Nadeel is dat je op een gegeven moment alle pakjes- en ingrediëntenlijsten van buiten kent en een soort lopende wikipedia wordt. Mijn advies: Gezond eten is goed, maar doe het alsjeblieft niet obsessief!
Ah, je was mijn reactie al voorquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:16 schreef charlottu het volgende:
[..]
Bedankt voor je support!
Gelukkig kook ik al voornamelijk puur eten. Alles zelf bereiden. Niet uit pot of blik of voorverpakt. Alleen af en toe als ik geen zin heb om te koken.
En het is gelukkig ook niet zo dat ik suikerziekte heb ofzo. Dus ik mag best wat suiker. Zo ga ik bijvoorbeeld ook niet op zoek naar (duur!) suikervrij brood. 'Gewoon' volkoren vind ik prima. Doorslaan is allerminst de bedoeling.
Ik zal er eens naar zoeken.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:23 schreef Daphne-147 het volgende:
Er zijn een bepaalde soort winkels waar je alleen maar spullen kan kopen zonder toegevoegde suikers,zoals de producten van zonnatura. Ik heb vroeger zelf kandida gehad en had die spullen ook nodig.
Maar bepaalde winkels.
Oh, dus moeten we maar geen fruit meer eten? Je lever kan 150 g glycogeen opslaan. Zelfs al zou je fruit eten met een hoog % fructose (wat niet voor alle fruitsoorten geldt) moet je iets van anderhalve kilo per dag eten om daaraan te komen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 12:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus niet. Fructose wordt anders in je lichaam opgenomen dan glucose.
Google anders eens op fructose en insuline of fructose en insulin resistance.
Je conclusie is onjuist. Ik zeg nergens dat je geen fruit meer moet eten of zelfs maar iets in die richting. Ik waarschuw alleen voor het vervangen van producten met geraffineerde suiker door producten met fructose als suikervervanger. Omdat het dan wél snel oploopt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 13:40 schreef Ciske- het volgende:
[..]
Oh, dus moeten we maar geen fruit meer eten? Je lever kan 150 g glycogeen opslaan. Zelfs al zou je fruit eten met een hoog % fructose (wat niet voor alle fruitsoorten geldt) moet je iets van anderhalve kilo per dag eten om daaraan te komen.
Wat een nodeloze bangmakerij voor een prima voedingsbron.
Je vergeet even dat in het gros van de zoete bakkerijproducten glucose-fructosestroop als bulkmiddel wordt gebruikt. Zo'n 20 tot 50 gram is een prima hoeveelheid voor het lichaam, maar dankzij veel producten (frisdrank, onrbijtkoek, sultana's, noem maar op) ligt de dagelijkse intake van de gemiddelde mens hoger. Daarbij komt ook dat het TS gaat om een goede darmwerking, dan kan te veel fruit eten nog steeds leiden tot problemen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 13:40 schreef Ciske- het volgende:
[..]
Oh, dus moeten we maar geen fruit meer eten? Je lever kan 150 g glycogeen opslaan. Zelfs al zou je fruit eten met een hoog % fructose (wat niet voor alle fruitsoorten geldt) moet je iets van anderhalve kilo per dag eten om daaraan te komen.
Wat een nodeloze bangmakerij voor een prima voedingsbron.
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 13:55 schreef Ciske- het volgende:
Dan moet je dus die zoete bakkerijproducten laten staan en niet het fruit.
Fruit zowieso alleen in de ochtend nemen... Fruit en fruitdranken kan namelijk gaan gisten als jequote:Op vrijdag 23 oktober 2009 13:43 schreef charlottu het volgende:
Gelukkig maar, 1,5 kg fruit red ik niet ...
Je reageerde in de post die ik quotte anders wel op een post waarin charlottu het over het gebruik van fruit had. Als je dan reageert met "dus niet, want fructose wordt anders opgenomen dan glucose, etc", komt het nogal over alsof je het gebruik van fruit afwijst.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 13:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je conclusie is onjuist. Ik zeg nergens dat je geen fruit meer moet eten of zelfs maar iets in die richting. Ik waarschuw alleen voor het vervangen van producten met geraffineerde suiker door producten met fructose als suikervervanger. Omdat het dan wél snel oploopt.
Ze had het over fruitsuikers, ergo fructose en beweerde dat het gezonde suiker was. Dus niet.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 14:11 schreef Ciske- het volgende:
[..]
Je reageerde in de post die ik quotte anders wel op een post waarin charlottu het over het gebruik van fruit had. Als je dan reageert met "dus niet, want fructose wordt anders opgenomen dan glucose, etc", komt het nogal over alsof je het gebruik van fruit afwijst.
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 14:03 schreef B-FliP het volgende:
[..]
Fruit zowieso alleen in de ochtend nemen... Fruit en fruitdranken kan namelijk gaan gisten als je
het niet goed verteerd zoals in de avond en nacht waardoor je buik kan gaan opzetten en de
werking van je darmstelsel kan ontregeld raken... En nee je hebt echt geen 1,5 kilo nodig... In
groenten zitten zelfs vaak meer vitamine C dan in fruit en dit is veel beter te verteren... Laat
tropische vruchten het liefst staan... Ook zit er in groenten veel meer dan veel mensen weten,
zo haal je genoeg calcium op uit groenten en heb je daarvoor geen melk nodig... Genoeg
groenten eten is dan wel noodzaak...
Zorg wel dat je genoeg glucose en brandstof binnen krijgt omdat je anders snel moe wordt
(je hersenen werken op glucose) en de vitamine en mineralen opnemen kost ook brandstof...
Als je merkt dat je ineens heel veel afvalt is dit meestal een teken dat je te weinig brandstof
binnen krijgt...
Tahin is inderdaad écht goed.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 12:11 schreef Starr_003 het volgende:
Mijn tip; ga naar een natuurvoedingswinkel!
Daar vind je genoeg producten zonder toegevoegde geraffineerde suikers.
Ik ben verslaaaaaaafd aan Chocoreale pasta voor op brood. Natuurlijk gezoet, één met honing en de ander met maisstroop. Echt, overheerlijk!!! Duo Penotti kan er jaloers op worden hahaha
En bijvoorbeelde de Tahin sesampasta [ afbeelding ]
en zo zijn er nog veel meer overheerlijke dingen, alleen al voor op brood.
Maar ook gewoon snacks voor tussendoor, die natuurlijk gezoet zijn.![]()
Je kunt het leven zonder geraffineerde suikers en kunstmatige zoetstoffen echt prima volhouden hoorals je maar weet wat er te krijgen is zonder
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |