quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:20 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Uhu, net als manti maar dan makarna ipv manti.
volgens mij heet het "hamur kizartmasi", ik was net aan het zoeken, maar ik heb nooit eerder van deze naam gehoord, wij noemen het altijd "çırtma"quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:21 schreef zarGon het volgende:
[..]
Kan je een beetje vertellen wat het is? Misschien herkent mijn moeder het wel,.
Pasta..quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:20 schreef zarGon het volgende:
Wij noemen alles ook makarna gewoon. Lekker makkelijk. Niet pasta, macaroni, spaghetti, gewoon makarna.
Niet dat ik me herinner.. ik ga het vragenquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:21 schreef Bortecinem het volgende:
Hebben jullie weleens arabasi corbasi gegeten? Yozgat yemegi, volgens mij.
[ afbeelding ]
Ja, komt van Afyon heequote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:21 schreef Bortecinem het volgende:
Hebben jullie weleens arabasi corbasi gegeten? Yozgat yemegi, volgens mij.
[ afbeelding ]
Even gegoogled:quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:23 schreef Bilmiyorem het volgende:
[..]
volgens mij heet het "hamur kizartmasi", ik was net aan het zoeken, maar ik heb nooit eerder van deze naam gehoord, wij noemen het altijd "çırtma"
Ken je hamur cirtmasi wel?
Zoiets?quote:Malzemeler:
3 bağ pazı, 4 sap kara lahana, 2 sap pırasa (yeşil yerinden), 1 su bardağı kuru fasulye (Barbunya), 5 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, pul biber
Yapılışı:
Bütün sebzeler ayıklanıpyıkanır. Kaynayan suya akşamdan ıslatılan fasulye, tuz ilave edilip kaynatılır. Lahananın sapları ve pazının saplarıyla pırasa ilave edilir. Bir taşım kaynatıp biraz yumuşayınca diğer sebzeler ilave edilip, pişirilip, süzülüp, soğutulur. Soğuduktan sonra avuç arasında sıkılarak suyu alınır. Tencerede kızdırılmış tereyağı ilave edilip kavrulur. Servis yaparken üzerine kızdırılmış pul biberli yağ gezdirilip servis yapılır. Sıcak ikram edilir
Nee... Wel gesneden als baklava,quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:21 schreef Bortecinem het volgende:
Hebben jullie weleens arabasi corbasi gegeten? Yozgat yemegi, volgens mij.
[ afbeelding ]
Nee, komt niet eens in de buurtquote:
Echt kızartılmış hamur? Dan wel. Daar zijn wel foto's van op Google,quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:34 schreef Bilmiyorem het volgende:
[..]
Nee, komt niet eens in de buurt. Ik wilde je bijna zeggen dat je beter moest lezen, maar ik heb het verkeerd getypt. Ik had hamur cirtmasi i.p.v. hamur kizartmasi
Ken je dat wel?
Ja, ik kan nu pas foto's vinden. Ik kende de naam "hamur kizartmasi" nooit en het kwam ook niet in me op om het zo in te tikken. Ik kon daarom geen voorbeeld foto posten, ik heb het altijd als "cirtma" gekend.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:38 schreef zarGon het volgende:
[..]
Echt kızartılmış hamur? Dan wel. Daar zijn wel foto's van op Google,.
dit vind ik niet allemaal lekker, maar ik heb ook honger.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:39 schreef xminator het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
HEB HONGERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRr
lekkerquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 00:47 schreef Bortecinem het volgende:
Haha.
Wij BBQ'en zelfs wanneer het buiten -5 graden is. Echt een maand zonder BBQ overleven wij niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |