http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)Vreeman-vallen.dhtmlquote:Tilburg laat burgemeester Vreeman vallen
TILBURG - De gemeenteraad van Tilburg wil vanwege verstoorde verhoudingen en een onwerkbare situatie niet verder met burgemeester Ruud Vreeman.
Een meerderheid van 24 van 39 raadsleden heeft dat woensdagavond bepaald door een motie af afkeuring met die strekking te steunen.
De coalitiepartijen SP en VVD die de motie indienden menen dat Vreeman de verkeerde keuze heeft gemaakt door de gemeenteraad niet direct te informeren over de overschrijding van het bouwbudget van het Midi Theater. De instabiele politieke context die de burgemeester als verweer aanvoerde, doet er volgens de gemeenteraad niet toe.
De raad geeft de fractievoorzitters de opdracht om in beraad te gaan met de kersverse commissaris van de koningin Wim van de Donk over de ontstane situatie
Je doet je best zo intelligent mogelijk over te komen?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 06:56 schreef kitao het volgende:
In welk wijkkrantje staat dit nu weer vermeld?
Waar slaat dat nu weer op ?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 07:03 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Je doet je best zo intelligent mogelijk over te komen?
http://www.tilburg.nl/stad/ep/channelView.do?channelId=-9338&programId=11793&pageTypeId=8371&contentTypeId=1001&displayPage=%2Fep%2Fchannel%2Ftl_channel_related_content.jsp&relCntPage=%2Fep%2Fcontent%2Ftl_ed_ne_content.jsp&contentId=31022
Kwa grootte de zesde stad van Nederland met meer dan 200.000 inwoners. Dus ja, dat haalt de landelijke pers.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 07:34 schreef kitao het volgende:
[..]
Waar slaat dat nu weer op ?
Is Tilburg Landnieuws ?
Waar leg t danquote:Op donderdag 22 oktober 2009 07:44 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Ja, Tilburg is een redelijk grote Nederlandse gemeente.
Nog meer domme vragen?
FP-niveau FTWquote:Op donderdag 22 oktober 2009 08:03 schreef DikVoormekaar het volgende:
Weer een van de pvdafbraak regent minder . De regenten van de shariasocialisten maken ons land kapot met hun voilksverlakkerij en dienen zo spoedig mogelijk hun biezen te pakken.
Buitenquote:
waarom, oh waarom moet er altijd iemand zich belachelijk komen maken met zo'n opmerking.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 22:32 schreef JohnDope het volgende:
Wat een hilarische linkse corrupte boevenbende weer.
Als die Smolders echt zo corrupt is zoals die zowat heiligverklaarde vreeman beweert, is het op zijn zachtst gezegd erg opmerkelijk waarom die Vreeman niet destijds zijn aardsrivaal verlinkt had.
Heel erg duister allemaal weer.![]()
Wat vind jij dan van die ongeloofwaardige verklaring van die PvdA-er?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 22:41 schreef Harlon het volgende:
[..]
waarom, oh waarom moet er altijd iemand zich belachelijk komen maken met zo'n opmerking.
Socialsme is synoniem voor schnabbelen en of dat corrupt is.... dat is afhankelijk van ieders eigen normen en waarden.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 23:22 schreef Harlon het volgende:
Corrupt? waar haal je dat vandaan. Links, okay, maar links is niet per definitie corrupt, noch is het een boevenbende.
In noord-brabant. Het is de 7de stad van Nederland qua inwoneraantalquote:
En de locoi burgemeester is ook een pvda'er.En een partijbons, wat een belangenverstrengeling en zoietsquote:De Tilburgse PvdA-fractie berust zich in het vertrek van burgemeester Ruud Vreeman (PvdA) en richt zich nu op een goede afwikkeling.
quote:Jan Hamming (Vlissingen, 28 augustus 1966) is een Nederlands politicus. Namens de Partij van de Arbeid is hij wethouder in Tilburg en vicevoorzitter van het landelijke bestuur van de partij. Hamming groeide op in Breda en is vanaf zijn vijftiende actief voor de Partij van de Arbeid. Zo was hij werkzaam bij de Wiardi Beckmanstichting, Jongerenbeweging Niet Nix, het opleidingsinstituut van de PvdA en bij het landelijke partijbestuur.
Als loco-burgemeester en kreeg hij de portefeuille Ruimtelijke Ordening, Wonen, Integratie en Sport.
PvdA stemde anders braaf tegen de motie van afkeuring. Waarom er trouwens een motie van afkeuring in stemming is gebracht is mij een raadsel, een motie van wantrouwen is beter op z'n plaats als je wil dat de burgemeester vertrekt. Dat het een te zwaar middel zou zijn is onzin, je moet gereedschap gebruiken waar het voor gemaakt is.quote:
Nu maar afwachten wat ze nu weer gaan krijgen.....quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 11:26 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hij is eindelijk opgestapt, de arrogante zak.
Ik verwacht dat na de raadsverkiezingen in maart de pvdafbraak zo fors zal verliezen, dat men in heel veel colleges niet zal terugkeren. Ook verwacht ik daarom dat er veel burgemeesters van die partij de tijd daarna zullen worden gedwongen om op te stappen, dit omdat men niet kan samenwerken met andere partijen.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 17:10 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Nu maar afwachten wat ze nu weer gaan krijgen.....
Dat is geen antwoord op de vraag.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 23:13 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Wat vind jij dan van die ongeloofwaardige verklaring van die PvdA-er?
De meeste burgemeesters kunnen we missen als kiespijn.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:15 schreef Hephaistos. het volgende:
Ik zag hem van de week bij Pauw en Witteman, wat een onzinnig verhaal hing ie daar op zegZulke burgemeesters kunnen we echt missen als kiespijn.
Een van de weinige goede punten van D'66 de laatste jaren (imoquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:15 schreef Hephaistos. het volgende:
Zulke burgemeesters kunnen we echt missen als kiespijn.
Ga eens een paar colleges politicologie en staatsrecht volgen. Burgemeesters worden benoemd door de Koningin, niet gekozen en hebben een vaste ambtstermijn van 6 jaar. Burgemeesters hoeven niet samen te werken met partijen, het college van B&W wel. Maar als dat valt zijn het de wethouders die vertrekken, niet de burgemeester.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:13 schreef DikVoormekaar het volgende:
[..]
Ik verwacht dat na de raadsverkiezingen in maart de pvdafbraak zo fors zal verliezen, dat men in heel veel colleges niet zal terugkeren. Ook verwacht ik daarom dat er veel burgemeesters van die partij de tijd daarna zullen worden gedwongen om op te stappen, dit omdat men niet kan samenwerken met andere partijen.
Ik ben daar ook een groot voorstander van, mits de bevoegdheden ook uitgebreid worden. Jammer dat experimenten de nek zijn omgedraaid door burgers te laten kiezen tussen twee kandidaten van dezelfde partijquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:20 schreef Clairvaux het volgende:
[..]
Een van de weinige goede punten van D'66 de laatste jaren (imo) was het
gekozen burgemeesterschap. Kon me daar prima in vinden. Jammer dat ze
dat "kroonjuweel" hebben laten vallen.![]()
Met een gekozen burgemeester krijg je iig iemand die er staat voor z'n stad, niet
omdat ie in een vorig leven vakbondsbestuurder is geweest of duo-voorzitter
van een politieke partij.
Toch is het bijna standaard geworden dat burgemeesters worden voorgedragen door de raad. Formeel worden ze dan misschien benoemd door de Koningin, in de praktijk zal de samenstelling van de raad een flinke invloed hebben... Bij moties van afkeuring hetzelfde verhaal.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:26 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Ga eens een paar colleges politicologie en staatsrecht volgen. Burgemeesters worden benoemd door de Koningin, niet gekozen en hebben een vaste ambtstermijn van 6 jaar. Burgemeesters hoeven niet samen te werken met partijen, het college van B&W wel. Maar als dat valt zijn het de wethouders die vertrekken, niet de burgemeester.
Zucht. Een motie van afkeuring kan alleen als de burgemeester zelf iets fout doet. En dat moet heel erg fout zijn, want ontslag van de burgemeester moet bekrachtigd worden door de Kroon en die kan dat in theorie weigeren, als de grond ervoor te vaag is.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:32 schreef Hephaistos. het volgende:
Toch is het bijna standaard geworden dat burgemeesters worden voorgedragen door de raad. Formeel worden ze dan misschien benoemd door de Koningin, in de praktijk zal de samenstelling van de raad een flinke invloed hebben... Bij moties van afkeuring hetzelfde verhaal.
Ja, theorie dit, theorie dat... Leuk en aardig hoor, maar in de praktijk moet ie ook nog een beetje samen kunnen werken met college en raad. En als je denkt dat politieke voorkeur daarbij niet van invloed is, is het misschien handig om eens je neus buiten de deur te steken, ipv anderen aan te raden om bijlessen Staatsrecht te nemen.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 19:35 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Zucht. Een motie van afkeuring kan alleen als de burgemeester zelf iets fout doet. En dat moet heel erg fout zijn, want ontslag van de burgemeester moet bekrachtigd worden door de Kroon en die kan dat in theorie weigeren, als de grond ervoor te vaag is.
De samenstelling van de Raad heeft nauwelijks invloed op de benoeming. Met name voor grote steden worden er hoogstens twee of drie kandidaten naar voren geschoven. Kleinere plaatsen hebben een gewone sollicitatieprocedure, waarbij bovendien vaak de naam van de kandidaten en de politieke voorkeur in de eerste ronden uit het profiel wordt gehaald, zodat men vooral op kwaliteit kiest.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |