abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 2 juni 2015 @ 13:53:52 #176
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_153185917
Ik wist niet goed waar ik dit kwijt kon maar vond het te gaaf om niet even hier te posten :P

quote:
Op zondag 21 juni tijdens Vaderdag/Kindervliegdag bij Luchtvaart-Themapark in Lelystad
Vaderdag: met papa in
de wolken bij Aviodrome
Lelystad, dinsdag 2 juni 2015 – Vergeet het lekkere luchtje, de stropdas of die afgezaagde reep chocolade! Want kinderen kunnen dit jaar samen met hun vader iets heel speciaals beleven op Vaderdag! Bestuur samen met een ervaren piloot een Cessna-toestel en neem papa mee als passagier! Dat wordt een Vaderdag om nooit te vergeten!

Tijdens een korte theorie-instructie leer je om zelf een vliegtuigje te besturen, natuurlijk onder begeleiding van een ervaren piloot. Kinderen die dat te spannend vinden, kunnen het sturen ook overlaten aan hun vader. En na de rondvlucht is het de rest van de dag nog volop genieten geblazen van al het moois en leuks dat Luchtvaart-Themapark Aviodrome verder nog te bieden heeft. Durft papa niet of wil je toch liever met je moeder, opa/oma, oom/tante, vriend/vriendin het luchtruim boven Lelystad verkennen, dan mag dat natuurlijk ook.

De kosten voor een rondvlucht tijdens de Vaderdag/Kindervliegdag op Aviodrome bedragen 135 euro voor 1 kind + 1 passagier (inclusief entree Aviodrome). Een extra passagier betaalt 35 euro (inclusief entree Aviodrome). Een filmopname van de vlucht kost 35 euro. De Kindervliegdagen vinden iedere maand plaats bij Aviodrome. Voor meer informatie/inschrijving: www.aviodrome.nl/rondvluchten.

De 10-jarige Colin Hoevenaar uit Oosterhout (Noord-Brabant) weet al hoe het is om een rondvlucht te maken in een Cessna. Als winnaar van een Facebook-prijsvraag van Aviodrome beleefde hij onlangs dit spannende avontuur. “Het was super. Ik heb er enorm van genoten. Na de landing kreeg ik zelfs een echt vliegcertificaat. Eigenlijk wilde ik meteen nog wel een keer. Gelukkig, kregen we ook opnames van de vlucht mee naar huis. Die dvd heb ik al heel veel keer bekeken. Want dit was echt een supercoole ervaring.”



FOTO: *Colin Hoevenaar bij de Cessna waarmee hij een rondvlucht boven Lelystad en omgeving maakte. Op 21 juni is dat tijdens de Vaderdag/Kindervliegdag voor iedereen mogelijk bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad (foto: Aviodrome)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  vrijdag 17 juli 2015 @ 14:38:42 #177
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_154414929
Terughaalactie van Nijntje vingerverf



http://www.bruynzeel.nl/actie/
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 10:14:17 #178
149959 SQ
snelle trees
pi_155317892
IKEA roept PATRULL nachtlichtje terug vanwege veiligheidsrisico

IKEA verzoekt klanten die een PATRULL nachtlichtje met sensor gebruiken dit niet langer te doen en het product terug te brengen naar een IKEA woonwarenhuis.

IKEA heeft onlangs één melding - uit Oostenrijk - ontvangen over een jongetje van anderhalf jaar dat verwondingen opliep toen hij met een PATRULL nachtlichtje in de weer was. Het jongetje probeerde het lichtje uit een stopcontact te trekken, waarop het afdekkapje losliet, met een elektrische schok als gevolg. Het jongetje heeft hier gelukkig geen blijvende verwondingen aan overgehouden.

Veiligheid boven alles
Productveiligheid, en met name veiligheid voor kinderen, heeft bij IKEA altijd de hoogste prioriteit. Daarom nemen wij onmiddellijk maatregelen indien een IKEA product betrokken is bij een incident. In dit geval hebben wij de verkoop direct gestaakt. Ook hebben we aanvullende tests laten uitvoeren op ongeveer 600 PATRULL nachtlichtjes. Daarbij zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. Dit product voldoet aan alle wettelijke veiligheidsvoorschiften en kwaliteitsnormen.

Aankoopbedrag terug
Toch heeft IKEA besloten over te gaan tot deze terugroepactie. Zo willen we elke kans op een nieuw incident volledig uitsluiten. Klanten kunnen het PATRULL nachtlichtje terugbrengen naar een IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs nodig voor de terugbetaling. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800-453 2649.

Het PATRULL nachtlichtje met sensor is inmiddels uit het IKEA assortiment gehaald. Dit product was sinds 2013 in Europa en Noord-Amerika te koop.



http://www.ikea.com/nl/nl(...)PATRULL-nachtlichtje
disclaimer
  zaterdag 7 november 2015 @ 07:55:50 #179
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_157376417
Primark waarschuwt voor 'gevaarlijk' babytruitje
http://nu.nl/lifestyle/41(...)jk-babytruitje-.html
Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 7 november 2015 @ 14:42:34 #180
409579 LuDann
All the way
pi_157381336
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 14:38 schreef Kyara het volgende:
Terughaalactie van Nijntje vingerverf

[ afbeelding ]

http://www.bruynzeel.nl/actie/
Hier nog een lijstje van andere merken vingerverf die onveilig zijn bevonden.

https://www.nvwa.nl/onder(...)erzoeken-op-merknaam

Er zullen daar meerdere onderzoeken gepubliceerd worden:

quote:
Ontdek zelf het oordeel van de NVWA over de veiligheidsrisico's van producten. Nu kan dat alleen voor vingerverf. Binnenkort ook voor andere productsoorten.
pi_157938588
Het nvwa heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van kinderstoelen, er zijn een aantal niet veilig:

https://www.nvwa.nl/onder(...)erzoeken-op-merknaam
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 15 december 2015 @ 12:38:30 #182
147316 crew  DJMO
#trut
pi_158257561
http://kassa.vara.nl/nieu(...)dvat-en-trekpleister

quote:
Kruidvat en Trekpleister waarschuwen dat bij een aantal Forever Friends rompertjes en pyjama’s van leverancier Malu Holland BV de drukknoopjes los kunnen laten. Als kleine kinderen deze drukknoopjes in de mond stoppen ontstaat verstikkingsgevaar.

Deze rompertjes en pyjama’s van Forever Friends zijn verkocht voor ¤4,99 en waren vanaf 9 november 2015 te koop in de winkels van Trekpleister en vanaf 8 december 2015 in de winkels van Kruidvat. De waarschuwing geldt voor de Forever Friends babyrompertjes en -pyjama’s in de maten 62/68, 74/80en 86/92. Op de rompertjes en pyjama’s staan EAN-codes zoals op het plaatje.

Als u één van deze rompertjes of pyjama’s heeft, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en breng ze terug naar één van de winkels van Kruidvat en Trekpleister. U krijgt het aankoopbedrag vergoed. Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met de servicelijn van Kruidvat en Trekpleister via telefoonnummer 0800 – 1211.

Productwaarschuwing/Telegraaf
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_159104114
Kick voor ingee
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_159104182
Dank!

IKEA roept trommelstokjes terug, de bolletjes kunnen loslaten en zijn gevaarlijk voor kleintjes:

http://m.ad.nl/ad/m/nl/55(...)trommelstokjes.dhtml
pi_159120687
Prenatal roept kinderstoelspeeltje terug!

http://www.prenatal.nl/pr(...)inderstoelspeeltjeCD
pi_160852228
quote:
Terugroepactie Bumblies-kindertandenborstel

Bumblies roept de Bumblies-tandenborstel bestemd voor kinderen van 0 tot 3 jaar terug. De mogelijkheid bestaat dat kinderen de zuignap op de achterkant eraf kunnen bijten en inslikken.
Om onnodige risico’s te voorkomen, roept het bedrijf consumenten op de tandenborstel niet meer te gebruiken.

Het gaat om de Bumblies-tandenborstel (0 tot 3 jaar) in de kleuren geel, groen, oranje en roze.

De tandenborstel wordt onder meer verkocht bij Coop, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, en MCD.
http://www.nu.nl/lifestyl(...)ertandenborstel.html
  woensdag 6 april 2016 @ 13:38:03 #187
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161220512
quote:
IKEA roept LATTJO vleermuiscape terug en verzoekt klanten dit product niet langer te gebruiken
IKEA verzoekt consumenten de LATTJO vleermuiscape buiten bereik van kinderen te houden. Het product voldoet niet aan de veiligheidseisen en wordt daarom teruggeroepen. Klanten kunnen de cape inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing na ontvangst van drie meldingen over kinderen die schrammen en schaafwonden in de nek hadden opgelopen tijdens het spelen met de vleermuiscape. Dit gebeurde nadat de cape vast kwam te zitten en slechts moeizaam losliet. Er was sprake van lichte verwondingen waarbij geen medische behandeling nodig was. Aangezien IKEA het risico op toekomstige incidenten met de cape wil uitsluiten, is overgegaan tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie.



Nieuwe vereisten
Na ontvangst van de meldingen heeft IKEA direct een veiligheidsonderzoek gestart. Uit de eerste resultaten van dat onderzoek is gebleken dat de cape niet soepel loslaat zodra deze vast komt te zitten. Op basis hiervan heeft IKEA besloten nieuwe vereisten te gaan formuleren ten aanzien van dit soort bevestigingen. IKEA doet geen concessies aan de veiligheid van haar producten.

Verkoop gestaakt
De LATTJO vleermuiscape maakte onderdeel uit van het LATTJO vleermuispak en was onder artikelnummer 603.116.50 ook los verkrijgbaar. Dit kinderspeelgoed was sinds november 2015 te koop in alle IKEA markten, met uitzondering van Rusland en Indonesië. IKEA heeft de verkoop van de LATTJO vleermuiscape direct gestaakt na ontvangst van de meldingen vorige maand.

Klanten kunnen de LATTJO vleermuiscape terugbrengen naar elk IKEA woonwarenhuis in Nederland. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 - 453 2649.
http://www.ikea.com/nl/nl(...)vleermuiscape-lattjo
KuikenGuppy
  woensdag 1 juni 2016 @ 10:41:49 #188
409579 LuDann
All the way
pi_162663442
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 10:25 schreef maikel112 het volgende:
Ik zag net een terugroepactie voorbij komen van de Zensy babywarmer/kruik. Deze kan in sommige gevalen opbollen of scheuren.
Misschien iemand hier die hem gebruikt? Les het onderstaande bericht dan even!

http://www.terugroepactie(...)nsy-babywarmer-kruik
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 16 juni 2016 @ 10:46:49 #189
147316 crew  DJMO
#trut
pi_163055718
Kruidvat roept kinderschommel terug

Drogisterij Kruidvat roep een kinderschommel terug omdat het product niet voldoet aan de veiligheidseisen. Dit maakte de drogisterijketen bekend op hun website. De achthaken, waarmee de hoogte van de schommel bepaald kan worden, kan breken waardoor het kind kan vallen en zich kan bezeren.

De keten roept mensen op om de schommel terug te brengen naar de winkel, alwaar men het aankoopbedrag terug krijgt. Het gaat om de schommel Evora in rood en groen, die sinds 12 april voor 7,99 werd verkocht.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_163233299
Heb even zo snel het linkje niet, maar zag dat Ikea traphekjes terugroept. Je weet wel, die dingen die heel Nederland gebruikt }:|
pi_163233321
http://nos.nl/l/2112948
Edit: spuit 11
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  zaterdag 25 juni 2016 @ 07:21:58 #193
344469 Amsel
zonder t
pi_163282798
http://www.nu.nl/werk-en-(...)ge-zwemvleugels.html

Kruidvat zwemvleugels ook onveilig.
pi_164970431
Consumentenbond waarschuwt voor 'ronduit gevaarlijke' traphekjes

http://nu.nl/wonen-en-int(...)ijke-traphekjes.html
pi_164977213
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:54 schreef lunapuella het volgende:
Consumentenbond waarschuwt voor 'ronduit gevaarlijke' traphekjes

http://nu.nl/wonen-en-int(...)ijke-traphekjes.html
Die kwam ik ook dumpen! ^O^
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 23:25:01 #196
149959 SQ
snelle trees
pi_164977708
Zo te zien allemaal rol- en klemhekjes. Die inderdaad niet geschikt zijn voor bovenaan een trap...
disclaimer
pi_167497050
Hier in Noorwegen hebben ze onderzoek gedaan naar giftige stoffen in kinderspullen. Daaruit kwam dat o.a. bugaboo high performance voetenzak van tussen 2014/26 – 2016/14. (label) gevaarlijke stoffen bevat. De verkoop is gestaakt en we mogen de zakken inruilen bij de winkel.

Ik kan er in NL niets over vinden, maar wilde het toch meedelen. Hier de link uit het nieuws, is met chrome vast wel te vertalen.
pi_168293686
Toi-Toys roept Xylophone-Piano terug om verstikkingsgevaar http://nu.nl/lifestyle/44(...)stikkingsgevaar.html
  vrijdag 20 januari 2017 @ 18:32:19 #199
104963 ETA
European Travel Author
pi_168299673
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:31 schreef lunapuella het volgende:
Toi-Toys roept Xylophone-Piano terug om verstikkingsgevaar http://nu.nl/lifestyle/44(...)stikkingsgevaar.html
Gaat lekker met Toi-Toys deze maand, ze hebben eerder deze maand ook al een fluitje en een step moeten terugroepen in andere landen.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  maandag 23 januari 2017 @ 13:43:49 #200
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')