abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 09:33:10 #1
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_73772717
Mijn interesse in 'babygebaren' is onlangs gewekt door mijn lieve, grote, dove zus.
Zij vroeg of ze de baby straks 'gebarentaal' mocht gaan leren. Natuurlijk wil ik graag dat mijn kindje straks met zijn of haar tante kan communiceren dus daar heb ik geen enkel bezwaar tegen!

Een rondje googlen leverde interessante resultaten op; er is een babygebarentaal die zelfs helemaal los staat van de dovengebarentaal.

Ik ben benieuwd of er op FOK! ervaringsdeskundigen rondlopen op het gebied van gebaren met kinderen.
Wat mij betreft zijn er 2 opties:
1. Zus en ik volgen een cursus babygebarentaal en gaan na een aantal jaar pas over op de dovengebarentaal.
2. We proberen het meteen met de dovengebarentaal.

Die tweede optie lijkt me het moeilijkst, vooral voor het kindje. De dovengebarentaal is natuurlijk een volwaardige taal en ik ken geen babies die een taal al volledig beheersen, dus dat zal met deze taal wel net zo zijn.
De eerste optie lijkt mij dus het meest geschikt!

Een kleine angst die in me opkomt is: Gaat het communiceren door middel van gebaren het communiceren met behulp van woorden in de weg staan als het kindje wat ouder is?

Een hoop vragen dus! Ben benieuwd wat jullie ideeen hier over zijn!
A grand adventure has begun.
pi_73773063
MeNicole heeft er veel gedaan geloof ik. En bij Soepstengel waren ze er ook mee bezig.

Wij hebben dat boekje een beetje gebruikt. Gebarentaal kun je als aanvulling zien. Zo lang je het geleerd krijgt van iemand die het perfect spreekt, kun je zo meerdere talen door elkaar leren. (als jong kind dan) Dat zal dan voor gebarentaal ook wel gelden. Een collega van me heeft twee dove ouders en is dus opgegroeid met gebarentaal. Zelf is ze wel horend, dus van anderen kreeg ze de horende taal mee. Je merkt niet dat ze primair met gebarentaal is opgegroeid, alleen misschien een beetje omdat ze heel goed articuleert (ivm liplezen).

Leuk dat jullie er zo over nadenken. Ik zou in deze situatie meteen voor het echt gaan. Zeker als je zus (en jij dus ook?) dat goed 'spreekt'.
Heb je al contact gehad met swedoro oid?
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_73781725
Hallo, ik ben geen kloon maar een actieve lurker en heb speciaal een account gemaakt om hier te reageren.

Ik ben moeder van een dove zoon van inmiddels 12. Toen hij 1 was kregen wij te horen dat hij doof is.
We zijn gelijk begonnen met gebaren aan te bieden, ervaring in gebaren hadden wij op dat moment nog niet maar basis gebaren zoals eten, drinken en slapen zijn niet zo moeilijk. De gebaren die wij niet volgens de nederlandse gebarentaal deden nam hij later moeiteloos goed over toen hij op school zat, we hadden thuis dus een soort gebarendialect zeg maar.

Ik denk dat het niet veel uitmaakt op je eerst babygebaren doet en later nederlandse gebarentaal (NGT) of dat je gelijk met NGT begint. Gezien het feit dat je zus doof is zou ik trouwens wel gelijk NGT doen.

Mocht je nog iets willen weten, vraag maar.
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 17:02:39 #4
35189 Troel
scherp en bot
pi_73781892
Hoi

Wij hebben toentertijd een workshop gebarentaal gedaan en dan wel de workshop zoals die daadwerkelijk ook gegeven wordt door mensen van het Nederlands Gebarencentrum. Wij hebben dus ook daadwerkelijk die gebaren in een boekje staan, zodat je dezelfde gebaren gebruikt als de slechthorenden en doven.

In het begin waren we best fanatiek met de gebaren, maar we hebben het een beetje laten verslonzen, bij de tweede willen we er echt actief mee bezig gaan omdat we toch het gevoel hebben dat het in communicatie al heel vroeg scheelt.

Voor de volledigheid: het boekje heet Gebaren met je baby en was toen te bestellen via www.gebarencentrum.nl Info over het boekje (van de achterflap): Dit boekje bevat 176 illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de NGT die in de communicatie met heel jonge kinderen gebruikt worden. Voor ouders, verzorgers, opa's en oma's, mensen die werken in de kinderopvang, kortom iedereen die wil gebaren met dove, slechthorende of horende baby's een handig hulpmiddel.

Het grote voordeel is dat je de gebaren dus ook terug kan zoeken in een filmpjesdatabase op de site en dergelijke

Voor zover wij begrepen en gezien hebben gaat het gebaren niet het gebruik van woorden in de weg staan, vooral niet omdat je als horende mens ook gewoon de woorden gebruikt. Zeker in jullie geval is dit een aanrader!


Ow en zoals je wellicht op de site ziet: donderdag 5 november is er weer een workshop, echt een aanrader!!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 18 oktober 2009 @ 08:51:01 #5
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_73798446
Dames bedankt voor jullie uitgebreide reacties!

Voor de volledigheid: Mijn zus is pas doof geworden toen ze 3,5 was na koortsstuipen als gevolg van een hersenvliesontsteking. Ze heeft dus kunnen horen en praten voor ze ziek werd; wat er weer voor gezorgd heeft dat ze 'normaal' kan praten. Ze kan ook erg goed liplezen. Ik communiceer met haar nauwelijks in gebarentaal; zij communiceert wel met gebarentaal met haar doofgeboren vrienden etc.
Om die reden heb ik ook gebarentaal geleerd; het is natuurlijk erg prettig om te kunnen communiceren met de vriendinnen van je grote zus en later ook met haar vriendjes!

Dat is dus ook de reden dat ik een beetje op twee gedachten hink...'t kindje hoéft straks geen gebarentaal te kennen om te kunnen communiceren maar ik weet ook dat mijn zus voor een 'buitenstaander' nogal onverstaanbaar kan klinken.
Dát we met babygebaren aan de slag gaan is zeker, nu nog even uitvogelen met welke precies.

Hoe snel merkten jullie dat jullie kindje echt wat ging doen met de gebaren?
A grand adventure has begun.
pi_73798460
Oh daar zag ik laatst wat op tv over! Babies die waren opgegroeid met babygebaren, hadden daar ook baat bij in hun gewone taalontwikkeling en zo. Het scheen heel goed voor babies te zijn.
  zondag 18 oktober 2009 @ 08:58:14 #7
35189 Troel
scherp en bot
pi_73798491
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 08:53 schreef patatmetfriet het volgende:
Oh daar zag ik laatst wat op tv over! Babies die waren opgegroeid met babygebaren, hadden daar ook baat bij in hun gewone taalontwikkeling en zo. Het scheen heel goed voor babies te zijn.
Klopt, hier kwamen we toevallig op een site van iemand die het gedaan had en die echt met 8 maanden al behoorlijk goed kon communiceren met zijn baby. Er zijn ook onderzoeken naar geweest dat het echt gewoon beter is voor de communicatie
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 18 oktober 2009 @ 13:15:50 #8
274310 agenda
altijd vol!
pi_73802485
Bij mijn zoon duurde het wat langer, hij heeft buiten zijn doofheid nog andere problemen als gevolg van zijn vroeggeboorte.

Ik weet van andere ouders dat de baby al vrij snel met gebaren reageren, ongeveer bij acht maanden. De gebaren zijn dan nog niet perfect maar wel duidelijk voor degene die er bekend mee zijn. Het is net als met klanken zeg maar, ze doen ook eerst aaaaa aaaa en dan pas mama of papa.
pi_73803016
Niet alle kindjes lukt dat met 8 maanden. Het hangt ook af van de taalontwikkeling (soort taal maakt weinig uit). vooral het actieve gebruik van taal. Dus maak je ook niet direct zorgen als ze met 8 maanden ( of 10 of 12) niet gebaren.

(Mijn zoontje is/was niet zo'n rappe met zijn actieve taalgebruik, en die gebaren wilden dus ook niet lukken met 9-10 maanden. Hij was er gewoon nog niet klaar voor. Ik geloof dat hij ook laat was met zwaaien, en wijzen. Ook actieve uitingen)
  zondag 18 oktober 2009 @ 13:46:55 #10
35189 Troel
scherp en bot
pi_73803396
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 13:32 schreef Deepfreeze het volgende:
Niet alle kindjes lukt dat met 8 maanden. Het hangt ook af van de taalontwikkeling (soort taal maakt weinig uit). vooral het actieve gebruik van taal. Dus maak je ook niet direct zorgen als ze met 8 maanden ( of 10 of 12) niet gebaren.

(Mijn zoontje is/was niet zo'n rappe met zijn actieve taalgebruik, en die gebaren wilden dus ook niet lukken met 9-10 maanden. Hij was er gewoon nog niet klaar voor. Ik geloof dat hij ook laat was met zwaaien, en wijzen. Ook actieve uitingen)
True, het is zeker afhankelijk van het kind
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_73803674
En hier is het dus juist andersom. Hier praat ze al heel goed.
En al heel jong. De gebaren boeien haar niet veel als het moet zegt ze het woord wel.

Ik zou gewoon direct met de normale gebaren beginnen die te doen zijn voor een kind en voor de moeilijkere die van babygebaren gebruiken
pi_73803933
Krijg je daar geen baby's van die weigeren om te gaan praten omdat even zwaaien met het handje veel makkelijker is?
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 18 oktober 2009 @ 14:56:22 #13
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_73805892
Wij hebben het een tijdje gedaan vanaf 6 mnd, maar ik was de enige die zag dat eli gebaren maakte, dus na een paar mnd weer mee gesopt.

Het schijnt juist heel goed te zijn voor ze, dat ze zich kunnen uitdrukken zonder woorden. Geeft ze meer zelfvertrouwen en zo. En de taalontwikkeling schijnt juist gestimuleerd te worden ipv tegengewerkt.

maar in het geval van keshet zou ik idd NGT meteen aanleren. en dan enkel de woorden, eten, drinken, slapen, met de officiele gebaren ipv babygebaren. dat NGT een volwaardige taal is, betekent niet dat je het meteen voluit helemaal hoeft aan te leren, toch? beetje je eigen variant erin vinden?
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
  zondag 18 oktober 2009 @ 18:32:34 #14
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_73813546
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 14:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Krijg je daar geen baby's van die weigeren om te gaan praten omdat even zwaaien met het handje veel makkelijker is?
Ze komen er snel genoeg achter dat dat niet bij iedereen werkt. Net als dat een tweetalig kind dat bijv. Nederlands en Engels spreekt, snel genoeg doorheeft bij welke personen hij welke taal zal moeten gebruiken.
Lijkt me.
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:45:08 #15
151473 Noli.
Hormotioneel...
pi_73818815
Misschien een stomme vraag maar welke (verschillende soorten) baby-gebaren bedoel je?

Het baby-gebaren van Lissa Zeviar (www.babygebaren.nl) is namelijk ook gewoon NGT (Nederlandse Gebaren Taal).
Quote van Lissa:
quote:
Toen ik hier net was, was ik verrast dat er maar één babygebaren-programma werd aangeboden. Dit bleek zelfs een Nederlandse vertaling te zijn van een amerikaans programma dat American Sign Language (ALS) in plaats van Nederlands Gebarentaal (NGT) gebruikte. Ik vind het belangrijk om de gebaren van het land te gebruiken omdat het leren van babygebaren ook een manier is om in contact te komen met de dove gemeenschap en hun taal. Hoe meer de horende gemeenschap in contact komt met de dove gemeenschap, hoe makkelijker het zal zijn voor de dove gemeenschap om vooruit te komen in onze maatschappij.
Hier zijn we dus begonnen met het babygebaren door de boekjes van Lissa Zeviar. Eerst de 'eerste woordjes' en nu heb ik ook het andere uigebreidere boek en de DVD. Voor de handigheid gebruik ik ook de babygebaren database van het Nederlands gebarencentrum erbij.
Een vriendin van ons werkt in de zorg en heeft net een aantal maanden terug een cursus NGT gedaan en 'onze' gebaren zijn idd het zelfde als die zij heeft geleerd.

Het viel ons (en niet alleen ons, ook vrienden die wat sceptisch waren zagen het toen ) op dat onze jongste toen ze 18 weken was al echt gebaren herkende en nu ze 5 maanden is probeert ze haar eerste gebaar te maken.
Maxi, Midi & Mini
(My) Timing sucks.... Always.
Al lang niet meer aan het ontzwangeren. En nog steeds NIET voor rede vatbaar!
pi_73822927
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:45 schreef Noli. het volgende:
Het viel ons (en niet alleen ons, ook vrienden die wat sceptisch waren zagen het toen ) op dat onze jongste toen ze 18 weken was al echt gebaren herkende en nu ze 5 maanden is probeert ze haar eerste gebaar te maken.
Zo snel al? Wow....
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:03:43 #17
79128 HarryP
mijnCV.com
pi_73823940
Onze dochter van 1+ spreekt nog niet maar het wijzende vingertje is er wel.
Daarnaast geeft ze ook uitzichzelf wel aan als ze naarbuiten wil. (Dan komt ze met haar schoenen aanlopen)

Een cursus babygebaren is natuurlijk leuk om te doen, en voor jouw zus ook leuk om actief betrokken te zijn bij haar neefje/nichtje, en je krijgt meer informatie over de gebaren ontwikkeling van een kind. Daarna kun je altijd nog kijken of je een paar makkelijke gebaren uit de normale gebarentaal gaat gebruiken of toch de babygebaren gaat gebruiken.
Met normaal praten begin je immers ook gewoon met de makkelijke woorden: papa, mama, bal, aluminiumfolie.
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:07:42 #18
79128 HarryP
mijnCV.com
pi_73824231
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 14:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Krijg je daar geen baby's van die weigeren om te gaan praten omdat even zwaaien met het handje veel makkelijker is?
Er was "laatst" een item over op TV. Door de mensen die de cursussen babygebarentaal geven werd gezegd dat de totale (taal) ontwikkeling van kinderen door het toepassen van babygebaren sneller gaat.

De sceptische mensen zeiden dat de extra aandacht nu juist voor de betere ontwikkeling zorgd.
Hoe dan ook. Je bent extra met je kind bezig wat dus wel goed is voor de ontwikkeling van je kind.
Kwaad kan het dus zeker niet.
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:30:59 #19
151473 Noli.
Hormotioneel...
pi_73825793
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:50 schreef Soneal het volgende:

[..]

Zo snel al? Wow....
Je moet het wel heel ruim zien. Of nouja, hoe zeg ik dat..
* Dit * is het gebaar voor melk. Als ze bij me zit en ik mijn kleding opzij probeer te frommelen om haar de borst te geven dan gaat ze dus met haar armpjes (tegenovergesteld) op en neer zwaaien.
Ze maakt dus niet exact hetzelfde gebaar (duh, zover is haar motoriek nog helemaal niet ) maar ze probeert wel degelik het gebaar na te doen.
Maxi, Midi & Mini
(My) Timing sucks.... Always.
Al lang niet meer aan het ontzwangeren. En nog steeds NIET voor rede vatbaar!
pi_73836396
Babygebaren jah

Bij Mikael zijn we daar best al heel vroeg mee begonnen. En hij kon ook al heel snel bepaalde gebaren zelf maken. Vooral de gebaren voor hond, eten en drinken. Met praten was ie ook heel erg snel. Maar we weten niet of dat komt door de gebaren of omdat dt is omdat hij met alles iets sneller is.
We wilden het met Leander ook gaan doen maar het schiet er helemaal bij in. Te druk met de oudste erbij. Is wel heel erg jammer maar ja, tis nu even niet anders!!

Was trouwens wel zo. Als hij een gebaar kende hij die altijd gebruikte totdat hij het woord ook kon uitspreken. Toen werden de gebaren minder en op een gegeven moment werd het helemaal niet meer gebruikt. Je hoort ook wel eens dat kinderen hun eigen gebaren gaan verzinnen voor bepaalde woorden. Dat heeft Mikael nooit gedaan. Maar wel dat ie gebaren aan ging passen aan wat voor hem makkelijk te doen was.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  maandag 19 oktober 2009 @ 12:12:57 #21
151473 Noli.
Hormotioneel...
pi_73838590
Kent Mikael ze helemaal niet meer MeNicole?
Want dan zou je er juist wel iets leuks van kunnen bakken. Samen met de baby gaan gebaren ofzoiets. De pappa van Leander kent ook nog geen gebaren toch? Dan zou Mikael kunnen helpen om hém te leren gebaren?

(ik moest lachen om je sig )
Maxi, Midi & Mini
(My) Timing sucks.... Always.
Al lang niet meer aan het ontzwangeren. En nog steeds NIET voor rede vatbaar!
pi_73841020
Nee Mikael weet helemaal niks meer. Als ik ze voordoe kan ie ze wel makkelijk nadoen enzo. Maar hij heeft daar gewoon geen zin in Zoals in alles de laatste tijd
En R vergeet het zelf ook steeds. Die weet ondertussen wel een paar gebaren maar vaak heeft Leander de fles al voordat er maar iets gedaan is Misschien als ie straks hapjes mag dat we er meer mee bezig gaan!!

Ja mijn lief zegt altijd: Als jij zegt: "Ik zat eens te denken" dan moet ik aan het werk. En dat is vaak ook nog zo
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_73929673
Keshet, binnenkort een Workshop hierover... *hier*
Lotte!
Noah!
pi_75186423
Wij zijn met Leander toch een beetje begonnen. En hij vind het leuk. We doen nu alleen voor hond en eten. Als ie 1 van de twee woordjes hoort heb je meteen zijn aandacht en zoekt ie je handen om te kijken wat ie doet. En soms als de hond langsloopt kijk Leander me ook al aan.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  dinsdag 1 december 2009 @ 16:36:45 #25
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_75186514
Wat leuk!

Mag ik vragen wat jullie doel is van het gebruiken van de baby-gebaren MeNicole?

Oeke: Ik las dat jij ook een boek had gekocht voor jullie en Kobus! Ben je er al mee aan de slag gegaan?
A grand adventure has begun.
pi_75186619
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 16:36 schreef Keshet het volgende:
Wat leuk!

Mag ik vragen wat jullie doel is van het gebruiken van de baby-gebaren MeNicole?

Oeke: Ik las dat jij ook een boek had gekocht voor jullie en Kobus! Ben je er al mee aan de slag gegaan?
Bij Mikael deden we het eigenlijk om te kijken of ie er echt iets mee kon en of ie zich op die manier kon uitdrukken. En dat is eigenlijk heel goed bevallen. Weet niet of het erdoor komt maar Mikael was met praten heel erg snel.
Dus daarom proberen we het met Leander ook gewoon weer. Bij Mikael hebben we er veel aan gehad.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  dinsdag 1 december 2009 @ 16:42:33 #27
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_75186742
Op wat voor manier heb je er dan veel aan gehad met Mikael? Had je het idee dat jullie elkaar beter begrepen bijvoorbeeld?

Een wat meer algemene vraag: Ik kan me zo voorstellen dat een kindje erg gefrustreerd raakt als hij/zij op bijvoorbeeld het kdv door middel van gebaren aangeeft wel zin in eten te hebben en dat die signalen niet opgepikt worden door de leidsters omdat ze nou eenmaal de gebaren niet kennen. Is dit iets wat jullie bekend voorkomt of zie ik spoken?
A grand adventure has begun.
pi_75188103
Onze kinderen gaan niet nar de opvang dus das hier niet aan de orde.
Mikael kon bv al heel snel aangeven of ie drinken of eten wilde. Of als de hond iets deed. Of hij zei bv dah. En dan moest je maar raden wat er was. Nu zei ie dah met hijgen (gebaar voor hond) erbij en dan luister je en hoor je buiten een hond blaffen. Zo konden we hem laten zien dat we hem begrepen en hij was dan helemaal blij en trots.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_75203315
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 16:36 schreef Keshet het volgende:
Oeke: Ik las dat jij ook een boek had gekocht voor jullie en Kobus! Ben je er al mee aan de slag gegaan?
Nee, we zijn er nog niet mee begonnen, ik zit tegen een belangrijke deadline aan te hikken voor de 7de.
Daarna wil ik me erin gaan verdiepen. Dan is hij ook 6 maanden. Op de achterflap stond dat ze het met 7 maanden gaan begrijpen, maar elders heb ik weer gelezen 6.

Het is wel een Engels boek, dus de gebaren zijn ook Engels. Maar ik vond het een fijn en toegankelijk boek, om ook met hem door te kijken. Leuke plaatjes.


Het gaat er mij vooral om dat ik, al voor hij kan praten, op een basis-niveau met hem kan communiceren.
Ik heb geen doven in mijn omgeving. Wel vind ik gebarentaal altijd al fascinerend en mooi.
Het lijkt me heel leuk om dat met Kobus te kunnen delen.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  woensdag 2 december 2009 @ 11:55:09 #30
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_75207215
leuk topic dit! mijn dochter heeft leren spreken met ondersteuning van gebaren. ze heeft door haar downsyndroompje verbale ontwikkelings-dyspraxie. telkens als ze een woord goed kan uitspreken valt het gebaar weg.... in de regel dan want als ze bijv erg moe is en ze wil drinken maakt ze zich er met een por in mijn zij en een halfslachtig drinkgebaar er vanaf....want mama begrijpt me toch wel is haar logica inmiddels maken we nog nauwelijks gebruik van gebaren. eigenlijk alleen als het haar of mij uitkomt. zij dus als ze moe is en ik bijv op een festival of drukke markt en ze ver weg staat dat ik middels gebaren haar laat weten dat ze bij mama moet komen en dat ik boos word als ze niet luistert
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  woensdag 7 juli 2010 @ 20:08:24 #31
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_83777074
En up!

Hoe staat het er inmiddels mee?

MeNicole, ik las dat Leander naar een soort cursus gaat? Zijn jullie al geweest? Bevalt het?

Oeke, zijn jullie al met het boekje aan de slag gegaan?

Ik heb nog geen boekje aangeschaft, dat is er een beetje bij in geschoten. Ik merk wel dat Emma 'zelfbedachte' gebaartjes gebruikt om aan te geven dat ze haar speen wil of een fles! Deze signalen zal een buitenstaander niet begrijpen, maar D. en ik natuurlijk wel.
Het boekje van Oeke lijkt me een heel fijn boekje; ik ga er eens naar op zoek!
A grand adventure has begun.
pi_83779058
Er is trouwens in den haag een gebarenwinkel. Ik weet niet of het iets is hoor.. Maar kom er elke dag naar mijn werk langs
pi_83779967
Keshet, tot mijn schaamte moet ik bekennen dat we er niets mee hebben gedaan. P. zag het niet echt zitten, vond dat boekje stom omdat hij andere gebaren had gevonden op internet en die leuker vond.
Daardoor zakte mijn enthousiasme jammer genoeg ook weg.
Wat wel heel leuk is, is dat ik zoveel tegen Ko klets, vragen stel enzo, dat hij daar nu echt antwoord op geeft door te knikken en ja te zeggen. Nee zegt hij heel soms, als hij iets niet wil wordt de vraag genegeerd.

Jelief is er wel actief mee bezig. Misschien kan zij meer vertellen.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  woensdag 7 juli 2010 @ 21:35:56 #34
62233 Jelief
ikke lief!
pi_83780852
Ja kan ik!
Ik vind zelf niet dat ik er heel actief mee bezig ben want we blijven steken op een gebaar of 10. ff uit mijn hoofd: eten,drinken,poes, vogel, auto, fiets, wassen/handen wassen, tanden poetsen,banaan, heet,koud, water, regen. Het gaat onderhand als vanzelf, als ik iets zeg waar een gebaar bij hoort dan gebruik ik dat gebaar, ook als ik een nieuw gebaar aan wil leren. Ruben gebruikt ze ook wel regelmatig,de ene meer dan de ander. desondanks gebruikt hij nu ook wel die en daar om duidelijk te maken wat hij wil. De gebaren sluiten vooral aan bij wat we vaak doen/zien.
Wat jij zegt daar draait het volgens mij om keshet, dat je allert bent op de signalen die je kind geeft, dus ook de gebaren. Dan hoeft het helemaal niet volgens een boekje. Naast de gebaren hierboven gebruiken we ook de 'algemene' gebaren die iedereen wel eens gebruikt, boven/beneden, oh-oh,dag enz.
Ik ben blij dat we gebaren gebruiken, ik heb het idee dat het de communicatie soms wel makkelijker maakt. En als trotse ouder vind ik natuurlijk ook dat hij veel begrijpt voor een dreumes van anderhalf maar of dat meer is dan kindjes die geen gebaren gebruiken, ik weet het niet. maar dat is ook niet het doel van de gebaren.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  donderdag 8 juli 2010 @ 08:38:55 #35
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_83794869
ik wil ook iets met gebren gaan doen. mijn ma staat er wel positief tegenover.
nu nog consequent uitvoeren...
pi_83794892
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 20:08 schreef Keshet het volgende:
En up!

Hoe staat het er inmiddels mee?

MeNicole, ik las dat Leander naar een soort cursus gaat? Zijn jullie al geweest? Bevalt het?

Oeke, zijn jullie al met het boekje aan de slag gegaan?

Ik heb nog geen boekje aangeschaft, dat is er een beetje bij in geschoten. Ik merk wel dat Emma 'zelfbedachte' gebaartjes gebruikt om aan te geven dat ze haar speen wil of een fles! Deze signalen zal een buitenstaander niet begrijpen, maar D. en ik natuurlijk wel.
Het boekje van Oeke lijkt me een heel fijn boekje; ik ga er eens naar op zoek!
Ja Leander die gaat na de vakantie paar keer in de week. Thuis zijn we langzaam aan al begonnen en ondertussen kent ie:
meer, hondje, visje, dag , warm/heet, auto, op en bal. Hij heeft ook andere gebaren maar daar zijnw emee bezig om uit te zoeken wat ie bedoelt

We balen nu wel dat we niet eerder begonnen zijn. Maar ja, toen wisten we ook niet wat we nu weten!!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_102019364
Blaast even het stof van de kaft.
*Schopt*
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102019424
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102020993
Oh wat leuk! Ik ga met muppet in oktober 3 donderdagmiddagen cursus volgen!

Ik heb het boek van Lissa Keviar (zoiets?) en pas al e.e.a. toe. Het verbaasd me hoe snel ze de gebaren begrijpt en ze begint langzaamaan ook wat gebaren te gebruiken (klaar, drinken, eten, lekker en natuurlijk zwaaien)..

Ben heel benieuwd naar de cursus en wat we daar nog van oppikken.
pi_102022828
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 16:13 schreef Orea het volgende:
Oh wat leuk! Ik ga met muppet in oktober 3 donderdagmiddagen cursus volgen!

Wat leuk! Ik ben heel benieuwd hoe het bevalt.
pi_102026992
Wij hebben het boekje van het gebarencentrum en proberen zo consequent mogelijk een aantal gebaren te gebruiken. In elk geval slapen, klaar, eten en onze eigen voor douchen. Omdat het afaik goed is voor de taalontwikkeling en omdat het leuk is als ze kan aangeven wat ze wil, ook als ze het niet kan zeggen. Maar ik vind het wel lastig om er altijd aan te denken...
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_102033387
ik zal eens kijken of er hier ook cursussen zijn om met Roy te gaan doen.
Wij gebruiken nu voornamelijk de gebaren voor eten drinken slapen autorijden fietsen en lopen
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  vrijdag 16 september 2011 @ 21:22:48 #43
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102033569
Harry gebaart niks. Alleen zijn zelfbedachte gebaar voor toetje :')

Bar, zoals ik in het andere topic ook al zei: vergeet niet ook kindgebaren toe te voegen. Anders is het voor Roy niet leuk.
pi_102033656
;) dat komt wel goed, ik ga bovenstaande boeken bestellen en dan nog meer mee aan de slag.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  vrijdag 16 september 2011 @ 21:26:11 #45
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102033769
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 21:24 schreef _Bar_ het volgende:
;) dat komt wel goed, ik ga bovenstaande boeken bestellen en dan nog meer mee aan de slag.
Mijn aanbod om mijn boek te lenen staat ook nog steeds hoor. :Y

Keshet, ben je nu eigenlijk nog gaan gebaren met Emma?
pi_102040286
Wat zijn kindgebaren?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_102041030
Vanyel ik denk dat Asyniur gebaren als bal, boek,spelen, glijbaan bedoeld. Of dingen waar je baby/kind interesse in heeft.Bij ons was dat bvb vogel en licht/lamp
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_102041142
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 september 2011 21:26 schreef Asyniur het volgende:

[..]

Mijn aanbod om mijn boek te lenen staat ook nog steeds hoor. :Y

Keshet, ben je nu eigenlijk nog gaan gebaren met Emma?
ik pm je morgen erover
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  zondag 18 september 2011 @ 23:31:43 #49
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102124635
Leuk :D

Ik ben ook bezig met het aanbieden van gebaren..
Jaren heb ik gewerkt op een school voor kinderen met communicatieproblemen (hoor, spraak, taal, autisme e.d) Daar heb ik dus veel met de gebaren gedaan zelf..

Ik bied mijn dochter (bijna 14 mnd) nu deze gebaren aan:
eten, slapen, drinken, spelen & klaar..
Zelf heeft ze ook een gebaar voor 'op' verzonnen.. niet de officiele maar we houden hem er gewoon in.

Wil nu ook papa en mama gaan aanbieden.

Nadat ze zelf zo bewust dat gebaar voor 'op' ging gebruiken ervoor gekozen om meer gebaren aan te bieden. Ze is snel op t gebied van communcatie.. wijzen, woordjes, brabbelen, meedoen met gebaren van liedjes e.d.... Dus vond dit wel een mooie meerwaarde..
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102129807
Ik weet niet waar je woont, maar hier bij ons om de hoek van de straat (in Utrecht) is er sinds kort een gebarentaalwinkel geopend waar ze zich ook richten op kinderen. Die methode heet iets van wapperen. De winkel heet Wapperkids. Misschien kun je hier eens informeren.

http://www.wapper.nu/

http://www.wapperkids.nl/
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  maandag 19 september 2011 @ 08:47:02 #51
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102130264
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 23:39 schreef Jelief het volgende:
Vanyel ik denk dat Asyniur gebaren als bal, boek,spelen, glijbaan bedoelt. Of dingen waar je baby/kind interesse in heeft.Bij ons was dat bvb vogel en licht/lamp
:Y
Oudergebaren zijn gebaren als jij als ouder iets wil duidelijk maken: eten/slapen/drinken/mag niet etc
Kindgebaren zijn gebaren van zaken die je kind interessant vindt

[ Bericht 0% gewijzigd door Asyniur op 19-09-2011 09:22:50 ]
pi_102130611
oei ik bedoelde bedoelt ;)
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  maandag 19 september 2011 @ 09:23:00 #53
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102147242
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 08:02 schreef Nielsch het volgende:
Ik weet niet waar je woont, maar hier bij ons om de hoek van de straat (in Utrecht) is er sinds kort een gebarentaalwinkel geopend waar ze zich ook richten op kinderen. Die methode heet iets van wapperen. De winkel heet Wapperkids. Misschien kun je hier eens informeren.

http://www.wapper.nu/

http://www.wapperkids.nl/
Ow leuk ik ga kijken..... ;) Ik woon ook in Utrecht!
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102147306
quote:
2s.gif Op maandag 19 september 2011 08:47 schreef Asyniur het volgende:

[..]

:Y
Oudergebaren zijn gebaren als jij als ouder iets wil duidelijk maken: eten/slapen/drinken/mag niet etc
Kindgebaren zijn gebaren van zaken die je kind interessant vindt
Hier zijn dat nu 'bal' en 'poes' .... die doe ik nu ook af en toe..
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102162817
Hier werd vanmiddag het cb enthousiast toen ik aangaf dat wij gebarentaal leren aan Roy om het praten makkelijker te maken, en de lat minder hoog te leggen.
Daar waren ze zelf nog niet opgekomen.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102165866
Fijn dat ze dat bij het CB wel meteen zien! Zeker iets wat meer naamsbekendheid mag hebben
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102317081
vanmiddag had ik een intake bij de logopediste op het programma staan.
Een goed en fijn gesprek gehad, en al snel kwamen we aan bij het stukje communicatie,En ook de logopediste is zeer te spreken over gebarentaal. En denkt ook echt dat dit voor Roy wel eens goed aan zou kunnen slaan.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  zondag 25 september 2011 @ 11:09:38 #59
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102354581
Dat is fijn! Welke gebaren bied je nu allemaal aan??
En wat gaan ze allemaal bij de logopedie voor hem doen?
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102388920
op het moment even niks, we wachten tot Roy opgeknapt is.
En logo word nog bekeken, het kan namelijk zijn dat Roy straks naar een speciaal kdv gaat waar ook een logopediste bij zit (toevallig is zei dat ook) en dan is apparte logo niet speciaal nodig.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102405227
Mag ik zo brutaal zijn om te vragen waar de taalontwikkeling nu bij Roy spaak loopt??

Oona heeft sinds dit weekend het gebaar 'slapen' helemaal door... ze gebruikt hem dus elke keer als ik slapen zeg, en meteen ook al toen ze moe was en graag wilde gaan slapen
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102408433
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 17:47 schreef Reilain het volgende:
Mag ik zo brutaal zijn om te vragen waar de taalontwikkeling nu bij Roy spaak loopt??


Roy praat hier nog helemaal niet, we zitten hier nog in de dada klanken. heel afentoe horen we mama en papa.
Roy is getest qua ontwikkeling en daaruit blijkt dat Roy nog maar tussen de 8 maand en 1,5jaar zit.
Hij zal het ook niet meer helemaal inhalen, er mist ook een gedeelte in zijn hersenen en kan verband hebben met deze achterstand.
Vandaar nu allerlei onderzoeken en acties die ondernomen gaan worden, om alles op gang te helpen.
Praten is overgens nog geen 1ste prioriteit, het is voor nu belangrijk dat Roy dingen gaat begrijpen. daarin krijgen we binnenkort begeleiding.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102409095
Tjee dat lijkt me heel onzeker als je zo in de onderzoeken nog zit!
Ik ken de verhalen vanaf de andere kant (werk in het speciaal onderwijs)
Hopelijk hebben jullie snel duidelijkheid en een goed plan
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_102412224
12 oktober komen ze van Mee op huisbezoek en word er gekeken hoe en wat.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102528560
Heeft het zin om met Puck - 8 maanden nog met de gebaren te beginnen?
Of anders gezegd, is er een grens aan de leeftijd waarop ze dit oppikken?
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_102530801
Jawel maakt niet zoveel uit wanneer je ermee begint.
Veel plezier ermee.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_102531507
Zekers! Ik had het een tijdje laten liggen.... vergat het steeds :@
Maar vanaf 11 mnd weer goed opgestart... en Oona pikt het snel op nu
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  donderdag 29 september 2011 @ 23:02:39 #68
5792 wacko1976
Ape(n)staartje, met of zonder?
pi_102533451
Mijn jongste zoon is doof geboren, we zijn zodra we er achter kwamen gelijk op gebarencursus gegaan.Hij pikte al snel gebaren op, herkende ze binnen enkele maanden al., de simpele dan he, eten, drinken, spelen, slapen ... en deed sommige zelf rond de 9 maanden.
Nu is hij 2 jaar en heeft inmiddels een cochleair implantaat, waarmee hij goed lijkt te horen, dus we hopen dat we over een paar jaar niet veel meer hoeven te gebaren. maar toch,het is erg fijn om zo met hem te babbelen,en we zijn nu bezig met een cursus voorlezen in gebarentaal.
Voorlopig moeten we nog wel, want hij begint nog maar pas met wat klinkers uit te spreken, zijn spraakontwikkeling heeft 2 jaar vertraging opgelopen.

Ons oppaskindje is een jaar ouder dan hem, maar die weet ook al een boel gebaren en leert nog steeds bij als hij bij ons komt.

Laatst liet ik een meisje van 8 voor het eerst een stuk van een gebarendvd zien (ze was er 10 minuten), maar die kon s'avonds en de volgende dag nog prima de gebaren te doen die ze in die 10 minuten had gezien, erg leuk om te zien hoe snel kinderen dat oppikken.

Het is zeker de moeite waard om baby's/kinderen op te voeden met ondersteunende gebaren.
zonder moeite bereik je alleen wat de moeite niet waard is
pi_102557560
Lijkt me een zwaar proces om zo in te gaan Wacko! Enorm schrikken zeker als je dat hoort??
Heb verschillende keren leerlingen met een ci in de klas gehad...
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  zondag 2 oktober 2011 @ 13:10:33 #70
5792 wacko1976
Ape(n)staartje, met of zonder?
pi_102607926
zeker, vooral de eerste weken nadat je in het ziekenhuis te horen krijgt: "je kind is doof, we maken wel een afspraak voor je bij het audiologisch centrum. doei he."

Dat was niet leuk, maar toen we eenmaal bij de juiste instantie waren, hadden we het idee: dit zit goed, hier zitten mensen die ons kunnen helpen, ongeacht of hij wel of niet kan horen met een hoortoestel of een CI.

Op de school war ik werk zitten nu ook een paar kinderen met een CI, dus dat levert ook nog hoop voor mijn zoon.
Het is nu vooral leuk om hem voor het eerst klanken te horen uitspreken, wat hij nooit eerder heeft gedaan, spannende tijden.
zonder moeite bereik je alleen wat de moeite niet waard is
  zondag 2 oktober 2011 @ 15:17:38 #71
274310 agenda
altijd vol!
pi_102611957
Bij welke instantie zit je wacko1976? Bij Kentalis of een andere?
  zondag 2 oktober 2011 @ 23:25:20 #72
5792 wacko1976
Ape(n)staartje, met of zonder?
pi_102635024
www.auris.nl ,ze zitten voornamelijk in regio zuidholland.
begeleiding thuis, CI traject, bijzonder onderwijs, cursussen, wat voor vragen we ook hebben, we zijn er erg tevreden over.
zonder moeite bereik je alleen wat de moeite niet waard is
  maandag 3 oktober 2011 @ 15:33:22 #73
274310 agenda
altijd vol!
pi_102650945
Die kende ik nog niet Wacko1976, zal de website eens bekijken.
  maandag 3 oktober 2011 @ 15:41:37 #74
5792 wacko1976
Ape(n)staartje, met of zonder?
pi_102651229
ok, succes er mee.

Voor iedereen die zijn kinderen (doof of horend) bekend wil maken met gebarentaal zijn er heel leuk films uitgebracht.
Zo heb je 10 dvd's met nijntje, welke zowel gesproken als in gebarentaal worden verteld.

Nog leuker vind ik de dvd's van Lotte en Max, ( http://www.lottemax.nl ) preview:
Hierin wordt op leuke wijze de kinderen met liedjes de gebaren aangeleerd, groot succes in onze familie en vriendenkring.
zonder moeite bereik je alleen wat de moeite niet waard is
pi_102822478
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:27 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Heeft het zin om met Puck - 8 maanden nog met de gebaren te beginnen?
Of anders gezegd, is er een grens aan de leeftijd waarop ze dit oppikken?
Ik start eind november met de cursus dan is hij 1 jaar.
Wij gaan naar een cursus waarbij ze veel zingen en met muziekinstrumenten doen.
Ik neem dan X mee en ik hoop dat die 2 elkaar zo misschien ook iets beter snappen. *O*
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 22:15:50 #76
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102826283
Zeker spannende tijden Wacko! Lijkt me heel speciaal... Heb je het ook gefilmt toen de Ci aangezet werd??

Ik ga de filmpjes eens bekijken! Leuk!

Auris ken ik wel.. Hou ze regelmatig in de gaten voor vacatures ;)
Zelf lang bij de taalbrug in Eindhoven gewerkt.
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 19:45:19 #77
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102851756
Weten jullie toevallig het gebaar voor toetje?
Kan hem nergens online vinden
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 20:30:03 #78
274310 agenda
altijd vol!
pi_102853224
Volgens mij ligt het eraan wat voor toetje het is.

Er zijn wel gebaren voor vla, yogert en ijs.
Toetje is mij ook niet bekend en ik kan het ook niet vinden. Nagerecht ook niet trouwens.

Staan ook niet in mijn gebaren van Dale.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 20:42:56 #79
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102853593
Hmm jammer! Hoopte op 1 gebaar... vind allemaal losse nog te lastig voor haar.
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 21:20:13 #80
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_102854832
ik heb hier pap?
je maakt een vuist en maakt een eetbeweging terwijl je je pols draait.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 22:58:13 #81
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102858359
Zit idd wel aan zoiets als vervaging te denken.. Of evt -lekker & eten- combineren
Het gebaar voor 'op' heeft ze zelf verzonnen...

Vandaag maakte ze in de supermarkt het gebaar voor eten.. 1ste keer dat ze hem uit zichzelf deed... gisteren 1x had ze hem nagedaan...
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  zondag 9 oktober 2011 @ 09:40:33 #82
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102867031
Harry heeft zelf zijn gebaar voor toetje bedacht: hij klapt zijn polsen tegen elkaar :D
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:00:11 #83
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_102867244
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 22:58 schreef Reilain het volgende:
Zit idd wel aan zoiets als vervaging te denken.. Of evt -lekker & eten- combineren
Het gebaar voor 'op' heeft ze zelf verzonnen...

Vandaag maakte ze in de supermarkt het gebaar voor eten.. 1ste keer dat ze hem uit zichzelf deed... gisteren 1x had ze hem nagedaan...
nu zeg ik zelf ook pap voor een toetje.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  zondag 9 oktober 2011 @ 20:11:02 #84
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102886427
Die van Harry is ook leuk :D Denk alleen dat Oona dat nog niet kan.. Lijkt natuurlijk veel op klappen wat ze al heel veel doet.

Ik zie wel hoe het loopt... Oona gaat nu hard met het nadoen van de gebaren..
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  maandag 10 oktober 2011 @ 08:01:18 #85
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102905039
Ik ben er een beetje laks mee geworden :@ omdat Harry er eigenlijk toch niks mee doet...
  maandag 10 oktober 2011 @ 21:56:08 #86
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_102934456
Denk dat dat ook heel veel scheelt... Ik wordt nu juist helemaal enthousiast nu Oona ook gebaren uit haarzelf gaat doen...
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 08:14:47 #87
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_102944523
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 21:56 schreef Reilain het volgende:
Denk dat dat ook heel veel scheelt... Ik wordt nu juist helemaal enthousiast nu Oona ook gebaren uit haarzelf gaat doen...
Kan ik me voorstellen :Y
Toen Harry zelf met een gebaar voor toetje kwam, was ik ook weer fanatieker. Maar verder komt er niks uit :D
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 08:27:32 #88
173 Nikki
 Anti Kliekjes
pi_102944668
Zelf ooit gebarentaal geleerd en op dit moment zwanger. Ik heb gebaren met kinderen altijd al een goed idee gevonden, dus ik ga dit topic even in de gaten houden.
Wat nou..'k zie niks!!! Je bent toch niet blind???
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 17:52:51 #89
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_102962240
Wij gebruiken hier yoghurt als gebaar voor toetje, want wij konden ook al geen algemeen gebaar vinden.
pi_103028361
Hoi ook ik heb een dove zus. Ik gebaar af en toe tegen mijn zoontje van anderhalf, en hij begrijpt het wel, maar ben er niet erg consequent in. Het enige gebaar wat hij zelf kan is het gebaar voor genoeg.
pi_103066454
Lotte en Max is hier ook een groot succes.
pi_103634337
Hier nu 2 cursus middagen gehad (nog 1 te gaan) en ik ben er echt heel blij mee! Leia heeft nu in 1 week al 3 gebaren opgepakt (lekker, water & eten, ze doet er al meer, maar dat is omdat we voor de cursus al een beetje bezig waren :)) en dat is best vlot. Ik probeer het consequent te doen, maar vergeet het ook nog wel eens ;) maar dat is niet erg!

Ze begrijpt al heel veel inmiddels, wonderlijk hoe snel ze het oppakt, maar de kindjes van haar leeftijd pakken het ook vrij vlot op.

DVD's (er zijn ook boekjes) van Lotte en Max ga ik ook even opzoeken zo! Vandaag bij de cursus even kort kunnen bekijken, en dat was erg interessant!
  donderdag 27 oktober 2011 @ 18:45:38 #93
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_103634488
Wat voor cursus babygebaren is het Orea, en waar wordt het gegeven?
En de muppet mee of zonder muppet?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_103634797
Het is een soort van basiscursus, hier in Almere :) bij iemand thuis. We zijn met 3 cursisten (met kids, dus met muppet) dus een lekker klein clupje.

dit is haar website voor meer info :) wat uit de buurt voor jou, maar in jouw omgeving is er ook wel wat te vinden, denk ik?

Deze dame geeft de cursus ook nog voor een redelijke prijs, sommige schrokken me af qua hoogte. Ik betaal nu ¤ 50,- voor de complete cursus (3 keer 1,5 uur) en dat vond ik een prima bedrag :)
  donderdag 27 oktober 2011 @ 18:52:49 #95
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_103634820
ooh wat leuk dat Leia het zo goed oppikt!

Mijn kind weigert gewoon. Die lacht je gewoon uit ;(
pi_103634959
Ik vind het heel waardevol om aan te leren :Y

Voor nu, om zichzelf duidelijk te kunnen maken en dingen makkelijker te begrijpen, maar ook voor later. En eventuele omgang met dove/slechthorenden.

Zelf ben ik slechthorend, en wie weet wat daar in de toekomst nog mee gebeurd... :)
  donderdag 27 oktober 2011 @ 19:06:55 #97
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_103635457
Ik had het ook leuk gevonden als hij er wat mee had gedaan, maar nee hoor. :N
En dat terwijl mijn zusje ook een jaar fanatiek gebaard heeft omdat ze toen stage liep op een plek waar ze ook gebruik maakten van gebaren.
pi_103635575
Leuk dat het jou zo bevalt Orea, wij starten in november bij Zingspeelgebaar O+
Vriendinnetje kwam er mee, haar dochter is even oud als V. dus leuk om samen te doen :Y
pi_103660288
Hier gaan de woorden zeggen steeds iets beter. Maar Leander verzint ook steeds mee gebaren voor de woorden die ie niet kan zeggen. Zo wilde ie gisteren zwemmen. En ik begreep hem eerst niet. Ging ie op de grond liggen en daar "zwemmen" ik wist meteen wat ie bedoelde. Hij helemaal blij. Dus ik zei tegen hem dat ie dat 's avonds aan papa moest vragen. Dus toen die thuis kwam Leander meteen weer op de grond spattelen: papa kijk!! Papa wist ook wat de bedoeling was. Dus vanavond gaan ze zwemmen met zijn tweeen O+
En Leander is gek op pannekoeken. Pas wilde ie er een. Dus ik vroeg wil je hem warm of koud. Slaat ie zijn armen om zich heen en zegt:brrr. Een koude dus :Y
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 14:27:03 #100
274310 agenda
altijd vol!
pi_103669200
Wat knap van Leander en een stuk makkelijker voor jullie ook denk ik. Je begrijpt hem dan beter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')