Het gaat hier om een (hypothetisch) faillissement, dan gelden andere regels. TS hoeft zich geen zorgen te maken, althans niet over die bestellingen. Wel over een eventueel faillissement natuurlijkquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:39 schreef _Led_ het volgende:
Wat denk je zelf ?
Als je dingen bestelt moet je ze afnemen.
Je kunt van jullie probleem toch niet opeens hun probleem maken ?
Volgens mij is een bedrijf er namelijk voor verzekerd dat wanneer een klant niet de produkten kan afnemen. Maar dat weet ik ook niet helemaal zeker.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:39 schreef _Led_ het volgende:
Wat denk je zelf ?
Als je dingen bestelt moet je ze afnemen.
Je kunt van jullie probleem toch niet opeens hun probleem maken ?
Heb jij zelf een dergelijke verzekering afgesloten? En los van de vraag of ze er voor verzekerd zijn, een dergelijke verzekering zal pas uitbetalen als de klant niet KAN betalen, niet als ze het niet willen.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 17:37 schreef Komakie het volgende:
Volgens mij is een bedrijf er namelijk voor verzekerd dat wanneer een klant niet de produkten kan afnemen. Maar dat weet ik ook niet helemaal zeker.
Op het moment dat je failliet bent kun je niet betalen lijkt me.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 18:56 schreef 700MB het volgende:
[..]
Heb jij zelf een dergelijke verzekering afgesloten? En los van de vraag of ze er voor verzekerd zijn, een dergelijke verzekering zal pas uitbetalen als de klant niet KAN betalen, niet als ze het niet willen.
Maak daar maar van: als je een goede klant van ze was en als je redelijk wat bestelde. Binnen afzienbare tijd althans.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 18:30 schreef Vhiper het volgende:
Hangt uiteraard ook af van de afspraken die je met de leverancier(s) hebt gemaakt. Mogelijk zijn die wel bereid om spullen, eventueel tegen een vergoeding, terug te nemen, als je een goede klant van ze bent.
Als je redelijk wat besteld, zou ik daar over onderhandelen. Nee heb je.
Bel je leverancier. Er zijn namelijk wel leveranciers die in uitzonderlijke gevallen artikelen retournemen of je kunt van tevoren soms afspraken maken met leveranciers waarbij je een deel terug mag sturen - heeft dan te maken met hoeveel je afneemt.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:38 schreef Komakie het volgende:
Nou vraag ik me af, stel je voor dat wij niet genoeg kunnen verkopen en er dus mee moeten ophouden voordat komende zomer uitgeleverd is. Wat gebeurt er dan met de artikelen die we besteld hebben? Moeten we die dan gewoon afnemen en betalen en maar zien wat we er mee doen of is de leverancier hier voor verzekerd? Of moeten wij een verzekering daar voor afsluiten?
Iemand een idee?
Ehm, zover waren we al jaquote:Op zaterdag 17 oktober 2009 00:20 schreef revange2008 het volgende:
Laat ik voorop stellen, ik ben een leek.
Als je failiet gaat heb je geen of te weinig geld om je crediteuren te betalen, anders ga je niet failliet,
of tewel je inkomsten staan niet in verhouding met je uitgaven.
Je kunt niet betalen.
Het antwoord staat 1 post boven je vraagquote:Op zaterdag 17 oktober 2009 09:35 schreef Komakie het volgende:
De vraag ging er alleen over wat er gebeurd met goederen die je bestelt hebt, maar niet meer kunt afnemen.
Mja sorry, was geen reactie op jouw post, maar op de post die gequote was.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 10:18 schreef r_one het volgende:
[..]
Het antwoord staat 1 post boven je vraag
Volgens mij heeft iemand het niet helemaal begrepen.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 12:31 schreef mcintosh het volgende:
Nou als we even naar de DSB bank kijken.
Het geld wat ze schuldig zijn aan spaarders hoeven zij niet terug te betalen (dat doen andere banken voor hen tot 100k, en boven de 100k heb je gewoon lekker pech).
Het geld wat zij nog krijgen van debiteuren (hypotheken en leningen) innen ze nog wel.
Kortom: jij hoeft niks te betalen bij faillissement, maar mochten klanten nog wat schuldig zijn aan jou mag je dat wel claimenIk vraag me af waarom er niet meer bedrijven failliet gaan.. prachtige constructie.
Als je die bestelde spullen nog niet ontvangen hebt, zou de vraag eigenlijk moeten zijn "hoe gaat de leverancier om met annuleringen?" Kijk in hun algemene voorwaarden, daar zal wel e.e.a. hierover instaan. Als je failliet gaat voordat de spullen zijn geleverd, zal er wel niets aan de hand zijn. Ze hebben dan tenslotte nog geen vordering op je, ze zijn hooguit wat kosten kwijt aan administratie en zitten misschien met voorraad waar ze niet makkelijk meer vanaf komen, maar dat lijkt me domweg bedrijfsrisico. (kan me trouwens voorstellen dat dit alleen opgaat als je hele standaard dingen besteld, als je spullen naar jouw specificaties laat maken kan het weer een ander verhaal worden)quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:38 schreef Komakie het volgende:
Nou vraag ik me af, stel je voor dat wij niet genoeg kunnen verkopen en er dus mee moeten ophouden voordat komende zomer uitgeleverd is. Wat gebeurt er dan met de artikelen die we besteld hebben?
Tsjah, ik kan sarcasme niet ruiken bij een stukje tekst, tenzij het zo verschrikkelijk duidelijk is. Maar op fok weet je maar nooitquote:Op zaterdag 17 oktober 2009 13:02 schreef mcintosh het volgende:
Sarcasme is je vreemd zie ik... ik had meermoeten gebruiken.. mijn fout.
Maar je hebt gelijk, ik ben offtopic.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |