Dit dus...inderdaad Piet, hoewel ik me zelf geen kenner acht heb ik wel een voorkeur voor bepaalde wijnen en dan nog zijn er slijters die je iets anders door de strot proberen te duwen, ook als ze zelf geen wijn drinken....quote:Op woensdag 28 oktober 2009 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Eat your own dogfood, een slijter die geen wijn drinkt, die vertrouw ik net zo als een vegetarische slager.
Ik heb hele wisselende ervaringen met de Gall & Gall. D'r zitten er hier twee in de buurt, bij een kom ik niet meer binnen, dar staat een ongeïnteresseerde kerel die je altijd probeert te naaien maar die andere is een vent die toeschietelijk is en goed advies geeft. Die organiseert ook allerlei proeverijen e.d. (waar ik overigens nog nooit ben geweest)quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:13 schreef Maeghan het volgende:
Pietverdriet: Oh, die ervaring heb ik zelf niet eigenlijk. Wat voor soort slijters bezoek je dan? Enige waar ik niet graag kom is G&G, gezien je daar rustig een half uur rondjes om de verkoper kan lopen zonder dat er uberhaupt goedemiddag tegen je gezegd wordt. Dus die mijd ik tenzij ik er echt iets specifieks wil halen.
Dat dus, wij waren laatst op zoek naar een lekkere wijn voor bij wat wild, en die we hadden gepakt werd ons door hem ontraden. Uiteindelijk zijn we op zijn advies ingegaan, en die Franse wijn was echt top.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 08:20 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
Ik heb hele wisselende ervaringen met de Gall & Gall. D'r zitten er hier twee in de buurt, bij een kom ik niet meer binnen, dar staat een ongeïnteresseerde kerel die je altijd probeert te naaien maar die andere is een vent die toeschietelijk is en goed advies geeft. Die organiseert ook allerlei proeverijen e.d. (waar ik overigens nog nooit ben geweest)
Een foliepak is een prima verpakking voor wijn. Probleem is eerder de bagger die er ingestopt wordt dan de verpakking.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:13 schreef fruityloop het volgende:
En de wijn serveren we uiteraard vanuit een winetender.....![]()
[ afbeelding ]
sneu ding!quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:13 schreef fruityloop het volgende:
En de wijn serveren we uiteraard vanuit een winetender.....![]()
[ afbeelding ]
Ik begrijp dat het nu juist wel een bewaarwijndruif is, en een mooie relatief laagalcoholische wijn maken, de druif zet het om in de smaak, niet in suikers (en daardoor alcohol)quote:Op donderdag 12 november 2009 21:42 schreef rechtsedirecte het volgende:
Waar komt het dicht bij in de buurt Piet wat smaak betreft? ik las dat een wijn is met niet al te veel tanine dus niet echt een bewaarwijn, correct?
Er komen prima wijnen uit georgie, maar ook een heleboel troep. Onder het communisme moest men hectolieters aanleveren en werd niet op kwaliteit gelet. Een aantal wijnboeren maakten dan 2 wijnen, de hectolieters voor de Colgoz en een goede wijn voor zichzelf.quote:Op zaterdag 14 november 2009 13:37 schreef The6thgate het volgende:
Was vorige week in Polen waar ik aangenaam verrast was door een fles wijn die we op tafel kregen
Om precies te zijn Marani Pirosmani, uit Georgie. Wist ik zelf niet, maar volgens m'n ouders zijn georgische wijnen erg lekker. Deze beviel in ieder geval uitstekendMedium dry red, niet te krachtige smaak en drinkt echt ontzettend lekker weg. Vervelend dat er een Slavische supermarkt vlakbij zit waar ze deze wijn hebben dus heb gelijk maar weer een fles aangeschaft
Deden we in Frankrijk altijd. En dan heb je lekker een wijntapquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een foliepak is een prima verpakking voor wijn. Probleem is eerder de bagger die er ingestopt wordt dan de verpakking.
Was gisteren bij een K+K supermarkt, prachtig gedecoreerde wijnafdeling, maar de duurste wijn die men verkocht (en dat was werkelijk een uitzondering) was ¤ 4,95
Meeste wijn was tussen de 1,50 en 3 euro, maar in prachtige flessen met kleurrijke etiketten en met kurk.
Waarschijnlijk het meeste daarvan nog grotere bagger dan in een gemiddelde foliepak
Als je wel eens in een wijnland bent geweest bij de boer, dan kan je daar meemaken dat mensen met een plastic jerrycan ´komen en wijn uit een soort benzinepomp kopen. Gros van die wijn is beter dan dat wat je in NL de supermarkt koopt in flessen met een mooi etiket
Zelfde nog in Roemenie.quote:Op zaterdag 14 november 2009 13:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er komen prima wijnen uit georgie, maar ook een heleboel troep. Onder het communisme moest men hectolieters aanleveren en werd niet op kwaliteit gelet. Een aantal wijnboeren maakten dan 2 wijnen, de hectolieters voor de Colgoz en een goede wijn voor zichzelf.
Tempranillo is fruitig, beetje vanille en cassistonen over het algemeen (tenminste bij de Spaanse wijnen die ik ervan ken, vaak op Amerikaans eiken, dat zorgt ook voor die vanille)... Maar geen wegwaaifruit zoals een slechte merlot oid, wel wat intenser. Het kruidige herken ik niet zo.quote:Op donderdag 12 november 2009 20:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Verder nog een vraagje van mijn kant, wat is jullie ervaring met Tempranilllo wijnen? er werd mij een doos Nieuw Zeelandse Tempranillo aangeboden via een sponsoractie maar ik ben niet bekend met dit type wijn...en om nu 200 euro uit te geven aan een wijn die niet je smaak is...
Voor de liefhebbers hier even een link http://www.trinityhill.co(...)e/Red_Wine?pidval=64
Je kan me trouwens wakker maken voor een Tokaijer (Hongaars)quote:
Wat voor?quote:Op dinsdag 17 november 2009 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan me trouwens wakker maken voor een Tokaijer (Hongaars)
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |