abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 9 februari 2010 @ 15:40:30 #126
8781 crew  Frutsel
pi_77810620
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 15:39 schreef FP128 het volgende:
Denk ik net : " Ha! we gaan richting de dooi en de lente " begint het weer te sneeuwen en te vriezen! Het is dat ik nog niet weg kan anders was ik vandaag al naar een warm en zomers oord vertrokken want ik ben die kou eigenlijk nu wel zat!
Tenerife een optie?

pi_77836425
Complete verkeerschaos in België. Op toppunt bijna 950 km file



Hier bij kantoor in Diegem (nabij Zaventem). Normaal staat deze parkeerplaats om deze tijd vol ......


http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkeer



Maak er dan één grote gevarendriehoek van
pi_77836432
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/100210_sneeuw
quote:
Ruim 900 kilometer file op Belgische wegen

De sneeuw stuurt het verkeer in ons land volledig in de knoop. Momenteel is er sprake van 920 kilometer file. Er zijn ook al heel wat ongevallen gemeld. Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om thuis te blijven als je niet echt ergens hoeft te zijn.

De sneeuw veroorzaakt monsterfiles in het hele land. Er is een wachttijd van 3 uur. "Ongezien", zegt Touring. Het vorige filerecord is nog maar enkele weken oud en bedroeg 520 kilometer. Het nieuwe record is dus bijna een verdubbeling.

Zowat alle Vlaamse snelwegen zitten vast. Zwaarste knelpunten zijn de E19, de E40, Antwerpen en de Brusselse Ring. Limburg lijkt wat te ontsnappen. "In Oost- en West-Vlaanderen is de situatie op de weg moeilijk maar doenbaar, zegt Beeckman. "Maar in de regio's Brussel en Antwerpen is momenteel sprake van een totale chaos. Op alle snelwegen staat het verkeer stil, of gaat traag vooruit.

VRT
Op de E19 naar Antwerpen is het wegdek zo glad ter hoogte van Waarloos dat het verkeer de snelweg moet verlaten in Rumst. De wegpolitie raadt automobilisten aan om de snelwegen rond Antwerpen zoveel mogelijk te vermijden. "In Antwerpen is er een bijkomend probleem, dat is dat op enkele tunnelsecties, vooral de Kennedytunnel en de Thijsmanstunnel bijna geen verkeer mogelijk is in beide richtingen, omdat de hellingen geblokkeerd zijn door vrachtwagens", aldus Beeckman.

De strooiwagens zijn vannacht op pad gegaan, maar zitten nu zelf vast in de monsterfiles. Daardoor kan geen sneeuw worden geruimd. "Er is preventief gestrooid, maar de sneeuw is pas later beginnen te vallen", zegt Ilse Luypaerts van de dienst Wegen en Verkeer.

Ook problemen bij het openbaar vervoer
In de provincie Antwerpen staan de bussen van De Lijn stil, vanaf het noorden van de provincie tot Mechelen. De trams in de stad Antwerpen rijden wel nog. In Limburg ondervindt het openbaar vervoer voorlopig geen hinder van het winterweer.

In West-Vlaanderen rijden de bussen in de regio Brugge en kust met zo'n 10 minuten vertraging, in de regio Kortrijk-Ieper met 20 minuten.In Oost-Vlaanderen zijn er vooral problemen in de Vlaamse Ardennen, waar de bussen met een uur vertraging rijden. In Wetteren staan er zelfs enkele bussen stil. De trams in Gent rijden zo goed als normaal.

In Vlaams-Brabant rijden een aantal bussen niet in de regio's Leuven, Tervuren en Zaventem. Bij de MIVB in Brussel worden veel bussen terug naar de remise geroepen omdat het te gevaarlijk is op de weg. De trams en de metro rijden normaal.

Bij de NMBS is de hinder beperkt en rijden de treinen al bij al vlot.

Op Brussels Airport kon gedurende een tijd maar een start- en landingsbaan worden gebruikt, waardoor heel wat vluchten vertraging opliepen. De luchthaven raadt passagiers aan om de vluchtinformatie goed in de gaten te houden.


[ Bericht 0% gewijzigd door Roel_Jewel op 10-02-2010 10:02:11 ]
pi_77869910
Statistieken van de filechaos in Belgié afgelopen dag: http://trafficgeneric.myroute.be/topstatistics.html

pi_77920056
Rome onder de sneeuw


Zeldzame winterse taferelen hebben de Romeinen verrast. Dikke sneeuwvlokken dwarrelden neer boven het historische centrum rond de Trevi-fontein en het Vaticaan. Maar bij temperaturen boven het vriespunt maakt de sneeuw weinig kans om de Italiaanse hoofdstad onder een wit sneeuwtapijt te bedekken.

In Sardinië daarentegen zorgt de aanhoudende sneeuwval ervoor dat de wegen naar de ondergesneeuwde bergpassen afgesloten werden.

hln
pi_77920114
Vrieskou en sneeuwellende treffen Spanje

Een nieuwe koudegolf in Spanje laat de bewoners in grote delen van het land bibberen. In het noorden en het centrum van het Iberisch schiereiland heersten donderdagnacht vriestemperaturen. In de bergen rond Madrid daalde het kwik zelfs tot min 13 graden.

In Noord-Spanje werden 14 bergpassen door de sneeuw versperd, 30 andere waren enkel te overschrijden met sneeuwkettingen. De autoriteiten gaven voor grote delen van het land een koudewaarschuwing.

Voor het weekeinde voorspellen de meteorologen ook voor de vakantie-eilanden Mallorca en Menorca nachtvorst. (belga/vsv)

hln
pi_77922758
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 14:40 schreef aloa het volgende:
Rome onder de sneeuw

Zeldzame winterse taferelen hebben de Romeinen verrast. Dikke sneeuwvlokken dwarrelden neer boven het historische centrum rond de Trevi-fontein en het Vaticaan. Maar bij temperaturen boven het vriespunt maakt de sneeuw weinig kans om de Italiaanse hoofdstad onder een wit sneeuwtapijt te bedekken.

In Sardinië daarentegen zorgt de aanhoudende sneeuwval ervoor dat de wegen naar de ondergesneeuwde bergpassen afgesloten werden.

hln
Er ligt wel degelijk een sneeuwtapijt in Rome hoor:
quote:
Het oude centrum van Rome is vrijdag bedekt onder een zeldzame laag sneeuw. Het is voor het eerst sinds 1986 dat er zoveel sneeuw is gevallen. Dat meldden Italiaanse media vrijdag.

Het wereldberoemde Colosseum en het naastgelegen Forum Romanum zijn uit veiligheidsoverwegingen gesloten.

Het verkeer in de Italiaanse hoofdstad is door de sneeuwlaag van 3 centimeter chaotisch en sommige bussen rijden niet. De twee vliegvelden Fiumicino en Ciampino ondervinden weinig hinder.

De afgelopen vijf jaar is er in de Italiaanse hoofdstad geen vlokje sneeuw gevallen. ''Binnen een paar minuten was alles wit'', vertelde een inwoner.

Het heeft vrijdag in Italië van noord tot zuid gesneeuwd, en dat is uitzonderlijk. Op het eiland Sardinië waren sommige scholen gesloten, zodat kleine kinderen voor het eerst in hun leven konden sleeën.
De eerste week van mei hoop ik naar Rome te gaan.
Life is Music
pi_78153620
quote:
In het noordoosten van Europees Rusland is het weer net zo gruwelijk koud als half december. Vanochtend wees de thermometer in Hoseda-Hard een stand aan van -49,6º. In Lapland vroor het plaatselijk meer dan 35 graden: Sodankyla, Finland registreerde -36,2, Naimakka, Zweden en Karasjok, Noorwegen -37,3 en Cuovddatmohkki, Noorwegen zowaar -38,8º.
Jan Visser

  donderdag 18 februari 2010 @ 21:58:22 #134
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_78159492
België hoort toch bij Europa?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_78162088
morgenavond 8uur weg opweg naar zweden!

sneeuw sneeuw sneeuw!
pi_78162383
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:39 schreef garnage-patrick het volgende:
morgenavond 8uur weg opweg naar zweden!

sneeuw sneeuw sneeuw!
En stervenskoud..
pi_78219983
Temperatuur zakt in delen van Lapland tot onder de -40

pi_78761354
Tientallen schepen vastgevroren op zee

STOCKHOLM (ANP) - Tientallen schepen hebben uren vastgevroren gezeten in het ijs op de Oostzee tussen Zweden en Finland. Met behulp van ijsbrekers wisten de meeste schepen zich te bevrijden, maar onder andere twee veerboten van veerdienst De Viking Line, met allebei ruim duizend mensen aan boord, zitten nog vast in het ijs. Dat meldden de Zweedse autoriteiten vrijdag.

Een woordvoerder van Viking Line verzekerde dat ondanks de invriezing er nog geen gevaar bestaat voor de opvarenden van de veerboten. Voor de zekerheid heeft de kustwacht al wel helikopters en hovercrafts klaarstaan.

Zweden beleeft één van de koudste winters sinds jaren. Grote ijsblokken maken het voor de schepen onmogelijk zich een weg uit het ijs te banen. Het is voor het eerst sinds midden jaren tachtig dat er zo massaal schepen ingevroren raken op de Oostzee.

trouw
pi_78805970
Sneeuwval zorgt weer voor problemen Duitsland


BERLIJN - Zware sneeuwval heeft in Duitsland opnieuw tot problemen op de weg geleid. Talrijke automobilisten raakten vrijdagavond in een slip op de Duitse wegen.

In Halle (Westfalen) ontstond een kettingbotsing waarbij veertien voertuigen betrokken waren.

Niemand raakte gewond bij het ongeval. In Oelde (eveneens Westfalen) raakten vier personen zwaar gewond toen een auto door het gladde wegdek op de linkerbaan gleed en daar in botsing kwam met een tegenligger. In Saksen-Anhalt stonden meerdere vrachtwagens dwars op de weg.


In Hamburg telde de politie maar liefst tachtig ongelukken, waarbij het bij blikschade bleef.


Kettingbotsingen

Vrijdag overdag hadden zich op een snelweg in Saksen al twee flinke kettingbotsingen voorgedaan, waarbij in totaal zeker zeventig voertuigen betrokken waren en zo'n 25 personen gewond waren geraakt.

Tot zaterdagmiddag verwachten meteorologen 5 tot 10 centimeter extra sneeuw in Sleeswijk-Holstein, delen van Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Saksen-Anhalt. In Beieren en Baden-Württemberg is voor hooggelegen gebieden meer dan 20 centimeter verse sneeuw voorspeld.


nu.nl
pi_78881870
Zuiden van Frankrijk onder de sneeuw

In Frankrijk heeft de winter een rentree gemaakt. In het zuiden het land heeft het in de nacht van zondag op maandag hevig gesneeuwd, wat zeer ongewoon is voor het begin van de maand maart.

Op enkele plaatsen in het Rhônedal is volgens de meteorologische dienst tot 40 centimeter sneeuw gevallen.
In het departement Gard raakten zowat 250 mensen vast op de weg. Ze dienden te overnachten in een noodonderkomen.

Op talrijke plaatsen konden maandagochtend geen schoolbussen uitrijden. Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton mogen de snelweg niet meer op. De luchthaven van Nîmes was een tijd gesloten, vluchten werden naar Montpellier omgeleid.

In Parijs bleef het droog, maar de temperaturen lagen maandagochtend nog onder nul.

Bron
pi_78882938
Belgen gooien skipistes weer open

AMSTERDAM - In de Belgische Ardennen is weer zoveel sneeuw gevallen dat de meeste skigebieden hun pistes maar weer hebben geopend.

Waar het seizoen vaak al vroeg eindigt, lijkt er dit jaar geen einde te komen aan het winterse weer. Afgelopen dagen viel weer zo'n 15 tot 20 centimeter sneeuw en kan er in gebieden als Wirtzfeld en Baraque de Fraiture weer volop worden geskied en gelanglaufd.

Bron
pi_78883839
quote:
Ook in Duitsland is het nog volslagen winters met in het afgelopen weekend sneeuw en op sommige plaatsen strenge tot zeer strenge vorst. Tijdens een heldere sterrenhemel daalde de temperatuur boven de sneeuw in Bad Lippspringe naar -14.8 graden, Fassberg in de Lüneburger Heide mat -15.5 graden en Quickborn zelfs -18.4 graden. Ten oosten van de Elbe, langs de Rijn en ten zuiden van de Donau was het met temperaturen tussen -7 en -9 graden minder koud. In het zuiden van het land verhinderende bewolking een scherpe afkoeling. Op klomphoogte zakte het kwik in Quickborn (ten noorden van Hamburg in de deelstaat Sleeswijk-Holstein) zelfs naar -26 graden!

Jan Visser
pi_78902221
Hevige sneeuwval teistert Frans-Spaanse grens

Hevige sneeuwval heeft het wegverkeer in het noorden van Spanje erg gehinderd.
De grensovergang tussen Spanje en Frankrijk bij La Jonquera, een van de belangrijkste posten tussen beide landen, werd voor alle vrachtvervoer gesloten. In Catalonië in het noordoosten van Spanje waren volgens de verkeersdiensten meer dan 50 wegen enkel met sneeuwkettingen berijdbaar.

Verschillende af- en opritten van de snelwegen werden wegens sneeuwgladheid voor vrachtwagens en bussen gesloten.
De autoriteiten hebben voor grote delen van het noorden van Spanje een stormwaarschuwing gegeven. In Catalonië worden na de nieuwe winterprik temperaturen van min negen graden verwacht.

bron
pi_78933202
Overlast door sneeuw in Frankrijk, Spanje en Bulgarije


BARCELONA - Na een hevige sneeuwstorm zijn zeker zesduizend reizigers dinsdag gestrand op wegen in de Pyreneeën. Circa veertig wegen tussen Frankrijk en Spanje zijn onbegaanbaar, aldus de autoriteiten van de twee landen.

In de Spaanse regio Catalonië viel maandag op sommige plaatsen circa 50 centimeter sneeuw. Zeker 200.000 gezinnen zaten dinsdag nog altijd zonder stroom, aldus de Spaanse krant El País.

Bijna vijfhonderd scholen bleven dicht omdat de schoolbussen niet over de besneeuwde wegen konden rijden.

In het departement Aude (Frankrijk) hebben brandweerlieden en andere hulpverleners warme maaltijden verstrekt aan circa 1800 mensen die in gestrande treinen zaten.

Langs de besneeuwde autoweg A9 was in overheidsgebouwen voor opvang voor gestrande reizigers gezorgd.


Bulgarije

Hevige sneeuwval en sterke wind hebben dinsdag ook voor veel overlast gezorgd op de wegen in Bulgarije. In de hoofdstad Sofia is het verkeer al sinds maandag gehinderd, toen de sneeuwstormen begonnen.

Het verkeer op twee belangrijke snelwegen van en naar Sofia is tot stilstand gebracht. Een hoofdweg die Sofia met het noordelijk gelegen Roese verbindt, was enige malen afgesloten. Ook de enige brug over de Donau in Bulgarije was afgesloten voor verkeer.

Tientallen huishoudens in de noordoostelijke regio Dobritsj zitten zonder stroom. Drie kleine gemeentes in Dobritsj zijn onbereikbaar vanwege de sneeuw. De lokale autoriteiten daar hebben voor de tweede keer dit jaar de noodtoestand uitgeroepen

nu.nl
  Moderator woensdag 10 maart 2010 @ 13:06:18 #145
8781 crew  Frutsel
pi_78968098
quote:
Hartpatiënten vast in de Spaanse sneeuw

GIRONA (Spanje) - Het hevige winterse noodweer in de Spaanse Pyreneeën heeft een groep van veertig Nederlandse hartpatiënten in een isolement gebracht. Door de harde wind en de slagsneeuw, die op sommige plaatsen inmiddels 50 tot 60 centimeter hoog ligt, kunnen de reizigers geen kant meer op.

De groep zit al ruim een dag opgesloten in een touringcar op één van de veertig snelwegen tussen Spanje en Frankrijk die door de massale sneeuwval volledig onbegaanbaar zijn geworden. De Nederlanders namen deel aan een tiendaagse vakantietrip naar de Costa Brava, georganiseerd door de belangenorganisatie Hartpatiënten Nederland te Roermond.

Juist was het gezelschap met de bus begonnen aan de laatste excursie toen in het Spaanse Catalonië de sneeuwhel losbrak. Voorzitter J. van Overveld van de patiëntenvereniging zei ons: ,,Pas na uren kregen wij contact met de bus. De chauffeur vertelde ons, in een kort moment van verbinding, van de weergaloze chaos: honderden auto’s die in de sneeuw waren vastgelopen, mensen die totaal ontredderd in hun auto’s zaten te kleumen, sneeuwschuivers die van taluds waren gegleden. En nergens verlichting, omdat de elektriciteit overal in de omgeving was uitgevallen door storingen in de krachtcentrales.”

Ondanks de benarde situatie zag de chauffeur kans contact te krijgen met een naburige sporthal in Girona. Van Overveld: ,,Omdat alle hotels vol zitten hoopten wij dat onze gasten de nacht konden doorbrengen in deze hal. Maar daar waren alleen maar matten op de grond en geen matrassen en hoofdkussens. Waarna de groep maar in de bus is gebleven. Daar is gelukkig verwarming en comfort. De mensen houden de moed erin, maar de terugreis naar Nederland waaraan zij vandaag zouden beginnen, loopt een onbekende vertraging op.”
  Moderator woensdag 10 maart 2010 @ 13:06:51 #146
8781 crew  Frutsel
pi_78968125
quote:
De derde etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice is door de organisatoren met een vijftigtal kilometer ingekort wegens de sneeuwval in de buurt van de stad Limoges, waar de renners gisteren aankwamen.

De derde etappe zou normaal om 11u25 van start gaan in Saint-Junien, maar door de uitzonderlijke winterse weersomstandigheden werd Saint-Yrieix-la-Perche uiteindelijk aangeduid als startplaats, op 53 kilometer van Saint-Junien. Het parkoers van woensdag wordt dus een pak korter waardoor de wedstrijd pas om 13u zal beginnen.

"De wegen in de buurt van de oorspronkelijke startplaats waren onberijdbaar voor de renners", verklaarde koersdirecteur Christian Prudhomme.

In de nacht van dinsdag op woensdag viel er heel wat sneeuw in de buurt van de Franse stad Limoges. Tegen de ochtend en in de voormiddag was het in de omgeving nog steeds aan het vriezen waardoor de wegen moeilijk berijdbaar bleven.

Enkele renners reageerden alvast met wisselend enthousiasme op Twitter.

'Sneeuw! Mijn weer!' Klonk het optimistisch bij de Sloveen Janez Brajkovic.

De Nederlander Koos Moerenhout is er minder gerust op. 'Ik werd wakker en zag het sneeuwen. Niet veel, maar het ziet er niet te best uit.'
pi_78969418
De felle zon en dikke jas maken dat ik me prima voel maar het is van de gekke dat het nog steeds zo vreselijk koud is, maar het bier smaakt lekker.
75 topics = FIN
pi_79678876
Gaat er nog sneeuw vallen in Engeland?

quote:
Major Snowstorm to Target United Kingdom

.A late-season snowstorm is set to impact the United Kingdom Monday night through Tuesday.

A slow-moving storm will move through southern England Monday through Tuesday. As cold air wraps into the storm Monday night and Tuesday, rain will mix with and change to snow across many areas from Scotland to Wales and southern England. Even London may see some wet snow by Tuesday night.

The heaviest of the snow will fall over the hills of Scotland to Wales where several centimeters (a couple inches) of snow will likely accumulate.

Travel disruptions will occur throughout much of England, Wales and Scotland as a result of the snow. Gusty winds Tuesday and Tuesday night will also cause blowing and drifting snow to occur, causing further travel delays. In addition, widespread power outages can be expected as the snow will likely lead to downed power lines.
  Moderator maandag 29 maart 2010 @ 21:42:21 #149
8781 crew  Frutsel
pi_79724623
@Aloa, ja dus
quote:
Sneeuw in Schotland

Geen nieuwe winterprik met pakken sneeuw meer, maar toch keert het winterweer nog heel even terug. In Schotland is de voorbije dagen opnieuw wat sneeuw gevallen en de komende week zou dat wel weer een tapijt van vijf tot tien centimeter kunnen worden.

Ook bij ons wordt het deze week weer even wat kouder. Ten zuiden van Samber en Maas kan er eveneens wat natte sneeuw vallen. Maar dat is niets vergeleken bij Schotland, waar het landschap de komende dagen toch weer een beetje wit kan kleuren. Vijf tot tien centimeter op de Schotse heuvels en een wit laagje in Glasgow, behoren tot de mogelijkheden.

Ook het noorden van Engeland en Wales kan weer met sneeuw te maken krijgen. Deze winter lag Groot-Brittannië bijna voortdurend onder een wit sneeuwtapijt. Het was één van de strengste winters van de voorbije decennia. Sneeuw in maart is wel niet ongewoon in Schotland. Dit weekend begon het op sommige plaatsen weer te vriezen.

In de rest van Engeland, en ook bij ons, zal het de komende dagen gewoon winderig en nat zijn.
pi_79740209
Het sneeuwt hier al sinds vanmorgen maar blijft hier waar ik zit vlak bij Motherwell niet liggen.
Op hoger gelegen punten blijft het wel liggen.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8594190.stm
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')