abonnement Unibet Coolblue
pi_75386881
quote:
Op zondag 6 december 2009 23:19 schreef Hooizolder het volgende:
Sneeuw moeten we natuurlijk niet hebben
Veel vorst en veel zon dan is het mooi
Sneeuw zorgt voor strengere vorst.
pi_75388232
Wie houdt er nou niet van sneeuw!?!?
pi_75388362
quote:
Op maandag 7 december 2009 20:32 schreef AlmightyArjen het volgende:
Volgende week wordt het kouder


De aarde koelt af!!!!!!1 GLOBAL WARMIN HOAXZ!1!!
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  maandag 7 december 2009 @ 21:15:11 #54
256363 ZoKanIkHetOok
Also twitterte Zarathustra.
pi_75388582
quote:
Op maandag 7 december 2009 20:40 schreef aloa het volgende:

[..]

Sneeuw zorgt voor strengere vorst.
Inderdaad.


En dat hebben we geweten afgelopen winter! Kijk maar eens naar de plaatjes hieronder. Het moge duidelijk zijn waar in Nederland een sneeuwdek lag:


Strenge vorst.. in de namiddag! (-13,1 in Arcen)



____


Min twintig! (-20,4 later die dag [om 22.50] in Ell)



____

Min 26 vlak over de grens! (-26,1 in Raeren, België)

pi_75528543
quote:
Winterweer in grote delen van Europa én in de VS en Canada.

In het oosten van Europa ligt nog vrijwel geen sneeuw. Pas in het grote Rusland en in Wit-Rusland heeft zich de afgelopen dagen een sneeuwdek gevormd. In Gorki lag vanochtend 12 centimeter. In het overgangsgebied tussen een afkoelend Oost-Europa en het nu nog vrij milde westen van Europa heeft het de afgelopen 24 uur hard geregend (en hogerop gesneeuwd) in met name Duitsland. Op de Brocken in de Harz werd vanochtend 45, in Quickborn bij Hamburg 40 mm afgetapt. De sneeuwgrens zakt vandaag naar 500 meter en lager en begin volgende week zijn in de besneeuwde dalen van het Alpengebied minima tot beneden -15 graden mogelijk.

De ‘Poort van Siberië’, het noordoosten van Europees Rusland is onder invloed van een depressie z’n kou even kwijtgeraakt (vanochtend -1,2 in Narjan-Mar) maar de komende 24 uur gaat het kwik daar tientallen (!) graden naar beneden

jan visser
pi_75543335
Wat doet het rond de kerstdagen in zuid-west Zweden? (nabij Falkenberg) Ga ik naar Zweden voor het winterweer, valt er hier in Nederland waarschijnlijk meer sneeuw dan in Zweden . De verschillende (Zweedese) weersites lopen zo uiteen dat er voor mij geen pijl meer op te trekken valt.
pi_75628447
quote:
In vooral het noordoosten van Europees Rusland worden momenteel temperaturen gemeten die daar hoogstzelden voorkomen. Aan het begin van de avond was het in Pecora -45,5 en in Hoseda-Hard zelfs -46,6º. In de 21ste eeuw is het in december nog niet zo koud geweest in geheel Europees Rusland. Bizar koud was het onder meer in december 1978. Op 30 en 31december voor het meer dan 50 graden: op Oudejaarsdag werd in Pecora -52,5º gemeten. De strenge kou heeft trouwens ook Moskou bereikt. Daar was het om 18 uur lokale tijd -20,2º.

Jan Visser
pi_75629499
quote:
Op maandag 14 december 2009 21:15 schreef aloa het volgende:

[..]


Waren ze in Moskou een paar dagen geleden niet nog aan het zeuren dat het nog nooit zo warm was geweest in December? Wraak van moeder natuur!
  maandag 14 december 2009 @ 21:41:31 #60
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_75629727
quote:
Op maandag 14 december 2009 21:15 schreef aloa het volgende:

[..]


eind december 1978 was het hier ook extreem koud. Oudjaarsdag was toen gruwelijk koud overdag,, de oud en neiuw wisseling ging in delen van het land volgens mij richting de -20!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_75641557
Van KNMI:
quote:
Komende nacht wordt de bewolking dikker en gaat er van het noordwesten uit wat lichte regen of natte sneeuw vallen. Verder naar het oosten zal het droge sneeuw zijn. De wind draait naar zuidelijke richtingen en de temperatuur loopt vlak langs de kust op tot rond het vriespunt. In het oosten en zuidoosten kan het opnieuw matig gaan vriezen.

Woensdag overdag trekt de neerslag langzaam naar het zuiden. Langs de kust zal het regen of natte sneeuw zijn, meer landinwaarts droge sneeuw. In totaal kan er 1-3 cm vallen.
We krijgen een beetje sneeuw zo te zien
pi_75679423
quote:
Kwik in Moskou daalt tot -25
De winter slaat hard toe in Moskou. Het kwik daalde er vandaag tot min 25 graden. Het dagrecord van -27,3 graden in 1997 is niet gebroken, maar toch zijn de opgemeten temperaturen het laagst sinds drie jaar.
Volgens de hulpdiensten is in de Russische hoofdstad één persoon bezweken aan de koude.
pi_75679591
quote:
Rusland: extreem koud!
Barre kou in Rusland. In tientallen jaren waren de temperaturen er niet zo laag. Het kwik daalde in Hoseda, in het noordoosten van het Europese deel van Rusland tot maarliefst 51 graden. In Moskou vroor het vannacht 27 graden, een paar honderd kilometer verder op 45 graden onder nul.

Lapland: -30 graden
Ook in Lapland zeer koud met vannacht -30 graden.

Spanje: -10 graden en lokaal sneeuw. In jaren niet zo koud.
Ook winter in Spanje waar het kwik vannacht daalde tot -10 graden in Salamanca. In Madrid vannacht -4 graden en sommige delen van het midden en oosten van Spanje gaan bedekt onder een laag sneeuw.
Ook daar zijn de temperaturen in jaren niet zo laag geweest.

Centraal Europa: winter. Zwitserland lokaal -25 graden
De winter heeft inmiddels heel centraal en west Europa veroverd met in de nachten lichte tot matige en soms zelfs strenge vorst. Vannacht in Parijs -4 graden. In het oosten van Zwitserland koelde het zelfs af tot -25 graden.

Wel is er veel laaghangende bewolking waardoor het in Duitsland bijvoorbeeld in grote delen minder koud was de afgelopen nacht dan bij ons.
De sneeuw op de Balkan is aan het smelten, daar is het kwik weer boven nul geraakt.


Piet Paulusma
pi_75679633
quote:
Tijdens de afgelopen nacht is het erg koud geweest in een groot deel van Spanje. In Albacete werd het -13,4 en in Teruel -13,7º. In dat deel van Spanje, Castilië-La Mancha en Aragón, ligt een imposant sneeuwdek dat plaatselijk zo’n 20 centimeter dik is.

jan Visser
  woensdag 16 december 2009 @ 12:00:41 #65
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_75682414
yep hier sneeuwt het nu
  Moderator vrijdag 18 december 2009 @ 11:00:43 #66
8781 crew  Frutsel
pi_75760899
quote:
Winterweer teistert delen Europa

PARIJS - Niet alleen in Nederland, maar ook in de omringende landen heeft het winterweer voor problemen gezorgd. In Frankrijk zijn tientallen vluchten uitgevallen. Honderden passagiers moesten de nacht van donderdag op vrijdag op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs doorbrengen.

De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft de vliegmaatschappijen opgeroepen om vrijdag, net als donderdag, een derde van de vluchten te schrappen.

Vertragingen

Ook op de grond leidde sneeuwval tot enorme vertragingen. In het noorden van het land werd een deel van de grote verkeerswegen afgesloten voor vrachtverkeer en schoolbussen bleven in de remise.

In Normandië kwamen 120 voertuigen vast te zitten op de A84, nadat een vrachtauto dwars op de weg kwam te staan. De snelweg werd daarop afgesloten. De sneeuw heeft ook de vaart uit de hogesnelheidstrein naar Parijs gehaald.

België

In België leidde het uitvallen van treinen en de vele vertragingen tot verontwaardigde reacties. ''Mocht er nu een muur van sneeuw zijn gevallen, dan zou ik dit nog kunnen aanvaarden'', aldus Groen!-kamerlid Stefaan van Hecke.

''Maar dat de treinen niet rijden omwille van 5 à 6 centimeter sneeuw is totaal ongeloofwaardig'' juist nu heel wat mensen hun auto thuislieten omwille van het weer, aldus het Kamerlid. Vrijdagochtend stond er 100 kilometer meer file dan normaal. De Belgische ANWB moest vrijdag vijf keer vaker dan normaal uitrukken. Ook zijn tientallen vluchten uitgevallen.

Londen

Ook het Verenigd Koninkrijk heeft flink te lijden onder de sneeuw. De luchthavens Gatwick en Luton bij Londen zijn vooralsnog gesloten, omdat de start- en landingsbanen ondergesneeuwd zijn.

Een aantal vluchten is geschrapt en een gedeelte van de inkomende vluchten wordt naar andere vliegvelden geleid. In het zuiden en oosten van Engeland wordt vrijdag ongeveer 20 centimeter sneeuw verwacht.

Ongevallen

In het noorden van Engeland leidde het strenge winterweer tot bijna tweehonderd ongevallen tussen donderdagavond tien uur en vrijdagochtend vijf uur. Zeker zeventig vrachtauto's zijn gestrand in de kustplaats Harwich door sneeuwstormen.

De populaire wedkantoren doen goede zaken, maar omdat steeds meer mensen hun geld inzetten op een witte kerst levert een daadwerkelijk witte kerst volgende week steeds minder op.
pi_75846382
quote:
15 mensen vriezen dood in Polen

Bij temperaturen rond 20 graden onder nul zijn gisteren in verschillende delen van Polen 15 mensen doodgevroren. Dat deelde de politie in Warschau mee.

Een politiewoordvoerster riep de bevolking op dronken of dakloze mensen te helpen. "Niemand mag onverschillig blijven voor dergelijke gevallen, maar moet de autoriteiten alarmeren". De ambtenaren controleerden leegstaande panden, tuinhuisjes en stadsparken.

Hulpbehoevenden worden naar daklozenverblijven of ontnuchteringsinstellingen gebracht. Sinds begin december stierven al 47 mensen aan onderkoeling. (afp/adb)
quote:
Zeker zes mensen komen om bij koudegolf in Duitsland

Strenge vorst heeft ook Duitsland in zijn greep. Een dag voor het begin van de winter volgens de kalender, daalde het kwik tot ver onder het nulpunt. Sneeuwval en gladheid belemmerden het weg-, spoor- en luchtverkeer. Het winterweer kostte minstens vijf mensen het leven bij verkeersongevallen. Een dakloze, die buiten sliep, is doodgevroren teruggevonden.

Dertig graden onder nul
Bij honderden andere verkeersongevallen werden ook een aanzienlijk aantal mensen gewond. Door de dichte sneeuwval moesten ook de internationale luchthavens van Düsseldorf en Frankfurt voor onbepaalde duur gesloten worden. Volgens de weerdienst Meteomedia werd in Albstadt-Degerfeld in Baden-Württemberg de koudste temperatuur met 30,3 graden onder nul gemeten. (dpa/eb)
hln
pi_75846635
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 11:00 schreef Frutsel het volgende:

[..]


Leuk om eindelijk weer zelf eens het noodweer uit dergelijke berichten mee te maken ipv er alleen over lezen.
  Moderator maandag 21 december 2009 @ 09:05:06 #69
8781 crew  Frutsel
pi_75867728
quote:
Winter slaat toe in Italie en Bulgarije
De strenge koude houdt ook Italië in haar greep en zorgt in vele regio's voor recordlage temperaturen. Zaterdagnacht werd in de onbewoonde Marcesina-vlakte in Venetië min 29 graden gemeten, aan Gran Sasso in de Midden-Italiaanse Abruzzen min 25 graden. In Noord- en Midden-Italië wordt zondag zware sneeuwval verwacht.

Hevige sneeuwval heeft in meer dan 200 plaatsen in Bulgarije de stroomvoorziening onderbroken. Omgevallen bomen zorgden ook in de hoofdstad Sofia voor tijdelijke stroomuitval, aldus de civiele bescherming. Opgewaaide sneeuwhopen op vele wegen bemoeilijkten het verkeer aanzienlijk. Op de snelweg uit Griekenland in de richting van Sofia stond een monsterfile. Hevige regenbuien na de sneeuwval zorgden nog voor meer ellende in vele gebieden. Regeringsleider Bojko Borissov riep de mensen via de openbare omroep op binnen te blijven.
quote:
Koude in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
Zeer lage temperatuurwaarden werden bereikt in de nacht van zaterdag op zondag:
in Duitsland kwam het op de Funtensee op -33.6 graden, in Albstadt-Degerfeld op -30.3 graden.
Op enkele plaatsen werden recordlage waarden voor december gemeten: zoals in Münster -16 C. in Lippstad en Kahlker Asten werde het -20 C. In Hagen werd het alleen in december 1978 kouder toen -18 nu -16 graden.

Oostenrijk

In St Jakob in Oost-Tirol werd een nieuw absoluut record voor Oostenrijk opgetekend:
-24.3 graden. op veel plaatsen was het tussen -15 en -20 graden.

Drie mensen kwamen om het leven door bevriezing. Twee keerden van het uitgaansleven terug en probeerden vaak slecht gekleed een kortere weg via de landerijen te nemen, waar ze na herhaaldelijk uitglijden tenslotte doodvroren. En pensionist verloor waarschijnlijk ook het evenwicht en kon door verwondingen zijn weg ook niet meer hervatten en verloor ook het leven aan de koude.

Zwitserland
In Brévine in de Jura werd -34.2 graden gemeten, daar was het niet zo koud sinds 2001.
Luzern registreerde een kouderecord met -16.1 , de meetreeks loopt tot 1931.
Basel was sinds 1964 niet zo koud: -16.0 en op diverse andere Zwitserse stations noteerden men recordlage waarden, maar dan met minder lange meetreeksen.
  Moderator maandag 21 december 2009 @ 09:19:21 #70
8781 crew  Frutsel
pi_75867977
quote:
Tientallen doden in Europa door vrieskou
In verscheidene Europese landen zijn dit weekend mensen doodgevroren. In Polen bezweken minstens 29 mensen aan de vrieskou, en in Oostenrijk kwamen drie mensen om toen ze naar huis wandelden na een avondje uit. Ook in Tsjechië en Frankrijk vielen slachtoffers.

Oostenrijk
In de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken is een 19-jarige jongen doodgevroren toen hij vorige nacht van de disco naar huis wandelde. Hij was bij -23 graden slechts gekleed in spijkerbroek, een lichte trui en sportschoenen. Hij struikelde herhaaldelijk in de verse sneeuw en bleef uiteindelijk op een akker liggen, waar hij doodvroor.

Nog in Stiermarken vroor een 43-jarige loodgieter dood toen hij 's nachts van de discotheek naar huis liep. In de deelstaat Salzburg vroor een gepensioneerde dood toen hij van de kroeg naar huis wandelde en een helling afgleed.

Polen
Bij vriestemperaturen van -20 graden Celsius zijn dit weekend in Polen minstens 29 mensen gestorven. De meeste slachtoffers waren daklozen en mannen tussen 30 en 50 jaar met een alcoholprobleem. Sinds begin december zijn in Polen 71 mensen overleden aan onderkoeling.

Een woordvoerdster van de politie deed een oproep tot de burgers om zich over daklozen en dronkaards te ontfermen en de instanties te informeren: "Niemand mag aan hieraan voorbijgaan." Beambten controleren leegstaande woningen, tuinhuizen en stadsparken om daklozen in veiligheid te brengen.

Tsjechië en Frankrijk
Ook elders in Oost-Europa eiste de koude slachtoffers. In Tsjechië bevestigde de politie het overlijden van zes personen, onder meer drie daklozen in Ostrava.

In Frankrijk, waar het kwik in het oosten vorige nacht tot -24 graden daalde, werd in Arras een werkloze dood teruggevonden in zijn caravan. In Marseille overleed een Poolse dakloze.
  Moderator maandag 21 december 2009 @ 13:30:19 #71
8781 crew  Frutsel
pi_75876899
quote:
Verkeerschaos in Frankrijk en Spanje

PARIJS/MADRID - Sneeuwbuien en extreem lage temperaturen veroorzaken ook flinke overlast in Frankrijk en Spanje. Het verkeer over de weg, het openbaar vervoer en het vliegverkeer ondervinden veel hinder van het winterweer.

Zo werd in Frankrijk de Eurostar-treindienst via de Kanaaltunnel van en naar Engeland geschrapt. Hogesnelheidstreinen in de rest van het land rijden met lagere snelheden dan normaal in verband met sneeuw en ijs op het spoor. In Parijs hebben forenzen ook nog last van een staking bij de RER, het snelle metronet in de hoofdstad.

In Spanje stonden maandag op veel plaatsen lange files door sneeuw en ijzel. De temperatuur daalde in de Noord-Spaanse stad Burgos tot -17 graden Celsius. Hogesnelheidstreinen tussen Madrid, Barcelona, Sevilla, Malaga en Granada reden niet. Barajas, de drukke luchthaven van Madrid, moest twee landingsbanen sluiten in verband met de barre weersomstandigheden.
  Moderator dinsdag 22 december 2009 @ 11:43:08 #72
8781 crew  Frutsel
pi_75918221
quote:
Leger moet Milaan uitgraven
Het Italiaanse leger heeft dinsdag achthonderd militairen naar Milaan gestuurd om te helpen sneeuwruimen.

Door zware sneeuwval en vorst zijn luchthavens gesloten en ligt het treinverkeer stil. Duizenden reizigers zijn op de stations of in stilstaande treinen gestrand, in veel gevallen zonder verwarming, melden Italiaanse media.
Daar ben je nog wel ff druk mee, als je heel Milaan moet uitgraven
  Moderator dinsdag 22 december 2009 @ 16:48:01 #73
8781 crew  Frutsel
pi_75930560
quote:
Bijna 80 doden in Polen door vrieskou

Het barre winterweer heeft in Polen ondertussen al aan 79 mensen het leven gekost. Dat meldde de Poolse politie.

Sinds gisteravond alleen al zijn er tien 'koudedoden' bijgekomen. In Polen werden de afgelopen dagen temperaturen gemeten van min twintig graden Celsius. Ondertussen is het kwik gelukkig gestegen tot rond het vriespunt.

De meeste slachtoffers waren daklozen en dronken mannen die in de ijzige kou hun roes uitsliepen en bevroren. De politie probeert zwervers en daklozen tegen de kou te beschermen door hen onder te brengen in tijdelijke opvangcentra.
pi_76007903
quote:
50.000 huishoudens zonder stroom in Portugal
Bijna 50.000 huishoudens zitten sinds gisterenmiddag zonder stroom door problemen met het nationale elektriciteitsnetwerk als gevolg van het slechte weer. Dat meldt Energias de Portugal (EDP). Volgens EDP zijn 800 mensen aan het werk om de panne in de omgeving van Torres Vedras, Lourinha, Peniche en Caldas da Rainha te herstellen.

Door de wind en de regen zijn gisteren meerdere hoogspanningsleidingen bezweken. De bevolking is opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven omdat er afgelopen nacht windstoten van 120 km/u werden verwacht.
pi_76014371
quote:
Winterstorm treft vakantiegangers
LONDEN/WASHINGTON - Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland steekt het winterweer mogelijk een stokje voor de kerstplannen van veel mensen. Zo waarschuwen meteorologen in Groot-Brittannië en de VS mensen die de kerst elders willen doorbrengen, om donderdag thuis te blijven.

In een deel van Groot-Brittannië regent het, waardoor wegen en start- en landingsbanen in ijsbanen zijn veranderd. Opvriezing zorgt vooral op lokale wegen voor gevaar. Wel kan er weer met de Eurostartreinen door de Kanaaltunnel worden gereisd. Vrijwel alle diensten zijn hervat, nadat in het weekeinde geen trein meer reed door het winterweer. Tienduizenden mensen werden gedupeerd.

In Spanje en op de Canarische eilanden valt de regen met bakken uit de lucht. De luchthavens van de eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro moesten door hevig onweer enige tijd sluiten. Vliegtuigen met vakantiegangers werden omgeleid naar Tenerife of Gran Canaria, wat veel vertragingen opleverde omdat de start- en landingsbanen slechts beperkt gebruikt konden worden. Een wervelstorm in de Zuid-Spaanse regio Andalusië richtte flinke schade aan. Muren werden omvergeblazen, bomen ontworteld en tienduizenden mensen zaten urenlang zonder stroom. Zeker zeventien snelwegen in het gebied kwamen onder water te staan en werden afgesloten.

Hevig winterweer doorkruist ook de kerstplannen van veel Amerikanen. Alleen al op de vliegvelden van Chicago vielen honderden vluchten uit en stonden er kilometerslange rijen wachtende reizigers. In het noordelijke deel van de VS valt donderdag naar verwachting tot 60 centimeter sneeuw. Het zuidelijke deel krijgt te maken met hevige regenval. Dat levert op de meeste plekken ijzel op. Sommige gebieden moeten rekening houden met overstromingen.
Italië heeft code rood bij Meteoalarm, zware neerslag. Venetie stond immers al blank
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')