08gnoT. | zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:11 |
Geen enkele jam is lekkerder dan zelfgemaakte ![]() En kun je cacaopoeder mengen door jam bij het maken, of gaat dat voor geen meter? | |
Ienepien | zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:16 |
Kijk ook eens hier ![]() | |
08gnoT. | zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:26 |
Bedankt voor de link, maar ik zie er het antwoord op mn vraag niet instaan. Is dat het centrale jm-topic? Dan post ik m'n vraag daar ook wel. | |
Pietverdriet | zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:41 |
Ik snap TS niet helemaal, ja je kan diepvriesfruit gebruiken, maar het hele idee van jam maken is dat je fruit koopt als je het bij wijze van spreken cadeau krijgt op de markt en daar dan jam van maakt zodat je het hele jaar van dat fruit kan genieten. En ja je kan cacao door je jam doen, maar waarom zou je? Toen ik eens op het huis van iemand paste met een flinke moestuin en niet voldoende aarbeien had voor meer dan 2 potten, net als rode bessen, zwarte bessen, kersen, frambozen en bramen heb ik alles in één pan gegooid samen met de overrijpe perzikken en bananen uit de fruitmand. Resultaat waren en pot of 25 heerlijke mengjam waar ik veel vrienden mee plezierde. | |
Vork | zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:53 |
Hoi, ik kan zo snel geen centraal jam topic vinden, maar deze heeft denk ik nog wel genoeg ruimte en informatie om er een te worden: Zelf Jam maken En anders staat hier ook nog wel wat: Jam maken Maar ik zie dat je je vraag in het Pruimenjam topic hebt geplaatst. Zeer goed, dan maken we daar bij deze een ietwat meer centraal jam topic van. Deze dus |