ja, maar daar doen ze het voor de adverteerders.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:33 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Bij het neerhalen (downloaden) soms toch wel.![]()
Maar voor bankzaken is dit wel bijzonder uniek te noemen.... of ze gaan zogenaamd short-valutering (wat overigens ook al verboden is volgens de nieuwe richtlijnen van de EU).
Waarom geef je verkeerde info? Het is pas vanaf 1 november verboden (overigens terecht).quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:33 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Bij het neerhalen (downloaden) soms toch wel.![]()
Maar voor bankzaken is dit wel bijzonder uniek te noemen.... of ze gaan zogenaamd short-valutering (wat overigens ook al verboden is volgens de nieuwe richtlijnen van de EU).
Nou je solvabiliteit buffers gaan er niet vrolijk uitzien... als je goed naar die grafiek kijkt zie je in 1 oog opslag wat er fout gaat in de bedrijfsvoering.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:32 schreef TheFrankey het volgende:
Even over bovenstaand verhaal. Als DSB zijn eigen vermogen (spaargeld) dus naar beneden gaat. Ontsparen dus....dan hebben ze ook minder rente te betalen en minder kosten.
Misschien is het zelfs wel goed voor DSB?
Ja, en banken maken er tot 1 november nog gewoon gebruik van, want het is immers nog niet verboden. Lang leve schijt aan de klanten.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:37 schreef Tha_Duck het volgende:
Waarom geef je verkeerde info? Het is pas vanaf 1 november verboden (overigens terecht).
1 nov pas..... ik wist wel dat er een streep gezet was. Niet wanneer. Thxquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:37 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Waarom geef je verkeerde info? Het is pas vanaf 1 november verboden (overigens terecht).
Ja, want jij zou het inderdaad anders doenquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:39 schreef Arcee het volgende:
[..]
Ja, en banken maken er tot 1 november nog gewoon gebruik van, want het is immers nog niet verboden. Lang leve schijt aan de klanten.
Maar dat is dus het probleem van elke bank, niet alleen DSB Bank. Want bijv koopsompolissen is niet iets dat dsb bedacht heeft. Alle banken werken ermee, en die staan wel lekker in de luwte nu.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:38 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Nou je solvabiliteit buffers gaan er niet vrolijk uitzien... als je goed naar die grafiek kijkt zie je in 1 oog opslag wat er fout gaat in de bedrijfsvoering.
Ze hebben gegokt op flinke groei ... toppen van de hemel en de marges komen later wel. De problemen die overgewaaid zijn uit de VS en co volledig onderschat. Probeer dat maar eens te unwinden in dit economische klimaat.
Hier ook, en alle betalingen en boekingen gaan gewoon netjes. Slim gedaan dit, een constructie ervoor die overbelasting voorkomt.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:39 schreef TheFrankey het volgende:
Ik kom er zo op trouwens....geen enkel probleem
Dit voegt helemaal niets toe.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:41 schreef RechtseRukker het volgende:
http://xandernieuws.punt.nl/upload/bank-run_northern_rock.jpg
Ja maar! Ja Maar!!! Ja MAAR!! Het is wel DSB hoor! DIE MOETEN DOOD DOOD DOOD!!!quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:49 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
<knip van een lang stuk>
aardig artikel, alleen is het eigen vermogen 242 mln en niet 130, en als het gaat om garantievermogen mag je daar nog 138 mln aan achtergestelde leningen bij op tellen. Bron: jaarverslag 2008.
Als je dat een lage dekking vindt: het is een leverage van circa 25, vergeleken met ING op ongeveer 60.
Om het maar in een relatief perspectief te plaatsen
ING heeft ook zijn topics hier....(en met rede)quote:Als je dat een lage dekking vindt: het is een leverage van circa 25, vergeleken met ING op ongeveer 60.
Om het maar in een relatief perspectief te plaatsen
Als er een melding onder zou staan dat je er nu al voor bekeurd zou worden wel, maar dat staat er dus niet bij.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:40 schreef Tha_Duck het volgende:
Ja, want jij zou het inderdaad anders doenZolang iets mag, doe je het. Simpel.
Voorbeeld: stel dat we de maximum snelheid op alle snelwegen op 80 km/uur zetten. Per 1 november. Dan zou jij dat nu al maximaal rijden omdat het in de toekomst veranderd?
.quote:Lul toch niet zo dom.
Je zet er zelf al een vraagteken achter.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:08 schreef Tha_Duck het volgende:
Volgens mij is het algemeen bekend?
Zolang het wettelijk mag kun je niet voor de rechter worden gesleept. Maar een klant kan dan wel vinden dat het onbehoorlijke praktijken zijn en overstappen. Vraag alleen is naar welke andere bank...quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:08 schreef Tha_Duck het volgende:
Zolang het mag, doe je iets. En het is bekend. Doe niet zo wereldvreemd.
Jij moet bij Dirk gaan werken joh!quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:08 schreef Tha_Duck het volgende:
Zolang het mag, doe je iets. En het is bekend. Doe niet zo wereldvreemd.
Precies. En daarnaast is het dus niet altijd 100% doorzichtig hoe de valutering werkt en of er nog wel of niet gebruik van wordt gemaakt. Dát is wat ik er fout aan vind. Maken ze duidelijk melding van hoe ze werken, prima. Zo niet, dan is het fout.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:29 schreef -scorpione- het volgende:
Maar een klant kan dan wel vinden dat het onbehoorlijke praktijken zijn en overstappen.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:42 schreef henkway het volgende:
[..]
daar werkt ie ook, waarom denk je dat hij zich uit de naad lult om de zaak te redden
Bron: http://www.nu.nl/internet(...)edig-bereikbaar.htmlquote:'DSB-site weer volledig bereikbaar'
AMSTERDAM - De website voor internetbankieren van DSB Bank draait weer. Er kan nog een vertraging in zitten, maar de bank is volledig bereikbaar, zei DSB-woordvoerder Klaas Wilting zaterdag.
Ja ik denk het wel , misschien ben jij van Goor welquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:46 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]Dat zou wel prachtig zijn. Maar nee, daar werk ik niet.
Ik ben die andere Goorquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:49 schreef henkway het volgende:
[..]
Ja ik denk het wel , misschien ben jij van Goor wel
nou ik als NL belastingbetaler wel. Onder het depositogarantieregeling schokken de andere banken de eerste 40k garantie, maar het stuk tussen 40k en 100k mogen alle burgers die wel opletten waar ze een handtekening onder zetten aftikken (middels de overheidsfinancien). Dat was ik eigenlijk een beetje zat aan het worden, om op te draaien voor het gebrek aan beheersing cq. het ego van anderen.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:46 schreef Dutchguy het volgende:
DSB heeft zelf bij monde van Van Linschoten en Van Goor (what's in a name) zich al gedistantieerd van de koopsompolissen periode. Dat mag rustig als een schuldbekentenis gezien worden.
Ze beloofde tevens dat ze zaken met gedupeerden op gaan lossen. Dat gaat ontzettend in de klauwen lopen. Ik moet nog zien dat ze dat uit eigen middelen recht kunnen gaan trekken.
Ik denk dat er weinig mensen een traan om zullen laten als ze dit niet redden.
In dit geval zou ik er geen moeite mee hebben ook al zou het geld kosten. Ze hebben al teveel ellende aangericht en ik ben het eens met Lakeman uit moreel oogpunt. Laat ze maar vallen.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
nou ik als NL belastingbetaler wel. Onder het depositogarantieregeling schokken de andere banken de eerste 40k garantie, maar het stuk tussen 40k en 100k mogen alle burgers die wel opletten waar ze een handtekening onder zetten aftikken (middels de overheidsfinancien). Dat was ik eigenlijk een beetje zat aan het worden, om op te draaien voor het gebrek aan beheersing van anderen.
Mag idd hopen dat je daar niet werkt, want als medewerkers daar zo'n mentaliteit aan de dag brengen als jij nu doet gaat dit de bank vroeg of laat wrs nog wel eens opbreken (wat niet wil zeggen dat die mentaliteit helemaal niet kan, maar voor banken nu is het gewoon dodelijk).quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:46 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]Dat zou wel prachtig zijn. Maar nee, daar werk ik niet.
Natuurlijk, er is weinig te doen behalve de stekker van de server eruit trekken als er weer teveel geld wordt opgenomen. Dan hou je genoeg tijd over om lekker te fokken.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:28 schreef Tha_Duck het volgende:
Laat ikhet simpel stellen, ik ben systeembeheerder. Als ik bij de DSB zou werken, zou ik dan tijd hebben om te posten
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:33 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Natuurlijk, er is weinig te doen behalve de stekker van de server eruit trekken als er weer teveel geld wordt opgenomen. Dan hou je genoeg tijd over om lekker te fokken.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:33 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Natuurlijk, er is weinig te doen behalve de stekker van de server eruit trekken als er weer teveel geld wordt opgenomen. Dan hou je genoeg tijd over om lekker te fokken.
Nu maar hopen dat hij geen stroomstoot heeft opgelopen omdat hij nog nat was van het badquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 17:38 schreef Arcee het volgende:
'DSB-site draait weer'
Ah, Tha_Duck heeft de stekker er weer ingestoken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 17:38 schreef Arcee het volgende:
'DSB-site draait weer'
Ah, Tha_Duck heeft de stekker er weer ingestoken.
Dat is nog wel een aardig scenario voor terroristen. Indien die de beschikking kunnen krijgen over toegang tot vele internetbankrekeningen (moet mogelijk zijn, het is immers bekend dat er wereldwijd ook grote bot netwerken zijn voor DDOS aanvallen) dan moet het mogelijk zijn een soort aanzet tot bankrun te creëren. Stel dat het bijvoorbeeld lukt bij ING Direct, dan is dat een buitengewoon risicovol scenario voor Nederland, veel ernstiger dan bijvoorbeeld een vuile bom of aanslag op een kerncentrale.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:47 schreef Tha_Duck het volgende:
Het mooiste zou zijn als iedereen het nu bij de Fortis neerzet. En dat die dan klopt over 2 weken
Het is bijzonder kwalijk dat het zo kan werken. Winsten blijven privaat, een schade wordt gecollectiveerd. Het DGS kan beter worden opgeheven, als mensen veilig spaarrekeningen willen moet ze dat doen bij een bank die niet aan fractioneel reserve bankieren doet, geen rente dan natuurlijk en zelfs kosten, maar wel volledig zekerheid dat het spaargeld veilig is.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
nou ik als NL belastingbetaler wel. Onder het depositogarantieregeling schokken de andere banken de eerste 40k garantie, maar het stuk tussen 40k en 100k mogen alle burgers die wel opletten waar ze een handtekening onder zetten aftikken (middels de overheidsfinancien). Dat was ik eigenlijk een beetje zat aan het worden, om op te draaien voor het gebrek aan beheersing cq. het ego van anderen.
Nou die wil wel een baantje bij de DSB, wat een slijmeikelquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 23:39 schreef Dutchguy het volgende:
Morgen in Buitenhof ook een item over DSB.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |