Dat is idd wel een tijdje terugquote:Op zondag 18 oktober 2009 17:40 schreef boshuisen het volgende:
Ik heb jaren geleden bij de HEMAeen voorraad Margaux gekocht voor destijds 10 gulden de fles.
Inmiddels...
14 jaartjes oud! Ook gekocht in 1995 en toen alleen nog geschikt om fietskettingen mee schoon te maken. Niet te haggelen zo wrang...quote:Op zondag 18 oktober 2009 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd wel een tijdje terug
Hoe oud is ie nu?
Hoe heb je hem bewaard tot nu toe?quote:Op zondag 18 oktober 2009 18:03 schreef HAL9000S het volgende:
ik heb een brunello uit 2001 liggen..... paar jaartjes opbergen of is dat een slecht idee?
wijnsteenzuurkristallen is op zicht niks mis mee. Zelfs nog wel eens een goed teken omdat de wijn zich aan het ontwikkelen is.quote:Op woensdag 30 september 2009 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:Eerste flesje nu geopend en hij is mooi zacht geworden, aan de kurk mooie wijnsteenzuurkristallen.
dan lijkt me dat je hem nog wel even kan bewaren, maar met 8 jaar is ie ook goed te drinkenquote:Op zondag 18 oktober 2009 18:57 schreef HAL9000S het volgende:
Heb 'm pas deze zomer gekocht in Montalcino en daar stond de fles in een kelder van een kasteel. Hij ligt nu in de kelder hier.
Wat een feest moet dat nu zijn. Ik heb vorig jaar pas kennis gemaakt met een Margaux maar ik kan die smaak nog goed terughalen. Wat mij betreft mag er uit dit topic een meldtopic voortvloeien voor dat soort koopjesquote:Op zondag 18 oktober 2009 17:40 schreef boshuisen het volgende:
Ik heb jaren geleden bij de HEMAeen voorraad Margaux gekocht voor destijds 10 gulden de fles.
Inmiddels...
Dat wordt dan errug slowe chatquote:Op zondag 18 oktober 2009 20:07 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
Wat een feest moet dat nu zijn. Ik heb vorig jaar pas kennis gemaakt met een Margaux maar ik kan die smaak nog goed terughalen. Wat mij betreft mag er uit dit topic een meldtopic voortvloeien voor dat soort koopjes![]()
Zag zojuist dat het een 2003 is....quote:Op zondag 18 oktober 2009 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dan lijkt me dat je hem nog wel even kan bewaren, maar met 8 jaar is ie ook goed te drinken
Denk dat ik 'm laat liggen tot 2013, na 10/12 jaar schijnen de meer recente Brunello's perfect op smaak te zijn.quote:95 Points – Very Highly Recommended, Wine Spectator – “Enticing aromas of meat and mushroom pie mingle with rich plum and spices. Full-bodied, with silky, caressing tannins and intense fruit and mineral flavors. Well-crafted, finishing long. The flagship Brunello in 2003. This is the wine of the vintage.”
It’s not a frequent occurrence that a winery can continually release 95+ rated vintages, but in the case of Valdicava, it is quickly becoming a wide known expectation. The concept at Valdicava is to first nurture a great respect for the tradition and flavors of Montalcino, while at the same time valuing their own individual character. With just 800 cases produced, the 2003 Brunello di Montalcino is a stunning Italian masterpiece with a rare, legendary reputation.
Och, ik zag al een aantal dingen voorbij komen. Gaat me d'r meer om dat aankoopplek ook vermeld wordt.quote:Op zondag 18 oktober 2009 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat wordt dan errug slowe chat
I.d.d. Schanulleke, laten we het wijnaanraders topic hier voor gebruikenquote:Wat mij betreft mag er uit dit topic een meldtopic voortvloeien voor dat soort koopjes
Schroefdoppen schijnen weer zo goed af te sluiten dat de wijn nauwelijks rijptquote:Op maandag 19 oktober 2009 15:02 schreef fruityloop het volgende:
Je kan ook zien of een wijn geschikt is om te bewaren, door naar de afsluiting te kijken, plastic/kunststof kurken gaan nl. maar 5 jaar mee. En toevallig hebben ook wij een Brunello liggen, maar dat is er eentje uit 2005, dus die gunnen we nog even.
Ideaal dus voor de niet bewaar wijnen.. Maar volgens mij kan 2 jaar met een schroefdop ook nog best, het verschilt ook zoveel per soort wijn, jaargang en wijnhuis..quote:Op maandag 19 oktober 2009 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schroefdoppen schijnen weer zo goed af te sluiten dat de wijn nauwelijks rijpt
Ja, het is niet voor niets dat de betere wijnen nog allemaal een kurk hebben (tevens verkapte tvp).quote:Op maandag 19 oktober 2009 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schroefdoppen schijnen weer zo goed af te sluiten dat de wijn nauwelijks rijpt
Zijn ook goede wijnen met schroefdop, het is technisch gezien de betere verpakkingquote:Op maandag 19 oktober 2009 20:39 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Ja, het is niet voor niets dat de betere wijnen nog allemaal een kurk hebben (tevens verkapte tvp).
Ga dat van de winter persoonlijk eens controlerenquote:Op maandag 19 oktober 2009 20:01 schreef rechtsedirecte het volgende:
bijna alle Nieuw Zeelandse wijn wordt tegenwoordig onder schroefdop bewaard.
Volgens de makers zit er genoeg zuurstof in de fles om de wijn te laten rijpen en veel van het rijpingsproces vind plaats zonder de hulp van zuurstof
bron
Is dat zo? Ik heb altijd gedacht dat kurk belangrijk is als je een wijn wil laten liggen: hij kan dan beter ademen. Voor supermarktwijnen vind ik een schroefdop inderdaad prima: die klok ik namelijk bijna altijd snel achteroverquote:Op maandag 19 oktober 2009 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn ook goede wijnen met schroefdop, het is technisch gezien de betere verpakking
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |