Idd, je moet wel informeren / weten dat de wijnen geschikt zijn om te bewaren en mijn wijnen bewaar ik idd ook in de trap / kelderkast daar is de temperatuur namelijk het stabielste en in de zomer ook het laagste.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:
ten eerste
Witte wijn kan je bewaren, maar wordt nooit beter van het liggen, maar je kan natuurlijk wel wijn van een goed jaar bewaren
Betere rode wijnen kunnen beter worden van het een paar jaar laten liggen, maar dat geld niet voor iedere rode wijn. Ook bereikt wijn na een aantal jaar een optimum, daarna wordt ie niet beter, maar gaat in kwaliteit weer achteruit. Belangrijk is dat de wijn donker en bij een gelijkmatige koele temperatuur wordt bewaard. Je kan gelukkig zijn en een mooie kelder hebben, of veel geld hebben en een wijnkoelkast kopen.
Ik bewaar ze in een donkere kast onder de trap waar de temp redelijk stabiel is.
De Chianti die ik nu drink was een euro of 4 de fles toen ik die in 2004 kocht.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:34 schreef W1ZZ het volgende:
De vader van een vriendin van mij is wijnhandelaar en die heeft me wel een beetje aangestoken met het wijnvirus.. alleen ik heb op dit moment nog wel onvoldoende centen om van wijnen die ik lekker vind steeds doosjes te kopen om weg te leggen. Vaak ook zijn de wijnen die het het waard zijn om weg te leggen toch al duurder dan slobberwijnen die jong gedronken moeten worden.
Samengevat: ik wil 't gaan doen
Sure, maar dat is wel met het gegeven dat je een gok neemt op de gekochte wijn. Hoe vaak gaat dat goed, zou je zeggen?quote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Chianti die ik nu drink was een euro of 4 de fles toen ik die in 2004 kocht.
Je moet het natuurlijk in kunnen schatten, maar bij mij denk ik 8 van de 10 keerquote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:42 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Sure, maar dat is wel met het gegeven dat je een gok neemt op de gekochte wijn. Hoe vaak gaat dat goed, zou je zeggen?
let wel, 4 euro 5 jaar geleden. En deze wijn was te scherp in 2004, maar vond hem ruimte voor verbetering hebben.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:51 schreef W1ZZ het volgende:
Mwoah dat valt nog mee dan! Toch zou het niet zo snel in me opkomen een fles van vier euro weg te leggen... Maar vind je die fles al wel lekker als je 'm koopt of gok je er echt op dat ie ooit wel lekker gaat worden?
Volgens mij doe je dat alleen met champage in de champagne grotten om het gist bovenin de fles te krijgen.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 21:02 schreef Snakey het volgende:
En hoe zit het dan met je flessen af en toe een beetje draaien? Is dat echt nodig of is dat iets wat je doet met de héél dure wijnen?
Met wijn ken ik het niet wel moet je zorgen dat de kurk nat blijft dus je moet ze echt weg leggenquote:Op donderdag 1 oktober 2009 21:02 schreef Snakey het volgende:
En hoe zit het dan met je flessen af en toe een beetje draaien? Is dat echt nodig of is dat iets wat je doet met de héél dure wijnen?
geloof een euro of 6quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 20:02 schreef W1ZZ het volgende:
Hoeveel was die St Emilion? Kan 'm nu niet meer terugvinden op de aldisite. Bij de Lidl is vanaf 12 okt een StE voor 12.50 in de aanbieding:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |