Mylene | dinsdag 29 september 2009 @ 15:53 |
quote:bron De Keuringsdienst van Waarde heeft een keer onderzoek gedaan naar de afkomst van het gehakt dat ze bij Albert Heijn verkopen. Wat blijkt nu. Het is afkomstig van koeien uit Afrika en ligt in Londen opgeslagen in een grote vriezer tot wel 3 a 4 jaar. Vervolgens wordt het naar Nederland geïmporteerd waar het wordt gemengd met vet omdat het te mager is, en het wordt dan als vers verkocht. | |
Airlocker | dinsdag 29 september 2009 @ 15:55 |
Verbaast mij niets, Albert Heijn doet er werkelijk alles aan om zoveel mogelijk omzet te generen. Dat het nou ten koste gaat van de werknemers of kwaliteit van voedsel die ze verkopen, doet er niet toe. | |
ElisaB | dinsdag 29 september 2009 @ 15:57 |
Gatver Ben benieuwd wat AH hierop gaat zeggen (niet hier natuurlijk ) | |
UIO_AMS | dinsdag 29 september 2009 @ 15:57 |
Dat onderzoek van de KvW heb ik gezien en dat ging alleen over de Filet Americain die gemaakt wordt van koeien uit Botswana. Niet over gehakt. | |
UIO_AMS | dinsdag 29 september 2009 @ 15:58 |
Tenzij ik natuurlijk een uitzending gemist heb. | |
Hephaistos. | dinsdag 29 september 2009 @ 16:01 |
Tja, als je kwalitatief goed gehakt wil, moet je niet gaan voor de voorverpakte supermarkt bulk. Dat mag inmiddels wel bekend zijn toch? Ik blijf gewoon vlees bij AH kopen, uit gemakzucht en omdat het weinig kost | |
wise | dinsdag 29 september 2009 @ 16:02 |
boeiend *koopt net zoals van het weekend weer 500gram gehakt. | |
Lienekien | dinsdag 29 september 2009 @ 16:03 |
quote:Och, bij de Jumbo verpakken ze het ter plekke. Gehakt durf ik daar wel te betrekken. | |
Flurry | dinsdag 29 september 2009 @ 16:04 |
Vlees uit de Nederlandse supermarkten is inderdaad het slechtste dat ik in Europa ben tegengekomen. Vrijwel alles is smakeloze, waterige meuk. | |
Semisane | dinsdag 29 september 2009 @ 16:06 |
quote:Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg. | |
Airlocker | dinsdag 29 september 2009 @ 16:08 |
quote:Helemaal met je eens, in ons land is het vaak alleen belangrijk dat eten zo goedkoop mogelijk is. Wel jammer, want de slager/groentenboer/bakker wordt ook steeds duurder doordat mensen liever naar de supermarkt gaan. | |
Lienekien | dinsdag 29 september 2009 @ 16:09 |
quote:Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten. | |
Airlocker | dinsdag 29 september 2009 @ 16:10 |
quote:Ligt er maar net aan wat je gewend bent. Ik vind het maar vies tegenvallen En het is zo jammer dat het wel een stuk beter kan, ga maar eens in het buitenland een supermarkt in. | |
mvdejong | dinsdag 29 september 2009 @ 16:11 |
Ik ben al jaren geleden weer teruggevallen op een echte slager en een echte kaaswinkel, want assortiment en kwaliteit van AH werden te slecht. Ook voor andere producten moet ik steeds vaker AH mijden, omdat ze steeds meer kwalitatief goed spul uit de schappen verwijderen en proberen hun eigen rommel-merken op te dringen. | |
DrDarwin | dinsdag 29 september 2009 @ 16:13 |
quote:Gahakt en kipfilet van de Lidl is lekkerder dan dat van de AH | |
Mylene | dinsdag 29 september 2009 @ 16:14 |
quote:Ik heb de bewuste aflevering gezien. De diepvries meneer uit Londen waar het vlees een paar jaar ligt opgeslagen had het over gehakt. AH heeft achteraf wel hun straatje proberen schoon te vegen door dit persbericht er tegen aan te gooien. quote:bron | |
Lienekien | dinsdag 29 september 2009 @ 16:15 |
quote:Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren. Maar ik zou zeker niet alle supermarkten/ketens over één kam willen scheren. | |
Semisane | dinsdag 29 september 2009 @ 16:16 |
quote:Oh? Nou ja prima als jij dat vind daar mee bevestig je enkel maar mijn punt mee dat Nederland wat eten betreft zich niet al te veel bekommeren om kwaliteit, maar ik ben van mening dat supermarkten geen prima verse producten hebben vlees, fruit, groeten en/of brood Ik vergelijk het dan ook met de producten die ik in de winkels in mijn buurt kan kopen, die kwalitatief ver boven de supermarkt spullen staan en vaak ook nog eens voordeliger, hoewel het soms iets duurder is, maar dat neem ik op de koop toe. | |
Hephaistos. | dinsdag 29 september 2009 @ 16:19 |
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben? | |
Semisane | dinsdag 29 september 2009 @ 16:19 |
quote:Zeker niet, de kwaliteit van de verse producten in supermarkten in het buitenland, welke wellicht een vestiging in Nederland hebben zijn idd wel van een goed niveau. | |
ShevaJB | dinsdag 29 september 2009 @ 16:19 |
WIj Nederlanders kunnen zo goed klagen | |
Mylene | dinsdag 29 september 2009 @ 16:21 |
quote:Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van het AD. | |
Airlocker | dinsdag 29 september 2009 @ 16:22 |
quote:Dus je eigen smaak doet er verder niet toe? | |
Semisane | dinsdag 29 september 2009 @ 16:24 |
quote:Oh ja tuurlijk...we moeten uiteraard gewoon helemaal blij zijn met de "kwaliteit" die we voorgeschoteld krijgen van de Neerlandse supermarkt ketens....oh wee als je eisen stelt wat betreft voedsel hoor. Ga ik al de "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" onzin zien voorbij komen? | |
Scorpie | dinsdag 29 september 2009 @ 16:24 |
quote:En waar echt ieeeeeeeeeeedereen zo verheven is dat ze alleen bij de lokale keurslager A kwaliteit vlees kopen, puur en alleen omdat ze het kunnen? | |
kiekert | dinsdag 29 september 2009 @ 16:24 |
Supermarktgehakt Ik snap oprecht niet dat mensen die vreselijke stinkzooi durven te eten Als je die zooi bakt, kun je elke keer dat gore vocht afgieten, omdat je het anders staat te koken. Het gehakt van super de boer is minstens zo smerig als dat van de ap. | |
Mylene | dinsdag 29 september 2009 @ 16:25 |
quote:Jawel hoor, ik vind het gehakt van de Lidl wel een beetje te vettig. Het is in ieder geval beter dan al het andere gehakt wat ik heb geproefd. Met als dieptepunt die van de Dirk. | |
Airlocker | dinsdag 29 september 2009 @ 16:26 |
quote:! | |
Lienekien | dinsdag 29 september 2009 @ 16:27 |
quote:Nou, inderdaad. En ze hebben natuurlijk recentelijk in alle Nederlandse supermarktketens nog eens ervaring opgedaan. Mijn supermarkt verkoopt vers brood dat bij een warme bakker vandaan komt. Lekker puh. | |
MissMSX | dinsdag 29 september 2009 @ 16:28 |
Vlees van de Aldi haalt het niet bij dat van de gemiddelde slager (ik ken ook wel echt dramatisch slechte slagers), maar is iig vele malen beter dan dat van de AH. Gehakt van de AH is ook regelmatig grijs (en dat is voordat het de pan ingaat) | |
Stephan1237 | dinsdag 29 september 2009 @ 16:31 |
Ik koop altijd gehakt van een supermarkt, heb wel eens gehakt op van de slager, niet te vreten | |
kiekert | dinsdag 29 september 2009 @ 16:33 |
Ik snap echt niet dat jullie ah gehaktbakkers serieus tegen de geur van die bagger kunnen... Dan is er toch wel iets ernstig mis met je reukorgaan. | |
Airlocker | dinsdag 29 september 2009 @ 16:35 |
quote:Zoals al eerder aangegeven: Nederlanders willen gewoon zo goedkoop mogelijk eten, ze gaan van dat geld liever naar de camping in Frankrijk. Sowieso heeft Nederland geen echte eetcultuur. Liever 's avonds even snel wat in de magnetron gooien en het dan op de bank voor de TV opeten. | |
Lienekien | dinsdag 29 september 2009 @ 16:38 |
quote:Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren. | |
golfer | dinsdag 29 september 2009 @ 16:40 |
Biologisch mager gehakt van de AH is best te doen hoor. Alleen betaal je er wat meer voor. | |
daReaper | dinsdag 29 september 2009 @ 16:42 |
Die gast kan niet opvoeden en krijgt z'n kinderen niet aan het eten, dús verkoopt Albert Heijn poep, jaja | |
Dagoduck | dinsdag 29 september 2009 @ 16:43 |
Voor vlees ga je ook naar de slager Moet je het maar niet de ap halen dan verkopen we t ook niet meer... | |
Swetsenegger | dinsdag 29 september 2009 @ 16:45 |
Ik roep al jaren dat het vlees van Appie niet te vreten is. Vlees van de C1000 is veel lekkerder. Maar dat zal ook langzaam wel naar de klote geholpen worden nu schuitema alweer een poosje van AH is. | |
UIO_AMS | dinsdag 29 september 2009 @ 16:48 |
quote:Van die hele aflevering is me alleen bijgebleven dat de Filet Amèricain eigenlijk Filet Africain had moeten heten. Kan me gewoonweg niet herinneren dat het ook over gehakt ging. | |
UIO_AMS | dinsdag 29 september 2009 @ 16:55 |
quote:Dat dus. Over de hele wereld kom je Nederlanders tegen, maar kennelijk zitten we allemaal op een Franse camping. Met de piepers en potjes Hak van thuis voor het avondeten, net als de hagelslag voor op het stokbrood. Die we overigens wel lokaal kopen, want die kennen we. | |
DrDarwin | dinsdag 29 september 2009 @ 18:41 |
quote:Ik ben blij dat dat 'gemeenschappelijke Nederlandse totaalgebeuren' aan mij voorbij gegaan is.. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 september 2009 @ 18:53 |
Mijn ouwe moeder vond 20 jaar geleden het gehakt van AH al bagger | |
Flurry | dinsdag 29 september 2009 @ 19:02 |
quote:ben je je bewust van de ironie in die zin? | |
Pietverdriet | dinsdag 29 september 2009 @ 19:04 |
Als je goed gehakt wil, wijs een riblap aan bij de slager en vraag hem die door de gehaktmolen te draaien | |
kiekert | dinsdag 29 september 2009 @ 19:11 |
quote:Dat doet de mijne altijd | |
shmoopy | dinsdag 29 september 2009 @ 20:00 |
quote:Helemaal eens. AH verkoopt baggervlees, dus sinds de C1000 (die echt boterzachte biefstukjes had) hier weg is, haal ik alleen nog vlees bij de slagert. Weet je wat leuk is? Als de kipfilet in de reclame is kun je een kilo krijgen voor laten we zeggen 7,99 euro. Liggen de schapen vol met pakken van exact 1000 gram. Ja, dat kan ook echt. | |
Mylene | dinsdag 29 september 2009 @ 20:05 |
quote:Ik heb de bewuste aflevering net teruggekeken via Usenet. Het gaat om gehakt. Voor de liefhebbers, newzleech.com en dan "Keuringsdienst van Waarde DVD 2"[001/104] - "Keuringsdienst van Waarde DVD 2.par2" yEnc kiezen. | |
MissMSX | dinsdag 29 september 2009 @ 21:25 |
Was de redenatie niet dat het vers wordt ingevroren en dat het dus nog vers is als het wordt ontdooid? | |
Pietverdriet | dinsdag 29 september 2009 @ 21:30 |
quote:Zoiets Vers is niet bevroren | |
shmoopy | dinsdag 29 september 2009 @ 22:15 |
Een beetje de 'Live opgenomen' variant. | |
blckbb | dinsdag 29 september 2009 @ 22:19 |
quote:Dankje, eindelijk iemand die 't begrijpt. | |
Mr.Noodle | dinsdag 29 september 2009 @ 22:30 |
Ach dat was toch allang duidelijk dat dat gehakt jaren in de diepvries lag en vervolgens aan de consument als "dagvers" verkocht werd? Ik dacht eerlijk gezegd 2 jaar ofzo, niet 3 a 4 jaar... Maar goed, wat echt ranzig van de AH is, is de biefstuk, dat is echt complete veevernietiging. Waarschijnlijk biefstuk van 5 a 6 jaar oud ofzo als het niet langer is. Wat ze voor die rotzooi durven te vragen als je wil weten wat goed biefstuk is, is scharrelbiefstuk van de lokale boer en anders haal ik het bij de slager. Die van de AH, is werkelijk waar niet te vreten of het komt er al groen/zwart uit de verpakking soms als je em omkeert.. | |
Mylene | dinsdag 29 september 2009 @ 23:13 |
quote:Ja, en eenmaal thuis ontdooid mag je het ook niet meer in de vriezer doen. Ik geloof dat de Albert Heijn met de kerst ook konijnenvlees uit China importeert om ze hier te verwerken zodat het ook vers in de schappen ligt. Ik koop echt geen vlees (en groemte) meer bij Albert Heijn | |
Sjaakmat | dinsdag 29 september 2009 @ 23:14 |
quote:Echt joh? | |
MissMSX | woensdag 30 september 2009 @ 09:01 |
quote:Groente is ook dramatisch bij de AH ja. En dan de prijs die ze ervoor durven vragen Bij de AH betaal je 75 cent voor 1 verlepte rode paprika. Bij de Aldi krijg ik voor die prijs 2 perfecte rode paprika's. Hoe kan dat? | |
Arizona | woensdag 30 september 2009 @ 11:30 |
quote:"Onze" c1000 heeft ook echt lekker vlees, vergelijkbaar met dat van de slager. En het brood is ook lekker vers, dat komt van een warme bakker uit onze stad. Bij de AH kom ik eigenlijk nooit dus daar kan ik niet over oordelen. Ja alleen af en toe voor de Delicata Butterscotch chocola . | |
Freak188 | woensdag 30 september 2009 @ 13:38 |
Al het supermarkt vlees is niet hachelen. C1000 is drama, AH is drama.... en de lokale toko's (Deen en Vomar) zijn ook niet best. Het grappige is dat je steesd meer Turkse 'supermarkten' vind naast de gewone bekende supermarkten. Die Turkse supermarkten verkopen goede groenten en fruit en goed vlees. Echt vele malen beter van kwaliteit én goedkoper (niet dat het mij veel uitmaakt dat ze goedkoper zijn). De supermarkten maken alles veel kariger. Brood wordt massaal aangeleverd in gesneden toestand, vlees idem dito en je moet het doen met half rijp fruit. | |
-Mellow- | woensdag 30 september 2009 @ 13:58 |
En terecht. Dat AH eens op mag tiefen met hun klotevlees Ik koop mijn vlees meestal bij de islamitische slager. Die man biedt kwaliteit en heeft liefde voor zijn vak. Dat kom ik ook nergens meer tegen. | |
fruityloop | woensdag 30 september 2009 @ 16:31 |
quote:Volgens mij schieten ze dat vlees met een houwitser van de koe af oid, dat is echt meuk ja. Overigens eten wij wel gehakt van de AH, maar het betere vlees, zoals goede biefstuk en rookworsten halen we bij mijn neef de slager. | |
Catch22- | woensdag 30 september 2009 @ 16:32 |
wilbrink heeft verwende pestkinderen dus | |
fruityloop | woensdag 30 september 2009 @ 16:39 |
quote:Hij heeft het inderdaad in zijn tirade niet over de kosten, iets waar veel mensen wel degelijk op moeten letten.(vooral in deze tijd). En smaak is persoonlijk, ze verkopen geen verrot vlees oid.. | |
Catch22- | woensdag 30 september 2009 @ 16:41 |
dubbeltje, eerste rij... | |
blckbb | woensdag 30 september 2009 @ 17:01 |
quote:Ik moest KEIHARD lachen om die sig van je ! | |
motorbloempje | woensdag 30 september 2009 @ 17:30 |
quote:Heb je het dan over het 'verse' gehakt of over de diepvriesmeuk? Die laatste had mijn een keer gehaald, en man man man, dat was rubber | |
Pheno | donderdag 1 oktober 2009 @ 11:16 |
Ik vind het alleen al grappig dat men in een recept aan geeft: "rul het gehakt en giet overtollige meuk af". Waar haal je je gehakt dan | |
Mylene | donderdag 1 oktober 2009 @ 11:32 |
quote:Verse gehakt . Die uit de diepvries vind ik heel waterig, net zoals die van de Aldi. | |
pussywillow | donderdag 1 oktober 2009 @ 12:13 |
Ik heb ooit één keer diepvriesgehakt op, het 'verse' gehakt was uitverkocht dus dan maar diepvriesgehakt in de lasagne gegooid. Dat was eens maar nooit weer Wat een bende. Verder smaakt het 'verse' gehakt van de Jumbo me altijd prima. Daar wordt het ook nog ter plekke door een molen gehaald en verpakt (en er staat ook op waar het vlees vandaan komt, al weet je natuurlijk niet of het niet eerst 3 jaar in een koelhuis heeft gelegen Maar /care). Bij de AH koop ik bijna nooit vlees, ik heb er wel eens shoarmavlees gekocht maar dat was vrij smakeloos. | |
LieLie | vrijdag 2 oktober 2009 @ 13:26 |
Onze supermarkt heeft nog een slager die het grootste deel zelf doet, dat is altijd goed. Sommige dingen komen voorverpakt aan (zie je aan de verpakking) en dat is soms wel minder.. De groente afdeling wordt geleid door een voormalig groenteboer, die nog zelf inkoopt. Dus eigenlijk alles in één | |
#ANONIEM | zondag 4 oktober 2009 @ 15:57 |
Mja, de laatste paar maanden heb ik wat vaker vlees bij de AH gehaald, omdat ik verhuisd ben naar een gebied zonder fatsoenlijke slager, maar topkwaliteit is het niet nee. Het gehakt is 'meh', zeker nu ik het vergelijk met het gehakt wat ik laatst bij de (islamitische) slager zelf heb laten draaien. De kipfiletjes zijn al helemaal drama. Maar goed, openminded als ik ben heb ik twee andere gewone slagers hier uit de buurt geprobeerd, en dat was niet veel beter . |