FOK!forum / Culinesse à gogo / Felix Wilbrink maakt gehakt van Albert Heijn
Mylenedinsdag 29 september 2009 @ 15:53
quote:
UTRECHT – Culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf heeft maandag tijdens de opening van de slagersbeurs Slavakto hard uitgehaald naar Albert Heijn.

Wilbrink hield bij de start van de beurs een twintig minuten durende tirade over het gehakt dat bij Albert Heijn in de schappen ligt, meldt meatandmeal.nl. ‘Goor stinkende troep en als je het bakt is het net een grote pan soep. Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien. Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’, aldus Wilbrink.

Vleesinkopers

Volgens de culinair journalist schamen de vleesinkopers van Albert Heijn zich voor het vlees dat in de schappen ligt. Dat zouden ze hem vorige week, tijdens de Smaakparade, hebben verteld. ‘De consument wordt méga belazerd. Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij verkopen.’

Politiek

Wilbrink wilde ook kwijt dat slagers naar zijn mening harder hun best moeten doen om consumenten duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager moeten zijn. Ook zou de politiek volgens de culinair journalist moeten ingrijpen in het gestunt met vlees in supermarkten.
dinsdag 29 september 2009 12:59, meatandmeal.nl , door Herman te Pas
bron

De Keuringsdienst van Waarde heeft een keer onderzoek gedaan naar de afkomst van het gehakt dat ze bij Albert Heijn verkopen. Wat blijkt nu. Het is afkomstig van koeien uit Afrika en ligt in Londen opgeslagen in een grote vriezer tot wel 3 a 4 jaar. Vervolgens wordt het naar Nederland geïmporteerd waar het wordt gemengd met vet omdat het te mager is, en het wordt dan als vers verkocht.
Airlockerdinsdag 29 september 2009 @ 15:55
Verbaast mij niets, Albert Heijn doet er werkelijk alles aan om zoveel mogelijk omzet te generen. Dat het nou ten koste gaat van de werknemers of kwaliteit van voedsel die ze verkopen, doet er niet toe.
ElisaBdinsdag 29 september 2009 @ 15:57
Gatver

Ben benieuwd wat AH hierop gaat zeggen (niet hier natuurlijk )
UIO_AMSdinsdag 29 september 2009 @ 15:57
Dat onderzoek van de KvW heb ik gezien en dat ging alleen over de Filet Americain die gemaakt wordt van koeien uit Botswana. Niet over gehakt.
UIO_AMSdinsdag 29 september 2009 @ 15:58
Tenzij ik natuurlijk een uitzending gemist heb.
Hephaistos.dinsdag 29 september 2009 @ 16:01
Tja, als je kwalitatief goed gehakt wil, moet je niet gaan voor de voorverpakte supermarkt bulk. Dat mag inmiddels wel bekend zijn toch?

Ik blijf gewoon vlees bij AH kopen, uit gemakzucht en omdat het weinig kost
wisedinsdag 29 september 2009 @ 16:02
boeiend

*koopt net zoals van het weekend weer 500gram gehakt.
Lienekiendinsdag 29 september 2009 @ 16:03
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:01 schreef Hephaistos. het volgende:
Tja, als je kwalitatief goed gehakt wil, moet je niet gaan voor de voorverpakte supermarkt bulk. Dat mag inmiddels wel bekend zijn toch?

Ik blijf gewoon vlees bij AH kopen, uit gemakzucht en omdat het weinig kost
Och, bij de Jumbo verpakken ze het ter plekke. Gehakt durf ik daar wel te betrekken.
Flurrydinsdag 29 september 2009 @ 16:04
Vlees uit de Nederlandse supermarkten is inderdaad het slechtste dat ik in Europa ben tegengekomen. Vrijwel alles is smakeloze, waterige meuk.
Semisanedinsdag 29 september 2009 @ 16:06
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:53 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron

De Keuringsdienst van Waarde heeft een keer onderzoek gedaan naar de afkomst van het gehakt dat ze bij Albert Heijn verkopen. Wat blijkt nu. Het is afkomstig van koeien uit Afrika en ligt in Londen opgeslagen in een grote vriezer tot wel 3 a 4 jaar. Vervolgens wordt het naar Nederland geïmporteerd waar het wordt gemengd met vet omdat het te mager is, en het wordt dan als vers verkocht.
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Airlockerdinsdag 29 september 2009 @ 16:08
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:06 schreef Semisane het volgende:

[..]

Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Helemaal met je eens, in ons land is het vaak alleen belangrijk dat eten zo goedkoop mogelijk is. Wel jammer, want de slager/groentenboer/bakker wordt ook steeds duurder doordat mensen liever naar de supermarkt gaan.
Lienekiendinsdag 29 september 2009 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:06 schreef Semisane het volgende:

[..]

Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Airlockerdinsdag 29 september 2009 @ 16:10
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:09 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Ligt er maar net aan wat je gewend bent. Ik vind het maar vies tegenvallen En het is zo jammer dat het wel een stuk beter kan, ga maar eens in het buitenland een supermarkt in.
mvdejongdinsdag 29 september 2009 @ 16:11
Ik ben al jaren geleden weer teruggevallen op een echte slager en een echte kaaswinkel, want assortiment en kwaliteit van AH werden te slecht.
Ook voor andere producten moet ik steeds vaker AH mijden, omdat ze steeds meer kwalitatief goed spul uit de schappen verwijderen en proberen hun eigen rommel-merken op te dringen.
DrDarwindinsdag 29 september 2009 @ 16:13
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:04 schreef Flurry het volgende:
Vlees uit de Nederlandse supermarkten is inderdaad het slechtste dat ik in Europa ben tegengekomen. Vrijwel alles is smakeloze, waterige meuk.
Gahakt en kipfilet van de Lidl is lekkerder dan dat van de AH
Mylenedinsdag 29 september 2009 @ 16:14
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:57 schreef UIO_AMS het volgende:
Dat onderzoek van de KvW heb ik gezien en dat ging alleen over de Filet Americain die gemaakt wordt van koeien uit Botswana. Niet over gehakt.
Ik heb de bewuste aflevering gezien. De diepvries meneer uit Londen waar het vlees een paar jaar ligt opgeslagen had het over gehakt.

AH heeft achteraf wel hun straatje proberen schoon te vegen door dit persbericht er tegen aan te gooien.
quote:
AH gestopt met vlees uit Botswana

Albert Heijn verkoopt geen vlees meer van runderen uit Botswana. Het kritische consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde verraste vriend en vijand in 2004 met een reportage waarin werd gesteld dat AH vlees uit dit Afrikaanse land verkocht.

Volgens woordvoerster José Mes van AH werd in KvW overigens niet helemaal een goede voorstelling van zaken gegeven. 'Zij suggereerden dat we gehakt uit Botswana verkochten, maar het ging alleen om filet amèricain.'

Maar daar is de supermarktketen inmiddels ook mee gestopt. Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. 'Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking', aldus Mes.
bron
Lienekiendinsdag 29 september 2009 @ 16:15
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:11 schreef mvdejong het volgende:
Ik ben al jaren geleden weer teruggevallen op een echte slager en een echte kaaswinkel, want assortiment en kwaliteit van AH werden te slecht.
Ook voor andere producten moet ik steeds vaker AH mijden, omdat ze steeds meer kwalitatief goed spul uit de schappen verwijderen en proberen hun eigen rommel-merken op te dringen.
Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren.

Maar ik zou zeker niet alle supermarkten/ketens over één kam willen scheren.
Semisanedinsdag 29 september 2009 @ 16:16
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:09 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Oh? Nou ja prima als jij dat vind daar mee bevestig je enkel maar mijn punt mee dat Nederland wat eten betreft zich niet al te veel bekommeren om kwaliteit, maar ik ben van mening dat supermarkten geen prima verse producten hebben vlees, fruit, groeten en/of brood
Ik vergelijk het dan ook met de producten die ik in de winkels in mijn buurt kan kopen, die kwalitatief ver boven de supermarkt spullen staan en vaak ook nog eens voordeliger, hoewel het soms iets duurder is, maar dat neem ik op de koop toe.
Hephaistos.dinsdag 29 september 2009 @ 16:19
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Semisanedinsdag 29 september 2009 @ 16:19
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren.

Maar ik zou zeker niet alle supermarkten/ketens over één kam willen scheren.
Zeker niet, de kwaliteit van de verse producten in supermarkten in het buitenland, welke wellicht een vestiging in Nederland hebben zijn idd wel van een goed niveau.
ShevaJBdinsdag 29 september 2009 @ 16:19
WIj Nederlanders kunnen zo goed klagen
Mylenedinsdag 29 september 2009 @ 16:21
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van het AD.
Airlockerdinsdag 29 september 2009 @ 16:22
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:21 schreef Mylene het volgende:

[..]

Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van AD.
Dus je eigen smaak doet er verder niet toe?
Semisanedinsdag 29 september 2009 @ 16:24
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Oh ja tuurlijk...we moeten uiteraard gewoon helemaal blij zijn met de "kwaliteit" die we voorgeschoteld krijgen van de Neerlandse supermarkt ketens....oh wee als je eisen stelt wat betreft voedsel hoor. Ga ik al de "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" onzin zien voorbij komen?
Scorpiedinsdag 29 september 2009 @ 16:24
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
En waar echt ieeeeeeeeeeedereen zo verheven is dat ze alleen bij de lokale keurslager A kwaliteit vlees kopen, puur en alleen omdat ze het kunnen?
kiekertdinsdag 29 september 2009 @ 16:24
Supermarktgehakt Ik snap oprecht niet dat mensen die vreselijke stinkzooi durven te eten Als je die zooi bakt, kun je elke keer dat gore vocht afgieten, omdat je het anders staat te koken.
Het gehakt van super de boer is minstens zo smerig als dat van de ap.
Mylenedinsdag 29 september 2009 @ 16:25
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:22 schreef Airlocker het volgende:

[..]

Dus je eigen smaak doet er verder niet toe?
Jawel hoor, ik vind het gehakt van de Lidl wel een beetje te vettig. Het is in ieder geval beter dan al het andere gehakt wat ik heb geproefd. Met als dieptepunt die van de Dirk.
Airlockerdinsdag 29 september 2009 @ 16:26
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:24 schreef Semisane het volgende:

[..]

Oh ja tuurlijk...we moeten uiteraard gewoon helemaal blij zijn met de "kwaliteit" die we voorgeschoteld krijgen van de Neerlandse supermarkt ketens....oh wee als je eisen stelt wat betreft voedsel hoor. Ga ik al de "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" onzin zien voorbij komen?
!
Lienekiendinsdag 29 september 2009 @ 16:27
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Nou, inderdaad. En ze hebben natuurlijk recentelijk in alle Nederlandse supermarktketens nog eens ervaring opgedaan.

Mijn supermarkt verkoopt vers brood dat bij een warme bakker vandaan komt. Lekker puh.
MissMSXdinsdag 29 september 2009 @ 16:28
Vlees van de Aldi haalt het niet bij dat van de gemiddelde slager (ik ken ook wel echt dramatisch slechte slagers), maar is iig vele malen beter dan dat van de AH. Gehakt van de AH is ook regelmatig grijs (en dat is voordat het de pan ingaat)
Stephan1237dinsdag 29 september 2009 @ 16:31
Ik koop altijd gehakt van een supermarkt, heb wel eens gehakt op van de slager, niet te vreten
kiekertdinsdag 29 september 2009 @ 16:33
Ik snap echt niet dat jullie ah gehaktbakkers serieus tegen de geur van die bagger kunnen... Dan is er toch wel iets ernstig mis met je reukorgaan.
Airlockerdinsdag 29 september 2009 @ 16:35
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:33 schreef kiekert het volgende:
Ik snap echt niet dat jullie ah gehaktbakkers serieus tegen de geur van die bagger kunnen... Dan is er toch wel iets ernstig mis met je reukorgaan.
Zoals al eerder aangegeven: Nederlanders willen gewoon zo goedkoop mogelijk eten, ze gaan van dat geld liever naar de camping in Frankrijk. Sowieso heeft Nederland geen echte eetcultuur. Liever 's avonds even snel wat in de magnetron gooien en het dan op de bank voor de TV opeten.
Lienekiendinsdag 29 september 2009 @ 16:38
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:35 schreef Airlocker het volgende:

[..]

Zoals al eerder aangegeven: Nederlanders willen gewoon zo goedkoop mogelijk eten, ze gaan van dat geld liever naar de camping in Frankrijk. Sowieso heeft Nederland geen echte eetcultuur. Liever 's avonds even snel wat in de magnetron gooien en het dan op de bank voor de TV opeten.
Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren.
golferdinsdag 29 september 2009 @ 16:40
Biologisch mager gehakt van de AH is best te doen hoor.
Alleen betaal je er wat meer voor.
daReaperdinsdag 29 september 2009 @ 16:42
Die gast kan niet opvoeden en krijgt z'n kinderen niet aan het eten, dús verkoopt Albert Heijn poep, jaja
Dagoduckdinsdag 29 september 2009 @ 16:43
Voor vlees ga je ook naar de slager
Moet je het maar niet de ap halen dan verkopen we t ook niet meer...
Swetseneggerdinsdag 29 september 2009 @ 16:45
Ik roep al jaren dat het vlees van Appie niet te vreten is. Vlees van de C1000 is veel lekkerder. Maar dat zal ook langzaam wel naar de klote geholpen worden nu schuitema alweer een poosje van AH is.
UIO_AMSdinsdag 29 september 2009 @ 16:48
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:14 schreef Mylene het volgende:
Ik heb de bewuste aflevering gezien. De diepvries meneer uit Londen waar het vlees een paar jaar ligt opgeslagen had het over gehakt.

AH heeft achteraf wel hun straatje proberen schoon te vegen door dit persbericht er tegen aan te gooien.

bron
Van die hele aflevering is me alleen bijgebleven dat de Filet Amèricain eigenlijk Filet Africain had moeten heten. Kan me gewoonweg niet herinneren dat het ook over gehakt ging.
UIO_AMSdinsdag 29 september 2009 @ 16:55
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:38 schreef Lienekien het volgende:
Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren.
Dat dus. Over de hele wereld kom je Nederlanders tegen, maar kennelijk zitten we allemaal op een Franse camping. Met de piepers en potjes Hak van thuis voor het avondeten, net als de hagelslag voor op het stokbrood. Die we overigens wel lokaal kopen, want die kennen we.
DrDarwindinsdag 29 september 2009 @ 18:41
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:55 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Dat dus. Over de hele wereld kom je Nederlanders tegen, maar kennelijk zitten we allemaal op een Franse camping. Met de piepers en potjes Hak van thuis voor het avondeten, net als de hagelslag voor op het stokbrood. Die we overigens wel lokaal kopen, want die kennen we.
Ik ben blij dat dat 'gemeenschappelijke Nederlandse totaalgebeuren' aan mij voorbij gegaan is..
Pietverdrietdinsdag 29 september 2009 @ 18:53
Mijn ouwe moeder vond 20 jaar geleden het gehakt van AH al bagger
Flurrydinsdag 29 september 2009 @ 19:02
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren.
ben je je bewust van de ironie in die zin?
Pietverdrietdinsdag 29 september 2009 @ 19:04
Als je goed gehakt wil, wijs een riblap aan bij de slager en vraag hem die door de gehaktmolen te draaien
kiekertdinsdag 29 september 2009 @ 19:11
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je goed gehakt wil, wijs een riblap aan bij de slager en vraag hem die door de gehaktmolen te draaien
Dat doet de mijne altijd
shmoopydinsdag 29 september 2009 @ 20:00
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:45 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik roep al jaren dat het vlees van Appie niet te vreten is. Vlees van de C1000 is veel lekkerder. Maar dat zal ook langzaam wel naar de klote geholpen worden nu schuitema alweer een poosje van AH is.
Helemaal eens.
AH verkoopt baggervlees, dus sinds de C1000 (die echt boterzachte biefstukjes had) hier weg is, haal ik alleen nog vlees bij de slagert.

Weet je wat leuk is?
Als de kipfilet in de reclame is kun je een kilo krijgen voor laten we zeggen 7,99 euro.
Liggen de schapen vol met pakken van exact 1000 gram.
Ja, dat kan ook echt.
Mylenedinsdag 29 september 2009 @ 20:05
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:48 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Van die hele aflevering is me alleen bijgebleven dat de Filet Amèricain eigenlijk Filet Africain had moeten heten. Kan me gewoonweg niet herinneren dat het ook over gehakt ging.
Ik heb de bewuste aflevering net teruggekeken via Usenet. Het gaat om gehakt.

Voor de liefhebbers, newzleech.com en dan "Keuringsdienst van Waarde DVD 2"[001/104] - "Keuringsdienst van Waarde DVD 2.par2" yEnc kiezen.















MissMSXdinsdag 29 september 2009 @ 21:25
Was de redenatie niet dat het vers wordt ingevroren en dat het dus nog vers is als het wordt ontdooid?
Pietverdrietdinsdag 29 september 2009 @ 21:30
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 21:25 schreef MissMSX het volgende:
Was de redenatie niet dat het vers wordt ingevroren en dat het dus nog vers is als het wordt ontdooid?
Zoiets
Vers is niet bevroren
shmoopydinsdag 29 september 2009 @ 22:15
Een beetje de 'Live opgenomen' variant.
blckbbdinsdag 29 september 2009 @ 22:19
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:55 schreef Airlocker het volgende:
Verbaast mij niets, Albert Heijn doet er werkelijk alles aan om zoveel mogelijk omzet te generen. Dat het nou ten koste gaat van de werknemers of kwaliteit van voedsel die ze verkopen, doet er niet toe.
Dankje, eindelijk iemand die 't begrijpt.
Mr.Noodledinsdag 29 september 2009 @ 22:30
Ach dat was toch allang duidelijk dat dat gehakt jaren in de diepvries lag en vervolgens aan de consument als "dagvers" verkocht werd? Ik dacht eerlijk gezegd 2 jaar ofzo, niet 3 a 4 jaar...
Maar goed, wat echt ranzig van de AH is, is de biefstuk, dat is echt complete veevernietiging. Waarschijnlijk biefstuk van 5 a 6 jaar oud ofzo als het niet langer is. Wat ze voor die rotzooi durven te vragen als je wil weten wat goed biefstuk is, is scharrelbiefstuk van de lokale boer en anders haal ik het bij de slager. Die van de AH, is werkelijk waar niet te vreten of het komt er al groen/zwart uit de verpakking soms als je em omkeert..
Mylenedinsdag 29 september 2009 @ 23:13
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 21:25 schreef MissMSX het volgende:
Was de redenatie niet dat het vers wordt ingevroren en dat het dus nog vers is als het wordt ontdooid?
Ja, en eenmaal thuis ontdooid mag je het ook niet meer in de vriezer doen.

Ik geloof dat de Albert Heijn met de kerst ook konijnenvlees uit China importeert om ze hier te verwerken zodat het ook vers in de schappen ligt.

Ik koop echt geen vlees (en groemte) meer bij Albert Heijn
Sjaakmatdinsdag 29 september 2009 @ 23:14
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:53 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron

De Keuringsdienst van Waarde
Echt joh?
MissMSXwoensdag 30 september 2009 @ 09:01
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 23:13 schreef Mylene het volgende:

[..]

Ja, en eenmaal thuis ontdooid mag je het ook niet meer in de vriezer doen.

Ik geloof dat de Albert Heijn met de kerst ook konijnenvlees uit China importeert om ze hier te verwerken zodat het ook vers in de schappen ligt.

Ik koop echt geen vlees (en groemte) meer bij Albert Heijn
Groente is ook dramatisch bij de AH ja. En dan de prijs die ze ervoor durven vragen
Bij de AH betaal je 75 cent voor 1 verlepte rode paprika. Bij de Aldi krijg ik voor die prijs 2 perfecte rode paprika's. Hoe kan dat?
Arizonawoensdag 30 september 2009 @ 11:30
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:45 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik roep al jaren dat het vlees van Appie niet te vreten is. Vlees van de C1000 is veel lekkerder. Maar dat zal ook langzaam wel naar de klote geholpen worden nu schuitema alweer een poosje van AH is.
"Onze" c1000 heeft ook echt lekker vlees, vergelijkbaar met dat van de slager.
En het brood is ook lekker vers, dat komt van een warme bakker uit onze stad.

Bij de AH kom ik eigenlijk nooit dus daar kan ik niet over oordelen. Ja alleen af en toe voor de Delicata Butterscotch chocola .
Freak188woensdag 30 september 2009 @ 13:38
Al het supermarkt vlees is niet hachelen.

C1000 is drama, AH is drama.... en de lokale toko's (Deen en Vomar) zijn ook niet best.

Het grappige is dat je steesd meer Turkse 'supermarkten' vind naast de gewone bekende supermarkten. Die Turkse supermarkten verkopen goede groenten en fruit en goed vlees. Echt vele malen beter van kwaliteit én goedkoper (niet dat het mij veel uitmaakt dat ze goedkoper zijn).

De supermarkten maken alles veel kariger. Brood wordt massaal aangeleverd in gesneden toestand, vlees idem dito en je moet het doen met half rijp fruit.
-Mellow-woensdag 30 september 2009 @ 13:58
En terecht. Dat AH eens op mag tiefen met hun klotevlees
Ik koop mijn vlees meestal bij de islamitische slager. Die man biedt kwaliteit en heeft liefde voor zijn vak. Dat kom ik ook nergens meer tegen.
fruityloopwoensdag 30 september 2009 @ 16:31
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 22:30 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ach dat was toch allang duidelijk dat dat gehakt jaren in de diepvries lag en vervolgens aan de consument als "dagvers" verkocht werd? Ik dacht eerlijk gezegd 2 jaar ofzo, niet 3 a 4 jaar...
Maar goed, wat echt ranzig van de AH is, is de biefstuk, dat is echt complete veevernietiging. Waarschijnlijk biefstuk van 5 a 6 jaar oud ofzo als het niet langer is. Wat ze voor die rotzooi durven te vragen als je wil weten wat goed biefstuk is, is scharrelbiefstuk van de lokale boer en anders haal ik het bij de slager. Die van de AH, is werkelijk waar niet te vreten of het komt er al groen/zwart uit de verpakking soms als je em omkeert..
Volgens mij schieten ze dat vlees met een houwitser van de koe af oid, dat is echt meuk ja. Overigens eten wij wel gehakt van de AH, maar het betere vlees, zoals goede biefstuk en rookworsten halen we bij mijn neef de slager.
Catch22-woensdag 30 september 2009 @ 16:32
wilbrink heeft verwende pestkinderen dus
fruityloopwoensdag 30 september 2009 @ 16:39
quote:
Op woensdag 30 september 2009 16:32 schreef Catch22- het volgende:
wilbrink heeft verwende pestkinderen dus
Hij heeft het inderdaad in zijn tirade niet over de kosten, iets waar veel mensen wel degelijk op moeten letten.(vooral in deze tijd). En smaak is persoonlijk, ze verkopen geen verrot vlees oid..
Catch22-woensdag 30 september 2009 @ 16:41
dubbeltje, eerste rij...
blckbbwoensdag 30 september 2009 @ 17:01
quote:
Op woensdag 30 september 2009 16:41 schreef Catch22- het volgende:
dubbeltje, eerste rij...
Ik moest KEIHARD lachen om die sig van je !
motorbloempjewoensdag 30 september 2009 @ 17:30
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:21 schreef Mylene het volgende:

[..]

Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van het AD.
Heb je het dan over het 'verse' gehakt of over de diepvriesmeuk? Die laatste had mijn een keer gehaald, en man man man, dat was rubber
Phenodonderdag 1 oktober 2009 @ 11:16
Ik vind het alleen al grappig dat men in een recept aan geeft: "rul het gehakt en giet overtollige meuk af".
Waar haal je je gehakt dan
Mylenedonderdag 1 oktober 2009 @ 11:32
quote:
Op woensdag 30 september 2009 17:30 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Heb je het dan over het 'verse' gehakt of over de diepvriesmeuk? Die laatste had mijn een keer gehaald, en man man man, dat was rubber
Verse gehakt .

Die uit de diepvries vind ik heel waterig, net zoals die van de Aldi.
pussywillowdonderdag 1 oktober 2009 @ 12:13
Ik heb ooit één keer diepvriesgehakt op, het 'verse' gehakt was uitverkocht dus dan maar diepvriesgehakt in de lasagne gegooid. Dat was eens maar nooit weer Wat een bende.

Verder smaakt het 'verse' gehakt van de Jumbo me altijd prima. Daar wordt het ook nog ter plekke door een molen gehaald en verpakt (en er staat ook op waar het vlees vandaan komt, al weet je natuurlijk niet of het niet eerst 3 jaar in een koelhuis heeft gelegen Maar /care). Bij de AH koop ik bijna nooit vlees, ik heb er wel eens shoarmavlees gekocht maar dat was vrij smakeloos.
LieLievrijdag 2 oktober 2009 @ 13:26
Onze supermarkt heeft nog een slager die het grootste deel zelf doet, dat is altijd goed. Sommige dingen komen voorverpakt aan (zie je aan de verpakking) en dat is soms wel minder.. De groente afdeling wordt geleid door een voormalig groenteboer, die nog zelf inkoopt. Dus eigenlijk alles in één
#ANONIEMzondag 4 oktober 2009 @ 15:57
Mja, de laatste paar maanden heb ik wat vaker vlees bij de AH gehaald, omdat ik verhuisd ben naar een gebied zonder fatsoenlijke slager, maar topkwaliteit is het niet nee. Het gehakt is 'meh', zeker nu ik het vergelijk met het gehakt wat ik laatst bij de (islamitische) slager zelf heb laten draaien. De kipfiletjes zijn al helemaal drama.

Maar goed, openminded als ik ben heb ik twee andere gewone slagers hier uit de buurt geprobeerd, en dat was niet veel beter .