bronquote:UTRECHT – Culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf heeft maandag tijdens de opening van de slagersbeurs Slavakto hard uitgehaald naar Albert Heijn.
Wilbrink hield bij de start van de beurs een twintig minuten durende tirade over het gehakt dat bij Albert Heijn in de schappen ligt, meldt meatandmeal.nl. ‘Goor stinkende troep en als je het bakt is het net een grote pan soep. Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien. Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’, aldus Wilbrink.
Vleesinkopers
Volgens de culinair journalist schamen de vleesinkopers van Albert Heijn zich voor het vlees dat in de schappen ligt. Dat zouden ze hem vorige week, tijdens de Smaakparade, hebben verteld. ‘De consument wordt méga belazerd. Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij verkopen.’
Politiek
Wilbrink wilde ook kwijt dat slagers naar zijn mening harder hun best moeten doen om consumenten duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager moeten zijn. Ook zou de politiek volgens de culinair journalist moeten ingrijpen in het gestunt met vlees in supermarkten.
dinsdag 29 september 2009 12:59, meatandmeal.nl , door Herman te Pas
Och, bij de Jumbo verpakken ze het ter plekke. Gehakt durf ik daar wel te betrekken.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:01 schreef Hephaistos. het volgende:
Tja, als je kwalitatief goed gehakt wil, moet je niet gaan voor de voorverpakte supermarkt bulk. Dat mag inmiddels wel bekend zijn toch?
Ik blijf gewoon vlees bij AH kopen, uit gemakzucht en omdat het weinig kost
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.quote:Op dinsdag 29 september 2009 15:53 schreef Mylene het volgende:
[..]
bron
De Keuringsdienst van Waarde heeft een keer onderzoek gedaan naar de afkomst van het gehakt dat ze bij Albert Heijn verkopen. Wat blijkt nu. Het is afkomstig van koeien uit Afrika en ligt in Londen opgeslagen in een grote vriezer tot wel 3 a 4 jaar. Vervolgens wordt het naar Nederland geïmporteerd waar het wordt gemengd met vet omdat het te mager is, en het wordt dan als vers verkocht.
Helemaal met je eens, in ons land is het vaak alleen belangrijk dat eten zo goedkoop mogelijk is. Wel jammer, want de slager/groentenboer/bakker wordt ook steeds duurder doordat mensen liever naar de supermarkt gaan.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:06 schreef Semisane het volgende:
[..]
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:06 schreef Semisane het volgende:
[..]
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Ligt er maar net aan wat je gewend bent. Ik vind het maar vies tegenvallen En het is zo jammer dat het wel een stuk beter kan, ga maar eens in het buitenland een supermarkt in.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Gahakt en kipfilet van de Lidl is lekkerder dan dat van de AHquote:Op dinsdag 29 september 2009 16:04 schreef Flurry het volgende:
Vlees uit de Nederlandse supermarkten is inderdaad het slechtste dat ik in Europa ben tegengekomen. Vrijwel alles is smakeloze, waterige meuk.
Ik heb de bewuste aflevering gezien. De diepvries meneer uit Londen waar het vlees een paar jaar ligt opgeslagen had het over gehakt.quote:Op dinsdag 29 september 2009 15:57 schreef UIO_AMS het volgende:
Dat onderzoek van de KvW heb ik gezien en dat ging alleen over de Filet Americain die gemaakt wordt van koeien uit Botswana. Niet over gehakt.
bronquote:AH gestopt met vlees uit Botswana
Albert Heijn verkoopt geen vlees meer van runderen uit Botswana. Het kritische consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde verraste vriend en vijand in 2004 met een reportage waarin werd gesteld dat AH vlees uit dit Afrikaanse land verkocht.
Volgens woordvoerster José Mes van AH werd in KvW overigens niet helemaal een goede voorstelling van zaken gegeven. 'Zij suggereerden dat we gehakt uit Botswana verkochten, maar het ging alleen om filet amèricain.'
Maar daar is de supermarktketen inmiddels ook mee gestopt. Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. 'Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking', aldus Mes.
Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:11 schreef mvdejong het volgende:
Ik ben al jaren geleden weer teruggevallen op een echte slager en een echte kaaswinkel, want assortiment en kwaliteit van AH werden te slecht.
Ook voor andere producten moet ik steeds vaker AH mijden, omdat ze steeds meer kwalitatief goed spul uit de schappen verwijderen en proberen hun eigen rommel-merken op te dringen.
Oh? Nou ja prima als jij dat vind daar mee bevestig je enkel maar mijn punt mee dat Nederland wat eten betreft zich niet al te veel bekommeren om kwaliteit, maar ik ben van mening dat supermarkten geen prima verse producten hebben vlees, fruit, groeten en/of broodquote:Op dinsdag 29 september 2009 16:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Zeker niet, de kwaliteit van de verse producten in supermarkten in het buitenland, welke wellicht een vestiging in Nederland hebben zijn idd wel van een goed niveau.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren.
Maar ik zou zeker niet alle supermarkten/ketens over één kam willen scheren.
Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van het AD.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Dus je eigen smaak doet er verder niet toe?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:21 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van AD.
Oh ja tuurlijk...we moeten uiteraard gewoon helemaal blij zijn met de "kwaliteit" die we voorgeschoteld krijgen van de Neerlandse supermarkt ketens....oh wee als je eisen stelt wat betreft voedsel hoor. Ga ik al de "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" onzin zien voorbij komen?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
En waar echt ieeeeeeeeeeedereen zo verheven is dat ze alleen bij de lokale keurslager A kwaliteit vlees kopen, puur en alleen omdat ze het kunnen?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |