abonnement Unibet Coolblue
pi_73342075
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 19:17 schreef Onbepaald het volgende:

[..]


* Onbepaald is jaloers
Ik raad je aan door te zetten .

[ Bericht 11% gewijzigd door Libereco op 04-10-2009 00:07:48 ]
pi_73353350
Nou, weer een paar dagen verder met Roa. Ooh wat ziet m'n huid er toch veel beter uit.
Wel nog een paar onderhuidse bobbels. Maar ik denk dat die nog wel wegtrekken.

Vannacht wel last gehad van een vervelende bloedneus maar dat was na 5 minuten weer over.
Voor m'n droge huid heb ik de 'Oréal MENexpert Hydra sensitive' hydraterende creme gekocht. Werkt toch wel erg goed. M'n huid is veel minder droog op de plekken waar ik het heb gesmeerd en ik heb veel minder van die schilfertjes.

Trouwens, heeft iemand ooit gehoord van een lage dosis voor lange tijd om 'het onderhuidse littekenweefsel te herstellen' ? Dat zei mijn dermatoloog dat ik hierna nog voor een jaar (!) 10 MG om de 2 dagen moet slikken.
Meer mensen die dit hebben gehad? Het klinkt logisch als onderhouds doseringen, maar ik zie vrijwel geen andere mensen die dit hebben gehad.

Iemand ervaringen hiermee?
pi_73353991
Littekenweefsel herstellen? Was dat maar waar, dan zat ik nu aan de Roa alleen al voor mijn striae.

Vergeet niet dat je nog bijzonder jong bent vergeleken met de andere Roa patiënten in deze draad. De kans op recidief is hoger als je jong(er) bent, wellicht is je dermatoloog daar bang voor. Er is vrij weinig geschreven nog rondom micro-doseringen (het is een nieuw verschijnsel).
pi_73356616
eind van week13

zit over de helft toch vind ik zelf dat er nog wel wat moet gebeuren.
ik heb nog steeds wel outbreaks, volgens mij wordt het wel steeds minder.
5dagen geleden kwamen er in eens 2 beste ontstekingen die zijn nu ongeveer weer weg getrokken.
op sommige dagen lijkt het weer helemaal goed te gaan. maar soms heb ik ook een dag dan lijkt het weer veel erger te zijn, en dan is het vertrouwen in roa weer even weg.
ik ben sinds gister weer overgestap naar een andere creme en daar heb ik wel vertrouwen in
pi_73362367
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 13:31 schreef Butterfly91 het volgende:

[..]

-Ik slik nu 8 weken ROA en heb ook een bruinere huid, wat wil je precies weten?
-Voor zover werkt het prima, mijn voorhoofd is nagenoeg glad (hoewel ik gisteren wel 3 ontstekinkjes had ), maar verder heb ik (bijna) nergens meer last van.
Beste butterfly91,
Dank voor je reactie. Wat wil ik weten... Alles..
Ik heb (net als velen), alles geprobeerd aan dokter en dermatoloog en drogist middeltjes.
Nu las ik dus toevallig, door zelf onderzoek op internet over Roaccutane. Mijn arts en dermatoloog hebben het hier nooit over gehad. En het is bij mij echt super extreem, je ziet mijn eigen huid bijna niet eens meer. Nu wil ik dus Roaccutane gaan gebruiken, maar ben ten eerste doodsbang vanwege alle bijwerking verhalen. Ik weet dat het de laatste optie is, en wil het dus ook echt wel. Ik kreeg altijd te horen "tja met een donkere huid wordt het toch wel moeilijk", als ik weer eens een crème of pil voorgeschreven kreeg, veel artsen en dermatologen hebben hier totaal geen ervaring mee. Vandaar mijn vragen. Mijn vlekken zijn dus niet alleen rood, maar ook pikzwart overal, en heb meeeters en onderhuidse puisten.
- welke dosis gebruik jij nu, en welke crèmes gebruik jij (ik gebruik nu sinds kort Cetaphil), is er wat te doen aan die vlekken, of trekken die ook weg.
- ik ben ook wel benieuwd naar mensen die hun huidprobleem camoufleren en met wat. Want ik deed dat ook wel als ik naar buiten moest. Ik weet dat dat niet goed is, maar soms was de schaamte gewoon te groot..
- ik zit bij de dermatologen kliniek in den haag (mauritskliniek), geen positieve ervaring dus. Huidtherapeut maakt mijn huid schoon, maar kreeg daarna meteen een breakout. Ze hadden ook iemand die speciale make up maakte heel dicht bij de kleur van je huid, echter gaf ze het na een half uur bij mij op, omdat ze toch wat moeite had met de donkere kleur.. zucht. Dermatoloog wilde mij geen Roaccutane geven omdat hij mij te depressief vond...... Uhmmm, tja zei ik, rarara hoe zou dat nou komen?!?! Van de acne dus. Wat wilt u dat ik doe meneer? Van het dak afspringen door dit jarenlange probleem of van het dak afspringen door misschien de mogelijke bijwerking van Roaccutane?! De beste man had geen antwoord, maar wilde mij hoe dan ook geen Roaccutane geven.
Ik bedoel, hij kan toch met een lage dosis beginnen onder begeleiding om te kijken hoe het gaat!?!
Ik heb mijn huisarts nu geïnformeerd dat ik het online ga kopen, en dat ik wel elke week langs zal komen.
Alle bijwerkingen daar gelaten, lees ik goede berichten en al is de verbetering soms gering, het is toch iets (beter dan niets).
Nou, ik heb m'n verhaal ff geventileerd, zoals je leest, radeloos van wat te doen.
pi_73363956
Nou, die bijwerking dat je depressie of dip er erger van wordt moet je wel serieus nemen!
Jij was ook ooit nieuw.
pi_73364367
Gewoon naar een ander ziekenhuis gaan meid, je hebt te maken gehad met een kansloze dermatoloog. Roaccutane is zeker geen snoepje, maar de meest ernstige bijwerkingen komen (zeer) zelden voor en worden dus zwaar overdreven (door sommigen). Ik zou geen moment twijfelen bij de situatie die je omschrijft. Het leven is risico's nemen; iedere dag neem je risico's. Ook bij Roaccutane. De kans op blijvende schade is zeer laag, zeker bij een eerste (volle) kuur.
  zondag 4 oktober 2009 @ 18:51:51 #108
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_73364404
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:21 schreef Libereco het volgende:
Inmiddels ben ik al weer bijna een jaar gestopt. En het heeft echt fantastisch geholpen.
Ik ben al jaren gestopt en het heeft ook goed geholpen. Soms heb ik er nog wel eens 1 of 2 meeëters maar dta hindert niet.

Wel heb ik heel lang tijdens, na en soms nu nog zo'n hele plaatselijke jeuk en als ik er dan ook maar 1 x aanzit dan blijft het een uurtje een rooie plek.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_73364717
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 17:35 schreef Poppi het volgende:

[..]
-knip-
Hoi Poppi,

Ik snap dat je ervan af wil, als je huid er op een gegeven moment zo bij staat dan is het niet meer leuk.
Ik had (gelukkig voor mij) alleen last van ontstekingen en als ik je verhaal zo lees heb ik ook een lichtere huid dan jij.
Dat ze zeggen dat het moeilijker wordt bij een donkerdere huid is denk ik omdat de huid er dunner van wordt en soms de bovenste laag van de huid eraf schilfert als het ware (zo'n crème heb ik ooit gehad, waardeloos spul en ik had idd witte vlekken in m'n gezicht ). Maar ik vind het wel een beetje gek om dat als argument aan te dragen om het niet voor te schrijven.

-De dosis die ik nu slik is 10mg en 20mg door elkaar (ene dag 10mg en de andere dag 20mg enz.). Verder gebruik ik geen andere crèmes (gewone dagcrème van de bodyshop en binnenkort vichy). Of die vlekken wegtrekken? Ze zullen wel minder zichtbaar worden denk ik (en in een enkel geval helemaal verdwijnen), maar daar kan ik niks over zeggen. Zelf zit ik met (witte) littekentjes/vlekjes op m'n voorhoofd. Een gek gezicht als de huid eromheen donkerder is.
-Ik camoufleerde het wel met foundation, maar dat mengde ik met dagcrème zodat het minder dik is. Op sommige momenten zag het er bij mij gewoon niet uit . Als ik niet weg hoefde dan smeerde ik er ook niks op.
-Depressief worden is wel een bijwerking van de ROA maar die is volgens mij zo gering dat het (voor mij) geen goede reden zou zijn om geen ROA voor te schrijven. Wel lomp van je huisarts dat hij ziet dat je ermee zit en er iets aan wil doen en dat hij het dan niet wil voorschrijven.
Dus ik zou zeggen, naar de derma en om een kuur vragen, zij kijken dan met welke dosis je begint en tussentijds kan dat nog opgehoogd worden.

Zoals je in het topic wel gelezen hebt zie je dat bijna iedereen, zo niet iedereen, positief is over dit medicijn (op de breakouts na dan).
De bijwerkingen daar moet je doorheen. Ik ben nu wel gewend om altijd een potje purol ofzo in m'n zak te hebben. De rugpijn is soms vervelend, maar je kan daar vrij weinig aan doen. De verbetering is wel goed zichtbaar bij mij. Geen ontstekingen meer en een nagenoeg gladde huid, nu moeten die littekentjees/vlekjes nog weg.

Hopelijk krijg je alsnog ROA van je huisarts/derma voorgeschreven.
Sterkte iig!

[ Bericht 2% gewijzigd door Butterfly91 op 04-10-2009 20:10:53 ]
pi_73365950
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 18:37 schreef Vaganza het volgende:
Nou, die bijwerking dat je depressie of dip er erger van wordt moet je wel serieus nemen!
beste vaganza,
je hebt mij ook niet horen zeggen dat ik het niet serieus neem dat een depressie erger kan worden door roaccutane. maar feit is dat dat zonder roaccutane ook wel erger wordt, en mijn voorstel dus is, om het onder begeleiding te doen, om dat zeker te weten, zodat je op tijd kan stoppen als het wel zo is. dat had een arts zelf ook kunnen voorstellen...
pi_73366287
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 18:50 schreef vdHoek het volgende:
Gewoon naar een ander ziekenhuis gaan meid, je hebt te maken gehad met een kansloze dermatoloog. Roaccutane is zeker geen snoepje, maar de meest ernstige bijwerkingen komen (zeer) zelden voor en worden dus zwaar overdreven (door sommigen). Ik zou geen moment twijfelen bij de situatie die je omschrijft. Het leven is risico's nemen; iedere dag neem je risico's. Ook bij Roaccutane. De kans op blijvende schade is zeer laag, zeker bij een eerste (volle) kuur.
Beste vdHoek,
Dank voor je bericht. Het wordt idd tijd dat ik de knoop door ga hakken. En toch ga beginnen, want zoals ik er nu uit zie is ook geen pretje. Heeft het bij jou geholpen? En in welke mate. En wat wordt er bedoelt met een volle kuur? Dat zal wel verschillen per persoon?
pi_73366596
Ik snap ook niet goed waarom jij het nog niet 'aangeboden' hebt gekregen, Poppi? Als ik het zo lees, lijkt het me wel het proberen waard...

Hier gaat het nog steeds goed, en heb deze week 3x 30mg en 4x 20mg genomen; volgende week nog 2 dagen meer 30mg en de week daarna zit ik dan op dagelijks 30mg. En door het rustige opbouwen deze keer tot dusver zonder pijnlijke/lastige bijwerkingen! Mijn huid wordt al veel mooier en 'zachter', en mijn hoofdhuid is ook een stuk beter. Eind november kan ik bij de dermatoloog terecht; de huisarts laat deze nu toch maar mee kijken naar de dosering en of ik nu wel/geen volledige kuur moet doen enzo. Ben benieuwd! Tot die tijd blijf ik op 30mg per dag =)
pi_73366790
[quote]Op zondag 4 oktober 2009 19:03 schreef Butterfly91 het volgende:

[..]

beste butterfly91 (schattig al die naampjes),
goede argumenten. het zijn vooral de "bangmakende" berichten die mij tegen hielden. maar besef me nu, dat als je alles al hebt geprobeerd, dit je leven kan verlichten.
die witte vlekjes heb ik vlgs mij ook soms, je kan niet echt peilen of het nou een vlekje of een litteken is, ik heb ze als die (bleek) cremmetjes van de arts/derma mijn huid te snel uitdrogen en het velletje/de huid er daardoor te snel af gaat. bij mij trekken die wel heel langzaam weg.
pi_73367292
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 20:02 schreef Poppi het volgende:
[quote]Op zondag 4 oktober 2009 19:03 schreef Butterfly91 het volgende:

[..]

beste butterfly91 (schattig al die naampjes),
goede argumenten. het zijn vooral de "bangmakende" berichten die mij tegen hielden. maar besef me nu, dat als je alles al hebt geprobeerd, dit je leven kan verlichten.
die witte vlekjes heb ik vlgs mij ook soms, je kan niet echt peilen of het nou een vlekje of een litteken is, ik heb ze als die (bleek) cremmetjes van de arts/derma mijn huid te snel uitdrogen en het velletje/de huid er daardoor te snel af gaat. bij mij trekken die wel heel langzaam weg.
Die berichten hebben me een jaar eerder ook tegengehouden (toen 17). De huisarts pakte zo'n groot dik boek erbij met de bijwerkingen/risico's van ROA, maar dat was een soort van bangmakerij van zijn kant, omdat hij liever heeft dat ik het met allerlei crèmes op zou lossen. Een jaar later heb ik besloten dat ik een gladde huid wil, en zodoende heeft hij een verwijsbrief aan de derma geschreven.
Het ontstaan van die plekjes herken ik wel. Bij mij ontstaan ze als er een ingedroogde ontsteking ofzo is. Het lijkt op een korstje, maar dat is het niet, en als de ingedroogde huid op dat plekje weggaat ontstaat er zo'n wit plekje. Sommige zijn wel echte littekens, maar de meeste zijn van dat soort plekjes. Na verloop van tijd en blootstelling aan een gezonde dosis zonlicht zullen ze hopelijk langzaam wegtrekken.
pi_73371128
...en als die vlekjes niet wegtrekken, kun je nadenken over laseren? Dat blijkt heel goed te werken bij dit soort littekens, ook bij de donkere huid!
pi_73372374
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 19:51 schreef Poppi het volgende:

[..]

Beste vdHoek,
Dank voor je bericht. Het wordt idd tijd dat ik de knoop door ga hakken. En toch ga beginnen, want zoals ik er nu uit zie is ook geen pretje. Heeft het bij jou geholpen? En in welke mate. En wat wordt er bedoelt met een volle kuur? Dat zal wel verschillen per persoon?
Ik heb zelf 0 ervaring met Roa (helaas!). Mijn acne is er niet ernstig genoeg voor en ik zit nog steeds in de differin fase (cutane retinoïden werken erg traag, maar ik geef het alle tijd). Een dermatoloog zou me de vraag of ik aan de Roa wil niet 2x hoeven vragen, maar ik blijf reëel: in mijn geval is het niet ernstig genoeg om er heisa over te scheppen. Uiteraard blijft het verder nog wel irritant, zeker omdat ik tevens kamp met milde rosacea. Ik sluit Roa in de toekomst niet uit, maar ik wacht het resultaat van de differin eerst af.

Daarentegen weet ik wel aardig wat van alle medische anti-acne middelen (ik lees regelmatig studies). Met een 'volle(dige)' kuur doel ik op kuren waarbij de cumulatieve dosis van 120mg/kg gehaald wordt. Hierdoor neemt de kans op recidief af.
pi_73375862
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 19:42 schreef Poppi het volgende:

[..]

beste vaganza,
je hebt mij ook niet horen zeggen dat ik het niet serieus neem dat een depressie erger kan worden door roaccutane. maar feit is dat dat zonder roaccutane ook wel erger wordt, en mijn voorstel dus is, om het onder begeleiding te doen, om dat zeker te weten, zodat je op tijd kan stoppen als het wel zo is. dat had een arts zelf ook kunnen voorstellen...
beste popi, ik herken jouw verhaal vrijwel helemaal. Ben zelf nu ook 2 weken gestart met roaccutane. de eerste resultaten worden gelukkig nu al geboekt. Echter zit ik ook met heel veel rode vlekjes die niet wegtrekken. Daar zit ik al een tijd mee, gewoon om het feit dat ik niet meer onbezonnen van alles kan genieten. Heb als steuntje daarom om een psycholoog gevraagd die mij op weg moet gaan helpen om weer positief te denken en vooruit te durven kijken. tja, erg eigenlijk, zonder deze aandoening was dat niet eens nodig geweest.

Misschien is dat een tip voor je, iig alvast succes met de start van je kuur!
-je webicon was 512Kb groot, max. 100Kb toegestaan-
pi_73376661
Morgen bloedprikken Beetje zenuwachtig aangezien ik redelijke angst voor naalden heb, maar het is een kleine prijs die ik moet betalen.

Hopelijk komen de resultaten snel en kan ik snel beginnen aan de kuur...
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_73377260
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 22:25 schreef GeordyPride het volgende:

[..]

beste popi, ik herken jouw verhaal vrijwel helemaal. Ben zelf nu ook 2 weken gestart met roaccutane. de eerste resultaten worden gelukkig nu al geboekt. Echter zit ik ook met heel veel rode vlekjes die niet wegtrekken. Daar zit ik al een tijd mee, gewoon om het feit dat ik niet meer onbezonnen van alles kan genieten. Heb als steuntje daarom om een psycholoog gevraagd die mij op weg moet gaan helpen om weer positief te denken en vooruit te durven kijken. tja, erg eigenlijk, zonder deze aandoening was dat niet eens nodig geweest.

Misschien is dat een tip voor je, iig alvast succes met de start van je kuur!
Hoe moet ik dit bij jou zien dan dat je een psycholoog nodig hebt? Onzeker, geen vrienden, altijd alleen zijn etc? Gewoon uit nieuwschierigheid.

Ik weet namelijk van mezelf dat ik voor ik acné kreeg, dus rond mijn 12e, 13e, 14e helemaal geen problemen had een gesprek met iemand aan te knopen etc. Toen de acne kwam en erg werd, veranderde dit totaal. Eigenljik heel zonde.
pi_73380982
@ Poppi

Ik snap opzich wel dat ze rekening houden met je geestelijke toestand. Ik heb nl wel effect daarop gemerkt. Vooral in het begin. Sowieso word ik enorm futloos en moe van roa, neem daarbij een breakout en wat vlakker gevoel. Ik voelde me eerste weken echt heel beroerd (heb echt enorme huilbuien gehad omdat ik het leven kut vond, dat kwam echt daardoor, toen ben ik een maandje in dosis omlaag gegaan, daarna weer opgebouwd en nu gaat het goed). Maar goed, idd wat je zegt, het gevoel wat je krijgt van acne is qua zelfvertrouwen vaak ook niet best. Misschien rustig uitleggen, probeer niet te wanhopig te zijn, misschien kan je beginnen met 5 of 10 per dag (eerste kan door om de dag te slikken) en dan heel rustig opbouwen. Dan wen je eraan. Misschien verbetert je huid dan al wat en ga je je weer wat beter over jezelf voelen (mijn problemen met zelfbeeld zijn als sneeuw voor de zon verdwenen nu ik roa heb). Je zou dat misschien kunnen voorleggen of vraag een andere arts?

Succes!
  maandag 5 oktober 2009 @ 07:45:25 #121
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_73382960
quote:
Op zondag 4 oktober 2009 22:25 schreef GeordyPride het volgende:

[..]

beste popi, ik herken jouw verhaal vrijwel helemaal. Ben zelf nu ook 2 weken gestart met roaccutane. de eerste resultaten worden gelukkig nu al geboekt. Echter zit ik ook met heel veel rode vlekjes die niet wegtrekken. Daar zit ik al een tijd mee, gewoon om het feit dat ik niet meer onbezonnen van alles kan genieten. Heb als steuntje daarom om een psycholoog gevraagd die mij op weg moet gaan helpen om weer positief te denken en vooruit te durven kijken. tja, erg eigenlijk, zonder deze aandoening was dat niet eens nodig geweest.

Misschien is dat een tip voor je, iig alvast succes met de start van je kuur!
Je bent niet de enige
Geef rijst en train je Engels!
pi_73384296
@ alle reacties in 1 keer

- vlekjes laseren; heb dit nagevraagd bij mijn Huidtherapeut, en die zei dat het bij mij niks zou uithalen (met name door donkere huid).
- ik weet soms ook niet meer wat ik nu moet geloven, het is al een hele stap voor mij om hulp te zoeken, maar die verschillende en vaak tegenstrijdige berichten van die artsen/derma/huidthera, maken me nog onzekerder.
- de berichten hier bieden wel hoop overigens.
- ik heb idd al aangegeven aan huisarts/derma, dat hij met lage dosis zou kunnen beginnen en onder begeleiding of wat dan ook, maar hij zei pertinent "nee". wat ik ook zei... (!). mijn huisarts stond er wel open voor, maar ging toch achter de beslissing van derma staan.
- psycholoog; dat is mij ook aangeraden voor mentale steun, maar eerlijk gezegd kan alle mentale steun mij echt niet opfleuren over mijn verschrikkelijk uitziende gezicht, feit is; de maatschappij is op uiterlijk gericht en de opmerkingen die mensen maken doen pijn, hoe sterk je ook bent.
- ik heb vrijwel altijd een sociaal actief leven gehad omdat de acne tot nu toe kwam en ging, en dat is sinds deze grote en langdurige outbreak totaal veranderd. mijn vrienden weten ervan en doen er niet moeilijk over, maar ik vind het zelf niet okay, niet mooi en ga nu alleen naar buiten als het moet.
- roasacea, dat heb ik denk ik niet, dus daar kan ik niet over meepraten. een kennis van mij die heeft dat wel, en zij wordt idd ook met cremmetjes behandeld. die differin heb ik ook gehad voor mijn acne, maar werkte bij mij niet.
- ik gebruik nu doxycycline actavis 100 mg, van mijn huisarts, volgens hem een antibiotica voor de ontstekingen. Status daarvan; alles wat maar droog kan worden is nu droog, ontstekingen iets minder, maar een totale outbreak van puisten, meeeters, en ontzettend veel vlekken (meer als daarvoor!).
- ik denk nu ook dat mijn derma liever zijn eigen hachje wil redden voor als er wat gebeurd, dan dat hij mij wil redden van het probleem.
- ik heb het overigens nu via internet besteld (je kan alleen 10 of 20mg bestellen) en je krijgt online begeleiding van een derma indien nodig. ben nog niet begonnen. ik ga uiteraard wel mijn huisarts voordat ik begin op de hoogte stellen, en dan is de keus aan hem of hij mij steunt of niet. weet dat dit niet okay is, maar ondanks dat ik erg bang ben voor bijwerkingen ben ik er nu wel klaar mee om hiermee rond te lopen en niet naar buiten te durven en de dingen te doen dir ik wil doen zoals dansen, zwemmen en dat mensen mijn gezicht gewoon kunnen aanraken.
........
pi_73384548
quote:
Op maandag 5 oktober 2009 00:31 schreef missbutterfly het volgende:
@ Poppi

Ik snap opzich wel dat ze rekening houden met je geestelijke toestand. Ik heb nl wel effect daarop gemerkt. Vooral in het begin. Sowieso word ik enorm futloos en moe van roa, neem daarbij een breakout en wat vlakker gevoel. Ik voelde me eerste weken echt heel beroerd (heb echt enorme huilbuien gehad omdat ik het leven kut vond, dat kwam echt daardoor, toen ben ik een maandje in dosis omlaag gegaan, daarna weer opgebouwd en nu gaat het goed). Maar goed, idd wat je zegt, het gevoel wat je krijgt van acne is qua zelfvertrouwen vaak ook niet best. Misschien rustig uitleggen, probeer niet te wanhopig te zijn, misschien kan je beginnen met 5 of 10 per dag (eerste kan door om de dag te slikken) en dan heel rustig opbouwen. Dan wen je eraan. Misschien verbetert je huid dan al wat en ga je je weer wat beter over jezelf voelen (mijn problemen met zelfbeeld zijn als sneeuw voor de zon verdwenen nu ik roa heb). Je zou dat misschien kunnen voorleggen of vraag een andere arts?

Succes!
Hoi hoi,
Ik geloof absoluut dat bij een Hoge dosering de bijwerkingen en dus de depressie ernstiger kan worden. Vandaar dat ik ook tegen de derma zei, begin dan met een lage dosis, maar ook dat hielp niet. Gewoon onwil en ben ook klaar met hem.
Met welke dosis moest jij dan beginnen en waar zit je nu op? En na hoe lang? Hoe staat het er nu bij?
- wat ik hier ook veel lees, is over dat iedereen toch last van vlekken blijft houden of heeft. Iemand daar Tips voor?
pi_73386398
Wanneer smeren jullie eigenlijk de dagcreme op je gezicht? Vlak na het douchen of wachten tot de huid helemaal droog is?
pi_73386559
quote:
Op maandag 5 oktober 2009 11:24 schreef niet_toegestaan het volgende:
Wanneer smeren jullie eigenlijk de dagcreme op je gezicht? Vlak na het douchen of wachten tot de huid helemaal droog is?
Als de huid helemaal droog is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')