f is meromorf dus continu naar P1(C), inderdaad. Met 'gedefinieerd op een fundamenteel parallellogram' bedoel je dat het gedefinieerd is op P = C/L, met L een rooster?quote:Op zondag 20 september 2009 12:23 schreef Optimistic1 het volgende:
heeey!!
Ik heb een vraagje over elliptische krommen. Zij f : P --> P1(C) een niet constante meromorfe functie die gedefinieerd is op een 'fundamenteel parallalogram' P. We nemen aan dat f minstens 1 pole heeft. Ik moet laten zien dat dat deze surjectief is. Dus het beeld is hele P1(C) (projectieve ruimte over het lichaam van complexe getallen).
je kunt P1(C) zien als C verenigd met een punt in het oneindig. Oneindig bereiken is niet het probleem, het probleem is nu dat ieder ander element in P1(C) bereikt wordt. Ik dacht het volgende: Stel er is een element a in P1(C) dat niet bereikt wordt. Bekijk g:1/(f-a).
Daarna probeerde ik iets zinnigs te zeggen over g maar ik kwam er niet uit.
Trouwens deze functie f--> P(C) is toch continu? ook al zijn er polen aangezien P1(C)
oneindig bevat...?
alvast bedankt!!
SPL = sound pressure levelquote:
Volgens mij moet het zijn: x=1/4 - 1/8(ln(4)/ln(6) - ln(3)/ln(6))quote:Op maandag 21 september 2009 22:17 schreef P1N00 het volgende:
Laat maar die 2e vraag. ik moest 8 van de 10 vragen goed hebben (internettoets) en ik heb de 2 laatste open gelaten. Ik had de rest dus allemaal goed.ook het antwoord van mijn 1e vraag was goed.
Dankje GlowMouse![]()
Hier het antwoord van de 2e vraag, voor wie het interesseert.
[ afbeelding ]
Da's natuurlijk hetzelfde, alleen minder vereenvoudigd opgeschreven.quote:Op dinsdag 22 september 2009 12:09 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Volgens mij moet het zijn: x=1/4 - 1/8(ln(4)/ln(6) - ln(3)/ln(6))
Ik snapte al niet waar de 2 vandaan kwam, maar het is natuurlijk heel simpel:quote:Op dinsdag 22 september 2009 12:11 schreef thabit het volgende:
Da's natuurlijk hetzelfde, alleen minder vereenvoudigd opgeschreven.
Oneindige taylorreeks? Ander is het heel flauw.quote:Op dinsdag 22 september 2009 15:03 schreef woopehh het volgende:
Hoe bereken ik de limit van een functie met behulp van een Taylor-reeks? En wanneer mag dit? In mijn boek staat alleen een voorbeeld en daar kom ik niet echt verder mee.
Eerste 3 termen zouden genoeg moeten zijn geloof ik..quote:Op dinsdag 22 september 2009 15:08 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Oneindige taylorreeks? Ander is het heel flauw.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |