abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 10 september 2009 @ 03:14:54 #1
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_72604890
.
quote:
Het Westfriesgasthuis in Hoorn is schuldig aan de dood van Biendiya Ramgoelam, begin mei. Op de afdeling verloskunde is een serie fouten gemaakt waardoor de bevalling van Vyjantie Ramgoelam uit Zwaag op een drama uitliep en haar dochtertje kort na de geboorte overleed.

Dat blijkt uit een onderzoek van een speciale commissie. Voorzitter Patrick Edgar van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis is geschrokken van de resultaten van het onderzoek. Het ziekenhuis heeft op basis van het onderzoek tal van maatregelen getroffen bij de afdeling verloskunde om herhaling te voorkomen. Tegen de betrokken gynaecoloog is door de ouders aangifte wegens dood door schuld gedaan. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is een eigen onderzoek gestart.

De verloskundige heeft zich na de dood van het kindje ziek gemeld en zit nog steeds thuis. De betrokken gynaecoloog is niet berispt en gewoon aan het werk in het Westfriesgasthuis omdat hij volgens Edgar een prima specialist is die nog niet eerder dergelijke fouten heeft gemaakt.
quote:
Gebeurtenissen bevalling familie Ramgoelam

Een onderzoekscommissie met externe voorzitter, de heer prof. dr. G.H.A. Visser, hoogleraar perinatologie UMC Utrecht en lid van het Centraal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg, heeft onderzoek gedaan naar de omstandigheden die aanleiding hebben gegeven tot het overlijden van Biendiya Ramgoelam. Afgelopen week zijn de onderzoeksresultaten bekend geworden. Het onderzoeksrapport is ter beschikking gesteld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Bij de calamiteit is sprake geweest van een opeenstapeling van minder optimale beslismomenten. Het Westfriesgasthuis neemt diverse maatregelen, voortkomend uit de onderzoeksresultaten en aanbevelingen, om herhaling in de toekomst te voorkomen.


Raad van Bestuur

27 juli 2009
quote:
Westfriesgasthuis in Hoorn meldde dramatische dood baby niet bij IGZ
Submitted by Redactie Medicalfacts/Janine Budding on August 23, 2009 – 21:50

.Het echtpaar Ramgoelam uit Zwaag heeft tegen het Westfriesgasthuis in Hoorn en een gynaecoloog van dit ziekenhuis aangifte gedaan wegens dood door schuld. Daarnaast heeft het echtpaar Ramgoelam uit Zwaag gerede twijfel over de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie.

Aanleiding is de compleet mislukte bevalling van Vyjantie (32) Ramgoelam bijna vier maanden geleden. Omdat er een zeker risico aan de bevalling zat was vooraf bepaald dat wanneer de ontsluiting binnen uiterlijk drie uur niet zou vlotten er een keizersnee zou volgen. Tijdens de bevalling oordeelde de gynaecoloog echter dat een ontsluiting van twee centimeter in tien uur vlot genoeg was en wees het dringende verzoek van de ouders te gaan ’snijden’ af. De bevalling kreeg een dramatisch verloop en eindigde uiteindelijk te laat in een spoedkeizersnee waarna de aanvankelijk gezonde baby overleed.


Het de afdeling gynaecologie van het Hoornse ziekenhuis heeft de mislukte bevalling op 5 mei niet gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wat wettelijk verplicht is. De inspectie kwam erachter omdat ze eind juni werden ingeseind door het Openbaar Ministerie in Alkmaar nadat het echtpaar Ramgoelam aangifte probeerde te doen.


Het Hoornse ziekenhuis is op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek gestart. De ouders zijn echter niet gelukkig met de onafhankelijke onderzoekscommissie die het ziekenhuis in het leven heeft geroepen. ,,De onafhankelijke voorzitter, ook een gynaecoloog, is door de arts die wij verantwoordelijk houden voor de dood van onze dochter uitgezocht”, zeggen Mahesh en Vyjantie Ramgoelam verontwaardigd. ,,Ze kennen elkaar via een studie in het AMC. Bovendien bestaat de rest van de onafhankelijke commissie uit medici en een jurist die allemaal in het Westfriesgasthuis werken. Zo’n onderzoek is een schijnvertoning.”

Omdat de ouders twijfelden aan haar integriteit als onafhankelijk voorzitter heeft zij zich teruggetrokken. Volgens het Westfriesgasthuis waren de overige leden van de onderzoekscommissie niet betrokken bij de dramatische bevalling en zijn ze daarom onafhankelijk ook al werken ze in het Westfriesgasthuis. De inspectie keurt de onderswijze van het ziekenhuis goed.

In een officiele reactie laat de Raad van Bestuur van het Westfries Gasthuis eind juni weten dat het onderzoek inmiddels is afgerond. Een onderzoekscommissie met externe voorzitter, de heer prof. dr. G.H.A. Visser, hoogleraar perinatologie UMC Utrecht en lid van het Centraal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg, heeft onderzoek gedaan naar de omstandigheden die aanleiding hebben gegeven tot het overlijden van Biendiya Ramgoelam. Vorige maand zijn de onderzoeksresultaten bekend geworden. Het onderzoeksrapport is ter beschikking gesteld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Bij de calamiteit is sprake geweest van een opeenstapeling van minder optimale beslismomenten. Het Westfriesgasthuis neemt diverse maatregelen, voortkomend uit de onderzoeksresultaten en aanbevelingen, om herhaling in de toekomst te voorkomen.

In dit ziekenhuis is dr. Cees Renckens werkzaam. Wij hebben nog niet achterhaald welke gynaecoloog hierbij betrokken is. Indien we hier meer, belangrijke informatie over krijgen zullen we hier aandacht aan besteden.
Helaas worden er in veel beroepsgroepen fouten gemaakt maar in de medische wereld lijkt het altijd wel veel moeilijker om dat toe te geven of te onderzoeken.
pi_72604896
Heel erg om op deze manier een kind te verliezen
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_72604960
quote:
Op donderdag 10 september 2009 03:14 schreef Loedertje het volgende:

Helaas worden er in veel beroepsgroepen fouten gemaakt maar in de medische wereld lijkt het altijd wel veel moeilijker om dat toe te geven of te onderzoeken.
Vreselijk voor de ouders, dat voorop.
Vreselijk vind ik het ook voor de gynaecoloog die nog nooit eerder zulke fouten gemaakt heeft.
Zijn carriere kapotmaken of de man schorsen lost ook weinig op, zeker als hij normaal gesproken
een prima arts is.
Voor de slachtoffers is geen straf hoog genoeg.
De beste man en het ziekenhuis hebben fouten gemaakt maar wat nu?
A man has got to know his limitations.(Clint Eastwood)
pi_72605215
quote:
. Daarnaast heeft het echtpaar Ramgoelam uit Zwaag gerede twijfel over de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie.
Waarom gerede twijfel over de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie?

Moet hier geld gevangen worden ofzo?

Op die manier kunnen ze de hulp beter helemaal afschaffen, laat dat soort mensen voortaan thuisblijven voor hun bevalling.
pi_72605332
quote:
Op donderdag 10 september 2009 07:21 schreef yyentle het volgende:

[..]

Waarom gerede twijfel over de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie?

Moet hier geld gevangen worden ofzo?

Op die manier kunnen ze de hulp beter helemaal afschaffen, laat dat soort mensen voortaan thuisblijven voor hun bevalling.
stel je eens niet zo aan!!
die commissie heeft elke schijn tegen. Vriendje hier, collega daar... dat werkt niet. Zelfs al doen ze het goed. Het moeten mensen die je niet kent, die integer zijn en die weten waar het over gaat.

Bovendien, als die mensen een keizersnee willen heeft de arts dat in te willigen. Tenzij er een reden waardoor keizersnee per direct gevaar zou opleveren voor moeder of baby.

Die arts hoeft niet ontslagen te worden als hij verder goed heeft gewerkt. Iedereen maakt wel een fout. Het is alleen wel zo dat men de verantwoordelijkheid dient te nemen. Zelfs bij een fout als dit, misschien wel 'vooral' ipv 'zelfs'.

9 maanden uitkijken naar je gezonde kind en dan zo verliezen is heel erg pijnlijk. Die mensen hoeven geen miljoenen te krijgen gelijk USA. Maar excuses, geen kosten ziekenhuis, en mss een redelijke schadevergoeding zijn toch wel op z'n plaats.
  donderdag 10 september 2009 @ 08:12:33 #6
11043 TheFrankey
Ja. Dat zeg jij wel....
pi_72605544
Mijn zoon is in Juni geboren in dit ziekenhuis. Mijn vriendin had een te hoge bloeddruk en geen vruchtwater meer.

De gehele dag is 1 x haar bloeddruk gemeten. Er werd niet naar je omgekeken. Ook wij hebben een klacht ingediend.
Onze zoon is gelukkig gezond ter wereld gekomen maar het ging niet allemaal evengoed.

Voorbeeld. Mijn vriendin was de weeen aan het wegpuffen, maar raakte in een hyperventilatie. Na 15 minuten en herhaaldelijk op de 'bel' gedrukt te hebben trok ik iemand gewoon uit het koffiehok.

Geen goed gevoel bij deze afdeling in hoorn en een smet op het ziekenhuis.
Boef!
  donderdag 10 september 2009 @ 08:18:07 #7
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_72605598
Een keizersnee wordt met een goede rede niet zomaar gedaan.

Ik kan me herinneren dat k ooit iets had gezien op tv.
Dat er onbewust minder moedergevoelens zouden kunnen zijn omdat er weinig pijn en moeite nodig was om het kind ter wereld te brengen.

Daarnaast zijn er de medische redenen.
quote:
*
Met een keizersnede moeten moeder en baby langer in het ziekenhuis blijven.
*
De eerste dagen na de operatie zijn zéér pijnlijk. De baarmoeder moet terug haar oorspronkelijk vorm krijgen en trekt daarom samen. Bovendien is het litteken ook pijnlijk. Vaak kan de moeder niet zitten en is ze de eerste dagen dan ook aan haar bed gekluisterd.
*
Gedurende 2 à 3 dagen kan ze ook niet eten en krijgt ze een baxter. Als de moeder nadien terug begint te eten, kan ze problemen hebben met haar darmen.
*
Bij een keizersnede heeft ze meer kans op complicaties bv. bloedarmoede, trombose, nabloedingen in de buik, bloeduitstortingen, beschadiging van de blaas, e.d.
*
Bij een volgende zwangerschap is een thuisbevalling onmogelijk en heeft de moeder meer kans op complicaties.
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  donderdag 10 september 2009 @ 09:25:53 #8
3542 Gia
User under construction
pi_72606627
quote:
Op donderdag 10 september 2009 03:14 schreef Loedertje het volgende:

Helaas worden er in veel beroepsgroepen fouten gemaakt maar in de medische wereld lijkt het altijd wel veel moeilijker om dat toe te geven of te onderzoeken.
Laat staan om het veroordeeld te krijgen.
quote:
Op donderdag 10 september 2009 03:19 schreef trovey het volgende:
Heel erg om op deze manier een kind te verliezen
Nog een 'geluk' dat dit kind levend geboren is. Als ze in de baarmoeder gestorven was, zou de verloskundige al helemaal niet gestraft kunnen worden. Er is namelijk geen strafmaat voor het doden van een ongeboren kind.

Heb dit van 1992 - 1994 meegemaakt in Helmond
  donderdag 10 september 2009 @ 09:27:18 #9
247008 ValseNoot
zingen kan je leren
pi_72606649
Wat afschuwelijk dit. Hoop maar dat ze dit tot op de bodem uitzoeken en d at er maatregelen tegen artsen en andere betrokkenen komen.
  donderdag 10 september 2009 @ 09:27:49 #10
3542 Gia
User under construction
pi_72606662
quote:
Op donderdag 10 september 2009 07:21 schreef yyentle het volgende:

[..]

Waarom gerede twijfel over de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie?

Moet hier geld gevangen worden ofzo?
Nee, dus, dan waren ze wel een civiele procedure gestart. Die zouden ze waarschijnlijk ook wel gewonnen hebben dan, en dan hadden ze een 7000 euro of zo gekregen.
Dit is een strafzaak.
quote:
Op die manier kunnen ze de hulp beter helemaal afschaffen, laat dat soort mensen voortaan thuisblijven voor hun bevalling.
Dat soort mensen?
  donderdag 10 september 2009 @ 09:33:27 #11
3542 Gia
User under construction
pi_72606766
quote:
Op donderdag 10 september 2009 08:18 schreef marcel-o het volgende:
Een keizersnee wordt met een goede rede niet zomaar gedaan.

Daarnaast zijn er de medische redenen.
't Is dan ook niet helemaal duidelijk wat de dood van dit kind heeft veroorzaakt. Misschien is ze wel door de keizersnede overleden en had dat ook kunnen gebeuren als die direct was toegepast.

Misschien is de enige fout wel dat ze te lang gewacht hebben met de keizersnede, maar zijn ze daarmee nog niet direct verantwoordelijk voor de dood van het kind. Er gaan nu eenmaal kinderen dood. Daar is niet altijd iemand schuldig aan.

Hoe het hier zit is dus nog niet bekend.

Maar ik neem toch wel aan dat de familie een goede letselschade advocaat in de arm heeft genomen? Die kan toch een onafhankelijk onderzoek laten verrichten!! Als de schuldvraag vaststaat, zijn de kosten toch voor de verzekeringsmaatschappij van het ziekenhuis.
pi_72610141
dAT IEKENHUIS IS WEL VAKER INEGATIEFHETNIEUWS.westfriesgasthuistIJD VOOR EEN echtGRONDIGE INSPECTIE..
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 10 september 2009 @ 12:09:26 #13
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_72610239
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:05 schreef Suko het volgende:
dAT IEKENHUIS IS WEL VAKER IN NEGATIEFHETNIEUWS.westfriesgasthuistIJD VOOR EEN echtGRONDIGE INSPECTIE..
Capslock kapot ofzo??

Heel erg voor de ouders.
Arts misschien nalatig, maar het is maar een mens.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
pi_72610823
quote:
Op donderdag 10 september 2009 04:16 schreef Clairvaux het volgende:
Vreselijk vind ik het ook voor de gynaecoloog die nog nooit eerder zulke fouten gemaakt heeft.
Zijn carriere kapotmaken of de man schorsen lost ook weinig op, zeker als hij normaal gesproken
een prima arts is.
Weten wij of dit een prima arts is omdat die directeur dat zegt? Misschien is er wel eerder voorgevallen wat niet de publiciteit heeft gehaald.
quote:
Op donderdag 10 september 2009 07:21 schreef yyentle het volgende:

Waarom gerede twijfel over de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie?
Omdat ze elkaar allemaal de hand boven het hoofd houden en af en toe een reprimande geven.

'Wij van WC-eend...'

Alleen als de druk van buitenaf te groot of er té gekke dingen zijn gebeurd, nemen ze echte maatregelen. Er is al heel veel de doofpot ingegaan, daar komt regelmatig een en ander naar buiten, maar dan alleen als familieleden van een overledene grote stampij maken en hun verhaal in de media wordt gebracht.
quote:
Op donderdag 10 september 2009 08:12 schreef TheFrankey het volgende:
Mijn zoon is in Juni geboren in dit ziekenhuis. Mijn vriendin had een te hoge bloeddruk en geen vruchtwater meer.

De gehele dag is 1 x haar bloeddruk gemeten. Er werd niet naar je omgekeken. Ook wij hebben een klacht ingediend.
Onze zoon is gelukkig gezond ter wereld gekomen maar het ging niet allemaal evengoed.

Voorbeeld. Mijn vriendin was de weeen aan het wegpuffen, maar raakte in een hyperventilatie. Na 15 minuten en herhaaldelijk op de 'bel' gedrukt te hebben trok ik iemand gewoon uit het koffiehok.

Geen goed gevoel bij deze afdeling in hoorn en een smet op het ziekenhuis.
Zo dan, jij zult flinke angsten hebben uitgestaan
quote:
Op donderdag 10 september 2009 09:25 schreef Gia het volgende:

]Heb dit van 1992 - 1994 meegemaakt in Helmond
Je hebt in dat ziekenhuuis gewerkt?
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:09 schreef Netsplitter het volgende:

Heel erg voor de ouders.
Arts misschien nalatig, maar het is maar een mens.
Nalatigheid is nooit acceptabel, vooral niet als het om mensenlevens gaat.

Het is inderdaad maar een mens. Maar als een fietsenmaker jouw fiets verkeerd repareert, ga je er de volgende dag mee terug en plakt ie je band opnieuw. Beetje vervelend, maar een week later ben je het vergeten.

Die arts heeft een veel grotere verantwoordelijkheid, want die kan fouten maken die veel ingrijpender zijn en niet meer terug ter draaien. Hij verdient bovendien heel veel geld om deze verantwoordelijkheid te dragen en heeft er ook nog eens lang voor gestudeerd, grotendeels gefinancierd door de overheid.

Dus bullshit.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 10 september 2009 @ 12:32:09 #15
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_72610887
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:29 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Weten wij of dit een prima arts is omdat die directeur dat zegt? Misschien is er wel eerder voorgevallen wat niet de publiciteit heeft gehaald.
[..]

Omdat ze elkaar allemaal de hand boven het hoofd houden en af en toe een reprimande geven.

'Wij van WC-eend...'

Alleen als de druk van buitenaf te groot of er té gekke dingen zijn gebeurd, nemen ze echte maatregelen. Er is al heel veel de doofpot ingegaan, daar komt regelmatig een en ander naar buiten, maar dan alleen als familieleden van een overledene grote stampij maken en hun verhaal in de media wordt gebracht.
[..]

Zo dan, jij zult flinke angsten hebben uitgestaan
[..]

Je hebt in dat ziekenhuuis gewerkt?
[..]

Nalatigheid is nooit acceptabel, vooral niet als het om mensenlevens gaat.

Het is inderdaad maar een mens. Maar als een fietsenmaker jouw fiets verkeerd repareert, ga je er de volgende dag mee terug en plakt ie je band opnieuw. Beetje vervelend, maar een week later ben je het vergeten.

Die arts heeft een veel grotere verantwoordelijkheid, want die kan fouten maken die veel ingrijpender zijn en niet meer terug ter draaien. Hij verdient bovendien heel veel geld om deze verantwoordelijkheid te dragen en heeft er ook nog eens lang voor gestudeerd, grotendeels gefinancierd door de overheid.

Dus bullshit.
Nee hoor, niemand is perfect.
Zelfs jij niet.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  donderdag 10 september 2009 @ 12:34:59 #16
3542 Gia
User under construction
pi_72610978
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:29 schreef EdvandeBerg het volgende:

Je hebt in dat ziekenhuuis gewerkt?
Nee, ben zelf één van de vele slachtoffers van een gynaecoloog die in 1994, samen met de rest van het maatschap ontslagen is, vanwege veelvuldige fouten en aanklachten. Het hele maatschap gynaecologie is destijds ontslagen. De gynaecoloog die ik had, mag niet meer binnen een straal van 30 Km van dit ziekenhuis werken. Die werkt nu overigens in Duitsland.
pi_72611147
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:32 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

Nee hoor, niemand is perfect.
Zelfs jij niet.
Dat zal je mij ook niet horen zeggen, ik maak aardig wat foutjes

Maar ik verdien dan ook sloten geld per jaar. En ik ben niet te beroerd mijn fouten toe te geven en excuses aan te bieden.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_72611170
quote:
Op donderdag 10 september 2009 03:14 schreef Loedertje het volgende:
.
[..]


[..]


[..]

Helaas worden er in veel beroepsgroepen fouten gemaakt maar in de medische wereld lijkt het altijd wel veel moeilijker om dat toe te geven of te onderzoeken.
tja is zeker zo.
maar artsen blijven mensen en die maken ook helaas foutjes.
maar juist eerlijkheid en openheid moet dan belangrijk zijn om van de fouten te leren en het verdriet een plek te geven.

maar aan de andere kant heb je dan weer de kans op dure rechtszaken...

destijds zijn er bij mijn moeder ook hoogst waarschijnlijk fouten gemaakt en dat staat ws ivm met haar plotselinge overlijden.
echte bewijzen heb je niet en de artsen beweerden bij hoog en laag dat ze niks fout hadden gedaan.

maar om dan een rechtszaak te beginnen en een dikke schade claim te eisen vind ik ook weer zo kansloos.
laat ze maar leven met hun geweten ...
pi_72611195
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:34 schreef Gia het volgende:

[..]

Nee, ben zelf één van de vele slachtoffers van een gynaecoloog die in 1994, samen met de rest van het maatschap ontslagen is, vanwege veelvuldige fouten en aanklachten. Het hele maatschap gynaecologie is destijds ontslagen. De gynaecoloog die ik had, mag niet meer binnen een straal van 30 Km van dit ziekenhuis werken. Die werkt nu overigens in Duitsland.
Je hebt een ongeboren kind verloren, bedoel je? Door toedoen van die gyneacoloog?
Scratch a liberal and you will find a fascist
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 10 september 2009 @ 12:42:40 #20
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_72611197
quote:
Op donderdag 10 september 2009 12:41 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Dat zal je mij ook niet horen zeggen, ik maak aardig wat foutjes

Maar ik verdien dan ook sloten geld per jaar. En ik ben niet te beroerd mijn fouten toe te geven en excuses aan te bieden.
Dat iemand "sloten" geld verdiend wil niet meteen zeggen dat die niks vekeerd meer mag doen.
Hij/zij blijft een mens met gebreken.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')