Robin Williams is ijzersterk als Sy, je voelt de eenzaamheid gewoon door de beeldbuis heen. Het is erg spannend, vooral omdat je niet weet of je Sy nu wel of niet aardig moet vinden.
Netherlands 31 October 2002. Ik ben alleen bang dat het een direct2video wordt, de film is in de VS volgens mij ook nog niet eens groots uitgebracht en dat is jammer.
Er waren wel wat vreemde dingen aan de film. Er is namelijk filmmuziek gebruikt uit verschillende films. Zo is de theme van het vliegende zakje uit American Beauty gebruikt en dat finalemuziekje met die violen uit Requim for a dream. Ook in de finale van deze film.
Misschien is er wel meer muziek gebruikt uit bestaande films, maar deze twee herkende ik. Ook meende ik vaag ergens iets van T2 te horen.
De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Connie Nielsen, die ik graag wat meer zie in de toekomst.
Ik zag de werkprint, dus misschien is dat in de uiteindelijke versie nog veranderd. Ben er wel benieuwd naar.
8/10 voor OneHourPhoto. En net als bij films als Se7en, FIGHT Club en Requim for a dream is dit een film die je bij blijft, een film die blijft hangen en je nog eens wilt zien .
[Dit bericht is gewijzigd door SunChaser op 22-04-2002 04:27]
quote:In Death to Smoochy speelt hij ook al een idioot.
Op maandag 22 april 2002 08:15 schreef MikeyMo het volgende:
Gaat hij nu na al die tijd z'n reputatie opvijzelen na die vreselijke kinderlijke rollen in Jack en Bicentennial man
quote:...na jumanji neem ik die man niet meer serieus...
Op maandag 22 april 2002 08:15 schreef MikeyMo het volgende:
Ben benieuwd, Robin Williams schijnt ook al erg op dreef te zijn als een psychopaat waarin hij het opneemt tegen politieman Al Pacino. Gaat hij nu na al die tijd z'n reputatie opvijzelen na die vreselijke kinderlijke rollen in Jack en Bicentennial man
Dead Poets Society, Awakenings, Good Morning Vietnam, the world according to Garp en Good will hunting. om er maar een paar te noemen. en Mork & Mindy natuurlijk
quote:Lekker antwoord
Op maandag 22 april 2002 17:26 schreef SunChaser het volgende:Een videoregisseur.
The biggest surprise of all may have been the $45,000-per-theater opening of Fox Searchlight's One Hour Photo. The film, which opened in seven theaters in New York, Los Angeles, Chicago and Toronto, received mostly ecstatic reviews on Friday with star Robin Williams being singled out for special praise. Roger Ebert in the Chicago Sun-Times said that Williams plays a smiling madman in the film "so well you don't have the slightest difficulty accepting him in the role." Jan Stewart in Newsday wrote that "Williams pulls the rug out from under his career and his longtime fans in this nervy and nerve-rattling thriller, submerging his manifold antic faces to disappear completely into the skin of an invisible man." Lou Lumenick commented in the New York Post that "Williams gives such a chillingly controlled performance in the deeply disturbing One Hour Photo that he erases all memory of his reign as king of schmaltz." Claudia Puig in USA Today wrote: "It is a rare performance when one of the world's most recognizable stars can disappear completely into a character on the screen." And Michael Wilmington in the Chicago Tribune said of Williams: "He creates a truly memorable character, as sympathetic as he is scary, as vulnerable as he is menacing."
Robin Williams scored big with the limited-release debut of the creepy drama One Hour Photo which grossed an estimated $315,000 from only seven theaters in five cities for a sparkling $45,000 average per site. Fox Searchlight will expand into 21 additional cities on Friday putting the R-rated film in about 140 theaters over the holiday weekend. Cume since its Wednesday bow is $354,000.
[Dit bericht is gewijzigd door Stormvogel op 26-08-2002 22:05]
quote:Volgens mij had ie Insomnia toen al gedaan, ook al komt deze later uit in Nederland en Death To Smoochy was ook al een stuk eerder als deze, daarin speelt ie al behoorlijk andere rollen dan in eerdere films...
Op woensdag 18 september 2002 15:44 schreef Duiveltja het volgende:
Ik ben heel benieuwd naar deze film vooral omdat Williams zo'n rol nog niet heeft gespeeld
alledrie trouwens errug goede films...
maar ja, bij mij kan Williams vrij weinig verkeerd doen....
nou ja...
er zijn natuurlijk wel wat titels waar ie wat langer over na had moeten denken voordat ie de klus aannam...
Als ie voor OHP niet genomineerd wordt, of laten we dit zeggen, niet wint, dat moet het Insomnia maar worden dan.
Ik hoop alleen dat het One Hour Photo wordt want daar is ie nou eenmaal geniaal in én in de hoofdrol. Tuurljik die Good Will Hunting Oscar was gaaf, maar nu nog een voor best acteur in de hoofdrol! Die verdient ie en eigenlijk had ie er al minstens 1 moeten hebben (fisher king, Dead Poets Society of Good Morning Vietnam).
Kan niet wachten tot 11 February. Ja, dat is toevallig ook m'n verjaardag, maar nog leuker....het is de dag dat ik te horen zal krijgen Robin genomineerd is! (dus de dag dat alle genomineerden bekend gemaakt worden, om 15:30 onze tijd)
maarre, heb je Insomnia al gezien?
En over Robin in Insomnia: Hij is zo rustig relaxed, DAT maakt hem zo creepy. "Normaal" is hij erg druk (behalve dan in sommige dramas enzo) , maar in Isnomnia is ie zo'n creep!
Wel kijken als ie uit komt he, 7 november (als het goed is heb ik dan de DVD al in huis liggen, want hij komt op DVD uit op 15 oktober in de US. Toch ga ik nog 1 of 2 keer naar de bios, want een film hoor je op het grote scherm te zien en eer dat RW weer op het scherm verschijnt ka nog wel even duren)
One Hour Photo voor de duidelijk is al in de sneak, en komt officieel op 10 oktober.
Wat goed zeg!
Over die positieve reacties,
De grootste dagbladen en radiozenders hebben het al over One Hour Photo gehad en allen waren ze zeer positief (gelukkig maar). Anders had ik in m'n eentje Nederland naar One Hour Photo moeten zien krijgen
iig, zorg dat je deze film ziet in de bios, want er zijn fantastisch close-ups! Het enige wat een probleem kan zijn is dat One Hour Photo maar in 9 bioscopen (6 steden) in Nederland draait.
quote:
Op vrijdag 11 oktober 2002 17:28 schreef lindastuurman het volgende:
Ik ga hem starks ook kijken...voor de 35e keer (en 3e keer in de bios)!
Ik kan niet wachten om hem wéér te zien op het grote scherm!Over die positieve reacties,
De grootste dagbladen en radiozenders hebben het al over One Hour Photo gehad en allen waren ze zeer positief (gelukkig maar). Anders had ik in m'n eentje Nederland naar One Hour Photo moeten zien krijgeniig, zorg dat je deze film ziet in de bios, want er zijn fantastisch close-ups! Het enige wat een probleem kan zijn is dat One Hour Photo maar in 9 bioscopen (6 steden) in Nederland draait.
quote:Ja! Maar waarom in godsnaam?
Op vrijdag 11 oktober 2002 17:28 schreef lindastuurman het volgende:
Het enige wat een probleem kan zijn is dat One Hour Photo maar in 9 bioscopen (6 steden) in Nederland draait.
En dan die scene met
!--kleine SPOILER--!
die bloedende ogen! Argh, die blijft me echt nog lang bij... Ik vond 'm zelfs wel enigszins vergelijkbaar met die twee verminkte meisjes uit The Shining (qua smerigheid, en shock-effect)...
Hardstikke goed, Robin Williams speelt heel goed met een wat 'smerige' ondertoon. Zoals hierboven al gezegd werden dingen (neem zijn eenzaamheid) echt duidelijk uitgedrukt in de witte kamers e.d. Heel mooi om te zien .
Van mij mag hij zeker een oscar. Heel goed .
quote:Het waren 24 close ups van zijn dochter.
Op maandag 2 december 2002 20:19 schreef BlaatschaaP het volgende:
Hoezo lijden een paar foto's van zijn baas tot een huiszoekingsbevel?
quote:Exact.
Op maandag 22 april 2002 03:41 schreef SunChaser het volgende:
Robin Williams is ijzersterk als Sy, je voelt de eenzaamheid gewoon door de beeldbuis heen.
Erg goeie film. Prachtig vormgegeven ook.
En RW verdient een Oscar. Veel meer dan voor Insomnia.
De muziek van Requim for a Dream in de finale was ook beter dna de muziek die er nu inzit.
quote:Ik vond 'm wel goed juist. Helemaal alleen in dat steriel-witte hok zette gelijk de toon, qua eenzaamheid.
Op dinsdag 3 december 2002 00:29 schreef CloudBox het volgende:
De eerdere cut bevatte geen proloog, dat was veel beter.
quote:Ik vond hem in Insomnia zeer sterk spelen anders.
Op dinsdag 3 december 2002 00:27 schreef Arcee het volgende:[..]
Exact.
Erg goeie film. Prachtig vormgegeven ook.
En RW verdient een Oscar. Veel meer dan voor Insomnia.
Maar ik heb OneHourPhoto nog niet gezien natuurlijk...
quote:Ja, ik vond hem ook goed, wie opende het topic, nou nou?
Op dinsdag 3 december 2002 00:31 schreef Arcee het volgende:[..]
Ik vond 'm wel goed juist. Helemaal alleen in dat steriel-witte hok zette gelijk de toon, qua eenzaamheid.
Alleen was de versie die een jaar eerder op festivals werd vertoond sterker.
De spanning word goed opgebouwd en je leert in het begin van de film een aardige fotograaf kennen die, naar mate de film vordert, steeds meer geobserdeerd raakt. HEEL erg goed geacteerd van Robin Williams. Van mij krijgt de film een 7.5
De versie die ik zag was niet zo heel erg goed qua helderheid (als ik een film download heb ik um het liefst in DVD-kwaliteit) maar voor deze film, waar ik alleen de synopsis van had gehoord, maakte ik graag een uitzondering. Ik ben zeker niet teleurgesteld !!! Een wereldfilm.
quote:Sy was ontslagen en komt dan een fotorolletje inleveren waarop het dochtertje staat van zijn exchef. Dat is behoorlijk bedreigend hoor.
Op woensdag 4 december 2002 18:24 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
Dan nog, ik kan niet geloven dat de politie daarom een huiszoekingsbevel krijgt, en hem moet arresteren.
quote:Sorry, ik kan het echt niet met je eens worden. Maar ik hou er al over op, zodat dit topic verder gevuld kan worden met reacties van andere users
Op woensdag 4 december 2002 23:22 schreef CloudBox het volgende:[..]
Sy was ontslagen en komt dan een fotorolletje inleveren waarop het dochtertje staat van zijn exchef. Dat is behoorlijk bedreigend hoor.
quote:dit keer ben ik het met sunchaser eens, dat is namelijk wel de reden waarom ze een huiszoeking bij hem gaan doen.
Op woensdag 4 december 2002 23:27 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
Sorry, ik kan het echt niet met je eens worden. Maar ik hou er al over op, zodat dit topic verder gevuld kan worden met reacties van andere users
.
quote:Ik snap de gedachte erachter wel, maar ik vind het echt onrealistisch dat de politie na een rolletje fotos van zijn kind al een huiszoekingsbevel krijgen, en hem mogen arresteren. Volgens mij gaan ze dan praten ofzo, niet zo'n grootschalige actie.
Op woensdag 4 december 2002 23:31 schreef Tokus het volgende:[..]
dit keer ben ik het met sunchaser eens, dat is namelijk wel de reden waarom ze een huiszoeking bij hem gaan doen.
Hij bedreigt die manager, zonder het ook maar expliciet kenbaar te maken.
quote:*kuch**hoest*drogrede*rochel
Op maandag 22 april 2002 12:43 schreef Kreator het volgende:[..]
...na jumanji neem ik die man niet meer serieus...
Er zit ook zoveel achter die film, allemaal metaforen die alles tot 1 geheel maken. Bijvoorbeeld het gebruik van kleuren, van steriel en grijs voor Sy tot rommelig en kleurrijk voor dat gezin, en ook een paar scenes waarin 'het oog' centraal staat. Geniaal!
Toen ik hem voor de tweede keer zag vond ik hem zelfs NOG beter. De film heeft me ook echt doen nadenken over mensen en foto's. De kleine stukjes die RW verteld aan de kijker over foto en mens zijn simplistisch verteld maar zeggen zoveel !
11 February ga ik alvast een feestje vieren (niet alleen omdat het m´n verjaardag is, maar ook omdat dan bekend gemaakt wordt dat RW genomineerd is voor OHP). Ik kan niet wachten!
Jullie hadden al even over achterliggende gedachten. Ook al nagedacht over wat de scheur in het raam betekent? en de teddybeer op de grond? de foto´s van Jake? het steren naar het plafond in de hotelkamer? Allemaal achterliggende gedachten! PRACHTIG en na 40 keer gezien te hebben, het IS en BLIJFT mijn #1 film aller tijden.
ROBIN you ROCK! (of RAP? Lol. RW fans weten wat ik bedoel, hihi)
klein spoilertje vraagje:
Hoe kan Sy aan het mes komen. Hij werkt op de foto afdeling van de supermarkt...waarom heeft hij dan een sleutel voor de kast met messen? Wordt dit in de film ergens uitgelegd?
quote:HUH? Dit was de eerste keer dat ie zo´n soort iemand speelde hoor! Insomnia en Death to Smoochy kwamen misschien wel eerder uit, maar One Hour Photo heeft ie als eerste gemaakt.
Op vrijdag 13 december 2002 10:38 schreef Pistol_Pete het volgende:
Maar Robin Williams speelt dat soort rollen altijd wel goed.
Maar idd, Robin deed het uitmuntend (alle rollen trouwens, alleen laaat de film zelf het wel eens afweten...Robin NOOIT)
Doeidoei
Ik denk dat ik deze nog veel zal kijkenin de toekomst, samen met Donnie Darko en Requim for a Dream.
Topfilm.. en als ik hem moet vergelijken met Insomnia... denk ik dat deze toch wel boven Insomnia uit komt.
De eenzaamheid van Sy is erg goed in beeld gebracht, dmv de lichte klinische kleuren waarin Sy zit tegenover de warme kleuren van "het gelukkige gezinnetje".
Alleen vind ik het "ik ben eenzaam maar ook een gek" niet goed gebracht dat hadden ze imho beter moeten doen.
Voorspelbaar.
Ik had heel wat verwacht, behalve oog voor detail en kleuren vind ik er werkelijk niks aan.
Verbazingwekkend, dat 99% het hier zo geweldig vindt.
[Dit bericht is gewijzigd door The-What op 17-02-2003 22:51]
Ben iig blij dat ik de dvd heb afgewacht en niet de divx heb gekeken.
quote:Robin Williams is en blijft ernstig onderschat door het 'kritische' publiek. En dat zou na Dead Poet Society, Awakenings, Insomnia en One Hour Photo toch wel anders behoren te zijn...
Op woensdag 19 februari 2003 01:38 schreef clerk het volgende:
Het enige wat me ervan weerhoudt om deze film te gaan kijken is Robin Williams.... Wat een grafmongool is dat - zal ik echter deze film overleven, of is hij echt onvermijdelijk irritant aanwezig?
quote:En Death to Smoochy, daar vond ik m echt briljant.
Op woensdag 19 februari 2003 02:08 schreef Lamon het volgende:[..]
Robin Williams is en blijft ernstig onderschat door het 'kritische' publiek. En dat zou na Dead Poet Society, Awakenings, Insomnia en One Hour Photo toch wel anders behoren te zijn...
Prima thriller en een goeie rol van RW..
Die extra`s zijn het natuurlijk om te doen (in mijn geval). na de film ruim 60 keer gezien te hebben, was het hoog tijd om de acteur en regisseur te horen zeggen wat ze ervan vonden.
Op de DVD zit dus commentaar van RW en Romanek, wat zeer interessant is. Ik ben nu NOG meer over de film te weten gekomen en door de andere extra`s die op de DVD zitten, heb ik leuke achtergrond stukjes kunnen zien.
Al met al, die DVD is echt een aanrader!! ik heb er zeer van genoten en ik heb de film net nog maar eens een keertje aangezet.
quote:http://www.robin-williams.net/mycollection.htm
Op zaterdag 22 februari 2003 21:34 schreef lindastuurman het volgende:
vandaag EINDELIJK de DVD binnen (de koopversie, dus met extra`s)
Die extra`s zijn het natuurlijk om te doen (in mijn geval). na de film ruim 60 keer gezien te hebben, was het hoog tijd om de acteur en regisseur te horen zeggen wat ze ervan vonden.
Op de DVD zit dus commentaar van RW en Romanek, wat zeer interessant is. Ik ben nu NOG meer over de film te weten gekomen en door de andere extra`s die op de DVD zitten, heb ik leuke achtergrond stukjes kunnen zien.
Al met al, die DVD is echt een aanrader!! ik heb er zeer van genoten en ik heb de film net nog maar eens een keertje aangezet.
Dat is cool!!
Wel wil ik ff de copyrights vastleggen als dat kan
Maakte mijn hele week weer goed kwa films kijken (wat was equilibrium slecht).
Vond hem helaas geen seconde eng maar wel zeer psychydelisch, de beelden (geweldige camera werk), muziek, verhaal en de ijzersterke acteerprestatie van Williams lieten me zelfs de hele aftiteling afkijken
quote:60 keer ???????
Op zaterdag 22 februari 2003 21:34 schreef lindastuurman het volgende:
vandaag EINDELIJK de DVD binnen (de koopversie, dus met extra`s)
Die extra`s zijn het natuurlijk om te doen (in mijn geval). na de film ruim 60 keer gezien te hebben, was het hoog tijd om de acteur en regisseur te horen zeggen wat ze ervan vonden.
Op de DVD zit dus commentaar van RW en Romanek, wat zeer interessant is. Ik ben nu NOG meer over de film te weten gekomen en door de andere extra`s die op de DVD zitten, heb ik leuke achtergrond stukjes kunnen zien.
Al met al, die DVD is echt een aanrader!! ik heb er zeer van genoten en ik heb de film net nog maar eens een keertje aangezet.
oke het is een kei van een film maare...60 ?
quote:Jij kent Linda Stuurman dus nog niet
Op donderdag 17 juli 2003 18:14 schreef Zapje het volgende:[..]
60 keer ???????
oke het is een kei van een film maare...60 ?
quote:eh nee....nog niet....grootste fan van nederland ?
Op donderdag 17 juli 2003 19:01 schreef Duiveltja het volgende:[..]
Jij kent Linda Stuurman dus nog niet
quote:Ja zoiets
Op donderdag 17 juli 2003 19:20 schreef Zapje het volgende:[..]
eh nee....nog niet....grootste fan van nederland ?
quote:heeft ze ook foto-behang ?
Op donderdag 17 juli 2003 19:28 schreef Duiveltja het volgende:[..]
Ja zoiets
RW zet een uitstekend acteerprestatie neer en doet nu gewoon mee als een goed acteur, viel me 100% mee....
Man, man, man, deze film ga ik nog vaker zien
Ik ben gek op die low-key, sfeervolle karakterfilms.
One hour photo, Insomnia, American Beauty, Ghost World, er worden gewoon te weinig van dit soort films gemaakt.
Dat stukje met die bloedrode oogjes van Sy was een leuke scene
<spoilermode uit>
Zeer aardige film, goede rol van RW die ik normaal wel eens wat irritant vind.
quote:Ondertussen zit ik aan de 80, maar dat terzijde.
Op donderdag 17 juli 2003 18:14 schreef Zapje het volgende:[..]
60 keer ???????
oke het is een kei van een film maare...60 ?
quote:Sorry voor de late reactie, maar die laatste foto is zoals Sy het graag gewild zou hebben.
Op maandag 7 april 2003 16:02 schreef Nadientje het volgende:
ok effe een vraagje... ik heb hem gezien afgelopen zaterdag en vond hem wel spannend.. maar toch snap ik het einde niet hoor, waarom laten ze nu opeens een foto zien waar hij bij die familie opstaat
quote:ze heet Stuurman, niet schuurman
Op dinsdag 22 juli 2003 08:11 schreef SunChaser het volgende:
Linda Schuurman, heb je de workprint gezien? Die staat ook ergens online en die is nog beter imho. Het begin is anders, je hoort een scary voice-over en het begint gewoon in het verhaal, niet aan het eind en dan een flash-back.
quote:Whatever
Op dinsdag 22 juli 2003 08:14 schreef MikeyMo het volgende:[..]
ze heet Stuurman, niet schuurman
quote:Ja, ik heb de werkprint vorig jaar April voor het eerst gezien (6 maanden vor de officiele bioscoopuitgave). Ik vind die andere versie vele malen beter om eerlijk te zijn.
Op dinsdag 22 juli 2003 08:11 schreef SunChaser het volgende:
Linda Schuurman, heb je de workprint gezien? Die staat ook ergens online en die is nog beter imho. Het begin is anders, je hoort een scary voice-over en het begint gewoon in het verhaal, niet aan het eind en dan een flash-back.
Het is in de biosversie het betere camerawerk en RW z´n acteerprestatie die de film zo goed houdt. Ik zelf vind de biosversie alsnog een meesterwerk, maar als ze de werkprint als uiteindelijke print hadden gebruikt, dan zou de film meer dan een meesterwerk zijn
SPOILER
*
*
*
*
*
*
*
Sly: "Ja, maar zou jij dat dan niet doen bij een man die zijn kinderen misbruikt?"
Politieagent: "Oh, okay, dan mag je gaan."
Film af.
WATTUH!? WAAR SLAAT DAT OP! ik liep echt zwaar geirriteerd de bios uit.
*
*
*
*
*
*
*
EINDE SPOILER
quote:Ehm. Hoe ging het dan ookalweer? Hij liep toch in ieder geval de kamer uit? En de politieagent zei iets van "It's okay" ofzoiets? Ik weet het niet meer precies, maar zo is het me bijgebleven. Als dat niet klopt gaat mijn waardering voor de film wel weer wat naar boven in ieder geval...
Op dinsdag 22 juli 2003 14:20 schreef SunChaser het volgende:
Hij mocht helemaal niet gaan.
quote:Hee, ken jij de user patch trouwens?
Op dinsdag 22 juli 2003 14:36 schreef lindastuurman het volgende:
Trouwens, deze film draait van 24 juli tot 30 juli in de Rotterdamse bios lateren/venster. Elke dag om 22u.
quote:Ok, mijn antwoord is 1 grote spoiler.
Op dinsdag 22 juli 2003 14:19 schreef Sai het volgende:
Kom op, ergerde er hier dan NIEMAND zich aan die laatste dialoog?SPOILER
Sly: "Ja, maar zou jij dat dan niet doen bij een man die zijn kinderen misbruikt?"
Politieagent: "Oh, okay, dan mag je gaan."
Film af.WATTUH!? WAAR SLAAT DAT OP! ik liep echt zwaar geirriteerd de bios uit.
*
EINDE SPOILER
Sy vertelt dat laatste dialoog in de 3e persoon en heeft het dus over zijn eigen vader. Dit betekent dat Sy vroeger sexueel misbruikt is en heeft daar duidelijk een trauma aan overgehouden.
Aan het eind van de film blijft Sy gewoon in de kamer zitten hoor. Er is helemaal geen sprake van dat ie weg zou mogen. Hij zit geboeid aan tafel en vraagt James (de agent) om zijn foto´s. Iedereen in de bios dacht natuurlijk dat je die foto´s van Maya en Will te zien zou krijgen. NOT. Je krijgt de foto´s te zien van hoe het leven van Sy werkelijk is zonder de Yorkins. Leeg dus.
**************EINDE SPOILER******************
De soundtrack is niet zo saai hoor. Je moet de CD meerdere malen luisteren en dan kom je vanzelf tot de conclusie dat de muziek deze film perfect weergeeft. De soundtrackk vind ik dan ook 1 van de beste filmsoundtracks die er zijn....alleen had de muziek in de werkprint iets meer impact (wat de film eigenlijk niet nodig heeft overigens)
quote:Ik spreek hem wel eens op de chat ja.
Op dinsdag 22 juli 2003 14:45 schreef kamagurka het volgende:[..]
Hee, ken jij de user patch trouwens?
Ik stel voor dat jullie elkaar onmiddelijk IRL gaan ontmoeten, want hij's jouw mannelijke wederhelft!
quote:Mmmm... Dan zal ik hem toch nog maar eens gaan huren. ik vind dit wel wat beter dan wat ik ervan dacht. maar het is nog steeds wel een afknapper vind ik, zeker nadat de rest van de film zo mooi en goed was.
Op dinsdag 22 juli 2003 14:52 schreef lindastuurman het volgende:[..]
Ok, mijn antwoord is 1 grote spoiler.
***************SPOILER***************Sy vertelt dat laatste dialoog in de 3e persoon en heeft het dus over zijn eigen vader. Dit betekent dat Sy vroeger sexueel misbruikt is en heeft daar duidelijk een trauma aan overgehouden.
Aan het eind van de film blijft Sy gewoon in de kamer zitten hoor. Er is helemaal geen sprake van dat ie weg zou mogen. Hij zit geboeid aan tafel en vraagt James (de agent) om zijn foto´s. Iedereen in de bios dacht natuurlijk dat je die foto´s van Maya en Will te zien zou krijgen. NOT. Je krijgt de foto´s te zien van hoe het leven van Sy werkelijk is zonder de Yorkins. Leeg dus.
**************EINDE SPOILER******************
De soundtrack is niet zo saai hoor. Je moet de CD meerdere malen luisteren en dan kom je vanzelf tot de conclusie dat de muziek deze film perfect weergeeft. De soundtrackk vind ik dan ook 1 van de beste filmsoundtracks die er zijn....alleen had de muziek in de werkprint iets meer impact (wat de film eigenlijk niet nodig heeft overigens)
* SPOILER *
Voor die laatste scene zegt ie op het einde: 'I only took pictures'
En op het fotorolletje stonden dus niet die foto's van will yorkin en die minnares maar gewoon van zijn hotelkamer ofzo. Het fotorolletje was dus al vol toen Sy die foto's nam van Will Yorkin en die vrouw. Zo heeft ie uiteindelijk dus niets strafbaars gedaan en Will Yorkin houd ook wel zijn mond, als die nog verder wil met zijn huwelijk. Op het einde zie je Sy dan ook op de foto met heel dat gezin en hij ziet zichzelf dus eigenlijk als de redder van hun huwelijk??
* SPOILER *
Misschien beetje vage theorie
quote:Could be could be.. Ze laten je wel gissen de laatste jaren daar in Drollywood
Op maandag 4 augustus 2003 15:24 schreef rhcp het volgende:
Hmmm, ik had een heel ander einde in me hoofd* SPOILER *
Voor die laatste scene zegt ie op het einde: 'I only took pictures'
En op het fotorolletje stonden dus niet die foto's van will yorkin en die minnares maar gewoon van zijn hotelkamer ofzo. Het fotorolletje was dus al vol toen Sy die foto's nam van Will Yorkin en die vrouw. Zo heeft ie uiteindelijk dus niets strafbaars gedaan en Will Yorkin houd ook wel zijn mond, als die nog verder wil met zijn huwelijk. Op het einde zie je Sy dan ook op de foto met heel dat gezin en hij ziet zichzelf dus eigenlijk als de redder van hun huwelijk??* SPOILER *
Misschien beetje vage theorie
Nu blijkt maar weer dat er geen zin teveel gepraat wordt in deze film en elke zin/scene is waardevol voor het verhaal.
Om de "vraag" te beantwoorden...
vanderZee (de agent) zei tegen Sy dat ie allbei de rolletjes had laten ontwikkelen... hij zegt zoiets als: "we processed the film we found in the hotel and we also processed the film we found in your bag. They're not very pretty pictures."
Dan is de vraag of ie de foto's wel of niet heeft gemaakt zo beantwoord en is het ook duidelijk dat die allerlaatste foto verbeelding geweest MOET zijn.
Er zijn trouwens 2 versies van deze film en in de in mindere mate in omloop zijnde versie krijg je de foto's, die Sy van het koppel genomen heeft, te zien.
quote:Hmmm, als je even vergeet dat je een robin williams groupie bent, vind je het dan verder niet een vrij standaard werkje?
Op maandag 4 augustus 2003 22:09 schreef lindastuurman het volgende:
Prachtig toch dat ze je zo laten gissenNu blijkt maar weer dat er geen zin teveel gepraat wordt in deze film en elke zin/scene is waardevol voor het verhaal.
Om de "vraag" te beantwoorden...
vanderZee (de agent) zei tegen Sy dat ie allbei de rolletjes had laten ontwikkelen... hij zegt zoiets als: "we processed the film we found in the hotel and we also processed the film we found in your bag. They're not very pretty pictures."Dan is de vraag of ie de foto's wel of niet heeft gemaakt zo beantwoord en is het ook duidelijk dat die allerlaatste foto verbeelding geweest MOET zijn.
![]()
Er zijn trouwens 2 versies van deze film en in de in mindere mate in omloop zijnde versie krijg je de foto's, die Sy van het koppel genomen heeft, te zien.
quote:Nope, ik vind dit geen standaard werkje, verre van (maar dat was al duidelijk). Ik heb de film zeker niet voor niets op #1 staan van favo films aller tijden. Ik vind het nu eenmaal een mesterwerk: Super acteerwerk, super cinematography, super camerawerk, super kostumms, super muziek, super verhaal en een superieur einde! Wat wil een mens nog meer?!
Op dinsdag 5 augustus 2003 00:40 schreef kamagurka het volgende:[..]
Hmmm, als je even vergeet dat je een robin williams groupie bent, vind je het dan verder niet een vrij standaard werkje?
Ik zal hem me niet lang heugen ben ik bang.. Het enige dat ik echt apart vind is dat die inmense leegheid van amerika weer eens goed in beeld wordt gebracht door die mall, dat zielige baantje en die geobsedeertheid van Sy the photo-guy. Leuk klein filmpje, maar geen wereldklasse hoor
quote:Mijn god, ik ben het echt nooit met jou eens..
Op dinsdag 5 augustus 2003 00:40 schreef kamagurka het volgende:
Leuk klein filmpje, maar geen wereldklasse hoor
quote:Zo had ik het zelf ook gezien, vooral omdat men in verhoor niet echt agressief tegen hem is.
Op maandag 4 augustus 2003 15:24 schreef rhcp het volgende:
Hmmm, ik had een heel ander einde in me hoofd* SPOILER *
Voor die laatste scene zegt ie op het einde: 'I only took pictures'
En op het fotorolletje stonden dus niet die foto's van will yorkin en die minnares maar gewoon van zijn hotelkamer ofzo. Het fotorolletje was dus al vol toen Sy die foto's nam van Will Yorkin en die vrouw. Zo heeft ie uiteindelijk dus niets strafbaars gedaan en Will Yorkin houd ook wel zijn mond, als die nog verder wil met zijn huwelijk. Op het einde zie je Sy dan ook op de foto met heel dat gezin en hij ziet zichzelf dus eigenlijk als de redder van hun huwelijk??* SPOILER *
Misschien beetje vage theorie
quote:Ik vind bijv. taxi driver een voorbeeld van een soortgelijke film (man in isolement zoekt toenadering tot wereld en flipt) maar wel zo'n 500x beter, sorry. Misschien moet je eens wat meer films zien, en niet alleen die van ná 1995
Op dinsdag 5 augustus 2003 02:52 schreef lindastuurman het volgende:[..]
Nope, ik vind dit geen standaard werkje, verre van (maar dat was al duidelijk). Ik heb de film zeker niet voor niets op #1 staan van favo films aller tijden. Ik vind het nu eenmaal een mesterwerk: Super acteerwerk, super cinematography, super camerawerk, super kostumms, super muziek, super verhaal en een superieur einde! Wat wil een mens nog meer?!
Er zit zoveel meer in deze film dan dat het lijkt....Om te quoten uit de film: " there's far more to it than meets the eye."
Anyway, iedereen zo z'n eigen smaak toch? Er zijn vast mensen die andere films een meesterwerk vinden waarvan ik iets heb van: nee. (neem nou bv Lord of the Rings.....geef mij dan toch maar One Hour Photo hoor)
>>zelfde geldt voor lamon trouwens (is goedbedoeld advies, geen afzeikerij!)
quote:Ben bepaald geen Williams-groupie - verre van - maar dit vond ik toch een hele fraaie film - tot aan het laatste half uur, waar de onderhuidse spanning wordt ingeruild voor standaard thrillerwerk. Williams monoloog op het einde voelt - voor mij althans - als een eraan geplakte knieval voor het publiek. Z'n acteerwerk vind ik dan weer wel uitstekend, buiten het obligate 'lachen-door-zijn-tranen-heen moment'. Het moment waarop je Sy naast z'n fotomuur ziet vond ik - bij gebrek aan een beter woord - verpletterend in z'n eenzaamheid.
Op dinsdag 5 augustus 2003 00:40 schreef kamagurka het volgende:
Hmmm, als je even vergeet dat je een robin williams groupie bent, vind je het dan verder niet een vrij standaard werkje?
quote:Jaja, ik vond hem ook wel mooi. Maar stel vraagtekens bij het op eenzame hoogte staan van de film.
Op dinsdag 5 augustus 2003 15:22 schreef pazuzu het volgende:[..]
Ben bepaald geen Williams-groupie - verre van - maar dit vond ik toch een hele fraaie film - tot aan het laatste half uur, waar de onderhuidse spanning wordt ingeruild voor standaard thrillerwerk. Williams monoloog op het einde voelt - voor mij althans - als een eraan geplakte knieval voor het publiek. Z'n acteerwerk vind ik dan weer wel uitstekend, buiten het obligate 'lachen-door-zijn-tranen-heen moment'. Het moment waarop je Sy naast z'n fotomuur ziet vond ik - bij gebrek aan een beter woord - verpletterend in z'n eenzaamheid.
Maar toch zal hij me niet zo bikkelhard bijblijven... nu al een feit. Misschien heb ik dit soort thematiek inmiddels te vaak gezien (jammer!).
spoiler:
Ik vond het zelf wel een indrukkwekkende film en een van de betere die ik de afgelopen tijd heb gezien.. maar op de een of andere manier vond ik Sy nou niet zo geweldig. Eerder een beetje dom. Sommige reacties van mensen waren dat je hem niet kunt haten, maar ik kon hem ook niet liefhebben eerlijk gezegd. Het was gewoon een zielig en (irritant) mannetje en that's it.
quote:Bedankt voor je advies, maar ik heb dat al eens gedaan (veel films met andere acteurs gekeken) en kom iedere keer weer tot de conclusie dat er maar 1tje is die ik ECHT goed vind. En OHP is nu eenmaal zijn beste omdat niet alleen Robin goed is maar gewoon alles en iedereen die eraan meewerkten. Zelfs de props vertolkten hun rol fantastisch
Op dinsdag 5 augustus 2003 14:26 schreef kamagurka het volgende:[..]
Ik vind bijv. taxi driver een voorbeeld van een soortgelijke film (man in isolement zoekt toenadering tot wereld en flipt) maar wel zo'n 500x beter, sorry. Misschien moet je eens wat meer films zien, en niet alleen die van ná 1995
quote:Naja, je bent ook maar pas 21
Op dinsdag 5 augustus 2003 23:29 schreef lindastuurman het volgende:[..]
Bedankt voor je advies, maar ik heb dat al eens gedaan (veel films met andere acteurs gekeken) en kom iedere keer weer tot de conclusie dat er maar 1tje is die ik ECHT goed vind.
Je komt er nog wel
quote:You and me both
Op dinsdag 5 augustus 2003 02:56 schreef Lamon het volgende:[..]
Mijn god, ik ben het echt nooit met jou eens..
quote:Zolang jij je niet boven het amoebe-niveau probeert te verheffen qua film, blijft dat ook zo.
Op woensdag 6 augustus 2003 00:10 schreef SunChaser het volgende:[..]
You and me both
quote:Maar ja, ik heb al zoveel films van voor die tijd gezien.
Op dinsdag 5 augustus 2003 14:26 schreef kamagurka het volgende:
>>zelfde geldt voor lamon trouwens(is goedbedoeld advies, geen afzeikerij!)
Waar ik denk dat het meer aan ligt, is dat jij films erg op cinematische waarde beoordeeld.
Je kijkt of een film vernieuwend is, geen te vaak gebruikt concept herhaald, en je hebt duidelijk een voorkeur voor afwijkende personages.
Ik heb dat ook wel, maar tot op zekere hoogte, ik kan vooral goed acteerwerk en camerawerk (wat ZEER speciaal is in One Hour Photo overigens, betreffende gebruik van kleur en esthetiek) ook waarderen, maar uiteindelijk kijk ik gewoon of de film mij emotioneel wat doet.
One hour photo deed me wat, Insomnia ook.
Mulholland Drive deed mij bijvoorbeeld helemaal niets, en zelfs al is zo'n film knap gemaakt, dan houdt het feest gewoon op.
Het is uiteindelijk dus geen kwestie van kennis, ervaring of doortastendheid, maar een kwestie van prioriteit.
Ik zie films, net als muziek eerst als emotie, daarna pas als kunst.
quote:Eigenlijk een combinatie van beiden, én een film moet me gevoelsmatig wat doen én er moet cinematisch gezien iets grensverleggends aan te zien zijn (al is het alleen het verhaal maar of de cameravoering).
Op woensdag 6 augustus 2003 00:35 schreef Lamon het volgende:[..]
Maar ja, ik heb al zoveel films van voor die tijd gezien.
Uiteraard ook Taxi Driver.Waar ik denk dat het meer aan ligt, is dat jij films erg op cinematische waarde beoordeeld.
Je kijkt of een film vernieuwend is, geen te vaak gebruikt concept herhaald, en je hebt duidelijk een voorkeur voor afwijkende personages.Ik heb dat ook wel, maar tot op zekere hoogte, ik kan vooral goed acteerwerk en camerawerk (wat ZEER speciaal is in One Hour Photo overigens, betreffende gebruik van kleur en esthetiek) ook waarderen, maar uiteindelijk kijk ik gewoon of de film mij emotioneel wat doet.
One hour photo deed me wat, Insomnia ook.
Mulholland Drive deed mij bijvoorbeeld helemaal niets, en zelfs al is zo'n film knap gemaakt, dan houdt het feest gewoon op.Het is uiteindelijk dus geen kwestie van kennis, ervaring of doortastendheid, maar een kwestie van prioriteit.
Ik zie films, net als muziek eerst als emotie, daarna pas als kunst.
Dus ik zit niet met een snobistisch meetlatje elke film op zijn purisme te beoordelen zoals je wellicht denkt, maar heb ook zeker mijn voorkeuren. Maar die liggen toch ook bij films die ouder zijn dan 10 jaar
Ik vind niet dat deze film geschiedenis maakt, al heeft ie van alles mee (jullie lezen dit toch wel he?). De Niro was echt nog afgrijselijker in zijn eenzaamheid en is vind ik ook duidelijk de betere acteur. Ook de filmtruuks heb ik en passant in van allerlei pluimage films voorbij zien komen. Maar ik zou het zeker op prijs stellen als er meer van dit soort films werden gemaakt, want interessant is ie zeker!
Ik vind, zoals ik al eerder heb benadrukt, vooral de leegte van Amerika zo schrijnend in de film, de domme plastic consumptiecultuur en die lelijke malls Erg waarheidsgetrouw. Ook de enorme afstand tussen een winkelhulp (Sy) en de consument die 1000x hoger staat in klasse
Bah! Maar erg goed geportreteerd in de film
quote:Da's dus meteen het verschil, bij mij mag het grensverleggende ontbreken, maar de emotie niet.
Op woensdag 6 augustus 2003 00:50 schreef kamagurka het volgende:
Eigenlijk een combinatie van beiden, én een film moet me gevoelsmatig wat doen én er moet cinematisch gezien iets grensverleggends aan te zien zijn (al is het alleen het verhaal maar of de cameravoering).
The Shawshank Redemption is een goed voorbeeld van een film die werkelijk zo conservatief is als de pest cinematisch gezien, en toch vind ik het 1 van de mooiste films aller tijden.
Vanuit emotioneel oogpunt bekeken is het ook niet zo vreemd dat mijn voorkeur juist ligt bij films van de laatste jaren.
En over 30 jaar zijn een aantal daarvan misschien wel dezelfde klassiekers die een Taxi driver, Clockwork orange, Blade runner of It's a wonderful life nu zijn.
quote:Ik vind dat een film iets imposants of indrukwekkends moet uitstralen, iets dat het 'film' maakt en geen doorsnee tv-serietje. Het moet op het grote doek ook meerwaarde hebben en die moet je duidelijk kunnen zien. Kleine films komen meestal ook vrij aardig tot hun recht op tv, maar vind ik om die reden als cinematisch minder interessant. Geen grrotse meeslepende beelden en cameravoering.
Op woensdag 6 augustus 2003 01:05 schreef Lamon het volgende:[..]
Da's dus meteen het verschil, bij mij mag het grensverleggende ontbreken, maar de emotie niet.
The Shawshank Redemption is een goed voorbeeld van een film die werkelijk zo conservatief is als de pest cinematisch gezien, en toch vind ik het 1 van de mooiste films aller tijden.
quote:Waarom
Vanuit emotioneel oogpunt bekeken is het ook niet zo vreemd dat mijn voorkeur juist ligt bij films van de laatste jaren.
En over 30 jaar zijn een aantal daarvan misschien wel dezelfde klassiekers die een Taxi driver, Clockwork orange, Blade runner of It's a wonderful life nu zijn.
Maar ieder decennium zal zijn klassiekers (hopelijk) opleveren, niet alle klassiekers zullen uit één decennium afkomstig zijn (al helemaal niet het laatste, sorry..)
quote:Tja, ik vrees dat films als Festen en de Trois colours-serie toch ook klassiekerstatus zullen bereiken. Dat zijn zeer 'kleine' films, zoals jij het schrijft. Die vlieger gaat niet altijd op, maar het is een mening.
Op woensdag 6 augustus 2003 01:31 schreef kamagurka het volgende:
Ik vind dat een film iets imposants of indrukwekkends moet uitstralen, iets dat het 'film' maakt en geen doorsnee tv-serietje. Het moet op het grote doek ook meerwaarde hebben en die moet je duidelijk kunnen zien. Kleine films komen meestal ook vrij aardig tot hun recht op tv, maar vind ik om die reden als cinematisch minder interessant.
quote:Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind een film als laten we zeggen Donnie Brasco veel emotioneler en warmer, dan The Godfather, om dan maar 2 mafiafilms te noemen. Klein en rauw, terwijl The Godfather echt een 'larger than life'-film is.
WaaromWat is er dan zo radicaal emotioneel gebeurt in film de laatste jaren?
Ik vind juist veel films van nu eerder afstandelijk en gevoelsarm t.o.v. vroegere, veel warmere, filmjaren.
Een film als dog day afternoon bevat veel meer menselijkheid als een vergelijkbare bankrobberyfilm van nu vind ik. En dat geldt voor nog wel meer genres.
quote:Och uit de jaren '90/00 zijn The Shawshank Redemption, Lord of the rings, Goodfellas, Pulp fiction, The Usual Suspects, Se7en en nog een hele lading films ook films die later dezelfde heilige labels zullen krijgen. Het is gewoon lastig om dat nu al te bekijken.
Maar ieder decennium zal zijn klassiekers (hopelijk) opleveren, niet alle klassiekers zullen uit één decennium afkomstig zijn(al helemaal niet het laatste, sorry..)
quote:OK, maar dat zijn toch films met vernieuwende inhoud en durf iets anders te brengen als de uitgekauwde meuk. Filmisch blijf ik ze idd iets minder interessant vinden (3 colours in mindere mate trouwens)
Op woensdag 6 augustus 2003 01:48 schreef Lamon het volgende:[..]
Tja, ik vrees dat films als Festen en de Trois colours-serie toch ook klassiekerstatus zullen bereiken. Dat zijn zeer 'kleine' films, zoals jij het schrijft. Die vlieger gaat niet altijd op, maar het is een mening.
quote:Ik ken bijvoorbeeld weinig copfilms van nu die een zo levendig plaatje van een cop schilderen als een french connection 1 & 2.
Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind een film als laten we zeggen Donnie Brasco veel emotioneler en warmer, dan The Godfather, om dan maar 2 mafiafilms te noemen. Klein en rauw, terwijl The Godfather echt een 'larger than life'-film is.
Uiteraard is the Godfather een groots epos, en verdient hij daarom zijn klassiekerstatus, maar niet op het punt van emotie. Maar het blijven allemaal meningen natuurlijk.
Dus wat betreft algemen tendens kan ik het niet met je eens zijn.
quote:Ik hoop dat we een toekomst krijgen waarin nog ruimte is voor gelul over film
Och uit de jaren '90/00 zijn The Shawshank Redemption, Lord of the rings, Goodfellas, Pulp fiction, The Usual Suspects, Se7en en nog een hele lading films ook films die later dezelfde heilige labels zullen krijgen. Het is gewoon lastig om dat nu al te bekijken.
Net als met muziek en kunst. Pas als de tijdsgeest voorgoed voorbij is, dan komt het ware waardeoordeel pas.
quote:Ik vind Papillon en Escape from Alcatraz (laatst weer op tv) trouwens ook geen misselijke gevangenisfilms
Op woensdag 6 augustus 2003 01:05 schreef Lamon het volgende:The Shawshank Redemption is een goed voorbeeld van een film die werkelijk zo conservatief is als de pest cinematisch gezien, en toch vind ik het 1 van de mooiste films aller tijden.
quote:Behalve als je het boek hebt gelezen want dan klopt er weer geen fuck van de film.
Op woensdag 6 augustus 2003 10:35 schreef kamagurka het volgende:[..]
Ik vind Papillon ook geen misselijke gevangenisfilms
quote:Wat heeft Office Space hiermee te maken...?
Op woensdag 6 augustus 2003 15:14 schreef FunnyMuffin het volgende:
vanavond maar es kijken dan! (20:30 yorin)
quote:shit verkeerd topic
Op woensdag 6 augustus 2003 15:16 schreef Joppe het volgende:[..]
Wat heeft Office Space hiermee te maken...?
quote:Wat heeft Office Space met pappillo te maken, das idd een goede vraag. Maar wat heeft Papillon / Shawshank Redemption met One Hour Photo te maken?
Op woensdag 6 augustus 2003 15:16 schreef Joppe het volgende:[..]
Wat heeft Office Space hiermee te maken...?
quote:Weinig. Maar een fatsoenlijke filmdiscussie is altijd de moeite waard, zelfs al is het een tikkie off-topic.
Op woensdag 6 augustus 2003 23:09 schreef lindastuurman het volgende:
Wat heeft Office Space met pappillo te maken, das idd een goede vraag. Maar wat heeft Papillon / Shawshank Redemption met One Hour Photo te maken?
quote:Who gives a fuck? klopt er dan zoveel aan shawshank? Het gaat erover dat er een zeer geslaagde verfilming van is gemaakt. Dat de film al wat jaartjes oud is zal mij niet deren
Op woensdag 6 augustus 2003 14:15 schreef SunChaser het volgende:[..]
Behalve als je het boek hebt gelezen want dan klopt er weer geen fuck van de film.
quote:Het verschil is dat Papilion wél echt is gebeurd en Henri Charrière's leven dus heel anders verliep. Zo ontsnapte hij van Duivelseiland als een gezonde man van middelbare leeftijd, niet als bejaarde man.
Op donderdag 7 augustus 2003 01:01 schreef kamagurka het volgende:[..]
Who gives a fuck? klopt er dan zoveel aan shawshank? The Shining klopt ook niet met het boek, dus... so what?
Om maar wat te noemen.
quote:Dus jij gaat fictie met realiteit vergelijken? ... i hope you're dreaming in techoncolor dreamboy
Op donderdag 7 augustus 2003 01:04 schreef SunChaser het volgende:[..]
Het verschil is dat Papilion wél echt is gebeurd en Henri Charrière's leven dus heel anders verliep. Zo ontsnapte hij van Duivelseiland als een gezonde man van middelbare leeftijd, niet als bejaarde man.
Om maar wat te noemen.
Fiction sometimes fucks over reality
quote:Maarja, steve mcqueen en dustin hoffman, waardeloze acteurs he sunzjeezer?
Op woensdag 6 augustus 2003 14:15 schreef SunChaser het volgende:[..]
Behalve als je het boek hebt gelezen want dan klopt er weer geen fuck van de film.
Overschat natuurlijk.. geef ons maar guy ritchie en joel schumacher
quote:Hm, ik vond 'm niet echt een 'bad boy' spelen in deze film.
Op dinsdag 28 oktober 2003 16:53 schreef DonStefano het volgende:
mwoah....ik vond Insomnia overtuigender, wat betreft Williams als 'bad boy'...
quote:Idd, psychisch erg in de war, maar geen badboy. Maar jij bedoelde de complete film neem ik aan Smots, en niet R.Williams in het bijzonder?
Op dinsdag 28 oktober 2003 19:11 schreef Smots het volgende:[..]
Hm, ik vond 'm niet echt een 'bad boy' spelen in deze film.
quote:ehm, ik volg je effe niet..
Op dinsdag 28 oktober 2003 19:17 schreef Atreidez het volgende:[..]
Maar jij bedoelde de complete film neem ik aan Smots, en niet R.Williams in het bijzonder?
quote:Dat je hiermee bedoelde dat je de film indrukwekkend vond als geheel, en niet zozeer omdat Robin zo'n rol speelt. Dat vroeg ik me even af
Op dinsdag 28 oktober 2003 12:15 schreef Smots het volgende:
Ik heb 'm het afgelopen weekend eindelijk gezien en ik kan niet anders zeggen dan: FUCKING INDRUKWEKKEND!
Damn, wat is dit een goede film, zeg...
quote:Ik vond de film indrukwekkend als geheel, maar williams speelt zijn rol erg overtuigend. Ik vond 'm in Insomnia trouwens ook ERRUG goed.
Op dinsdag 28 oktober 2003 20:14 schreef Atreidez het volgende:[..]
Dat je hiermee bedoelde dat je de film indrukwekkend vond als geheel, en niet zozeer omdat Robin zo'n rol speelt. Dat vroeg ik me even af
House of D is anders ook een leuk project om naar uit te kijken
Oooooh, het is zo simpel! Maar oh zo mooi en subtiel, zoals de hele film is.quote:Op dinsdag 13 april 2004 13:23 schreef MasterWouter het volgende:
Kan iemand mij het einde van die film uitleggen?
ksnap er geen barst van!!![]()
Ik heb het even doorgelezen en vind het nogal een nutteloze lap tekst, zeker als je de film gezien hebt. Het enige wat een beetje opheldering kan geven is dit stukje:quote:Op dinsdag 13 april 2004 13:36 schreef Flaman het volgende:
of dit lezen http://www.themoviespoile(...)l
quote:Op dinsdag 13 april 2004 14:59 schreef lindastuurman het volgende:
Er zijn zoveel achterliggende gedachtes
Ik heb deze film al 3x gezienquote:Op dinsdag 13 april 2004 13:35 schreef Flaman het volgende:
nog een keer kijken\:)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |