Volgens mij willen ze van iedereen die start, ongeacht studie en achtergrond, hetzelfde... Het is niet zo dat met een beta achtergrond je de modellen maakt terwijl een econoom dan de boel presenteert. Van wat ik heb begrepen krijg je een eigen "stukje" waar je voor verantwoordelijk bent, van het maken van het model tot het verzamelen van de data tot het presenteren van je bevindingen.quote:Op woensdag 5 januari 2011 15:42 schreef Zith het volgende:
Wat zouden ze dan ongeveer van je willen, modellen maken, econometrie etc?
In een groot kantoor zal je altijd je eigen rol vervullen en niet snel een "step-up" maken, er zijn immers genoeg mensen die elke rol kunnen vervullen. In een kleinere kantoor zal je als 2e jaar bijvoorbeeld snel een keer een project krijgen waar je de 3e/4e jaars rol op je moet nemen als dat even nodig is qua staffing. Dat zijn de meeste leerzame en leuke momenten.quote:Op woensdag 5 januari 2011 15:49 schreef leysha het volgende:
Waarom zou jij liever voor een kleiner bedrijf gaan? Teamgrootte is immers overal vergelijkbaar, en ik denk dat dat meer invloed heeft op verantwoordelijkheden etc. dan de grootte van het kantoor zelf. Ik dacht zelf ook altijd dat ik liever voor klein zou gaan maar heb tot nu toe weinig echte voordelen ervan gezien (ook geen echte nadelen overigens).
Dit dus. Iedereen doet hetzelfde werk, ongeacht je achtergrond.quote:Op woensdag 5 januari 2011 15:52 schreef leysha het volgende:
[..]
Volgens mij willen ze van iedereen die start, ongeacht studie en achtergrond, hetzelfde... Het is niet zo dat met een beta achtergrond je de modellen maakt terwijl een econoom dan de boel presenteert. Van wat ik heb begrepen krijg je een eigen "stukje" waar je voor verantwoordelijk bent, van het maken van het model tot het verzamelen van de data tot het presenteren van je bevindingen.
Valide punt, zo had ik er nog niet over nagedacht. Bedankt!quote:Op woensdag 5 januari 2011 15:55 schreef Drive-r het volgende:
[..]
In een groot kantoor zal je altijd je eigen rol vervullen en niet snel een "step-up" maken, er zijn immers genoeg mensen die elke rol kunnen vervullen. In een kleinere kantoor zal je als 2e jaar bijvoorbeeld snel een keer een project krijgen waar je de 3e/4e jaars rol op je moet nemen als dat even nodig is qua staffing. Dat zijn de meeste leerzame en leuke momenten.
Ik werkte vroeger in een klein team voor een grote bank en daardoor ging ik veel sneller vooruit dan mijn jaargenoten in grotere teams. Ik werk nu voor een klein team in een kleine firma en wederom moet ik constant grote stappen maken, erg leuk! Bij McK volg je sneller een standaard pad, bij een kleinere firma kan je (als je goed bent) vaak sneller groeien.
met een stage heb je al een eerste grote stap tussen de deur, verder veel samenwerken in commissies met medestudenten. Sociale skills moeten tenslotte ook ontwikkeld worden.quote:Op donderdag 13 januari 2011 18:55 schreef SirMatthew het volgende:
TVP, lijkt me ook wel mooi om in de toekomst bij McK of BcG te werken. Wat ik me nu afvraag, is wat is nu eigenlijk het ideale traject om daar terecht te komen?
Maar ze schuiven je sneller op 't verkeerde stapeltje met een Bedrijfskunde als studie.quote:Op donderdag 13 januari 2011 19:23 schreef leysha het volgende:
Als je studie focusset op een bepaald aspect, zoals analytisch denken bij lr, zul je andere skills elders moeten op doen. Net zo geldt dat je bij bedrijfskunde dingen leert en ook dingen niet leert en je zult toch moeten kunnen aantonen dat je alles kunt wat ze vragen. Met elke studie kun je uiteindelijk aan de slag.
Vooral Analytisch denken hecht men veel waarde aan. Welke je eerder krijgt met Beta's dan met Economics. Ga anders voor Econometriequote:Op donderdag 13 januari 2011 19:26 schreef SirMatthew het volgende:
het draait dus enkel om potentie en het hebben van academisch denkniveau.
En MBA is goed voor je salaris had ik al zo door.
Maar International (Business) Economics zal dus hoger gewaardeerd worden dan IB. IB lijkt me leuker, maar ook nuttelozer en minder diepgaand.
Ik heb ook geen WiB maar ga een toelatingstest doen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 19:48 schreef SirMatthew het volgende:
Ik heb geen WiB gekozen, dat is mss jammer, maar econometrie lijkt me net iets te droog. Economische modellen e.d. vind ik op zich wel leuk en ben ik ook redelijk goed in (had een 9.4 voor de toets) Maar dat full-time doen lijkt me niks, maar ik denk dat het dan ook beter is om mss sowieso voor BE te kiezen en dan IB erbij.
Bedoel je McKinsey? En hun tip is de juiste, je kunt simpelweg niet zeggen wat goed staat op een CV en al zou je het kunnen, dan zou het zinloos zijn. Iets wat je enkel doet voor je CV is niks waard, het moet iets zijn wat je gewoon wilt doen. Een sollicitant hier had op zijn CV staan dat hij goochelaar was, bleek een hele profi kerel die echt hard werkte in competities enzo om het maximale uit zijn hobby te halen. Superleuk en laat zien dat hij echt een passie had. Als ik dat nu tegen jou vertel, ga jij dan goochelen?quote:Op donderdag 20 januari 2011 19:31 schreef JohnSpek het volgende:
Gister McKenzie gemailed over wat eventueel goed staat op mijn CV. Een standaard human resource reactie "Doe iets wat je interessant lijkt". Daar kan ik mij toch zo aan ergeren, het lijkt wel alsof ze niks willen zeggen.
Als er een standaard profiel was dat ze willen hebben zou het ook wel saai zijn niet?quote:Op donderdag 20 januari 2011 19:31 schreef JohnSpek het volgende:
Gister McKenzie gemailed over wat eventueel goed staat op mijn CV. Een standaard human resource reactie "Doe iets wat je interessant lijkt". Daar kan ik mij toch zo aan ergeren, het lijkt wel alsof ze niks willen zeggen.
Ik ben het deels met je eens, maar het is een feit dat een beta studie beter staat als een alfa of gamma studie. Waarom wordt dit niet gewoon gezegd?quote:Op donderdag 20 januari 2011 19:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Bedoel je McKinsey? En hun tip is de juiste, je kunt simpelweg niet zeggen wat goed staat op een CV en al zou je het kunnen, dan zou het zinloos zijn. Iets wat je enkel doet voor je CV is niks waard, het moet iets zijn wat je gewoon wilt doen. Een sollicitant hier had op zijn CV staan dat hij goochelaar was, bleek een hele profi kerel die echt hard werkte in competities enzo om het maximale uit zijn hobby te halen. Superleuk en laat zien dat hij echt een passie had. Als ik dat nu tegen jou vertel, ga jij dan goochelen?
Sliding-scale argument denk ik. De volgende stap is dat mensen vragen of LR dan beter is dan TN, of dat TB ook een goede keus is?quote:Op donderdag 20 januari 2011 20:30 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Ik ben het deels met je eens, maar het is een feit dat een beta studie beter staat als een alfa of gamma studie. Waarom wordt dit niet gewoon gezegd?
"Een beta studie, bijvoorbeeld wiskunde, econometrie of technische natuurkunde staat goed." "Daarnaast worden neven activiteiten als bestuur, een eigen bedrijf en topsport gewaardeerd".quote:Op donderdag 20 januari 2011 20:38 schreef dennishk het volgende:
[..]
Sliding-scale argument denk ik. De volgende stap is dat mensen vragen of LR dan beter is dan TN, of dat TB ook een goede keus is?
Risico wat je dan krijgt is dat als mensen hééél graag SC willen doen dit dus gaan doen, en uiteindelijk een vakgebied kiezen wat ze niet oprecht interesseert, ze het daardoor automatisch minder goed doen en dan daardoor weer niet worden aangenomen omdat ze niet uitmuntend genoeg zijn (of gewoon pech). Daar zit je dan, in een vakgebied dat je deed voor je baankansen. Zo kan je veel meer redenen geven waarom ze het niet zouden willen. Plus het is veel makkelijker, een standaardmailtje dat je "moet doen waar je passie ligt".quote:Op donderdag 20 januari 2011 20:41 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
"Een beta studie, bijvoorbeeld wiskunde, econometrie of technische natuurkunde staat goed." "Daarnaast worden neven activiteiten als bestuur, een eigen bedrijf en topsport gewaardeerd".
Hier zou ik stukken meer mee kunnen. Als ik hun moet geloven zou ik MBO kunnen doen en nog steeds kunnen worden aangenomen. Het interesseert me tenslotte.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |