OldJeller | maandag 7 september 2009 @ 12:48 |
Vaak heb ik gewoon de hele komkommer nodig, dus blijft er niets over, maar soms gebruik je b.v. anderhalf komkommer en heb je dus een half afgesneden komkommer over. Over het algemeen doe ik over het uiteinde dan een cellofaantje of een stukje aluminiumfolie. Toch wordt dit uiteinde dan droog en snijd ik dit deel er vanaf als ik weer de komkommer besluit te gebruiken een dag later. Ik vroeg mij af: zijn er betere manieren om een afgesneden deel van de komkommer te bewaren? En eigenlijk ook met ander half afgesneden groente/fruit? | |
Biogarde | maandag 7 september 2009 @ 12:50 |
Tupperware ![]() | |
raaavi | maandag 7 september 2009 @ 12:51 |
Een condoom | |
Repeat | maandag 7 september 2009 @ 12:51 |
Nee. Gewoon een stukje eraf snijden. Wat een topic ![]() | |
TNA | maandag 7 september 2009 @ 12:52 |
quote: | |
Mart1n | maandag 7 september 2009 @ 12:53 |
quote:Kredietcrisis enzo... ![]() ![]() | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 12:53 |
quote:Dat dus ![]() | |
erikkll | maandag 7 september 2009 @ 12:53 |
In huishoudfolie, en dan de eerste cm er afsnijden | |
OldJeller | maandag 7 september 2009 @ 12:53 |
quote:Zo'n plastic bakje? quote:Een cm. En als het niet nodig is... ![]() | |
Biogarde | maandag 7 september 2009 @ 12:54 |
Ik krijg trek in een komkommer speciaal met ui en curry. | |
ElectricEye | maandag 7 september 2009 @ 12:55 |
quote:Dat dus, of snij er een vrouwenverwenknots van. ![]() | |
LittleTortillaBoy | maandag 7 september 2009 @ 12:55 |
Komkommertijd? | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 12:56 |
gewoon bewaren en dat droge stukje aan het einde kun je ook wel gewoon opeten, niet zo miepen | |
Biogarde | maandag 7 september 2009 @ 12:56 |
quote:Ja! Of een frikandelbakje. Maar kleine bakjes voor handfruit. | |
wise | maandag 7 september 2009 @ 12:58 |
quote:dit | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 12:59 |
Misschien onder water bewaren? Dan droogt hij iig niet uit... | |
harry-de-aso | maandag 7 september 2009 @ 13:00 |
<-- Ik bewaar hem wel voor je ![]() | |
Manneke_Pils | maandag 7 september 2009 @ 13:04 |
Misschien kan je vriendin helpen om dat uiteinde weer wat te bevochtigen als hij erg droog is? Dan hoef je er iig niks af te snijden. | |
raaavi | maandag 7 september 2009 @ 13:13 |
quote:Wel is vis met komkommer gegeten? | |
OldJeller | maandag 7 september 2009 @ 13:14 |
oké, dus een plastic bakje of gewoon op de manier zoals ik het nu doe. Ik dacht: laat ik eens verantwoord met eten omgaan. ![]() | |
BereNDD | maandag 7 september 2009 @ 13:17 |
quote: | |
Manneke_Pils | maandag 7 september 2009 @ 13:17 |
quote:Lactacyd ftw. | |
BereNDD | maandag 7 september 2009 @ 13:17 |
is dit trouwens een serieus topic? | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:19 |
een andere optie is een semi-permeable membraan over het gesneden stuk te spannen en dan de komkommer in milli-Q water leggen en dan blijft dankzijn de osmotische druk de komkommer stevig ![]() | |
Oldenzaal | maandag 7 september 2009 @ 13:21 |
quote:Ik moest lachen om deze slechte grap! ![]() | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:22 |
quote:Nou grap, het werkt wel ![]() | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:22 |
quote:Is het membraan dan überhaupt nog wel nodig? ![]() | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:22 |
quote:mits je het opgesneden gedeelte omspant met een semi-permeabel membraan ![]() | |
OldJeller | maandag 7 september 2009 @ 13:23 |
quote:Volgens mij gaat hij dan sneller rotten? | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:23 |
quote:Ja want je snijd de bovenste laag cellen door waardoor die gewoon lek zijn en dan zul je dus altijd 1 laag cellen hebben die uitdroogt. | |
OldJeller | maandag 7 september 2009 @ 13:24 |
quote:Schadebeperking, doch is er schade? | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:24 |
quote:Ja dat dus ![]() | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:25 |
quote:niet als je steriele komkommer en steriele milliQ gebruikt dan duurt het wel even totdat het gaat rotten. | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:25 |
quote:Mits je een membraan gebruikt niet ![]() ![]() | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:26 |
quote:Ach, gewoon ff in de autoclaaf met dat ding ![]() | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:27 |
Het beste is alleen het membraan omspannen gedeelte onder te dompelen en niet de hele komkommer | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:27 |
quote:IR is misschien iets beter voor de smaak ![]() | |
OldJeller | maandag 7 september 2009 @ 13:28 |
Klinkt als een hoop precisie en moeite, jongens. Maar ik zal eens kijken. MilliQ, is dat een soort cellofaan? | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:28 |
quote:Ach smaak is van ondergeschikt belang natuurlijk ![]() | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 13:28 |
quote:Nee, een soort water ![]() Het grenst aan een sigwaardige quote dit ![]() | |
Kevincy | maandag 7 september 2009 @ 13:35 |
OP sterk water of anders in je anus | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:39 |
quote:redelijk zuiver water te vergelijken met demi-water, ik denk dat demiwater wel volstaat. Het semi-permeabele membraan is lastiger maar het zou ook moeten lukken met een stuk inmaak folie (of hoe je het ook noemt het moet van dat folie zijn dat als het over iets vochtigs doet het gewoon nog kan drogen) | |
Papierversnipperaar | maandag 7 september 2009 @ 13:46 |
Open einde steek je in een boterhamzakje en zo leg je hem in de ijskast. | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 13:49 |
mijn methode is nog altijd gewoon het droge stukje ook opeten is nog nooit iemand dood aan gegaan en zo vies is het nou ook weer niet alleen een beetje slof. | |
Duikelaar | maandag 7 september 2009 @ 14:02 |
zou dit topic de 300 posts halen? | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 14:05 |
quote:neuh zo creatief zijn fokkers niet de anus en dildo grap zijn nu al gemaakt dus er zijn niet zoveel opties meer over. | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 14:07 |
quote:We zouden er een experimenteel topic van kunnen maken? Allemaal een andere manier van conserveren nemen en dan elke dag kijken wat de toestand van de komkommer is met pics enzo ![]() | |
Sapstengel | maandag 7 september 2009 @ 14:09 |
quote: ![]() ![]() | |
Bosbeetle | maandag 7 september 2009 @ 14:09 |
quote:Kun je beter zelf doen met meerdere komkommers dan heb je minder experimentele afwijkingen. En een beetje experiment begint natuurlijk bij n=20 dus ik zou vast een paar kisten komkommers gaan ophalen ![]() | |
Bravebart | maandag 7 september 2009 @ 14:33 |
quote:I know, maar ik dacht, dit is lekker interactief en de kosten pp zijn niet zo hoog ![]() | |
purplerose | maandag 7 september 2009 @ 15:47 |
quote:zilverfolie en dan in de groentelade, geldt trouwens ook voor sla wat je niet allemaal opeet ![]() |