Ik sta gelukkig niet op de nominatie om ontslagen te worden, maar vroeg het me gewoon af. Ik zal eens contact opnemen met mijn rechtsbijstand.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 19:39 schreef Zeroku het volgende:
Kaart het bij ze aan voor je dreigt ontslagen te worden, vraag bij het bedrijf naar alle informatie; zo weet je hoe zij handelen en mocht je dan ontslagen worden weet je meteen hoe sterk je staat.
Bronquote:B. De maximale duur van de proeftijd is één maand of twee maanden (art 7:652 BW)
Na 1 januari 1999 is de periode waarvoor een proeftijd overeengekomen mag worden afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst (voorheen max. 2 maanden):In een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is een proeftijd toegestaan voor maximaal 2 maanden. Voor arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geldt een maximale duur van één maand of 2 maanden. Het gaat om maximaal 1 maand, als de arbeidsovereenkomst voor korter dan twee jaren wordt aangegaan, terwijl het om maximaal 2 maanden gaat wanneer de overeenkomst twee jaren of langer duurt. Niet altijd wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gekoppeld aan een vast aantal maanden of jaren, bijvoorbeeld niet als de medewerker aan een project werkt of een zieke medewerker vervangt. Is het vooraf niet mogelijk om de datum vast te stellen waarop de arbeidsovereenkomst eindigt, dan kan de proeftijd maximaal 1 maand duren.
Van de (maximale) duur van de proeftijd kan een cao schriftelijk afwijken. De proeftijd wordt echter nooit langer dan 2 maanden.
Ik heb mijn CAO er op nagelezen en het mag idd.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 19:42 schreef znarch het volgende:
Langere proeftijd mag gewoon als dat in de CAO staat ?
Dit dusquote:Op woensdag 26 augustus 2009 19:44 schreef DaMart het volgende:
Val je toevallig onder een CAO? Dan zou ik die eerst eens nalezen. In een CAO mag namelijk worden afgeweken van de wettelijke proeftijd. Zo mag in de CAO staan dat altijd een proeftijd van 2 maanden geldt. In dat geval kunnen ze dus ook in de tweede maand de arbeidsovereenkomst beëindigen.
Is er geen CAO die die mogelijkheid biedt, dan is de hele proeftijd nietig, dus mogen ze je zelfs in de eerste maand niet ontslaan zonder toestemming van UWV of de rechter.
Wel erg snel opgegeven zeg...Kijk eerst nog even je arbeidscontract na. Er moet namelijk in staan dat de betreffende CAO van toepassing is, anders heeft de werkgever nog steeds een probleem.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 19:52 schreef RD4 het volgende:
[..]
Ik heb mijn CAO er op nagelezen en het mag idd.
Slotje dus!
Dat hoeft niet, als de CAO algemeen verbindend is verklaard. Dan moet werkgever de CAO namelijk volgen, en is het geen keuze.quote:Op donderdag 27 augustus 2009 12:51 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Wel erg snel opgegeven zeg...Kijk eerst nog even je arbeidscontract na. Er moet namelijk in staan dat de betreffende CAO van toepassing is, anders heeft de werkgever nog steeds een probleem.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |