abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_72011282
Ik wil vanavond bbqen maar ik heb echt totaal geen idee hoe ik een bbq het beste kan aanmaken. Ik heb briketten, kolen en aanmaakblokjes in huis.
Ook heb ik zo een ding waar je kooltjes snel mee kan opstoken.
Normaal doet mijn vriend het maar die is er ook niet goed in.
pi_72011379
Aanmaak blokjes verkleinen en verdelen (onder de briketten), aansteken en wachten totdat de briketten grijs beginnen te worden.
pi_72011389
Laakje houtskool er in, paar briketten er bij. Dan op een paar plaatsen een blokje aanmaakspul leggen en een beetje ingraven. Die in de fik zetten en goed uit laten branden. Even wachten, beetje blazen en VOILA BBQ!
pi_72011394
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
  woensdag 19 augustus 2009 @ 15:17:22 #5
112790 Koepert
Parttime Nutcase
pi_72011420
Vraag t een echter kerel!!!

ach, oud papier/wc-rol werkt ook.. maar t is t idee dat je die aanmaakblokjes tussen de briketten/kolen douwt (Beetje gelijkmatig verdelen, niet teveel blokjes) en de boel in de hens steekt... Dat opstookding hoor je niet nodig te hebben als je t goed doet...
It starts with a shiver, an itch, a slow boil
pi_72011496
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:17 schreef Koepert het volgende:
Vraag t een echter kerel!!!

ach, oud papier/wc-rol werkt ook.. maar t is t idee dat je die aanmaakblokjes tussen de briketten/kolen douwt (Beetje gelijkmatig verdelen, niet teveel blokjes) en de boel in de hens steekt... Dat opstookding hoor je niet nodig te hebben als je t goed doet...
als je het goed wil doen met echte briketten moet je wel een brikette starter hebben... anders doen ze het lang niet zo goed...
pi_72011513
Weber firestarter FTW.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 19 augustus 2009 @ 15:27:58 #8
112790 Koepert
Parttime Nutcase
pi_72011703
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:19 schreef mschol het volgende:

[..]

als je het goed wil doen met echte briketten moet je wel een brikette starter hebben... anders doen ze het lang niet zo goed...
Dat die t zonder brikketten starter ook wel goed doen...

Kolen onderlaag, Aanmaakblokjes en briketten er tussen/bovenop.. (eventueel papier/wc-rol er tussen vaak niet eens nodig) Heb nog nooit n briketten starter, of wat voor starter-systeem dan ook gebruikt, ook nog nooit n BBQ nog NIET goed aangekregen.
It starts with a shiver, an itch, a slow boil
  woensdag 19 augustus 2009 @ 15:39:05 #9
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_72011993
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:19 schreef mschol het volgende:

[..]

als je het goed wil doen met echte briketten moet je wel een brikette starter hebben... anders doen ze het lang niet zo goed...
En die 'brikette starters' liggen zeker in de winkel naarst de doosjes met bougievonkjes.
pi_72012026
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:39 schreef Dlocks het volgende:

[..]

En die 'brikette starters' liggen zeker in de winkel naarst de doosjes met bougievonkjes.
Eh, nee.

"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72012337
Ik doe het altijd zo:
1) Laagje kolen op de bodem
2) Rijkelijk besprenkelen met wasbenzine
3) Laagje kolen op de besprenkelde kolen
4) Nog een beetje was benzine dat kan doorsijpelen tot de vorige laag was benzine
5) 3 stappen naar achteren zetten en lucifer op de BBQ gooien.

De stappen wel zsm achter elkaar uitvoeren, anders verdampt er teveel wasbenzine en krijg je een veel te mooie (maar helaas weinig nuttige) steekvlam.
pi_72012338
gewoon met van die vloeibare aanmaakpasta

zo deden wij het:

prima resultaat en snel warm
pi_72012349
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:39 schreef Dlocks het volgende:

[..]

En die 'brikette starters' liggen zeker in de winkel naarst de doosjes met bougievonkjes.
Had je op zich ook even kunnen googlen natuurlijk.
Life is too short not to have fun
pi_72012368
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:52 schreef Salatrel het volgende:
gewoon met van die vloeibare aanmaakpasta

zo deden wij het: [ afbeelding ]

prima resultaat en snel warm
Dat is vooral leuk na het BBQ-en
pi_72012487
Kolen erin, aanmaakblokjes doorbreken en verspreiden, blokjes aansteken.
Als de aanmaakblokjes op zijn en de kolen al beetje gloeien dan niiet blazen, flink wapperen met een stuk karton doet wonderen. Binnen 2 min als je flink wappert gloeit heel de bbq.
  woensdag 19 augustus 2009 @ 15:58:34 #16
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_72012488
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:53 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Had je op zich ook even kunnen googlen natuurlijk.
Ik herken het nu van het plaatje. Maar dat als je dat niet gebruikt je minder goed zou kunnen barbecuen lijkt mij onzin.
pi_72012508
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:52 schreef Salatrel het volgende:
gewoon met van die vloeibare aanmaakpasta

zo deden wij het: [ afbeelding ]

prima resultaat en snel warm
Zijn mijn bovenburen niet zo blij mee denk ik
pi_72012519
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:58 schreef Dlocks het volgende:

[..]

Ik herken het nu van het plaatje. Maar dat als je dat niet gebruikt je minder goed zou kunnen barbecuen lijkt mij onzin.
Dat is ook onzin. Maar als je geen zin hebt je leven te wagen met wasbenzine, brandpasta's en weet ik veel wat is het een prima ding. Vullen met briketten, aanmaakblokkie eronder en op je reet gaan zitten. Twintig minuten later zijn de briketten mooi grijs en heet en kun je aan de BBQ.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72012544
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:58 schreef RichardDawkins het volgende:
Kolen erin, aanmaakblokjes doorbreken en verspreiden, blokjes aansteken.
Als de aanmaakblokjes op zijn en de kolen al beetje gloeien dan niiet blazen, flink wapperen met een stuk karton doet wonderen. Binnen 2 min als je flink wappert gloeit heel de bbq.
Zo simpel is het dus? Nou dat moet mij wel lukken
pi_72012557
Bovendien heeft die troep niet echt een fijn effect op de smaak van je vlees,
pi_72012574
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:00 schreef Jarno het volgende:

[..]

Dat is ook onzin. Maar als je geen zin hebt je leven te wagen met wasbenzine, brandpasta's en weet ik veel wat is het een prima ding. Vullen met briketten, aanmaakblokkie eronder en op je reet gaan zitten. Twintig minuten later zijn de briketten mooi grijs en heet en kun je aan de BBQ.
Oh je hoeft er niet mee te schudden..dat deed mijn vriend dus laatst.
pi_72012576
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:01 schreef ktnxbye het volgende:
Bovendien heeft die troep niet echt een fijn effect op de smaak van je vlees,
Idd. Zeker op een Weber (met deksel dicht) blijf je die troep wel een paar burgers lang proeven. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72012609
Of je koopt een zak bij de AH die je aan kan steken. 15 a 20 min wachten en je kunt bbqen.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_72012637
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:03 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Of je koopt een zak bij de AH die je aan kan steken. 15 a 20 min wachten en je kunt bbqen.
Bedoel je zo een kant en klaar bbq? Die gaan zo snel uit.
pi_72012643
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:01 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Zo simpel is het dus? Nou dat moet mij wel lukken
Zo doe ik het al jaren en het werkt altijd. Ben persoonlijk erg ongeduldig met zoiets, als ik honger heb dan wil ik ook op dat moment eten dus moet die bbq wel vlug aan zijn.

Wel opletten dat je een goede verhouding kolen/aanmaakblokjes hebt.
pi_72012668


[ Bericht 100% gewijzigd door RichardDawkins op 19-08-2009 16:05:49 ]
pi_72012683
Een laagje houtskool gloeiend stoken met een heteluchtpistool. Daarop een laag houtskool en briketten en dat een tijd laten staan. Op deze manier heb je niet eens aanmaakblokjes nodig.

Vergeet die verhalen met wasbenzine, dat is veel te gevaarlijk, zeker als je nooit een barbeque hebt aangestoken.
Begin op tijd met het opwarmen van de barbeque. Voordat de boel gelijkmatig warm is en het eerste vlees gaar, dat heeft even tijd nodig.

Nog twee tips: vlammen in je barbeque zorgen voor verkoling van je vlees, let daar dus op. Bier over het vlees sprenkelen is lekker.
  Forum Admin woensdag 19 augustus 2009 @ 16:10:43 #28
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_72012815
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:40 schreef Jarno het volgende:

[..]

Eh, nee.

[ afbeelding ]
Dat dus. Succes gegarandeerd.
pi_72012870
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:06 schreef lyolyrc het volgende:
Een laagje houtskool gloeiend stoken met een heteluchtpistool. Daarop een laag houtskool en briketten en dat een tijd laten staan. Op deze manier heb je niet eens aanmaakblokjes nodig.

Vergeet die verhalen met wasbenzine, dat is veel te gevaarlijk, zeker als je nooit een barbeque hebt aangestoken.
Begin op tijd met het opwarmen van de barbeque. Voordat de boel gelijkmatig warm is en het eerste vlees gaar, dat heeft even tijd nodig.

Nog twee tips: vlammen in je barbeque zorgen voor verkoling van je vlees, let daar dus op. Bier over het vlees sprenkelen is lekker.
Hoelang moet ie dan staan? Krijg over een uur bezoek als ik rond 18 uur wil eten moet ik dan alvast beginnen?
pi_72012882
quote:
Ook heb ik zo een ding waar je kooltjes snel mee kan opstoken
Wat voor een ding is dat dan? .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72012950
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:12 schreef SilkSpectre het volgende:
Hoelang moet ie dan staan? Krijg over een uur bezoek als ik rond 18 uur wil eten moet ik dan alvast beginnen?
Een half uur moet wel voldoende zijn.
pi_72013086
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:13 schreef Jarno het volgende:

[..]

Wat voor een ding is dat dan? .
Een firestarter.
pi_72013141
BBQ ongeveer 3 kwartier van te voren aansteken en er niets op leggen todat de kooltjes/briketten mooi grijs zijn.
Playing Da Music That's Right For The Moment
pi_72013212
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:19 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Een firestarter.
Gebruik die dan als je er geen verstand van hebt. Eigenwijs!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72013245
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:01 schreef ktnxbye het volgende:
Bovendien heeft die troep niet echt een fijn effect op de smaak van je vlees,
Wasbenzine fikt volledig weg (je moet natuurlijk geen eten erop gooien als het nog vlamt). Hetzelfde geld voor spiritus (is wel veel lijper om de bbq mee aan te steken).

Spul als lampolie moet je wel echt van af blijven, dat is lang niet vluchtig genoeg en kan nog aan't verdampen zijn terwijl de kolen verder gewoon volledig warmgegloeid zijn.
pi_72013389
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:19 schreef SilkSpectre het volgende:
Een firestarter.
Is dat zo'n magnesiumstaafje met schraapijzer?
pi_72013690
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:23 schreef Jarno het volgende:

[..]

Gebruik die dan als je er geen verstand van hebt. Eigenwijs!
Ik weet niet eens hoe ik het moet gebruiken..uhm wist..nu weet ik het wel
pi_72013747
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:29 schreef lyolyrc het volgende:

[..]

Is dat zo'n magnesiumstaafje met schraapijzer?
Nee zo een koker waar je briketten en kooltjes in doet.
pi_72015023
En vooral geen spiritus erbij doen als je de boel eenmaal hebt aangestoken ook al branden de kooltjes/briketten nog zo slecht in het begin.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_72015186
Ik leg altijd 2 aanmaakblokjes neer en stapel daar dan een berg briketten op. In de hoogte dus. Het aansteken is dan wel lastig, maar werkt goed.

Ik wil wel zo'n brikettenstarter hebben, maar ga niet zo'n Weber kopen. Weet iemand toevallig waar ze goedkope versies verkopen?
pi_72015292
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 17:30 schreef trovey het volgende:
En vooral geen spiritus erbij doen als je de boel eenmaal hebt aangestoken ook al branden de kooltjes/briketten nog zo slecht in het begin.
QFT

Spiritus is lijp... vooral omdat je het zo moeilijk ziet branden.
pi_72015563
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 17:41 schreef El_Psycho het volgende:

[..]

QFT

Spiritus is lijp... vooral omdat je het zo moeilijk ziet branden.
De regering wil de vrije verkoop van spiritus verbieden omdat teveel mensen het gebruiken na het aansteken van de BBQ omdat de de kooltjes/briketten niet lekker branden en door de steekvlam die ontstaat brandwonden oplopen Kijk... dat is nou echt de oplossing van het probleem , gewoon de spiritus verbieden ...gooien die idioten er gewoon wasbenzine of een andere brandbare vloeistof op want branden zal die die barbecue.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_72017612
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:04 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Bedoel je zo een kant en klaar bbq? Die gaan zo snel uit.
Te laat waarschijnlijk maar nee het is een zak met briquetten. Je steekt de zak aan en na 15 min ben je klaar om te bbqen.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_72168598
je houtskool overgieten met aanmaakvloeistof (te koop bij welkoop,gamma enz) even 10 minuten in laten trekken en aansteken. wachten tot de vlam eraf is (dus niet te veel aanmaakvloeistof gebruiken) en begin maar met BBQen.
Eet smakelijk.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')