abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_72012668


[ Bericht 100% gewijzigd door RichardDawkins op 19-08-2009 16:05:49 ]
pi_72012683
Een laagje houtskool gloeiend stoken met een heteluchtpistool. Daarop een laag houtskool en briketten en dat een tijd laten staan. Op deze manier heb je niet eens aanmaakblokjes nodig.

Vergeet die verhalen met wasbenzine, dat is veel te gevaarlijk, zeker als je nooit een barbeque hebt aangestoken.
Begin op tijd met het opwarmen van de barbeque. Voordat de boel gelijkmatig warm is en het eerste vlees gaar, dat heeft even tijd nodig.

Nog twee tips: vlammen in je barbeque zorgen voor verkoling van je vlees, let daar dus op. Bier over het vlees sprenkelen is lekker.
  Forum Admin woensdag 19 augustus 2009 @ 16:10:43 #28
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_72012815
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 15:40 schreef Jarno het volgende:

[..]

Eh, nee.

[ afbeelding ]
Dat dus. Succes gegarandeerd.
pi_72012870
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:06 schreef lyolyrc het volgende:
Een laagje houtskool gloeiend stoken met een heteluchtpistool. Daarop een laag houtskool en briketten en dat een tijd laten staan. Op deze manier heb je niet eens aanmaakblokjes nodig.

Vergeet die verhalen met wasbenzine, dat is veel te gevaarlijk, zeker als je nooit een barbeque hebt aangestoken.
Begin op tijd met het opwarmen van de barbeque. Voordat de boel gelijkmatig warm is en het eerste vlees gaar, dat heeft even tijd nodig.

Nog twee tips: vlammen in je barbeque zorgen voor verkoling van je vlees, let daar dus op. Bier over het vlees sprenkelen is lekker.
Hoelang moet ie dan staan? Krijg over een uur bezoek als ik rond 18 uur wil eten moet ik dan alvast beginnen?
pi_72012882
quote:
Ook heb ik zo een ding waar je kooltjes snel mee kan opstoken
Wat voor een ding is dat dan? .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72012950
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:12 schreef SilkSpectre het volgende:
Hoelang moet ie dan staan? Krijg over een uur bezoek als ik rond 18 uur wil eten moet ik dan alvast beginnen?
Een half uur moet wel voldoende zijn.
pi_72013086
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:13 schreef Jarno het volgende:

[..]

Wat voor een ding is dat dan? .
Een firestarter.
pi_72013141
BBQ ongeveer 3 kwartier van te voren aansteken en er niets op leggen todat de kooltjes/briketten mooi grijs zijn.
Playing Da Music That's Right For The Moment
pi_72013212
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:19 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Een firestarter.
Gebruik die dan als je er geen verstand van hebt. Eigenwijs!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_72013245
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:01 schreef ktnxbye het volgende:
Bovendien heeft die troep niet echt een fijn effect op de smaak van je vlees,
Wasbenzine fikt volledig weg (je moet natuurlijk geen eten erop gooien als het nog vlamt). Hetzelfde geld voor spiritus (is wel veel lijper om de bbq mee aan te steken).

Spul als lampolie moet je wel echt van af blijven, dat is lang niet vluchtig genoeg en kan nog aan't verdampen zijn terwijl de kolen verder gewoon volledig warmgegloeid zijn.
pi_72013389
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:19 schreef SilkSpectre het volgende:
Een firestarter.
Is dat zo'n magnesiumstaafje met schraapijzer?
pi_72013690
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:23 schreef Jarno het volgende:

[..]

Gebruik die dan als je er geen verstand van hebt. Eigenwijs!
Ik weet niet eens hoe ik het moet gebruiken..uhm wist..nu weet ik het wel
pi_72013747
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:29 schreef lyolyrc het volgende:

[..]

Is dat zo'n magnesiumstaafje met schraapijzer?
Nee zo een koker waar je briketten en kooltjes in doet.
pi_72015023
En vooral geen spiritus erbij doen als je de boel eenmaal hebt aangestoken ook al branden de kooltjes/briketten nog zo slecht in het begin.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_72015186
Ik leg altijd 2 aanmaakblokjes neer en stapel daar dan een berg briketten op. In de hoogte dus. Het aansteken is dan wel lastig, maar werkt goed.

Ik wil wel zo'n brikettenstarter hebben, maar ga niet zo'n Weber kopen. Weet iemand toevallig waar ze goedkope versies verkopen?
pi_72015292
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 17:30 schreef trovey het volgende:
En vooral geen spiritus erbij doen als je de boel eenmaal hebt aangestoken ook al branden de kooltjes/briketten nog zo slecht in het begin.
QFT

Spiritus is lijp... vooral omdat je het zo moeilijk ziet branden.
pi_72015563
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 17:41 schreef El_Psycho het volgende:

[..]

QFT

Spiritus is lijp... vooral omdat je het zo moeilijk ziet branden.
De regering wil de vrije verkoop van spiritus verbieden omdat teveel mensen het gebruiken na het aansteken van de BBQ omdat de de kooltjes/briketten niet lekker branden en door de steekvlam die ontstaat brandwonden oplopen Kijk... dat is nou echt de oplossing van het probleem , gewoon de spiritus verbieden ...gooien die idioten er gewoon wasbenzine of een andere brandbare vloeistof op want branden zal die die barbecue.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_72017612
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 16:04 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Bedoel je zo een kant en klaar bbq? Die gaan zo snel uit.
Te laat waarschijnlijk maar nee het is een zak met briquetten. Je steekt de zak aan en na 15 min ben je klaar om te bbqen.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_72168598
je houtskool overgieten met aanmaakvloeistof (te koop bij welkoop,gamma enz) even 10 minuten in laten trekken en aansteken. wachten tot de vlam eraf is (dus niet te veel aanmaakvloeistof gebruiken) en begin maar met BBQen.
Eet smakelijk.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')