abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 15 augustus 2009 @ 15:39:51 #1
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71902253
Wij gingen vandaag aardappelen kopen, bij de boer. We kregen er gratis een paar kilo kleine aardappeltjes bij, met dunne schil. Mijn eerste gedachte was, dat je daar prima aardappelpartjes van kunt maken

Mijn tweede gedachte was: hoe?

Geen idee, maar jullie vast wel

En dus de vraag: hoe maak je ze het lekkerst klaar?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 15 augustus 2009 @ 15:43:05 #2
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_71902340
Gewoon. Wassen, snijden, nogmaals wassen, droogdeppen, in een ovenschaal, olie eroverheen, eventueel wat kruiden, in de oven, regelmatig schudden, klaar als ze bruin en knapperig zijn.

Of: Wassen, snijden, nogmaals wassen, droogdeppen, 1e keer frituren (ik geloof op 160 graden), afkoelen, 2e keer frituren (normaal), kruiden.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 15 augustus 2009 @ 15:45:03 #3
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71902382
Niks is gewoon als je het nog nooit hebt gedaan

Maar het klinkt vrij simpel Dat moet lukken, dank je! Ovenvariant lijkt me het lekkerst, hoe warm zet je de oven?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 15 augustus 2009 @ 15:49:22 #4
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_71902472
Het is ook heel simpel Eh, ik zet de oven op ongeveer 200 graden. Maar 175 kan ook, dan gaat het wat langzamer en worden ze minder snel bruin. Reken in het laatste geval op ongeveer een half uur - drie kwartier. Regelmatig even prikken met een vork om de gaarheid te testen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 15 augustus 2009 @ 15:57:50 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71902654
Goed wassen/schrobben en de rare plekjes weghalen. Dan in 2-en, 3-en of 4-en, ligt aan de grootte. De bedoeling is dat alle partjes ongeveer even dik worden. Dan kwartiertje in bak met lauw water met wat zout en een scheut azijn zetten. Daarna afspoelen en in een schone theedoek doen. Goed droog deppen. Terug in de nu droge bak doen. Eetlepeltje olie erbij en daar de aardappeltjes even omschudden en rondzwieren zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden. Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten. Halverwege een keertje omkeren.
pi_71905756
quote:
Op zaterdag 15 augustus 2009 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Goed wassen/schrobben en de rare plekjes weghalen. Dan in 2-en, 3-en of 4-en, ligt aan de grootte. De bedoeling is dat alle partjes ongeveer even dik worden. Dan kwartiertje in bak met lauw water met wat zout en een scheut azijn zetten. Daarna afspoelen en in een schone theedoek doen. Goed droog deppen. Terug in de nu droge bak doen. Eetlepeltje olie erbij en daar de aardappeltjes even omschudden en rondzwieren zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden. Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten. Halverwege een keertje omkeren.
En natuurlijk wat takjes rozemarijn
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  zaterdag 15 augustus 2009 @ 19:09:36 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71906033
Als je ervan houdt. Een paar teentjes knoflook nog in de schil is ook lekker.

  zaterdag 15 augustus 2009 @ 19:22:28 #8
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71906291
Op de BBQ! indirect een kwartier of 5. wel eerst wassen. Dan een beetje zout en wat kruiden.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 15 augustus 2009 @ 20:00:10 #9
266326 rozenstruik
geniet zoveel als mogelijk
pi_71907001
ik zou ze eerst een kwartier koken en dan bakken met uitjes
  zaterdag 15 augustus 2009 @ 20:14:27 #10
63722 z80
I fink you freaky
pi_71907332
kriel piepers
in een koekenpan in een laag olie koken/bakken.
of als je hebt in de frituur pan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_71910234
Wat ik erg lewkker vind is kort koken, en dan wokken met oa een schep sambal, oregano en veel knof
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_71910368
Hmm, krieltjes

Ik was ze, snijd de grotere krieltjes doormidden, kook ze en bak ze daarna in de koekenpan. Eventueel rookspekjes en een uitje meebakken.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 15 augustus 2009 @ 22:58:09 #13
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71910645
Nee, het zijn geen krieltjes, het zijn kleine aardappelen. Groter dan krieltjes dus Vandaar dat ze me zo geschikt lijken voor aardappelpartjes.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 16 augustus 2009 @ 12:54:55 #14
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_71918597
quote:
Op zaterdag 15 augustus 2009 22:58 schreef Rewimo het volgende:
Nee, het zijn geen krieltjes, het zijn kleine aardappelen. Groter dan krieltjes dus
Nieuwe aardappelen, denk ik zelfs.
  zondag 16 augustus 2009 @ 14:43:17 #15
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_71922830
ik heb lkkr eigen aardappeltjes uit de tuin en andere groenten en fruit
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  zondag 16 augustus 2009 @ 15:46:38 #16
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_71924471
in de schil koken met dille is ook heel erg lekker. na het koken even omschudden met een klontje boter.

Of idd in de oven met olie en rozemarijn.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  zondag 16 augustus 2009 @ 17:03:05 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71926144
Ja, aardappelsalade is ook lekker van nieuwe aardappeltjes.



In 20 minuutjes aardappeltjes koken, afgieten, in stukjes snijden. Dan basilicum en dungesneden rode ui erbij.
Dressing erover van:

1 eetl citroensap
3 eetl lekkere olie
1 teentje knoflook, geraspt
zout
veel verse zwarte of 4-seizoenen peper

Warm of lauwwarm eten. Lekker bij vis.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 17:39:35 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71926929
Goed, eerste poging, met foto's nog wel Gelukkig kreeg ik hulp van Christan (8)

De aardappeltjes


Dit moet wel ongeveer de goede hoeveelheid zijn (of dat zo is, merken we wel als we gaan eten)


Wassen


Partjes gesneden


Drogen in een theedoek


Olie erdoor roeren


Zout uit de grote zoutmolen


Gevolgd door peper uit onze authentieke Turkse pepermolen


BIj gebrek aan rozemarijn doen we er oregano door - en knoflook natuurlijk


En klaar voor de oven!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_71926993
Ziet er lekker uit hoor , maar oregano?? Dat lijkt me echt vies
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 17:43:13 #20
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71927012
Het ruikt anders heerlijk
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_71927033
Ben benieuwd naar het eindresultaat
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 17:44:39 #22
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71927049
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 17:44 schreef Stout het volgende:
Ben benieuwd naar het eindresultaat


Wij ook
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_71927072
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 17:42 schreef Winner_Taco het volgende:
Ziet er lekker uit hoor , maar oregano?? Dat lijkt me echt vies
Is anders erg lekker
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 16 augustus 2009 @ 18:18:58 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71927820
Ik vind de partjes wat aan de kleine kant. Dat maakt op zich niks uit hoor, maar mijn "50 minuten" zijn nu misschien iets te lang. Hoewel, zal vast niet veel uitmaken. Maar euh, na 40 minuten zou ik er als ik jou was gewoon even eentje testen.

Enneuh, da's geen bakplaat maar een ovenschaal. Dus erg bruin zullen ze niet worden.
Of was dat je zwierbak en heb je ze daarna nog op de bakplaat gedaan? Ach ja, dat zal vast wel.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 18:22:57 #25
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71927922
Nee, in de schaal Die had ik even gemist dus...

Leermomentje voor de volgende keer Ze zullen evengoed wel lekker smaken
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 16 augustus 2009 @ 18:39:09 #26
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_71928240
Bij mij worden ze wel bruin in de ovenschaal hoor! Gewoon regelmatig opschudden. En met oregano smaken ze ook best, weet ik uti ervaring. Volgens mij komt het wel goed
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 18:56:36 #27
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71928580
Deel 2

Wachten...


Klaar! En te snel met de camera


Zo is het beter!


Eet smakelijk!


Ze waren erg lekker! Alleen dus niet echt knapperig, volgende keer nemen we de bakplaat (dan zullen ze waarschijnlijk ook wat korter in de oven hoeven).

En volgende keer proberen we dan eens rozemarijn of iets van de andere tips
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_71928623
mmm ziet er smakelijk uit Rewimo ! Bordje leeg Christan ?
pi_71928647
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 18:22 schreef Rewimo het volgende:
Nee, in de schaal Die had ik even gemist dus...

Leermomentje voor de volgende keer Ze zullen evengoed wel lekker smaken
Je bent nog wel een beetje een haarlemse hoor, met je 'evengoed'
En waren ze lekker???? Leuke fotorep
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 19:01:09 #30
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71928685
Is dat zo Haarlems, Bluezz?

En het bordje ging schoon leeg, ja
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 16 augustus 2009 @ 19:05:57 #31
24188 Belana
kloon van belana
pi_71928788
het is noord hollands dan denk ik

ziet er heerlijk uit rewimo
stormy waters...
sailin'
pi_71928853
Moet je de partjes direct op een bakplaat leggen? Of moet er bakpapier onder? Bij direct op de plaat, moet je de plaat mee voorverwarmen of de partjes op een koude plaat leggen?

Ik wil het zelf binnenkort ook uitproberen, ziet er lekker uit!
  zondag 16 augustus 2009 @ 19:33:12 #33
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_71929361
Als je ze langer in de oven laat (wel omscheppen) worden ze vanzelf knapperig. Ja, of dus dat even voorkoken .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 augustus 2009 @ 19:38:34 #34
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71929500
Het is in elk geval zo goed bevallen dat we het vaker gaan maken. Maar niet door de week Het voorbereiden is zo klaar maar je hebt toch aardig wat baktijd nodig.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 16 augustus 2009 @ 20:06:24 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71930155
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 19:09 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Moet je de partjes direct op een bakplaat leggen? Of moet er bakpapier onder? Bij direct op de plaat, moet je de plaat mee voorverwarmen of de partjes op een koude plaat leggen?
Wat ik al zei:
quote:
Op zaterdag 15 augustus 2009 15:57 schreef RobinOok het volgende:Oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden. Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten. Halverwege een keertje omkeren.
Ook met bakpapier worden ze minder mooi bruin. Bakplaat werkt gewoon het beste.
Het voorweken in zout water, het goed droog deppen en de hete bakplaat zorgt gewoon dat ze het lekkerst bakken en niet gaan plakken. Voorkoken niet nodig.
(en niet lekker ook trouwens, maar goed, daar was al eens een topic over )

  zondag 16 augustus 2009 @ 22:10:48 #36
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_71934069
Je moet ze ook niet stuk koken . Een paar minuutjes zodat ze geen 3 kwartier in de oven moeten, dan blijft de structuur precies hetzelfde als van niet voorgekookte aardappelen.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  zondag 16 augustus 2009 @ 22:26:36 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71934719
Ja, nee, 't is goed. Ben het niet met je eens, maar die discussie ga ik niet nog weer eens doen.
  zondag 16 augustus 2009 @ 22:40:45 #38
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_71935263
He, jammer . Ik dacht dat het voornamelijk door de "kookstructuur" kwam. Bij je beschrijving moest ik gelijk denken aan de gekookte aardappels van de vorige dag die mijn moeder wel eens opbakte tussen de middag, en dat bedoelde ik dus niet. Maar je kan er natuurlijk ook gewoon niet van houden .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_71936266
Even voorkoken is lekkerder . Dat doe ik met de patat ook. Iemand hier op FOK heeft dat weleens uitgelegd . Doordat je het kookt komt het zetmeel los en krijg je ze dus krokanter.
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  maandag 17 augustus 2009 @ 11:21:22 #40
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_71944319
Dit ga ik binnenkort ook maken
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  maandag 17 augustus 2009 @ 12:27:04 #41
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_71946363
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 23:08 schreef Winner_Taco het volgende:
Even voorkoken is lekkerder . Dat doe ik met de patat ook. Iemand hier op FOK heeft dat weleens uitgelegd . Doordat je het kookt komt het zetmeel los en krijg je ze dus krokanter.
Ik vind voorkoken toch minder lekker, maar eerst blancheren doe ik wel eens
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 17 augustus 2009 @ 13:41:11 #42
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71948599
Ik heb alvast rozemarijn gekocht voor de volgende poging
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_71964532
Mag ik de hulpkok een keer lenen?
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 17 augustus 2009 @ 22:26:00 #44
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71965060
Ja hoor, wat bied je?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_71965280
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 13:41 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb alvast rozemarijn gekocht voor de volgende poging
Niet te veel erop hoor!
* Bluezz vind de smaak erg gauw overheersen....
pi_71965967
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 22:26 schreef Rewimo het volgende:
Ja hoor, wat bied je?
Hij mag gratis mee-eten....
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 18 augustus 2009 @ 07:08:16 #47
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_71971304
Commentaar van de kok in kwestie: "O, nou..." en daarna
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 07:22:54 #48
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_71971335
maken jullie de schil ook schoon met een borsteltje of is dat over the top kleinzerigheid?
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 07:24:30 #49
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_71971339
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 20:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat ik al zei:
[..]

Ook met bakpapier worden ze minder mooi bruin. Bakplaat werkt gewoon het beste.
Het voorweken in zout water, het goed droog deppen en de hete bakplaat zorgt gewoon dat ze het lekkerst bakken en niet gaan plakken. Voorkoken niet nodig.
(en niet lekker ook trouwens, maar goed, daar was al eens een topic over )

[ afbeelding ]
ftw. das seht kaum gut aus. (sorry ik kan geen duits)
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 08:26:15 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71971692
Ik heb er een schuursponsje voor liggen. Borstelen kan ook. Je maakt ze gewoon zo goed schoon als je zelf wilt. Eerst even paar minuten in water laten weken helpt natuurlijk ook, dan is de aarde al geweekt. Maar het komt niet zo nauw hoor. Ik heb echt nog noooooit gehad dat ik bij het eten dacht "had ik/hij ze maar wat beter schoongemaakt".
En wij eten het dus 1 a 2 keer per week.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')