Er zijn genoeg filosofen die een goed carriere hebben gemaakt / grote wetenschappers zijn geworden. Je moet er alleen zelf hard voor werken om dit te bereiken terwijl je bij bv. bedrijfseconomie al een makkelijk carrierepaadje kunt volgen als je geen extra energie er in wilt stoppen.quote:Op zaterdag 15 augustus 2009 11:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb filosofie gestudeerd, en mijn mening is: Je kan beter wat nuttigs gaan studeren.
Ik heb ook nogal carriere gemaakt, maar dat is niet het punt, dat lag aan mij, niet aan de opleiding (eerlijk, ondanks de opleiding is het toch gelukt, maar heb 2 studies gedaan).quote:Op zaterdag 15 augustus 2009 11:57 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Er zijn genoeg filosofen die een goed carriere hebben gemaakt / grote wetenschappers zijn geworden. Je moet er alleen zelf hard voor werken om dit te bereiken terwijl je bij bv. bedrijfseconomie al een makkelijk carrierepaadje kunt volgen als je geen extra energie er in wilt stoppen.
Maar waarom dan. Je hebt kritiek zonder argumenten. Daar kan niemand wat mee.quote:Op zaterdag 15 augustus 2009 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb ook nogal carriere gemaakt, maar dat is niet het punt, dat lag aan mij, niet aan de opleiding (eerlijk, ondanks de opleiding is het toch gelukt, maar heb 2 studies gedaan).
Ik raad mensen zeker niet aan filosofie te gaan studeren en al helemaal niet als enige studie.
Zou je deze mening nader uit kunnen leggen? Dat is ook mede waarom ik dit topic heb aangemaakt namelijk...quote:Op zaterdag 15 augustus 2009 11:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb filosofie gestudeerd, en mijn mening is: Je kan beter wat nuttigs gaan studeren.
Ik denk dat hij doelt op het niet-praktische karakter van de studie. En dat zou een terechte constatering zijn: in de filosofische vakken die ik heb gevolgd, waren er regelmatig discussies tussen studenten over onderwerpen als 'bestaat het niets?', kwamen de meest onwaarschijnlijke gedachte-experimenten aan bod, en werden teksten van Kant en Hegel tot op de vierkante millimeter gelezen en geïnterpreteerd. Zaken die de gemiddelde persoon totaal niet interesseren, laat staan dat ze van enig belang zijn in een toekomstige baan.quote:Op zaterdag 15 augustus 2009 23:51 schreef Jobesp het volgende:
[..]
Zou je deze mening nader uit kunnen leggen? Dat is ook mede waarom ik dit topic heb aangemaakt namelijk...
quote:Op zondag 16 augustus 2009 01:23 schreef Horloge het volgende:
[..]
Ik denk dat hij doelt op het niet-praktische karakter van de studie. En dat zou een terechte constatering zijn: in de filosofische vakken die ik heb gevolgd, waren er regelmatig discussies tussen studenten over onderwerpen als 'bestaat het niets?', kwamen de meest onwaarschijnlijke gedachte-experimenten aan bod, en werden teksten van Kant en Hegel tot op de vierkante millimeter gelezen en geïnterpreteerd. Zaken die de gemiddelde persoon totaal niet interesseren, laat staan dat ze van enig belang zijn in een toekomstige baan.
Aan de andere kant, al klinkt het clichématig, de studie pretendeert ook niet om op te leiden tot een beroep, maar er wordt een bepaalde kritische denkwijze aangeleerd. Een denkwijze die in verschillende beroepen (journalist, beleidsadviseur) van nut kan zijn. Je kunt je daarnaast ook specialiseren in meer praktische onderwerpen als toegepaste/bedrijfs ethiek.
Als je de filosofie an sich interessant vindt, en niet een specifieke baan ambieert die een bepaalde opleiding vereist (zoals dokter), zou ik je adviseren om gewoon voor filosofie te gaan.
Bij studies is het niet zo belangrijk wanneer je wat doet. Uiteindelijk moet je gewoon 180 studiepunten halen voor je bachelordiploma. Ze verspreiden dit over 3 jaar, dus 60 ects per jaar, maar niets houdt je tegen een aantal vakken eerder of later te doen.quote:Op maandag 17 augustus 2009 15:05 schreef Jobesp het volgende:
Je moet met IBMS het 3e jaar voor een bepaalde periode naar het buitenland.. Hoe is dit op te lossen bij de andere studie?
De hogeschool voor geesteswetenschappen komt niet voor in het bestand van de NVAO. Misschien kun een beetje toelichting ervoor geven?quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 14:25 schreef HGU het volgende:
In september 2011 start de Hogeschool Geesteswetenschapen Utrecht (HGU) de eerste Hbo-opleiding filosofie in Nederland! Het is dus niet langer nodig om een vwo-diploma te halen of een Hbo-propedeuse voor je aan een opleiding filosofie kunt beginnen!
Ga voor meer info naar de website: http://www.hgu.nl/opleiding/filosofie/
Is een onderdeel van de hu lijkt me. Er staat op de site vermeld dat de colleges aangeboden worden op de faculteit maatschappij en recht.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 15:43 schreef ikke043 het volgende:
[..]
De hogeschool voor geesteswetenschappen komt niet voor in het bestand van de NVAO. Misschien kun een beetje toelichting ervoor geven?
Leuke, edoch incorrecte, aannames.quote:Op maandag 16 augustus 2010 16:18 schreef BensSpirit het volgende:
Verder vind ik het jammer dat <knip> nodig zullen hebben!
quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 23:24 schreef Leonidas82 het volgende:
Geschiedenis sluit goed aan op Filosofie![]()
Ik zou dus overwegen om een jaartje HBO geschiedenis te studeren, je P te halen en dan door naar de uni. Houd er wel rekening meer dat Filosofie een behoorlijke pittige studie is, daarnaast zijn de mogelijke beroepsrichtingen beperkt. De meeste afgestudeerde filosofen worden docent, onderzoeker, schrijver of beleidsmedewerker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |