Als er iemand uit de toekomst hier komt, en we zouden dat allemaal weten, wat denk je wat dat met het verdere verloop van de geschiedenis zou doen? Juist, dat wordt een gigantische chaos. Dus misschien zijn UFO's wel tijdreizigers uit de toekomst. Laat je op een wazige manier zien, teken een graancirkel, en het wordt wellicht geregistreerd in de geschiedenisboeken, zodat je in de toekomst kunt kijken of je een beetje op de juiste periode in de geschiedenis had gemikt voor je tijdreis...quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 07:50 schreef Tahiti het volgende:
Als het zou kunnen waarom is er dan nog nooit iemand vanuit de toekomst hier geweest?
Maar begin hier eens te lezen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijddilatatie
Het is nogal een complexe materie en iedereen heeft er zijn of haar mening over dus mijn advies is probeer er zelf achter te komen
En ja het is een ontzettende boeiende materie en kan niet wachten tot de LHC weer aangaat![]()
Nee. Niemand kan je dat uitleggen. Het is namelijk niet mogelijk, te beginnen bij "sneller dan het licht is niet mogelijk", gevolgd door "terug in de tijd is niet mogelijk".quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 07:16 schreef Rickow het volgende:
Kan iemand mij op een toegankelijke manier uitleggen, waarom je terug in de tijd kan als je sneller bent dan het licht?
Dat blijktquote:Ik heb het nooit begrepen, maar het is wel boeiend.
Je kletst uit je nek. Er zijn namelijk al duidelijke bewijzen (google zelf maar, geen zin in) dat bijvoorbeeld rond zwarte gaten licht eerst versnelt (bij nadering) tot iets boven de bekende lichtsnelheid, bij verwijderen vertraagt tot iets daaronder. Hetzelfde geldt voor quasars en zonnen met extreem veel van een bepaalde straling.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 09:26 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Nee. Niemand kan je dat uitleggen. Het is namelijk niet mogelijk, te beginnen bij "sneller dan het licht is niet mogelijk", gevolgd door "terug in de tijd is niet mogelijk".
[..]
Dat blijkt
Jij begrijpt er nóg minder van:) Helaas...quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 09:26 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Nee. Niemand kan je dat uitleggen. Het is namelijk niet mogelijk, te beginnen bij "sneller dan het licht is niet mogelijk", gevolgd door "terug in de tijd is niet mogelijk".
[..]
Dat blijkt
Omdat licht iets heel anders is dan geluid.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 09:27 schreef BreakSpear het volgende:
Ik accepteer dat het zo is, maar begrijpen doe ik het niet. Als er iemand op een hoge bergtop staat te schreeuwen en ik kom er met twee keer de geluidssnelheid op af, dan arriveer ik niet plotseling op een moment nog voordat die persoon begon te schreeuwen; waarom is dat met licht dan wel zo?
Daarom kun je toch wel bekijken wat de gevolgen zouden zijn als het wel mogelijk is? Da's het mooie aan theoretische natuurkunde. Met zo'n instelling zou je 95% van al het theoretische onderzoek overboord kunnen kieperen. Waaronder dat van mij.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 09:26 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Nee. Niemand kan je dat uitleggen. Het is namelijk niet mogelijk, te beginnen bij "sneller dan het licht is niet mogelijk", gevolgd door "terug in de tijd is niet mogelijk".
Of ze nou gerezen zijn of gereisd hebben doet hier niet ter zake.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 11:39 schreef d4rkl0rd het volgende:
Wat ook nog wel interessant is om over na te denken:
Als er daadwerkelijk mensen uit de toekomst terug in de tijd zouden reizen, zouden zij dan nog wel weten dat ze terug in de tijd zijn gerezen op het moment dat ze aankomen?
Het geeft mooi weer hoe exotisch de wiskunde is van relativiteit e.d.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 11:35 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Omdat licht iets heel anders is dan geluid.
Geluid bestaat uit drukgolven in een medium, en de geluidssnelheid hangt van de waarnemer in dat medium af.
Licht bestaat uit elektromagnetische golven waarvan de snelheid alleen afhangt van de elektrische en magnetische eigenschappen van het medium, en de snelheid is voor elke waarnemer hetzelfde.
Aan de hand van dit feit kun je een "afstand" definieren in de ruimtetijd, net zoals je met de stelling van Pythagoras een afstand in de gewone 3-dimensionale Cartesische ruimte kunt opstellen.
[..]
Daarom kun je toch wel bekijken wat de gevolgen zouden zijn als het wel mogelijk is? Da's het mooie aan theoretische natuurkunde. Met zo'n instelling zou je 95% van al het theoretische onderzoek overboord kunnen kieperen. Waaronder dat van mij.
Dat is dus geen tijdreis. Tijdreizen is jezelf in de tijd terug zenden. Jouw uitleg is alsof je een oude film bekijkt. Jij als kijker bent dan nog steeds in het nu en de beelden die je bekijkt hebben geen massa in het heden waardoor je b.v. een conversatie zou kunnen beginnen met je opa in zijn kinderjaren.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 12:56 schreef Schonedal het volgende:
Verwijderen wij ons van de aarde met een snelheid groter dan het licht - als dat mogelijk was - dan halen we de door de aarde uitgezonden lichtstralen in.
We kunnen dan de geschiedenis van de aarde zien als een film die terugdraait, hoe verder we komen hoe verder we in de film teruggaan.
Die wiskunde is niet zo exotisch, hoor. Ik snap ook niet helemaal hoe dat uit m'n verhaal blijkt. We meten simpelweg dat de lichtsnelheid niet afhangt van de waarnemer, en dit komt prachtig overeen met de Maxwellvergelijkingen. Dat was voor Einstein de reden om het als axioma te stellen. Dat is niet exotisch, dat spreekt je klassieke denken tegen. Maar misschien bedoel je dat ook. Da's geen probleem; je klassieke denken wordt erg beperkt door de omgeving waarin je leeft. De kunst is om daar boven uit te kunnen kijken. Dat was een van de grote talenten van Einstein. En da's een van de grote krachten van de natuurkunde en wiskunde: men kan ver buiten dat beperkte kadertje kijken.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 12:59 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Het geeft mooi weer hoe exotisch de wiskunde is van relativiteit e.d.
Nee, dat wordt dus in die link die ik gaf tegengesproken.quote:Tijdreizen door sneller dan het licht te reizen is een contradictie. Je zult altijd van een A naar een B moeten, hoe veel sneller je ook gaat dan het licht. Er zal dus altijd een afstand afgelegd worden in een bepaalde tijd vanaf je startpunt. Dit resulteert altijd in een + meting waardoor er tijd verstrijkt, hoe klein dat getal ook is. Nooit een - meting waarmee je achteruit in de tijd reist.
Over het algemeen wordt inderdaad aangenomen dat deze signalen niet bestaan, maar de relativiteitstheorie verbiedt ze niet. Die theorie verbiedt alleen dat je van een v<c naar een v>c versnelt.quote:Ik vind de gedachte wel leuk, maar het kan gewoon niet. De wiskunde kan er leuke dingen mee doen in theorie maar dat zegt niets over de praktijk.
[..]
"Stel, ik heb een tijdmachine"... Dan is tijdreizen mogelijk! Eureka!quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 11:35 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Daarom kun je toch wel bekijken wat de gevolgen zouden zijn als het wel mogelijk is?
?quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 13:56 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
"Stel, ik heb een tijdmachine"... Dan is tijdreizen mogelijk! Eureka!
Tegengesproken op basis waarvan? Juist, aannames met exotische wiskunde.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 13:51 schreef Haushofer het volgende:
Nee, dat wordt dus in die link die ik gaf tegengesproken.
"logisch denken" heeft het vaker bij het verkeerde eind gehad dan elementaire wis/natuurkunde. Ik ben geen van beiden dus ik kan slechts aannemen wat Hashofer zegt omdat hij wat hij zegt goed beargumenteert en bronnen geeft. Jij beroept je op iets dat voor je gevoel logisch lijkt maar zoveel dingen gaan tegen je gevoel van logica in, beginnend met een ronde aarde...quote:Op zondag 9 augustus 2009 13:43 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Tegengesproken op basis waarvan? Juist, aannames met exotische wiskunde.
Logisch nadenken geeft altijd eenzelfde antwoord dat licht nooit eerder kan aankomen dan het vertrok omdat er afstand afgelegd moet worden, ergo tijd verstrijkt.
Paradox. Klassieke denkfout.
Dat sommige wiskundige modellen op papier van niets iets kunnen maken is leuk vermaak, meer ook niet.
Nee, helemaal geen "exotische wiskunde", dat leg ik je nou net uitquote:Op zondag 9 augustus 2009 13:43 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Tegengesproken op basis waarvan? Juist, aannames met exotische wiskunde.
Ah, je gaat weer op die toer. Het volgt logischerwijs uit de relativiteitstheorie, en volgens mij begrijp jij de wetenschappelijke status van die theorie niet. Het is niet slechts een "wiskundig model", het is een natuurwetenschappelijke theorie.quote:Dat sommige wiskundige modellen op papier van niets iets kunnen maken is leuk vermaak, meer ook niet.
Da's een goeie vraag. Ik heb ook nooit helemaal die EPR-paradox begrepen.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 14:20 schreef Atyzze het volgende:
En hoe zit het dan met verschijnsel "verstreneling" sommigen beweren dat de tijd daar omgekeerd gaat, aangezien niets sneller dan het licht kan maar 2 elektronen toch instantaan "reageren" als de toestand van een van de twee veranderd.
Tsja, ik heb elektronika altijd heel exotisch gevonden. Ik begreep nooit echt heel veel van elektrische circuits, opamps, flipflops etc. Toch is m'n laptop, m'n platenspeler met versterker en weet ik wat er op gebaseerd.quote:Op zondag 9 augustus 2009 14:01 schreef oompaloompa het volgende:
De meeste "ontdekkingen" binnen deze gebieden komen trouwens voort uit die "exotische wiskundige modellen".
Het hele idee van tijdreizen is dat de tijdreiziger een normale tijdsverloop kent (zoals jij ook al zegt: hij overbrugt een afstand volgens normale causaliteit), maar dat voor de rest dat niet zo is.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 12:59 schreef Matteüs het volgende:
Tijdreizen door sneller dan het licht te reizen is een contradictie. Je zult altijd van een A naar een B moeten, hoe veel sneller je ook gaat dan het licht. Er zal dus altijd een afstand afgelegd worden in een bepaalde tijd vanaf je startpunt. Dit resulteert altijd in een + meting waardoor er tijd verstrijkt, hoe klein dat getal ook is. Nooit een - meting waarmee je achteruit in de tijd reist.
Euh nee. Er zijn ook wetenschappers die de tijdreis theorie vierkant uitlachen. Die ondersteun ik.quote:Op zondag 9 augustus 2009 14:01 schreef oompaloompa het volgende:
Jij beroept je op iets dat voor je gevoel logisch lijkt maar zoveel dingen gaan tegen je gevoel van logica in, beginnend met een ronde aarde...
Er zijn ook mensen de de evolutietheorie uitlachen. Tijdreistheorie zal vast haken en ogen hebben maar gebruik dan die argumentatie. Op dit moment breng je mij als naive toeschouwer totaal geen kennis bij over waarom die theorie niet in orde is.quote:Op zondag 9 augustus 2009 20:30 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Euh nee. Er zijn ook wetenschappers die de tijdreis theorie vierkant uitlachen. Die ondersteun ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |