Ja: Nederland betaald het deel in NL, en Belgie hun deel.quote:Op woensdag 29 juli 2009 11:32 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Kortom, als die vaargeul gemaakt wordt moet hij ook constant worden bijgehouden? Is ook afgesproken wie dat gaat betalen?
Rotterdam ligt ook een aardig stuk landinwaards. De haven is inmiddels tot in de zee gegroeid, iets wat Antwerpen niet kan omdat Nederland in de weg ligt.quote:Op woensdag 29 juli 2009 11:46 schreef Iblis het volgende:
[..]
Geografisch onhandig omdat je 'door Nederland' moet. Maar eigenlijk is het niet zo onhandig. Het is een enorm voordeel dat je met je schepen zo ver het land in kunt. Is het altijd al geweest, Antwerpen is niet zo groot geworden in de Middeleeuwen ‘omdat het onhandig lag’ natuurlijk.
Ja, maar op een gegeven moment kunnen dat soort situaties tegen een bepaalde grens aanlopen waardoor ze onhandig worden: bij de Antwerpse haven is dat duidelijk het geval. De groei van Schiphol was ook decennia-lang geen maatschappelijk onderwerp, tot dat het vliegveld zelf en de steden er omheen zoveel gegroeid waren dat het een probleem werd. Met Antwerpen is het feitelijk een beetje hetzelfde. Rondom Schiphol bestaat nu een discussie of men het vliegveld misschien zou moeten verplaatsen (naar een plek voor de kust) en misschien zouden de Belgen beter ook zo'n discussie kunnen voeren over de Antwerpse haven.quote:Op woensdag 29 juli 2009 11:46 schreef Iblis het volgende:
[..]
Geografisch onhandig omdat je 'door Nederland' moet. Maar eigenlijk is het niet zo onhandig. Het is een enorm voordeel dat je met je schepen zo ver het land in kunt. Is het altijd al geweest, Antwerpen is niet zo groot geworden in de Middeleeuwen ‘omdat het onhandig lag’ natuurlijk.
Klopt, alhoewel een Haven nog vele malen groter en complexer is dan een vliegveld. Ik meende dat Napoleon al plannen had om Zeebrugge te verbinden met Antwerpen, middels een kanaal. Ik denk echter, dat als ik eerlijk ben, dat de Belgische revolutie hier niet in het voordeel van Antwerpen heeft gewerkt. Als Antwerpen nog Nederlands was geweest, dan was er, net als in Rotterdam, echt wel een mouw aan te passen geweest om in Zeeuws-Vlaanderen het nodige aan haven-uitbouw te doen. (Zoals De_Hertog ook suggereert).quote:Op woensdag 29 juli 2009 11:59 schreef beantherio het volgende:
Ja, maar op een gegeven moment kunnen dat soort situaties tegen een bepaalde grens aanlopen waardoor ze onhandig worden: bij de Antwerpse haven is dat duidelijk het geval. De groei van Schiphol was ook decennia-lang geen maatschappelijk onderwerp, tot dat het vliegveld zelf en de steden er omheen zoveel gegroeid waren dat het een probleem werd. Met Antwerpen is het feitelijk een beetje hetzelfde. Rondom Schiphol bestaat nu een discussie of men het vliegveld misschien zou moeten verplaatsen (naar een plek voor de kust) en misschien zouden de Belgen beter ook zo'n discussie kunnen voeren over de Antwerpse haven.
Mee eens.quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:11 schreef beantherio het volgende:
[..]
Bron: http://www.nrc.nl/binnenl(...)niet_worden_verdiept
Ik zeg: goeie zaak. Los van de negatieve milieu-effecten schijnen de effecten op de veiligheid van het Nederlands maar ook het Belgische achterland nauwelijks onderzocht te zijn. Het plan voor ontpoldering als compensatie voor de geleden natuurschade was al van tafel, maar zelfs daarmee is er sowieso nog geen enkele publieke basis voor die hele verdieping. Het huidige plan zou wel eens het begin van veel meer ellende kunnen zijn aan Nederlandse kant: er is namelijk twijfel of de geplande verdieping wel genoeg is om het soort scheepvaart mogelijk te maken dat Antwerpen nu wil aantrekken. De Nederlandse regering is het gesloten verdrag over de Schelde-verdieping veel te naïef aangegaan.
Eigenlijk snap ik niet dat de Belgen zo graag een grote zeehaven willen maken van Antwerpen. Waarom wil je al die grote schepen op een plaats krijgen die feitelijk ruim 100 km van de kust ligt? Daar ligt misschien wel het fundamentele probleem. Ze kunnen beter Zeebrugge uitbouwen ofzo.
Antwerpen is de tweede haven op Europees niveau. Komt nog voor Hamburg. Dus dat ze, net als Rotterdam, willen blijven groeien lijkt me niet zo vreemd. Het is niet alsof ze Antwerpen nu opeens willen opstuwen, nee, het is (zeker petrochemisch) al een heel belangrijke haven, dat willen ze zo houden.quote:Op woensdag 29 juli 2009 13:11 schreef kitao het volgende:
Havens zijn er voor een functie op Europees nivo (en verder ) , niet om de nationale eer van de Belgen te vergroten. Rotterdam is al groot zat , zeker met de komst van de 2e maasvlakte.
Ook met de 2e Maasvlakte zal Rotterdam zijn achterstand niet in kunnen lopen op havens in Azië. Mijns inziens moet nu ook gelijk begonnen worden met een 3e Maasvlakte om juist voldoende capaciteit te kunnen bieden voor het container, chemisch en bulk vervoer als de economie in de toekomst weer aan gaat trekken.quote:Op woensdag 29 juli 2009 13:11 schreef kitao het volgende:
Havens zijn er voor een functie op Europees nivo (en verder ) , niet om de nationale eer van de Belgen te vergroten. Rotterdam is al groot zat , zeker met de komst van de 2e maasvlakte.
Je spreekt over achterstand , welk belang heeft de burger erbij dat Rotterdam of Antwerpen meer infrastructuur zou moeten hebben als Singapore?quote:Op woensdag 29 juli 2009 13:59 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ook met de 2e Maasvlakte zal Rotterdam zijn achterstand niet in kunnen lopen op havens in Azië. Mijns inziens moet nu ook gelijk begonnen worden met een 3e Maasvlakte om juist voldoende capaciteit te kunnen bieden voor het container, chemisch en bulk vervoer als de economie in de toekomst weer aan gaat trekken.
Hoe goed gaat het tegenwoordig al met de container overslag in amsterdam. Dat megalomane project waar het eerste jaar geen container gelost is.quote:Op woensdag 29 juli 2009 13:59 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ook met de 2e Maasvlakte zal Rotterdam zijn achterstand niet in kunnen lopen op havens in Azië. Mijns inziens moet nu ook gelijk begonnen worden met een 3e Maasvlakte om juist voldoende capaciteit te kunnen bieden voor het container, chemisch en bulk vervoer als de economie in de toekomst weer aan gaat trekken.
Gewoon de natuur onzin opzij zetten en uitdiepen.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 11:06 schreef Goverman het volgende:
Eigenlijk is het heel simpel:
Het verdiepen van de Westerschelde is onlosmakelijk verbonden met de ontpoldering van de Hedwigepolder. Wanneer deze polder niet wordt opgegeven dan kan de Westerschelde niet verdiept worden...
QFT. En zo makkelijk is het.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 11:59 schreef Goverman het volgende:
^^ ehm... De natuurbeschermingswet is heel helder en duidelijk. Als je door een natuurgebied heen wilt dan kan dat in sommige gevallen, maar dan moet je de schade wel compenseren door elders een nieuw stukje natuur te maken.
Dat eerste gedeelte wil Nederland wel (de Westerschelde verdiepen), maar het tweede stukje (de schade herstellen door elders wat nieuws te maken) wil Nederland niet. Tja, en dat kan dus niet volgens de wet (die overigens ook democratisch tot stand is gekomen).
Eigenlijk moet je het zo zien: vervang "schade aan natuur" door "onteigening van je huis" en "compensatie" door "schadeloosstelling". Wanneer jij onteigend wordt dan wil je schadeloosstelling hebben - en daar heb je zondermeer recht op. Hetzelfde geldt ook voor natuurcompensatie.
Eigenlijk is de redenering dus eenvoudig: je bent aansprakelijk voor de schade die je aanricht en daardoor ben je ook aanspreekbaar voor het herstellen ervan. Het maakt dan niet zoveel uit of het om een woning gaat of om een stuk natuur.
De oplossing voor de impasse is simpel: ontpoldering van de Hedwigepolder. Maar ja, dat ligt gevoelig in de omgeving, zodat er waarschijnlijk nog wel wat water door de Westerschelde zal stromen voordat e.e.a. geregeld is. Echter, ik zou geen lap grond meer kopen in die polder...
Het is heel gemakkelijk om milieuorganisaties de Zwarte Piet toe te spelen, maar daar zit in dezen niet het (directe) probleem. Natuurlijk kun je stellen dat uiteindelijk alle milieuwetgeving ‘de schuld’ van milieuclubjes is, maar uiteindelijk is zulke wetgeving ook gemaakt en aangenomen door partijen als het CDA en de VVD, aangezien die telkens in de regering hebben gezeten.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 11:51 schreef HarryP het volgende:
[..]
Gewoon de natuur onzin opzij zetten en uitdiepen.
Dit is maar weer een voorbeeld dat de natuur organisaties een te negatieve invloed hebben op de vooruitgang van Nederland.
quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 12:39 schreef Gia het volgende:
Als we nu eens gewoon een nieuw land vormen met Zeeland, Noord-brabant, Limburg en Vlaanderen. En we noemen dat Brabant. Dan hebben we al een volkslied, (Guus Meeuwis) en dan maakt dit nieuwe land gewoon zelf uit wat ze willen doen met de Westerschelde. Uitdiepen dus tbv Antwerpen.
Wallonië kan dan bij Frankrijk gevoegd worden.
Zeeuws-Vlaams volkslied.quote:De worstelstrijd met Spanje,
Bracht ons het hoogste goed,
De vrijheid door Oranje,
Betaald met hartebloed.
Dat goed gaat nooit verloren,
De Nederlandse vlag,
Zal wapp'ren van de toren,
Tot op de jongste dag.
OMG, en zo weet dequote:..een aantasting van de zogenoemde „laagdynamische natuur”
Dan moet de overheid ze niet de middelen geven om dat te doen. Als je als overheid voor allerhande verdragen m.b.t. milieubescherming tekent, als je voor compensatie tekent, als je onafhankelijke organen als de Raad van State in leven houdt, en zo voort, dan kun je er donder op zeggen dat je er ook aan gehouden wordt.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 13:00 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
OMG, en zo weet demillieu maffia
altijd weer met dit sooft flauwekul projecten tegen te houden.
Projecten die zeer positief zijn op onze economie.
Walgelijk.
Minister Verburg zou ook eens zijn haar werk fatsoenlijk kunnen doen.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 13:50 schreef qonmann het volgende:
En weer hebben de Gesubsidierde Milieuclubs gewonnen ..hoog tijd om de wet aan te passen
Ok, ze is niet erg vrouwelijk, maar om haar nu meteen mannelijk te makenquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:00 schreef Igen het volgende:
[..]
Minister Verburg zou ook eens zijn werk fatsoenlijk kunnen doen.
ok, geef aan hoe de natuurorganisaties dit nu dwarzetten, zet het voor mij eens op een rijtje. Neem ook duidelijk mee in je analyse aan hoe de Europese wetgeving hierin zit verwerkt. Verder zou ik dan ook, als ik jou was, een paragraaf besteden hoe de natuurorganisaties "dwarslagen" toen alles rond was. Spiegel dit dan ook aub de rol van boeren en het CDA die opeens dwars gingen liggen. Het zal mij benieuwen...quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 11:51 schreef HarryP het volgende:
[..]
Gewoon de natuur onzin opzij zetten en uitdiepen.
Dit is maar weer een voorbeeld dat de natuur organisaties een te negatieve invloed hebben op de vooruitgang van Nederland.
O ja, even in de war met Eurlings.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:03 schreef ioko het volgende:
[..]
Ok, ze is niet erg vrouwelijk, maar om haar nu meteen mannelijk te maken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |