abonnement Unibet Coolblue
pi_78348612
Ik gok dat je teveel toppings hebt gebruikt. Mijn pizza's waren ook altijd klef en vochtig in het midden, tot ik de hoeveelheid saus en toppings ging halveren.
pi_78350256
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:09:51 #278
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78350325
uit tomatenplakjes de zaadjes en vocht halen helpt ook al een stuk. Zeker omdat je ook saus gebruikt
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:10:39 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78350358
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
pi_78350588
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:17:01 #281
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78350595
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Ik zou eerst even het deeg in de oven doen zodat die het ei niet opzuigt zeg maar.

Doet me trouwens denken aan die gast uit Amerika (volgens mij) die echt ontiegelijk grote/hoge pizza had gemaakt. Met bacon, kaas nog een keer bacon en ook een eitje. Kon jammer genoeg de plaatjes niet meer vinden.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:17:06 #282
251588 JuiceJuice
What the fuck is this shit?
pi_78350600
Ik krijg trek in pizza van dit topic
  dinsdag 23 februari 2010 @ 19:23:08 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78355623
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Op een pizzasteen in de oven

Bodem heb ik voorgebakken, daarna tomatensaus, geraspte kaas, brie, banaan en een eitje in het midden
pi_78356531
pizzadeeg gescoord bij appie dan wel heb geen idee waar ik het hier verder kan krijgen.

Maakte normaal al wel pizza's maar dan met gewoon deeg, ben benieuwd naar het verschil.
Heb een pizzasteen maar liet die altijd uit de oven
Nu dus de pizzasteen in de oven en dan de pizza naderhand op bakpapier erop schuiven.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  † In Memoriam † woensdag 24 februari 2010 @ 13:39:41 #285
91830 MaximusTG
pi_78390615
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
  woensdag 24 februari 2010 @ 13:49:09 #286
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_78391033
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Nice. Ziet er lekker uit!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  woensdag 24 februari 2010 @ 13:56:08 #287
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_78391325
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk ziet het eruit ! Heb van de week een verse pizza in de winkel gekocht. Zelf maken blijft toch het beste.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 1 maart 2010 @ 13:48:34 #288
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_78588915
hee,

ik maak ook vaak zelf pizza, maar het deeg nog steeds uit pakjes zal binnenkort eens zelf proberen.

Ik heb even een andere vraag: ik wilde deze week zelf pizza maken maar door omstandigheden is dat niet doorgegaan ... Nu heb ik dus heel veel ingredienten over. Ik vroeg me dus af: ik heb nu van die kant-en-klaar bodems hier liggen, kan ik die gewoon beleggen en dan "rauw" invriezen (er gaat kaas, ui, paprika, champignon op)? Of kan ik ze beter eerst even in de oven leggen voor het invriezen? Of bijv de champignons eerst bakken voor ik deze op de pizza leg?

Ofwel: Help
  maandag 1 maart 2010 @ 14:00:08 #289
230345 conobram
is neit lam
pi_78589394
Aha precies zo'n oventje hier thuis staan, even een tvptje dus.
  maandag 1 maart 2010 @ 14:51:32 #290
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_78591726
Ah! Bedankt voor dit topic! Zal mij zeker helpen!

Echt bedankt!
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  maandag 1 maart 2010 @ 16:34:16 #291
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78595944
Maar is 'hoe heter hoe beter' bij pizza echt het geval?

Ik bedoel de oven hé.
pi_78602911
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Zozo ziet er goed uit alleen persoonlijk vind ik hem iets te karig gevuld dan moet je er minstens 2 maken om vol te zitten
pi_78605785
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
  dinsdag 2 maart 2010 @ 08:43:23 #294
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78623856
quote:
Op maandag 1 maart 2010 19:59 schreef Zana het volgende:
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
laagste gleuf en onderin is in mijn beleving hetzelfde
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78623893
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ziet er zeer goed uit!
Het pizzadeeg vd AH is ook prima eetbaar, net als een topping van pesto, champi's, rucola en parmezaanse kaas met hier en daar wat gerookte ham erbij.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_78636839
Hmmmmmmm... heb gisteren een pizza gemaakt met bacon, banaan en avocado (inspiratie uit Zuid Afrika)... yummie... dus bodem met klein beetje grof zeezout bestrooien, dan laagje tomatensaus, dan tomaatjes, basilicum, dunne schijfjes knoflook, mozarella, bacon, banaan, in de oven, en als laatste plakken avocado + zout en peper erover...

[ Bericht 4% gewijzigd door emss op 02-03-2010 14:56:43 ]
  † In Memoriam † donderdag 4 maart 2010 @ 09:43:55 #297
91830 MaximusTG
pi_78719485
@Wooldoor,

Ja klopt, dit is een van de traditionele napolitaanse pizza's, de pizza Margherita. Volgens de Napolitanen bestaan er maar 2 soorten pizza's, de Margherita en de Marinara. Dit was mn eerste test met mn nieuwe deegrecept, dus ik wou het risico niet lopen de pizza te verpesten met te veel en te vochtige toppings.
Heb ondertussen al wat andere pizza's gemaakt, b.v. met salami, ui, paprika en champignons.
Heerlijk!
pi_78720440
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:08 schreef minilot het volgende:
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.
Oven op 250graden voorverwarmd. Pizza op bakpapier gemaakt.
Bakplaat uit de oven. Pizza erop en hoppa erin terug.
het vocht was een heeeeel stuk minder. Beleg was alleen wat karig. Had wel nog saus van de vorige keer uit de vriezer. Had er ham, salami en ui op gedaan. Ja meer hadden we niet in huis

Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
pi_78720729
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Ik echt hoogstens drie minuten, maar ik heb nu eenmaal zo'n fijne Bestron.

Als je het probeert in een gewone oven is het heel lastig om tips te geven zóveel hangt af van dikte van je deeg, je hoeveelheid beleg, hoe heet de ondergrond is waar je deeg op terecht komt, en dan zitten er tussen ovens onderling ook nog eens enorme verschillen. Gewoon een kwestie van uitproberen en dus veel pizza eten.
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 4 maart 2010 @ 14:55:31 #300
91830 MaximusTG
pi_78731513
@Drukvout

Zoals minilot ook al zegt, het ligt dus heel erg aan de dikte van je deeg, met de werkwijze die ik nu gebruikt zit de pizza er zo'n 5 minuten in, ook op 250 graden.
Had voor iemand anders een samenvatting gemaakt van mijn werkwijze, misschien heeft iemand er wat aan: http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
Let niet op de ingewikkelde beschrijving van de tomatensaus , dat is een aanpassing van de werkwijze van Jeff Varasanos. Ik snapte eerst niet wat hij deed, maar hij gebruikt gewoon een zeer fijne passeerzeef om het water in de puree en de tomaten uit een blik te vervangen door vers water. Dat deed ik eerst niet, en het smaakte ook prima. Maar nu had ik laatst niet de goedkoopste tomaten in blik van de AH, maar hun huismerk, en die waren een stuk minder lekker, zeer bittere bijsmaak!
Mozzarella + basilicum kan je natuurlijk door van alles vervangen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')