abonnement Unibet Coolblue
pi_71858156
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 18:36 schreef Kersentaart het volgende:
Ik had nog even een vraagje. Wat is het beste om 40 MG/per dag in te nemen? Gewoon in een keer bij een vet bevattende maaltijd (avondeten) of 's ochtends 2 en 's avonds 2? Of maakt het niet zoveel uit?
's-ochtends 20 mg en 's-avonds 20 mg, hoe gespreider de dosering hoe beter. Zolang je maar zorgt dat je voldoende gegeten hebt kan je maag er prima tegen en hoef je geen vetbevattende maaltijd te nemen.
pi_71865494
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 20:36 schreef LinkinDavid het volgende:

[..]

's-ochtends 20 mg en 's-avonds 20 mg, hoe gespreider de dosering hoe beter. Zolang je maar zorgt dat je voldoende gegeten hebt kan je maag er prima tegen en hoef je geen vetbevattende maaltijd te nemen.
Maakt het echt veel uit? Werkt het krachtiger als je het versoreid neemt? Want ''s ochtends eet ik vrij weinig en lijkt het me logisch dat die pillen 's ochtends minder goed worden opgenomen.
pi_71870561
Hee wat grappig, dit spul heb ik zo'n 5 jaar geleden ook gebruikt. Vooral de droge lippen en droge neus (aan de binnenkant) en dus veel bloedneuzen vond ik verschrikkelijk.

Ik ben nu 27 en heb nog steeds last van puistjes. Maar alleen als ik erg vet gegeten heb, vooral chocola (reep, hagelslag, koekjes met chocola erin) en mayo/shoarma saus e.d. lijken nogal slecht voor me te zijn.

Heb nog wel een leuk voor en na plaatje (na het gebruik van ro-accutane):



Het werkt wel, maar de bijwerkingen waren het me op een gegeven moment niet meer waard.
pi_71870678
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 11:02 schreef Vaganza het volgende:
maar, wat zijn nou echt de feiten over wat het op langere termijn (laten we zeggen, 20, 30, 40 jaar) met je lichaam (kan) doen?
Ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar ik heb nog steeds vaak last van depressieve periodes en zit ook in psychotherapie momenteel. Ook heb ik vaak last van een soort vorm van schizofrenie, kan soms ineens omslaan en op iedereen gaan schelden e.d.

Soms denk ik wel eens dat het misschien met Roaccutane te maken kan hebben, maar eigenlijk lijkt me dat niet erg voor de hand liggend.
pi_71870745
Momenteel gebruik ik nog altijd Benzoylperioxide, en dan niet de 5%, maar de 10% versie. Vroeger werd mijn huid al helemaal rood en schilferig van 5%, maar ik kan er nu zoveel op smeren als ik wil van die 10% en er gebeurd niets, behalve dat het iets minder vettig word, waarschijnlijk heb ik gewoon een enorm vettige huid.

Maar het werkt redelijk vaak wel tegen puistjes, vooral als je er aan hebt gezeten met je gore poten, want vaak ga je toch krabben/pulken (ja bah) dan smeer ik even Benzoylperioxide erop en dan word het niet zo rood door het anti-irritatie middel wat erin zit.
pi_71871941
jdx
het heeft wel gehopen zo te zien
hoelang heb je roaccutane geslikt?
en hoelang zou de uiteindelijke behandeling zijn ?
pi_71872841
Toen de hele winter, van september tot maart ofzo.
pi_71876381
Heey!

Ik heb de voorbije 5 maanden ook roa gebruikt, en ik moet nu nog een kleine week.
Ik ben een meisje, en ik zat te lezen in dit topic & zat dat er meiden waren die willen weten hoe het is.
Nou, het is een héle goede zet geweest dat ik naar de dermatoloog ben gegaan en dat zij heeft gezegd dat ik aan de roa mocht beginnen.
Nu had ik zelf niet zo vréselijk veel last van puisten etc., wel meer dan mensen in m'n vriendenkring en ik had het ook op m'n rug.
Daarom voelde ik me toch heel onzeker, durfde niet echt iemand aan te kijken als het niet perse moest.
Voordien had ik al middeltjes gebruikt (benzoylperoxide, allerlei soorten zalfjes, anders eten, ...) maar dit is het enige dat echt aanslaat bij mij.
In het begin, na drie weken, kreeg ik wel eerst véél meer last, en wou ik ermee stoppen, blij dat ik dat niet gedaan heb, want erna bleef het maar beteren, zelfs nu nog voel ik dat m'n huid gladder wordt.
Sinds dan heb ik geen nieuwe puisten ed. gehad!
Wel heb ik last van vermoeidheid, wat me vooral tijdens m'n examens zwaar viel, en de gebruikelijke zaken zoals droge lippen, afentoe droge ogen & een droge huid als ik me niet goed insmeerde.
Ik ben zelfs in juli voor 2 weken naar Italië geweest, en daar heb ik niet zo vreselijk veel extra last ervan gehad, behalve sneller verbranden, maar dat is makkelijk op te lossen met een hoge factor zonnecrème.
Verderrr, als er vragen ofzo zijn, mag je altijd stellen (heb nu toch vakantie, niet veel te doen )
En ook zal ik een foto laten zien van hoe m'n huid nu is, om te bewijzen dat het wel helpt
Ik zet even die links neer, weet niet hoe groot ze zijn..

http://img10.imageshack.us/img10/8522/sth776651.jpg
niet zo heel duidelijk, maar de laatste foto die gemaakt is (was in Italië)
http://img6.imageshack.us/img6/9503/p5080204.jpg
Was na ongeveer 4 maanden, nog beetje onzuiver bij m'n kin

Heb opzich nog meer foto's van ervoor, maar die plaats ik toch liever niet *-)
In ieder geval, ik raad het iedereen die er last van heeft aan, want voor mij was/is het een wondermiddel!
(Ohja, ik was wel doodsbang voor het bloedprikken, maar dat valt ook allemaal wel mee )
pi_71877311
Heb nog een foto gevonden van de zomer 2005, paar maand nadat ik gestopt was met Roaccutane.

Juni 2005:



Scroll iets naar boven voor de BEFORE foto's!

Nu in de zomer van 2009 is het wel weer iets erger dan toen, maar het is nooit meer zo erg geweest als in 2004.
pi_71901545
Ben net terug van weekje Berlijn. Niet de meest zonnige bestemming (bewust) zou je zeggen, maar bleek toch bloedje heet te zijn. Met factor 30 is alles goed gegaan (af en toe factor 50 op neus ivm Rudolf effect). NIet verbrand, wel een beetje bruin! Fijn! Ik zit nu nog steeds op 60 mg. Mijn max. Het gaat opzich wel prima. Huid is schoon. Lippen zijn een drama. Allebei de kanten ingescheurd en ook soms bloedneus. Ik heb veel gelopen en had echt constant enorme spierpijn.

Mijn eerste derm had me gezegd dat ik maar 4 mnd met een lage dosis hoefde. Mijn 2e derm gaat gewoon voor het standaard programma (dus die 120 bladiebla). Voor mezelf had ik besloten dat ik sowieso gewoon de 4 maanden van derm 1 zou doen en dan zelf wel zou bepalen wat ik er van vond (tegenstrijdige behandelplannen stonden me tegen). Dat is nu dus. Ik denk dat ik nu doorzet. Ik wil niet meer terug naar waar het was, al zouden de meeste mensen deze behandeling wel overdreven zwaar vinden voor de milde acne die ik had. het was helemaal niet zo super erg, ik vond het erg, maar zou me kunnen voorstellen dat je er geen volledige roa kuur tegenaan gooit, vandaar misschien het 4 maanden plan van nr 1). Maar goed, ik ben nu al zover, ik hou het redelijk goed vol inmiddels, opgeven voelt beetje zonde, wat als het terug komt.... ik wil echt liever niet nog een keer al die troep in mn lijf.

Voor degenen die net begonnen zijn en het zwaar valt, ik had dat in het begin ook, in het begin wilde ik echt stoppen, werd er moe, sip, belabberd, schilferig en kreeg er outbreak van. Volgens mij went het, nu functioneer ik weer prima.

Over cremes, Ik las iets over Normaderm... Die zou ik niet gebruiken. Die droogt uit! Heb ik ook ooit gehad. Droogde toen al uit. Dat is anti acne/vettige huid. Nu heeft je huid iets anders nodig. Dat is nu mosterd he? Alsnog maar even. :-) Ik heb nu Clinique superdefense. Dat had ik nog staan. Ik vind dat handig, want er zit al factor in. Doe er soms ook gewoon Bepanthen op, werkt bij mij ook goed. Dat gaf de derm me. Trekt bij mij meteen in. Laat ook geen vet achter. Succes allemaal!
pi_71904512
Ik ben onderhand nu een week of 6 bezig met de kuur (40 mg/d) en tot op heden ben ik tevreden. Wel constant last van mijn lippen, af en toe een bloedneus, droge huid en sinds 2 weken merk ik ook lichte spierpijn bij mn knieën.

Binnenkort moet ik wel even een nieuwe creme halen, want door de Nivea creme krijg ik een glanzende huid.
pi_71910009
Zo ben een paar daagjes gestopt! (dinsdag laatste dosis gehad)
merk nog geen verbetering wat betreft men lippen. ogen, droge huid, spierpijn, hoofdpijn, moeheid
en ik krijg zowaar 2 pukkels

maar goed ik ben vasts paranoide, wacht het ff af
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71922462
dag 40
laatste dagen gaat het weer wat beter.
hier voor smeerde ik twee keer per dag dermolin creme op maar ik ben nu over gegaan op 1 keer per dag.
mijn huid is wel stukke droger maar mijn acne ziet er een minder erg uit .
maandag moet ik weer langs de dokter en dan krijg ik te horen hoe het verder gaat. ik hoop dat zij mij meer als 30 gaat geven want ik ben zelf over gegaan naar 40mg.
pi_71925111
Ik heb sinds vandaag korts en ben dus ziek aan het worden Is het aan te raden om tijdelijk te stoppen met roaccutane? Of kan ik gewoon zonder problemen doorslikken?
pi_71926457
Doorslikken
pi_71932651
Waarom zou je stoppen? Idd slikken met die handel Als je het allemaal niet vertrouwd kan je altijd derm of huisarts ff bellen... Beterschap!
pi_71955109
ik ben vandaag langs de dokter geweest en kreeg te horen dat ik een half jaar roa moet slikken (40mg)
ik zit nu op anderhalf maand ongeveer.
1 keer per dag creme smeren had ik eerder mee moeten beginnen.
nu is het veel rustiger geworden:)
heb ook mijn vitamine pillen weer uit de kast gehaald vit E C B100
vit c doe ik al wel een tijdje omdat roken vit c uit je lichaam haalt
pi_71962420
Ik ben nu ongeveer 2 weken bezig met het slikken van roa. Ik doe 2*10mg per dag. Mijn huid is al aan het verbeteren en er komen niet nieuwe onzuiverheden bij voor zover ik weet. Wel schilfert mijn huid om sommige plekken overmatig. Verder heb ik niet veel last van andere effecten. Niet moe, geen spierpijn, eigenlijk niets. Wel had ik 1 dag niet geslikt, en de dag erna was het gelijk raak. Een paar onderhuidse bultjes en puistjes erbij. Hoelang blijft dit zo?

Ik had nu eigenlijk even 2 vraagjes.
1. Hoe belangrijk is het om de roa te slikken vlak voor je gaat eten? Soms doe ik 't er na en soms vergeet ik het ook half en dan doe ik het pas om bijv. 8 uur 's avonds ipv rond 6 uur.
2. Op het moment gebruik ik het volgende, aangegeven op het etiket van de tube: 100G koelzalf FNA. Nu werkt de zalf op zich redelijk (niet optimaal), maar omdat het nog al een dikke samenstelling heeft is het moeilijk te smeren. En ik heb het gevoel dat als ik wat steviger smeer het niet echt te goede komt van mijn gezichtshuid, juist omdat ik denk schilfers help los te komen waardoor ze beter zichtbaar worden. Dus, wat is nou een goede creme/zalf die help tegen een droge/strakke/schilferende huid? Het liefst eentje zonder alcohol, geurtjes en dat soort onzin.

Ik hoor et graag.
pi_71968099
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 21:21 schreef roacmeneer het volgende:
Ik ben nu ongeveer 2 weken bezig met het slikken van roa. Ik doe 2*10mg per dag. Mijn huid is al aan het verbeteren en er komen niet nieuwe onzuiverheden bij voor zover ik weet. Wel schilfert mijn huid om sommige plekken overmatig. Verder heb ik niet veel last van andere effecten. Niet moe, geen spierpijn, eigenlijk niets. Wel had ik 1 dag niet geslikt, en de dag erna was het gelijk raak. Een paar onderhuidse bultjes en puistjes erbij. Hoelang blijft dit zo?

Ik had nu eigenlijk even 2 vraagjes.
1. Hoe belangrijk is het om de roa te slikken vlak voor je gaat eten? Soms doe ik 't er na en soms vergeet ik het ook half en dan doe ik het pas om bijv. 8 uur 's avonds ipv rond 6 uur.
2. Op het moment gebruik ik het volgende, aangegeven op het etiket van de tube: 100G koelzalf FNA. Nu werkt de zalf op zich redelijk (niet optimaal), maar omdat het nog al een dikke samenstelling heeft is het moeilijk te smeren. En ik heb het gevoel dat als ik wat steviger smeer het niet echt te goede komt van mijn gezichtshuid, juist omdat ik denk schilfers help los te komen waardoor ze beter zichtbaar worden. Dus, wat is nou een goede creme/zalf die help tegen een droge/strakke/schilferende huid? Het liefst eentje zonder alcohol, geurtjes en dat soort onzin.

Ik hoor et graag.
Ik moest juist tijdens of na het eten slikken. Staat op het stickertje van apotheek. Misschien kan je Bepanthen eens proberen. Kan je gewoon bij de apotheek krijgen. Is een stuk dunner. Smeert makkelijk en trekt bij mij makkelijk in.
pi_71988391
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 23:56 schreef missbutterfly het volgende:

[..]

Ik moest juist tijdens of na het eten slikken. Staat op het stickertje van apotheek. Misschien kan je Bepanthen eens proberen. Kan je gewoon bij de apotheek krijgen. Is een stuk dunner. Smeert makkelijk en trekt bij mij makkelijk in.
Ik weet niet of dit nog een verschil maakt, maar ik ben een jongen van 20. Voor zover ik uit jou gebruikersnaam kan halen ben jij een dame.
pi_71989075
Ik slik het nu een week en ik ben best tevreden. Er zijn wel een paar puistjes bijgekomen, maar die waren ook snel weer weg. Gelukkig niet echt een grote uitbraak gehad.
Hoe snel merkten jullie iets van de bijwerkingen? Ik word nu al gek van m'n droge lippen en de eerste week had ik ook wat last van rug -en gewrichtspijn, maar dat is nu weer over.
En gingen de bijwerkingen na verloop van tijd bij jullie over, of pas toen je gestopt was met de kuur?

[ Bericht 7% gewijzigd door Butterfly91 op 18-08-2009 20:23:43 ]
pi_71989877
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 20:09 schreef Butterfly91 het volgende:
Ik slik het nu een week en ik ben best tevreden. Er zijn wel een paar puistjes bijgekomen, maar die waren ook snel weer weg. Gelukkig niet echt een grote uitbraak gehad.
Hoe snel merkten jullie iets van de bijwerkingen? Ik word nu al gek van m'n droge lippen en de eerste week had ik ook wat last van rug -en gewrichtspijn, maar dat is nu weer over.
En gingen de bijwerkingen na verloop van tijd bij jullie over, of pas toen je gestopt was met de kuur?
Ik was de eerste week ook tevreden. Dat was in mijn vakantie. Nu vandaag was mijn ergste dag. Irritant droge huid in mijn gezicht, moe, last van mijn knieeen en onderrug. Ik slik het nu 2 weken en dat maar 2*10mg. Weerhoud me er niet van om naar 2*20mg te gaan, want ik wil gewoon eens een "normaal" gezicht. Mijn dokter verbaasde zich er eigenlijk ook over dat de dermatoloog maar 10mg voorschreef gezien mijn lengte en gewicht.
pi_71990781
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 19:49 schreef roacmeneer het volgende:

[..]

Ik weet niet of dit nog een verschil maakt, maar ik ben een jongen van 20. Voor zover ik uit jou gebruikersnaam kan halen ben jij een dame.
Hehe klopt, ik ben vrouwelijk Zou het uitmaken voor de creme? Bepanthen is neutraal, zit ook geen geur ofzo aan, denk dat jij het ook wel kan proberen, net zogoed dat je ook blistex of aquaphor kan gebruiken...

Over die toepassing van medicijn kan je denk ik het beste bij apotheek/derm vragen. Op mijn sticker staat dit. Heb even in de gebruiksaanwijzing gekeken en daar staat: tijdens het eten innemen. Maar je kan het natuurlijk altijd even vragen.
pi_71994807
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 21:00 schreef missbutterfly het volgende:

[..]

Hehe klopt, ik ben vrouwelijk Zou het uitmaken voor de creme? Bepanthen is neutraal, zit ook geen geur ofzo aan, denk dat jij het ook wel kan proberen, net zogoed dat je ook blistex of aquaphor kan gebruiken...

Over die toepassing van medicijn kan je denk ik het beste bij apotheek/derm vragen. Op mijn sticker staat dit. Heb even in de gebruiksaanwijzing gekeken en daar staat: tijdens het eten innemen. Maar je kan het natuurlijk altijd even vragen.
Jep heb et ook allemaal nog is goed bekeken en ook bij mij staat er: "Tijdens of na het eten innemen". Bedankt voor het verhelderen. Blijkbaar niet meer zo attent sinds ik juist roa slik whhehe
pi_72006501
dag 43
vandaag slechte dag is mijn eigen schuld volgens mij
gister wat in de zon geweest en geen zonnebrand opgedaan.
me gezicht heb ik het gevoel dat het net zo erg is als in het begin :
ik vind het zeer kl0te dat dit weer gebeurd . hier voor heb ik mij ook nog niet ingesmeerd met zonnebrand.
mijn gezicht lijkt helemaal nie zo erg verbrand maar mijn ance lijkt wel een stuk erger.

iemand die hier ook ervaring mee heeft?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')