vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:03 |
quote:http://www.nu.nl/gezondhe(...)fecte-chocolade.html Hmmmmmmm ![]() | |
UnderTheWingsOfLove | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:05 |
Volgens mij is het niet eens echte chocolade | |
Mdrop | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:05 |
Als het nu een andere smaak had gekregen was ik om ![]() | |
__Saviour__ | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:05 |
55 graden, dat smelt dus ook niet in je mond | |
DutchErrorist | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:08 |
quote:Ptsh! Chocolade ![]() | |
Jojoortje | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:08 |
Heb het gevoel dat het smaakt als prut ![]() | |
Druktemaker | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:08 |
Interessant ![]() | |
mvdejong | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:09 |
"The unit of taste is the calorie" (Garfield - Jim Davis) | |
__Saviour__ | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:14 |
Misschien is net zoiets als mockolate uit Friends | |
Peter-Andre | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:14 |
Als iemand het kan, dan zijn het die verdraaide zwitsers wel! | |
vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:15 |
quote:http://www.swissinfo.ch/eng/front/Melt_resistant_chocolate_to_beat_the_stains.html?siteSect=105&sid=10966083&rss=true&ty=st ![]() | |
__Saviour__ | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:16 |
quote:Ja, zo kan ik het ook. Dat product is gewoon voor de helft lucht. | |
The_stranger | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:17 |
quote:Psies, en dus vervalt een groot deel van de sensatie van chocola... Chocola is mede zo lekker vanwege het effect wat het heeft als het in je mond smelt... | |
Farenji | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:22 |
WTF als je geen calorieen wil binnenkrijgen EET DAN GEEN CHOCOLA. Chocola HOORT veel calorieen te hebben en het HOORT in je hand te smelten. | |
DutchErrorist | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:24 |
quote:Wij hebben dat in Nederland al lang uitgevonden... Bros.. | |
Peter-Andre | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:25 |
quote:bros ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:26 |
Doodzonde. De beste eigenschappen verloren laten gaan ![]() | |
Basp1 | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:28 |
Callebaut zwitsers? http://www.barry-callebaut.com/3886 Ik ben een paar maanden geleden in hun productie facilitiet geweest die zit toch echt in belgie. | |
Basp1 | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:29 |
quote:Dat is natuurlijk totaal afhankelijk hoe het smelt. Voorbeeld: Suiker wordt ook pas vloeibaar bij 100+ graden. Toch smelt suiker door het speeksel in je mond ook. | |
The_stranger | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:30 |
quote:Suiker lost op in speeksel, groot verschil. | |
PeRi | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:32 |
Hadden ze al joh, Lindt ![]() | |
Farenji | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:35 |
quote:Onzin, suiker smelt niet in je mond, het lost op. Dat is wat anders hoor. ![]() Het smelten van chocolade zijn de vetten die smelten. En dat is dat lekkere smeuige van chocola. Het smeltpunt moet net iets onder de lichaamstemperatuur liggen. Als het smeltpunt te hoog ligt wordt de chocola een vieze rubberige harde klomp die niet weg te kanen is. | |
Hephaistos. | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:36 |
quote: | |
zoalshetis | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:36 |
klinkt als een nepchocolade die met veel poeha in de markt gezet wordt. | |
Robin__ | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:38 |
quote:Klik eens op je eigen link dwaas.. Barry Callebaut is wereldleider in de productie van hoogkwalitatieve cacao- en chocoladeproducten – van de cacaoboon tot het afgewerkte product in de winkel. Het bedrijf met hoofdkantoor in Zurich (Zwitserland) ![]() | |
Basp1 | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:43 |
quote:Wanneer men de suikerkorrels maar klein genoeg maakt is het voor je je smaakgevoel toch een smeltproces. Ook al is de fysieke uitwerking van het proces idd wat anders. ![]() En chocolade is pas goed als het ook goed getempreerd is en zodoende voldoende gamma kristallen bevat. De vetten in chocolade zijn nogal vreemde stoffen. Wanneer deze zo uitgegoten worden en niet netjes getempreerd dan ligt het smeltpunt van deze vetten anders dan bij getempreerde chocolade. Terwijl de meeste stoffen altijd dezelfde smelttemperatuur hebben, maar juist deze vetten afhankelijk van het kristalrooster waarin ze zitten een ander smeltemperatuur hebben. | |
Kluupkluup | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:45 |
Perfecte chocolade heeft juist véél calorieën en smelt in je hand | |
Daniel1976 | vrijdag 17 juli 2009 @ 13:56 |
quote:Juist en aangezien die bonen steeds duurder worden zal er ook wel weer minder cacao massa inzitten. | |
Stansfield | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:00 |
Ben benieuwd. Ik hou toch niet van die hele pure chocolade met een hoog cacao percentage. Dus misschien dat dit juist wel extra lekker is. | |
JtodaX | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:01 |
quote:En dan gewoon voor 24gram chocolade evenveel vragen als voor een snickers/mars wha'evah met 2x zoveel gewicht | |
Isegrim | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:04 |
Doe mij maar gewone echte chocolade.![]() ![]() Nu heb ik trek in chocola en ik heb geen chocola in huis. ![]() | |
vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:29 |
Dudes, niemand van ons heeft dat nieuwe chocolade al kunnen proeven. Uitspraken daarover zijn daarom nog niet van toepassing. Wacht nou maar rustig af ![]() | |
Karina | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:33 |
Als ik echt lekkere chocolade wil ga ik wel naar Van Wely. Dit lijkt me echt nep chocolade. | |
vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:35 |
quote: ![]() | |
Grrrrrrrr | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:36 |
quote:Daar heb je gelijk in natuurlijk maar eigenlijk alle light-producten die ik ken smaken anders dan het orgineel. Zelfs bij frisdrank krijgen we het niet voor elkaar om een light te maken die net zo lekker is als de non-light. En daar zit al tientallen jaren research en ervaring in. Ik ben dan ook érg sceptisch over deze chocolade. | |
PatatFriet | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:44 |
90% minder calorieën? Waar willen ze dat spul van gaan maken dan? Water? Lucht? ![]() | |
Basp1 | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:45 |
quote:En jij denkt dat deze chocolatier zelf zijn cacaomassa ook nog maakt of zou deze toch van callebaut of een concurrent daarvan afkomstig zijn. ![]() | |
Tinkepink | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:46 |
Het lijkt mij vies. Niet zozeer vanwege het niet smelten (zeer pure choco is ook niet vettig), alswel dat het volgens mij geen chocolade meer is. | |
LoggedIn | vrijdag 17 juli 2009 @ 14:51 |
quote:Zijn dat niet voornamelijk bonbons? Die vind ik echt niet lekker ![]() ![]() | |
Heider00sje | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:06 |
quote:stom eigenlijk inderdaad ![]() ![]() | |
Heider00sje | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:06 |
quote:Lekker plaatje, ik mis alleen de witte soort ![]() | |
vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:08 |
quote:En waarom zou het volgens jou geen chocolade meer zijn dan? | |
Basp1 | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:14 |
quote: quote: | |
vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:15 |
quote:Waar lees je dat deze nieuwe chocolade een lager percentage bevat dan? | |
Basp1 | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:23 |
quote:Wanneer ze de kalorieen naar beneden schroeven kan het bijna niets anders zijn dan dat men de vetten vervangen heeft door iets anders. Wanneer ze de vetten eruit gehaald hebben moeten ze heel geod hun best gaan doen om nog aan de 45% cacaomassa in deze nieuwe "chocolade" te komen. Deze regels gelden trouwens alleen in europa om iets echte chocolade te mogen noemen. En zijn ook nog eens in 2000 verminderd onder druk van engeland. http://www.allbusiness.co(...)stores/487482-1.html Koetjes repen heten vroeger ook cacaofantasie ipv choclade vanwege deze regel. | |
vanhal | vrijdag 17 juli 2009 @ 16:37 |
quote:Maar goed, je weet het percentage niet, dus daar kun je verder ook geen uitspraken over doen. ![]() | |
LaTiNo | vrijdag 17 juli 2009 @ 17:36 |
Het zou pas perfect zijn als die lactose-vrij zou zijn! ![]() | |
Rosbief | vrijdag 17 juli 2009 @ 17:59 |
Hoezo perfect? Ik heb er schijt aan dat chocola smelt en minder calorieën boeit me ook weinig. Wat me vooral boeit is de smaak en daar lees ik niets over? ![]() | |
The_stranger | vrijdag 17 juli 2009 @ 18:50 |
quote:http://www.zaailing.com/snoep_chocolade.php (rechts iets over lactose vrije chocola) |