Oh bij mij niet hoor.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 13:42 schreef john41 het volgende:
In ieders omgeving hoor je de verhalen van mensen die werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest als uitzendkracht en zich gebruikt of zelfs misbruikt voelen!
Goh! Echt? Meen je dat nu? Best wel logisch héquote:Ik ben tot op heden geen uitzendkracht tegengekomen die zegt: laten we slechte arbeidsvoorwaarden afspreken!
Het is niet altijd nodig om te gaan strijden voor idealen zoals bijvoorbeeld gelijke rechten. Eerdere generaties streden al ver voor ons en vaak met veel succes! Het is aan onze generaties de taak om bereikte idealen te beschermen. Dit geld met name voor dit gelijk-loonprincipe! Door het onbekend blijven met dit gelijk-oonprincipe en het niet beschermen daarvan zet je de deur open voor malafide ondernemers om te gaan concurreren op arbeidsvoorwaarden. Deze ondernemers pleiten zelfs al jaren voor afschaffing van dit wettelijk recht op gelijk loon!quote:
Niemand dwingt ze te tekenen én de vakbonden, die hen vertegenwoordigen, gaan akkoord met de CAO. Wat is nu je punt? Dat uitzendkrachten, althans degenen die zich 'gebruikt'/'misbruikt' voelen, zijn kneusjes omdat ze er zelf mee ingestemd hebben?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 13:42 schreef john41 het volgende:
Discussieren, dit onder de aandacht brengen!
In ieders omgeving hoor je de verhalen van mensen die werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest als uitzendkracht en zich gebruikt of zelfs misbruikt voelen!
Ik ben tot op heden geen uitzendkracht tegengekomen die zegt: laten we slechte arbeidsvoorwaarden afspreken!
Wellicht is er een groep mensen actief die op een slimme manier de boel bedonderen om zodoende ten koste van een grote groep mensen flink wat geld te verdienen.
DIt dus.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 14:25 schreef Sjeen het volgende:
Je lult een flink eind in de ruimte...Hoe wil je hier ooit een fatsoenlijke discussie uit laten ontstaan?
Spijker het op een deur of zo, deden ze vroeger ook....quote:Op zaterdag 11 juli 2009 14:23 schreef john41 het volgende:
.....Het is belangrijk dat we onszelf het bestaan van de in de wet vastgelegde arbeidsvoorwaarden leren kennen en deze arbeidsvoorwaarden leren beschermen!
ga je deze vraag nog beantwoorden of is dat ook niet mogelijkquote:Op zaterdag 11 juli 2009 16:08 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Heb je hier zelf een belang in? Ben je gelieerd aan een van de belanghebbende partijen of ben je zelf uitzendkracht?
-knip-
Ja, dat zie ik ook.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 16:32 schreef john41 het volgende:
Ik zie al jaren om me heen mensen die hun inkomen alleen maar kunnen verdienen door als uitzendkracht te werken.
In welk opzicht lopen ze maatschappelijke achterstand op?quote:In de loop der jaren zie ik bij deze mensen een maatschappelijke achterstand optreden ten opzichte van mensen die op een normale manier voor een baas werken.
Dat is geen maatschappelijke achterstand. Dat is jezelf in de schulden steken en dat doen ze nog altijd zelf. Dat heeft weinig met het fenomeen 'uitzendkracht' te maken.quote:Ze hebben bijvoorbeeld schulden opgebouwd of zijn niet normaal in staat om de schoolkosten van hun kinderen te betalen.
Dat valt me ook op bij mensen met een 'normaal' arbeidscontract.quote:Ik zie dat deze mensen na verloop van tijd altijd weer een flinke poos werkloos zijn
De financiële middelen zijn vaak wel voldoende. Alleen vergeten veel mensen hun uitgavenpatroon aan te passen.quote:en als ze uiteindelijk weer kunnen werken, weer een flinke poos bezig zijn met het vullen van financiele gaten die ontstaan zijn door een gebrek aan voldoende financiele middelen.
Ik leef met je mee, maar naast uzk's geldt dit ook voor grote delen van de beroepsbevolking met een arbeidscontract.quote:Veel van deze mensen ervaar ik als zijnde vakmensen die op de werkvloer worden bestempeld als sympathiek, hardwerkend, loyaal. Ik vind het triest dat deze mensen niet verder komen, en ik vind het nog triester dat deze groep steeds omvangrijker word.
Zorg dat je het bekende pilletje onder tong bij de hand hebt, je hebt hem binnenkort nodig, zo te lezen.quote:Ik word woest als ik in de media weer geconfronteerd word met een vakbondsvertegenwoordiger die de problemen die uitzendkrachten ervaren onderschrijft en zegt dat hij of zij daar wat aan wil verbeteren; het schuim staat op mijn mondhoeken als blijkt dat diezelfde vakbondsvertegenwoordiger even daarvoor een handtekening onder een contract hebt gezet waarin juist belangrijke rechten opzij worden gezet.
TS is ofwel uzk of zijn partner is uzk en net aan de kant gezet. Daarnaast heeft TS nog wat schulden en ziet hij even tussen de bomen het bos niet meer. Vervolgens geeft hij de schuld aan iedereen die hoger op de ladder staat dan hij, in het bijzonder de werkgevers en de vakbonden. Want schuld bij jezelf zoeken is not done tegenwoordig.quote:Op zondag 12 juli 2009 10:52 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
ga je deze vraag nog beantwoorden of is dat ook niet mogelijk
quote:Op zondag 12 juli 2009 10:56 schreef JumpingJacky het volgende:
[..]
TS is ofwel uzk of zijn partner is uzk en net aan de kant gezet. Daarnaast heeft TS nog wat schulden en ziet hij even tussen de bomen het bos niet meer. Vervolgens geeft hij de schuld aan iedereen die hoger op de ladder staat dan hij, in het bijzonder de werkgevers en de vakbonden. Want schuld bij jezelf zoeken is not done tegenwoordig.
Een afwijkend loonniveau geldt dus alleen voor de eerste 26 gewerkte weken. En dat is dus wettelijk toegestaan, sterker nog de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het zelfs verplicht gesteld voor de gehele uitzendbranche.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 13:06 schreef sanger het volgende:
[..]
Goh, je huiswerk goed gedaan
Dat er een ABU CAO is komt alleen maar omdat er een gemiddelde is genomen tussen alle branches waarin uitzendkrachten aan het werk worden gesteld. In sommige gevallen is dat dus een negatief effect, en in sommige gevallen positief. Denk eens aan een productiemedewerker/bloemensnijder in de VGB CAO. Die mag volgens het wettelijk minimumloon verloond worden. DIe krijgt volgens de ABU echter een stuk meer gedurende de eerste 26 weken. Dan is het de omgekeerde wereld.
De arbeidstijden van de ABU zijn dusdanig opgesteld dat ze beschermend zijn voor de uitzendkracht. Als een uitzendkracht onregelmatig moet werken dan krijgt hij toeslagen, iets wat in bv. de horeca CAO niet gedaan wordt.
Als puntje bij paaltje komt dan ben je helemaal niet per definitie slechter af. Kan ook haast niet, aangezien een CAO ten alle tijden wordt opgesteld door de werkgeversorganisatie (ABU) en de werknemersorganisaties (FNV, CNV en De Unie). En dus niet door Tempo Team, of welk ander uitzendbureau dan ook. En als het al zo slecht was geweest dan had er ook geen minister geweest die de CAO algemeen verbindend had verklaart, zoals onlangs gedaan is.
We hebben hem verjaagdquote:Op donderdag 16 juli 2009 18:43 schreef JumpingJacky het volgende:
Die zien we niet meer terug, denk ik
Voor zover ik opmaak is TS het niet eens met de ABU CAO. Deze zorgt er namelijk voor dat een uitzendkracht maximaal 26 weken tegen een ander verloningsstelsel (en dus andere beloning) ingeschaald is t.o.v. de vaste krachten. Volgens TS is dit tegen het loonverhoudingsvoorschrift zoals dat in de WAADI is opgenomen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |