F04 | zaterdag 4 juli 2009 @ 09:33 |
Ik kom regelmatig recepten tegen hoe je een saucijzenbroodje moet maken, maar dit is niet wat ik bij producten zoals in de bakkerij of in de supermarkt zie. Ik heb het thuis een aantal keer geprobeerd, maar meestal eindigde dit in een mislukking. Mij vraag is dus, weet iemand misschien wat het grote geheim is achter die producten van de bakkerij? Puur professionele apparatuur of ook ander recept? | |
F04 | zaterdag 4 juli 2009 @ 09:41 |
Jij bent vroeg wakker! ![]() | |
maupie | zaterdag 4 juli 2009 @ 09:56 |
Saucijzenbroodjes heb ik zelf nog niet gemaakt, maar wel ik ervaring met andere bladerdeegbroodjes. Zo heb ik zelf kipkerrie hapjes gemaakt. Gewoon kipkerrie gemaakt. Door de blender geflikkerd. (lijkt wel babyvoedsel daarna) Bladerdeegvellen in 2'en gesneden en een lepeltje babydrap erop, en het resultaat was vele malen beter dan van de bakker. Saucijs zal niet heel veel anders zijn. Ik zou het zelf gezien mijn kipkerrie ervaring niet van gehakt maken, maar van een biefstuk, bieflap, of hamlap oid maken, door de blenderhalen en dezelfde handelswijze aanhouden. | |
Papierversnipperaar | zaterdag 4 juli 2009 @ 10:07 |
Ik zou eerst gehakt rullen (dan komt het vet er uit) en daarna pas inpakken in bladerdeeg. | |
neo2000 | zaterdag 4 juli 2009 @ 10:24 |
quote:Dan heb je misschien alleen kans dat het gehakt keihard uit de oven komt.. En dat wil je ook weer niet lijkt mij.. | |
neo2000 | zaterdag 4 juli 2009 @ 10:26 |
http://www.smulweb.nl/1122697/koken/recept/Saucijzenbroodje Paneermeel door het gehakt om het luchtig te houden..? ![]() | |
Papierversnipperaar | zaterdag 4 juli 2009 @ 10:52 |
quote:Dan ben je gewoon een pruts-kok ![]() | |
mjan | zaterdag 4 juli 2009 @ 15:54 |
quote:Wat ging er mis dan? Klopt de smaak niet? De structuur? Iets anders? | |
neo2000 | zaterdag 4 juli 2009 @ 16:43 |
quote:Een kok hoeft sowieso geen recepten te hebben om iets klaar te maken.. ![]() | |
F04 | zaterdag 4 juli 2009 @ 17:27 |
quote:De structuur en vorm. Die van de bakkerij is veel knapperiger, mooier en lekker qua smaak. ![]() | |
mjan | zondag 5 juli 2009 @ 08:55 |
Ik gebruik zelf altijd dit recept (vegetarisch) als ik saucijzenbroodjes maak. Ik heb geen verstand van vlees, dus dat moet je zelf even uitzoeken, maar qua kruiden en structuur vind ik dit recept wel een aanrader. En altijd roomboterbladerdeeg gebruiken, dat smaakt ook beter dan goedkopere aftreksels. | |
Pacmaniac | zondag 5 juli 2009 @ 22:12 |
quote:Is er niet een of andere light variant mogelijk? Roomboter lust ik wel maar krijg dikwijls maagzuur van roomboter in warme gerechten ![]() | |
lyolyrc | zaterdag 18 juli 2009 @ 18:40 |
Geen idee of het wat is: saucijzenbroodjes volgens het Fok!-kookboek | |
Trusten | zaterdag 18 juli 2009 @ 21:55 |
Je moet sowieso geen gehakt (als in rundergehakt o.i.d.) gebruiken maar de vulling van een worst/saucijsje, die zijn al lekker gekruid. Dat leg/vouw je in een plakje bladerdeeg en druk dan de langere zijden vast met een vork. Tot slot bestrijken met een losgeklopt ei en eventueel versieren met sesamzaad. Laat de broodjes in 20 minuten gaar en bruin worden in een voorverwarmde oven op 220 graden...eet smakelijk! | |
RobinOok | zaterdag 18 juli 2009 @ 22:04 |
Als je die dingen van de bakker/supermarkt lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken? | |
lyolyrc | zondag 19 juli 2009 @ 02:05 |
quote:Als je ooit zelfgemaakte ophebt, dan komt dat supermarktspul nog het dichtst in de buurt van vuilnis. ![]() | |
aceHigh | zondag 19 juli 2009 @ 09:43 |
Ik gebruik altijd dit recept: http://www.dekooktips.com/recepten/saus-br.htm Erg lekker! | |
casper019 | zondag 19 juli 2009 @ 11:00 |
quote:vroeg? ik was eral om 07u uit | |
RobinOok | zondag 19 juli 2009 @ 11:47 |
quote:Nou, dat is TS dus blijkbaar niet met je eens. Hij is juist op zoek naar die supermarkt/bakker-smaak. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2011 @ 12:07 |
Had zin in saucijzenbroodjes, dus, heb 250 gram rundergehakt gemengd met 1 ei en wat gehaktkruiden en peper uit de molen, klein beetje paneermeel erdoor. 6 velletjes bladerdeeg genomen, op werkblad gelegd en laten ontdooien. Gehakt in zes delen verdeeld en worstjes van gerold, op het midden van de bladerdeegvelletjes gelegd en de sluitrand met wat losgeslagen ei ingesmeerd. Velletjes omgeslagen en met een vork het uiteinde van de plakrand wat gedrukt. Bakpapier op een bakblik, broodjes er op, wat ei er op gekwast, versiert met wat kummelzaad en zwart maanzaad. Oven in op 175 graden hete lucht. Ben benieuwd of het wat wordt. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2011 @ 12:48 |
De smaak is volmaakt, Hoeveelheid gehakt per broodje is veel beter dan bij gekochte. Dus als je meer de gekochte wilt, verdeel het dan over tien velletjes bladerdeeg. | |
sammyd118 | vrijdag 14 oktober 2011 @ 12:56 |
Je kan het beste rundergehakt gebruiken, half om half vind ik persoonlijk het lekkerst maar niet in de saucijzen broodjes omdat half om half meestal wat vetter is en je bladerdeeg ook moddervet is. Maak je gehakt aan zoals je dat altijd doet maar gebruik in plaats van broodkruim of paneermeel soezen beslag. Veel succes! | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2011 @ 13:08 |
Heb er twee op en het was een goede lunch met een paar glaasjes melk. Manlief heeft er ook twee op en vond ze erg lekker, beter dan gekocht. | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 14 oktober 2011 @ 13:54 |
Manlief? Een wereld stort voor mij in. | |
FranticDJ | vrijdag 14 oktober 2011 @ 13:59 |
Wat wij vroegah bij de bakker deden was idd paneermeel (en best veul ook) doosje gehakt doen.. En verder gewoon bladerdeeg een rol gehakt erin, en dan dubbelvouwen als een o\ zeg maar.. waarbij je de uiteinden open laat zodat het vet er uit kan. (door rijzen en bakken sluit dit zich weer enigszins) | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:04 |
Ik doe et net genoeg in om het ei wat te binden, het toevoegen van ei en paneermeel maakt het gehakt rul. | |
Fratz | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:05 |
Rudolph vd Veen maakte van de week ook saucijzenbroodjes. Die zei dat je juist beter half om half gehakt kon gebruiken. Hij deed dit omdat het bladerdeeg in de oven toch erg droog kan proeven of zoiets. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:09 |
Ik heb ze net met rundergehakt gemaakt en niets droog. Gebruik wel roomboterbladerdeeg. Maar voornamelijk, ik vind half om half of mett niet lekker in een saucijzenbroodje. Ik wil rundvlees proeven. | |
sammyd118 | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:11 |
Ag zo heeft ieder zijn eigen maniertjes.Rundergehakt in combinatie met wat soezen beslag geeft een heerlijk luchtig mondgevoel en smaakt zeker niet droog. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:13 |
Brood geweekt in water daarna uitgeknepen door het gehaktmengsel heen ![]() | |
sammyd118 | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:16 |
Huh? Eerst in water weken? waarom. Het brood of paneermeel in de gehakt dient om het vet op te nemen zodat je vet in het gehakt blijft tijdens het bereiden. Zo krijg je een lekkere zachte bal ipv een droge.Als er al water inzit heeft dit geen zin. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:18 |
Waarom zou je het gehakt zo willen strekken? Als je ze op het station verkoopt kan ik me dt nog voorstellen, maar als je ze voor jezelf bakt wil je het toch zo lekker mogelijk? | |
Riann | zaterdag 15 oktober 2011 @ 19:04 |
Goed idee om ook eens een keertje zelf te maken | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2011 @ 19:14 |
We Hebben de twee die van gisteren over waren vanmorgen opgegeten, nog steeds lekker, maar niet zo goed als gisteren. Dus, voor optimaal resultaat, zoveel bakken als je eet, en beter ongebakken invriezen dan gebakken bewaren. | |
Amthezia | donderdag 20 oktober 2011 @ 17:50 |
Hmm dit ga ik van het weekend ook eens maken! Lijkt me heerlijk ![]() | |
MaximusTG | donderdag 20 oktober 2011 @ 18:46 |
Ik heb nog een digitale versie van een oud boekje dat van mn opa is geweest ; calve recepten voor de bakkerij, moet je wel even een Djvu viewer downloaden. Dacht dat daar ook een saucijzenbroodjes recept in stond. Hoop dat dit zo werkt vanaf mn telefoon, anders pas ik zsm de link aan: http://db.tt/zA6jgI6T | |
QuasaR78 | vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:58 |
Het recept staat er inderdaad in, afbeelding 89 (blad 87) uit het boek. | |
RedAlert | vrijdag 21 oktober 2011 @ 11:05 |
Ik ken wel panade maar dat is vb witbrood zonder korst in melk geweekt. | |
Red_85 | vrijdag 21 oktober 2011 @ 11:15 |
Ik heb dit een paar weken geleden gemaakt met (lams)kebabgehakt van de islamitische slager. Goddelijk! En dat met 'gewone' koopmans bladerdeeg. Niet te droog, niet te vet, goede bite. in De middag als lunch en savonds als late night snack de laatste. Die was ook nog goed, maar net zoals die van Piet, niet optimaal meer. (Kom maar met de flauwe woordgrappen, islam/ goddelijk) | |
MaximusTG | vrijdag 21 oktober 2011 @ 11:22 |
Ah, zie je wel, zie het nu zelf ook. Recepten voor de korst staan voorin. Vind het wel een grappig boekje. Tis natuurlijk vooral om Calve producten te promoten. Dat Biskien wat ze gebruiken is 100% vet, werd vooral veel gebruikt in bakkerijen voordat koelkasten gemeengoed waren. Zelf ook maar een keer doen, ook het deeg. De vleesvulling is niet echt interessant natuurlijk. Die in het Calve boekje is rund en varken en brood, maar das logisch, dat gaat om de centen ![]() |