abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_70411190
In de Supermarkt kosten ze ongeveer 1 euro per kg.
Uit 1 kg haal ik 0.3 liter geperst sap

Dus 1 liter kost mij ca. 3 Euro

In diezelde supermarkt (Aldi in dit geval) kost een pak sinaasappelsap ca. 1 Euro, dacht ik

Zo wat is de toegevoegde waarde om die dingen zelf te persen ?

Het kost alleen maar geld, maar wsl zie ik iets over het hoofd.
Wie weet het ?
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
pi_70411217
Versheid en smaak (vooral dat laatste).
[b]A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?[/b]
pi_70411276
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 22:57 schreef Five_Horizons het volgende:
Versheid en smaak (vooral dat laatste).


Geperst is veel lekkerder
pi_70411456
De sinaasappelsap uit pak is gemaakt uit een extract. Dat komt er op neer dat een hoop sap wat machinaal uit sinaasappels geperst is gedroogd wordt (voor makkelijkere transport) onder hoge temperatuur om al het water te verdampen wat in het proces alle vitaminen en nog veel andere goede stoffen vernietigd. Vervolgens wordt het extract aangemengd met water en met wat kunstmatige vitamine c weer in een pak gestopt.

Kortom, vers geperst smaakt een stuk lekkerder en is een heel stuk gezonder!

Mocht je doelen op het verschil tussen pers en handsinaasappels dan is het verschil dat er over het algemeen meer sap in perssinaasappels zit. Dit is echter niet altijd het geval. Bij een leuke aanbieding voor handsinaasappels kan je net zo goed die kopen om te persen. Het scheelt niet zo veel!
  vrijdag 26 juni 2009 @ 23:07:01 #5
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_70411528
Koude sinaasappelsap uit pak is nog net te doen, zodra het ook maar iets warmer wordt dan koelkasttemperatuur komt er zo'n smerige ‘sinaasappelsap uit pak’-smaak aan.

Dat versgeperste sap (of wat ze daarvoor verkopen) bij de AH heeft het al minder, maar dat heeft vaak dat je proeft dat ze die sinaasappelen helemaal doorgeperst hebben, waardoor er wat van het wit onder de schil in je sap zit, wat het een bitter tintje geeft.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_70411557
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 23:04 schreef Stokkie_ het volgende:
De sinaasappelsap uit pak is gemaakt uit een extract. Dat komt er op neer dat een hoop sap wat machinaal uit sinaasappels geperst is gedroogd wordt (voor makkelijkere transport) onder hoge temperatuur om al het water te verdampen wat in het proces alle vitaminen en nog veel andere goede stoffen vernietigd. Vervolgens wordt het extract aangemengd met water en met wat kunstmatige vitamine c weer in een pak gestopt.

Kortom, vers geperst smaakt een stuk lekkerder en is een heel stuk gezonder!

Mocht je doelen op het verschil tussen pers en handsinaasappels dan is het verschil dat er over het algemeen meer sap in perssinaasappels zit. Dit is echter niet altijd het geval.
Ah ok, dus het is vooral gezonden ...en lekkerder dat ben ik wel met je eens .
Ik koop zelf veel fruit en pers zo en dan wat sinaasappeltjes uit.

Verder in deze tijd veel aardbeien
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
pi_70411620
Ja, want sinaasappels die helemaal naar Nederland getransporteerd moeten worden om hier "lekker vers" uitgeperst te worden, hebben al hun vitamientjes nog.

Er wordt overigens geen extra vitamine C aan sinaasappelsap uit pak toegevoegd (tenzij op het pak vermeld), maar enkel water. En sinaasappelsap uit pak bevat toch meer vitamine C dan vers geperst. Komt gewoon doordat er voor sinaasappelsap uit pak goede, rijpe sinaasappels gebruikt worden, die direct na de pluk worden geperst. Bij het proces van sap naar concentraat gaat er niet zoveel van die vitamines verloren als men je wil doen geloven.

Maar over smaak valt niet te twisten.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_70411978
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 23:09 schreef Jordy-B het volgende:
Ja, want sinaasappels die helemaal naar Nederland getransporteerd moeten worden om hier "lekker vers" uitgeperst te worden, hebben al hun vitamientjes nog.

Er wordt overigens geen extra vitamine C aan sinaasappelsap uit pak toegevoegd (tenzij op het pak vermeld), maar enkel water. En sinaasappelsap uit pak bevat toch meer vitamine C dan vers geperst. Komt gewoon doordat er voor sinaasappelsap uit pak goede, rijpe sinaasappels gebruikt worden, die direct na de pluk worden geperst. Bij het proces van sap naar concentraat gaat er niet zoveel van die vitamines verloren als men je wil doen geloven.

Maar over smaak valt niet te twisten.
Ah ok..maar het is toch een behoorlijk prijsverschil, ook met een pak "vers geperst"
Vandaar mijn vraag..maar het is dus vooral de smaak
(en de voldoening dat je het zelf perst natuurlijk)
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
pi_70412065
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 23:09 schreef Jordy-B het volgende:
Ja, want sinaasappels die helemaal naar Nederland getransporteerd moeten worden om hier "lekker vers" uitgeperst te worden, hebben al hun vitamientjes nog.

Er wordt overigens geen extra vitamine C aan sinaasappelsap uit pak toegevoegd (tenzij op het pak vermeld), maar enkel water. En sinaasappelsap uit pak bevat toch meer vitamine C dan vers geperst. Komt gewoon doordat er voor sinaasappelsap uit pak goede, rijpe sinaasappels gebruikt worden, die direct na de pluk worden geperst. Bij het proces van sap naar concentraat gaat er niet zoveel van die vitamines verloren als men je wil doen geloven.

Maar over smaak valt niet te twisten.
Je hebt zeker wel een punt maar sinaasappels als geheel zijn soort van ' zelf onderhoudend' omdat het nog steeds in de vrucht zit gaan de natuurlijke processen gewoon door. Een sinaasappel is onder de 20c weken te bewaren zonder dat de kwaliteit erg achteruit gaat.
  vrijdag 26 juni 2009 @ 23:23:48 #10
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_70412098
In marketingtaal betekent verst geperst niets anders dan dat men verse sinaasappelen bij het persen heeft gebruikt. (M.a.w. ongeveer alles is vers geperst.) Verse sinaasappelsap is wat je wilt. Zelfs de Aldi heeft vers geperst. Dat is net zoiets als ‘live opgenomen’ bij een voetbalwedstrijd van 2 jaar oud in beeld zetten. Het klopt wel, maar het is waardeloos.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_70412136
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 23:23 schreef Iblis het volgende:
In marketingtaal betekent verst geperst niets anders dan dat men verse sinaasappelen bij het persen heeft gebruikt. (M.a.w. ongeveer alles is vers geperst.) Verse sinaasappelsap is wat je wilt. Zelfs de Aldi heeft vers geperst. Dat is net zoiets als ‘live opgenomen’ bij een voetbalwedstrijd van 2 jaar oud in beeld zetten. Het klopt wel, maar het is waardeloos.
Ah ja ..daar had ik niet aan gedacht, goede toevoeging
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
pi_70412174
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 23:20 schreef qonmann het volgende:

[..]

Ah ok..maar het is toch een behoorlijk prijsverschil, ook met een pak "vers geperst"
Vandaar mijn vraag..maar het is dus vooral de smaak
(en de voldoening dat je het zelf perst natuurlijk)
Ja, natuurlijk... Het vervoer van concentraat is véél goedkoper dan het vervoer van hele sinaasappels. Dat concentraat gaat gewoon in een tanker en daar is niet zoveel haast mee gemoeid. Dat beetje water wat er hier wordt bijgegoten drijft de prijs echt niet omhoog en dat kartonnetje stelt ook niet zoveel voor.

De pluk en het vervoer van de hele sinaasappels richting de sapfabriek stelt niet zoveel voor en de plukkers krijgen geen kloot betaald.

Is dus allemaal goedkoper dan hele perssinaasappels. Komt bij dat men graag extra betaalt voor "gezond".
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 00:45:18 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70414514
Er is tegenwoordig een nieuwe techniek om versgeperst sinaasappelsap langer houdbaar te maken: pascaliseren. Dat is onder druk brengen, beetje alsof je er eerst een paar honderd meter mee onder water gaat. Dat beinvloedt de smaak helemaal niet, maar de houdbaarheid wel. Ik heb het zelf "getest", flesje geproefd met sap dat die dag geperst was (of de dag ervoor of zo, ik weet niet meer precies). En toen zo'n zelfde flesje (dat nog dicht zat) twee weken later. Smaakte precies zo. Naar versgeperst sinaasappelsap.



Geloof alleen niet dat het al op de markt is.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 00:45:48 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70414527
Maar euh, oja, antwoord op je vraag: smaak ja. Meer niet. Volgens mij is die uit pak net zo gezond.
pi_70415196
Volgens mij is Tropicana niet gemaakt van concentraat. Dat is wel gelijk een stuk duurder.
pi_70415322
Soms pers je ze uit komt er niets uit bijna, kun je beter versgeperste sap halen bij de ah
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_70415839
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 01:16 schreef zhe-devilll het volgende:
Soms pers je ze uit komt er niets uit bijna, kun je beter versgeperste sap halen bij de ah
das wel minder ja
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:50:34 #18
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_70422394
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 22:56 schreef qonmann het volgende:
In de Supermarkt kosten ze ongeveer 1 euro per kg.
Uit 1 kg haal ik 0.3 liter geperst sap
Zo weinig? Dan doe je echt iets verkeerd
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:52:58 #19
158452 IQM
I am the one
pi_70422469
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 00:45 schreef RobinOok het volgende:
Er is tegenwoordig een nieuwe techniek om versgeperst sinaasappelsap langer houdbaar te maken: pascaliseren. Dat is onder druk brengen, beetje alsof je er eerst een paar honderd meter mee onder water gaat. Dat beinvloedt de smaak helemaal niet, maar de houdbaarheid wel. Ik heb het zelf "getest", flesje geproefd met sap dat die dag geperst was (of de dag ervoor of zo, ik weet niet meer precies). En toen zo'n zelfde flesje (dat nog dicht zat) twee weken later. Smaakte precies zo. Naar versgeperst sinaasappelsap.

[ afbeelding ]

Geloof alleen niet dat het al op de markt is.
Stop de persen*!
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
pi_70422874
Nog een aanvulling:

* Veel pakken sinaasappelsap bestaan helemaal niet uit 100% sap, maar uit zeg 40-50% sap aangevuld met water en extra suiker om dezelfde zoetkracht te houden;

* Aldi heeft nu ook een 'hybridesap': eentje die gemaakt is van concentraat, en voor 10% uit echt sap.

* Inderdaad, ik heb ooit een uitzending van De Keuringsdienst van Waarde gezien over sinaasappelsap. Deze worden dan geperst in Brazilië, het water wordt eruit verdampt, zodat je een bepaalde stroop overhoudt. Deze stroop gaat in zo'n groot tankerschip naar Europa. Hier gooien ze er dan weer water bij.

* Sinaasappelsap met vruchtvlees, dat is gewoon sinaasappelsap waar ze pulp/vruchtvlees bij hebben gegooid, deze pulp kun je gewoon los in vaten kopen.

* Wat ook bleek uit die uitzending van KVW was dat er verschillende kwaliteiten concentraat zijn. Zo bestaat/bestond CoolBest ook uit Concentraat, maar deze is van betere kwaliteit dan b.v. Appelsientje (dat van hetzelfde concern is/was).
  zaterdag 27 juni 2009 @ 14:12:33 #21
186157 reetveter
Sex is my workout
pi_70423001
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 13:52 schreef IQM het volgende:

[..]

Stop de persen*!
Zucht.
I never workout
  zaterdag 27 juni 2009 @ 14:27:45 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70423387
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 14:06 schreef josvr het volgende:
Nog een aanvulling:

* Veel pakken sinaasappelsap bestaan helemaal niet uit 100% sap, maar uit zeg 40-50% sap aangevuld met water en extra suiker om dezelfde zoetkracht te houden;
Dat mag geen sap heten maar Nectar
quote:
* Aldi heeft nu ook een 'hybridesap': eentje die gemaakt is van concentraat, en voor 10% uit echt sap.
Ik denk dat dit zelfs de naam nectar niet mag hebben
quote:
* Inderdaad, ik heb ooit een uitzending van De Keuringsdienst van Waarde gezien over sinaasappelsap. Deze worden dan geperst in Brazilië, het water wordt eruit verdampt, zodat je een bepaalde stroop overhoudt. Deze stroop gaat in zo'n groot tankerschip naar Europa. Hier gooien ze er dan weer water bij.

* Sinaasappelsap met vruchtvlees, dat is gewoon sinaasappelsap waar ze pulp/vruchtvlees bij hebben gegooid, deze pulp kun je gewoon los in vaten kopen.
Correct
quote:
* Wat ook bleek uit die uitzending van KVW was dat er verschillende kwaliteiten concentraat zijn. Zo bestaat/bestond CoolBest ook uit Concentraat, maar deze is van betere kwaliteit dan b.v. Appelsientje (dat van hetzelfde concern is/was).
Coolbest is idd beflikkerhandel.

De verse jus van de Aldi (in de koeiling bij de melk) is goed trouwens, niets mis mee.

Ik koop nog wel eens perssinaasappelen op de markt, 50 stuks voor 4 euro, kan je je helemaal scheel drinken aan verse jus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70423455
Gewoon zelf persen van navelsinaasappelen + mandarijntjes
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_70423458
Ik haal die halve liter flesjes van de Lidl altijd, AH heeft ze ook maar dan in glas.
Kost ongeveer 1,49 tot 2 euro per flesje, afhankelijk of je alleen jus d'orange hebt of gemengd met kiwi, banaan of aardbei.

Het is zeer vers, ik proef vrijwel geen verschil met thuis zelf persen. Niets toegevoegd.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 14:37:34 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70423639
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 14:30 schreef MaGNeT het volgende:
Ik haal die halve liter flesjes van de Lidl altijd, AH heeft ze ook maar dan in glas.
Kost ongeveer 1,49 tot 2 euro per flesje, afhankelijk of je alleen jus d'orange hebt of gemengd met kiwi, banaan of aardbei.

Het is zeer vers, ik proef vrijwel geen verschil met thuis zelf persen. Niets toegevoegd.
idd
Er zit vaak een net zo groot verschil tussen de welke sinaasappelen je gebruikt dan tussen zelfgeperst en een flesje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70423686
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 22:56 schreef qonmann het volgende:

Uit 1 kg haal ik 0.3 liter geperst sap

TS kan niet persen
  zaterdag 27 juni 2009 @ 14:41:12 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70423727
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 14:39 schreef Zjummie het volgende:

[..]

TS kan niet persen
TS koopt uitgedroogde supermarktshit voor veel te veel geld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70423959
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

TS koopt uitgedroogde supermarktshit voor veel te veel geld.
Dat laatste dus, of ik heb verkeerd gemeten
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
  zondag 28 juni 2009 @ 13:47:39 #29
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_70445847
Appelsap daarentegen wordt gewoon in Nederland (of Belgie, Duitsland) geperst en afgevuld.
Wie dit leest is gek
  zondag 28 juni 2009 @ 13:51:46 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70445949
quote:
Op zondag 28 juni 2009 13:47 schreef Nieuwschierig het volgende:
Appelsap daarentegen wordt gewoon in Nederland (of Belgie, Duitsland) geperst en afgevuld.
Gemaakt uit buitenlands concentraat. Nederlandse industrieappels zijn te duur.
Chinees appelsap concentraat doet een 2000 dollar per ton
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juni 2009 @ 15:08:48 #31
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_70447777
quote:
Op zondag 28 juni 2009 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gemaakt uit buitenlands concentraat. Nederlandse industrieappels zijn te duur.
Chinees appelsap concentraat doet een 2000 dollar per ton
Goh, laat ik nu toevallig tegenover een fruitverwerkingsbedrijf werken. Daar staan in september de vrachtwagens met appels in de rij om te kunnen lossen.
Ze persen daar sap en dat in tonnen wordt ingevroren om het in de rest van het jaar te verwerken.
Wie dit leest is gek
pi_70448458
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 22:56 schreef qonmann het volgende:
In de Supermarkt kosten ze ongeveer 1 euro per kg.
Uit 1 kg haal ik 0.3 liter geperst sap

Dus 1 liter kost mij ca. 3 Euro

In diezelde supermarkt (Aldi in dit geval) kost een pak sinaasappelsap ca. 1 Euro, dacht ik
Gooi 2 liter water bij je zelfgeperste sinaasappelsap en je krijgt iets dat vergelijkbaar is aan een pak aldi-sap. Kijk, net zo duur!
Ieder verhaal eindigt gelukkig, als je er maar vroeg genoeg mee stopt. - Annie M.G. Schmidt -
  zondag 28 juni 2009 @ 15:45:06 #33
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70448573
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 23:09 schreef Jordy-B het volgende:
Ja, want sinaasappels die helemaal naar Nederland getransporteerd moeten worden om hier "lekker vers" uitgeperst te worden, hebben al hun vitamientjes nog.


groen geplukt en dan over veel vitamientjes hebben
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 28 juni 2009 @ 16:57:09 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70450415
Sinaasappelen rijpen niet nadat ze geplukt zijn, er zit geen zetmeel in wat omgezet kan worden in suikers. Verder zegt de kleur van een sinaasappel niets over de rijpheid. Sinaasappelen uit de tropen zijn altijd groen. Ze worden oranje door koude
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 juni 2009 @ 17:17:15 #35
199696 JtodaX
Dat ben ik. Jij. Ons.
pi_70484732
quote:
Op zondag 28 juni 2009 15:40 schreef Vloris het volgende:

[..]

Gooi 2 liter water bij je zelfgeperste sinaasappelsap en je krijgt iets dat vergelijkbaar is aan een pak aldi-sap. Kijk, net zo duur!
Precies. Versgeperste sinaasappelsap is niet te vergelijken met sinaasappelsap uit pak. Uit pak vind ik smerig, altijd gevonden. Vers vind ik een van de lekkerste dingen die ik ken.
Misschien als je elke dag een pak shag rookt proef je het verschil niet...

1 euro per kilo vind ik trouwens heel goedkoop. Voor die paar cent meer en de moeite van het persen zou ik voor de verse gaan.
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de door mij geplaatste berichten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')