FOK!forum / Culinesse à gogo / Doen jullie je wel eens uitsloven in de keuken?
jaggadonderdag 25 juni 2009 @ 09:28
Nouja de topictitel zegt het al hé

Ik wel. Nogal regelmatig eigenlijk

Aangezien mijn vriendin alleen een ei kan bakken kook ik altijd, en maak er altijd graag een feestje van, probeer graag nieuwe dingen met haar als testpersoon

Uiteraard op speciale gelegenheden, ga ik helemaal los, en sta ik vaak een hele dag in de keuken

iemand anders?
MinderMutsigdonderdag 25 juni 2009 @ 09:34
Ik denk dat de meeste mensen in CUL dat wel eens/regelmatig doen.
Maar wat versta je onder uitsloven? Ik sta regelmatig een halve dag in de keuken voor vrij simpele gerechten die gewoon het lekkerst zijn als ze veel tijd krijgen. Stoofpotjes, pastasauzen en meer van dat soort dingen. Het kost even tijd maar ingewikkeld is het niet.
Flappekzdonderdag 25 juni 2009 @ 09:34
Ik ging eergisteren koken. Dat is voor mij al uitsloven


Ik wil het wel echt leren trouwens...
jaggadonderdag 25 juni 2009 @ 09:38
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 09:34 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik denk dat de meeste mensen in CUL dat wel eens/regelmatig doen.
Maar wat versta je onder uitsloven? Ik sta regelmatig een halve dag in de keuken voor vrij simpele gerechten die gewoon het lekkerst zijn als ze veel tijd krijgen. Stoofpotjes, pastasauzen en meer van dat soort dingen. Het kost even tijd maar ingewikkeld is het niet.
Ik bedoel niet de dagelijkse kookkunsten zeg maar maar meer de 5 gangen maaltijden en dergelijke

Of voor meer mensen dan je partner

dat bedoel ik
A-mineurdonderdag 25 juni 2009 @ 10:06
Als ik fatsoenlijk wil eten moet ik mijn vriendin niet in de keuken hebben
jaggadonderdag 25 juni 2009 @ 10:09
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:06 schreef A-mineur het volgende:
Als ik fatsoenlijk wil eten moet ik mijn vriendin niet in de keuken hebben
haha ja hier precies hetzelfde...

Elke keer als ze voorstelt om te koken heb ik van: nah doe ik wel, ik eet graag met smaak

gevolg: mompelende, gepikeerde vriendin
Pacmaniacdonderdag 25 juni 2009 @ 10:51
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:06 schreef A-mineur het volgende:
Als ik fatsoenlijk wil eten moet ik mijn vriendin niet in de keuken hebben
Ik juist wel , maar dan niet om te koken
vaagseldonderdag 25 juni 2009 @ 11:54
wel eens ja
Negentiendonderdag 25 juni 2009 @ 13:07
M'n Moeder had gisteren (ongeveer) voor het eerst écht gekookt, dus geen smaakloze pakjesrommel.

Meestal roerbak / wok ik wat voor mezelf, best ernstig eigenlijk..
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 15:33
Ik vind het erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen, helaas lust mijn vriend niet de dingen die ik lekker vind (uit Italie), en houdt hij juist weer meer van gekruide dingen met veel rode pepers erin waar ik weer niet van hou
Maargoed, zo nu en dan proberen we gewoon iets nieuws en maken we een compromis
Maar niet te vaak helaas, dat laat ons huidige budget niet toe, anders zou ik wel meer uitproberen en meer dingen biologisch kopen.
Gewoonikdonderdag 25 juni 2009 @ 15:41
Tegenwoordig woont gewoonik alleen . En heb ik geen tijd danwel zin om elke dag uitgebreid te staan koken. Dus maak ik voor een paar dagen achter elkaar eten. (2 á 3) Maar donderdag trakteer ik mezelf bijna altijd en sta ik zo 2 uurtjes in de keuken met het gevoel alsof ik maar 10 minuten bezig ben om iets lekkers klaar te maken.

Helaas wil het ook nog wel eens mislukken.
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 15:43
Als mijn vriendin kookt word het een laatste avondmaal, dus beter maar dat ik dan kook

Wat een boel niet-kokende vriendinnen hier trouwens (is gewoon een complot)
golferdonderdag 25 juni 2009 @ 15:43
Ja, dat doen wij wel eens.
wendywendydonderdag 25 juni 2009 @ 16:55
Vaak in het weekend, lekker een paar uurtjes in de keuken bezig zijn.
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 17:01
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 15:43 schreef wapwip het volgende:
Als mijn vriendin kookt word het een laatste avondmaal, dus beter maar dat ik dan kook

Wat een boel niet-kokende vriendinnen hier trouwens (is gewoon een complot)
Ohja? Wij vrouwen stonden 50 jaar als enige in de keuken, als de balans nu wat de andere kant opschuift is dat toch ook niet erg
Btw, de topictitel klopt niet. Het moet zijn "Sloven jullie je wel eens uit in de keuken?"
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 17:03
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 17:01 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ohja? Wij vrouwen stonden 50 jaar als enige in de keuken, als de balans nu wat de andere kant opschuift is dat toch ook niet erg
Btw, de topictitel klopt niet. Het moet zijn "Sloven jullie je wel eens uit in de keuken?"
Vrouwen vinden het vaak aantrekkelijk als een man kan koken

+

Man doet dus zijn best om in de smaak te vallen en kan koken

=
Vrouw denkt, hey dat is lekker handig, ik doe mooi alsof ik niet kan koken
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 18:11
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 17:03 schreef wapwip het volgende:

[..]

Vrouwen vinden het vaak aantrekkelijk als een man kan koken

+

Man doet dus zijn best om in de smaak te vallen en kan koken

=
Vrouw denkt, hey dat is lekker handig, ik doe mooi alsof ik niet kan koken
Om even lekker te generaliseren he Zulke vrouwen zul je best wel hebben. Ik hoop dat er ook vrouwen zijn die het inderdaad gewoon leuk vinden maar daarbij ook zelf blijven koken
LilDutchPrincessdonderdag 25 juni 2009 @ 18:27
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 17:03 schreef wapwip het volgende:

[..]

Vrouwen vinden het vaak aantrekkelijk als een man kan koken

+

Man doet dus zijn best om in de smaak te vallen en kan koken

=
Vrouw denkt, hey dat is lekker handig, ik doe mooi alsof ik niet kan koken
ik vind het een geniaal idee, deze onthoud ik.
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 18:33
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 18:27 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

ik vind het een geniaal idee, deze onthoud ik.
Hahahaha kijk nou wapwip, je hebt andere vrouwen nog op ideeen gebracht ook
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 18:36
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 18:33 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Hahahaha kijk nou wapwip, je hebt andere vrouwen nog op ideeen gebracht ook
Ik had jullie toch al lang door
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 18:40
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 18:36 schreef wapwip het volgende:

[..]

Ik had jullie toch al lang door
Ik behoor niet tot de categorie vrouwen die jij net benoemde hoor. En je bent van harte welkom om het uit te testen
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 19:08
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 18:40 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ik behoor niet tot de categorie vrouwen die jij net benoemde hoor. En je bent van harte welkom om het uit te testen
Mits lasagna
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 19:16
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:08 schreef wapwip het volgende:

[..]

Mits lasagna
Lasagna? Made from scratch?
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 19:19
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:16 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Lasagna? Made from scratch?
Wat dacht je dan, kant en klaar maaltijd van de Appie?
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 19:26
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:19 schreef wapwip het volgende:

[..]

Wat dacht je dan, kant en klaar maaltijd van de Appie?
Ik bedoel ook de plakken pasta ertussen Einstein
Maarre, daar heb ik geen machine voor als ik die zou hebben zou ik idd zo lasagna kunnen maken. Maar een bolognese saus is niet zo moeilijk, dat lukt me wel
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 19:32
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:26 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ik bedoel ook de plakken pasta ertussen Einstein
Maarre, daar heb ik geen machine voor als ik die zou hebben zou ik idd zo lasagna kunnen maken. Maar een bolognese saus is niet zo moeilijk, dat lukt me wel
haha, ik proef dat meteen als het uit een pakje komt Als je het een keer vers gegeten hebt, dan merk je gelijk als het niet vers is

En geen saus over je lasagna kaas Mijn vriendin (die Italiaans is) wordt gek als ik saus over de lasagne durf te doen
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 19:44
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:32 schreef wapwip het volgende:

[..]

haha, ik proef dat meteen als het uit een pakje komt Als je het een keer vers gegeten hebt, dan merk je gelijk als het niet vers is

En geen saus over je lasagna kaas Mijn vriendin (die Italiaans is) wordt gek als ik saus over de lasagne durf te doen
Haha ja dat zal wel. Heb 't nog nooit zelf gemaakt helaas..

Nee?? Oh ik vind juist kaassaus over pasta totaal niet lekker.. Tomatensaus of bolognesesaus vind ik veeeeel lekkerder Hihi
En dan een salade van rucola erbij met geitenkaas en pijnboompitjes ofzo...
Ik krijg alweer trek
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 19:49
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:44 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Haha ja dat zal wel. Heb 't nog nooit zelf gemaakt helaas..

Nee?? Oh ik vind juist kaassaus over pasta totaal niet lekker.. Tomatensaus of bolognesesaus vind ik veeeeel lekkerder Hihi
En dan een salade van rucola erbij met geitenkaas en pijnboompitjes ofzo...
Ik krijg alweer trek
Ik vind het zelfs zonder saus en zonder kaas heerlijk Sterker nog ik maak hem zelf stiekem als niemand het ziet vaak zonder kaas en zonder saus en dan met aardig wat knoflook en witte zoete ui. Word beetje grieks achtig, maar wel erg lekker

Alleen word ik dan wel vermoord als ze erachter komt
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 19:54
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:49 schreef wapwip het volgende:

[..]

Ik vind het zelfs zonder saus en zonder kaas heerlijk Sterker nog ik maak hem zelf stiekem als niemand het ziet vaak zonder kaas en zonder saus en dan met aardig wat knoflook en witte zoete ui. Word beetje grieks achtig, maar wel erg lekker

Alleen word ik dan wel vermoord als ze erachter komt
Echt joh, is dat ook lekker?? Haha!
Hahahaha nouja, ieder z'n voorkeur toch? Ik hou niet van rode pepers maar mijn vriend vindt ze heerlijk, hij gooit ze dan ook niet overal expres doorheen...
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 19:57
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:54 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Echt joh, is dat ook lekker?? Haha!
Hahahaha nouja, ieder z'n voorkeur toch? Ik hou niet van rode pepers maar mijn vriend vindt ze heerlijk, hij gooit ze dan ook niet overal expres doorheen...
haha yup is lekker Rode peper

Ik eet dan ook met gemak een potje galapenos weg
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 20:05
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 19:57 schreef wapwip het volgende:

[..]

haha yup is lekker Rode peper

Ik eet dan ook met gemak een potje galapenos weg
Hehe
Ja, ik hou dan weer van de Italiaanse delicatessen: buffelmozzarella, balsamico azijn (ik hoop deze zomer tijdens mijn vakantie een echt flesje balsamico di modena te bemachtigen..), pasta's natuurlijk en van alles met basilicum en heerlijk vers
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 20:22
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 20:05 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Hehe
Ja, ik hou dan weer van de Italiaanse delicatessen: buffelmozzarella, balsamico azijn (ik hoop deze zomer tijdens mijn vakantie een echt flesje balsamico di modena te bemachtigen..), pasta's natuurlijk en van alles met basilicum en heerlijk vers
Balsamico di Modena kan je ook in Nederland kopen hoor, via een website heb ik het eens gezien. Geen idee wat die website was en of ie nog wel bestaat, maar denk als je even googeled dat je het wel kan vinden. Maar natuurlijk is het een stuk leuker om het zelf in Italië te gaan halen

Kon je ook heerlijke Seranno-ham bestellen
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 20:28
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 20:22 schreef wapwip het volgende:

[..]

Balsamico di Modena kan je ook in Nederland kopen hoor, via een website heb ik het eens gezien. Geen idee wat die website was en of ie nog wel bestaat, maar denk als je even googeled dat je het wel kan vinden. Maar natuurlijk is het een stuk leuker om het zelf in Italië te gaan halen

Kon je ook heerlijke Seranno-ham bestellen
Ohja? Mja, is dat dan wel de echte..? Is natuurlijk reteduur, maar volgensmij superlekker Haha precies!
En natuurlijk heerlijke eettentjes vinden daar waar je nog echt lekker authentiek Italiaans kan eten en je niet wordt afgezet als toerist
wapwipdonderdag 25 juni 2009 @ 20:31
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 20:28 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ohja? Mja, is dat dan wel de echte..? Is natuurlijk reteduur, maar volgensmij superlekker Haha precies!
En natuurlijk heerlijke eettentjes vinden daar waar je nog echt lekker authentiek Italiaans kan eten en je niet wordt afgezet als toerist
Als je in het Italiaans (geen touristische italiaans dan he) besteld hebben ze meestal ineens een heel andere prijs inderdaad Vooral op toeristische plaatsjes.

Was wel behoorlijk prijzig ja op die site,kan hem zo gauw ook niet terugvinden
t1m0kdonderdag 25 juni 2009 @ 20:44
Echt, die topictitel .
Maar ontopic: Ja, ik probeer iedere zaterdag er een feestje van te maken in de keuken .
Enfermeradonderdag 25 juni 2009 @ 20:45
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 20:31 schreef wapwip het volgende:

[..]

Als je in het Italiaans (geen touristische italiaans dan he) besteld hebben ze meestal ineens een heel andere prijs inderdaad Vooral op toeristische plaatsjes.

Was wel behoorlijk prijzig ja op die site,kan hem zo gauw ook niet terugvinden
Ik bedoel maar. Maargoed, komt goed.. We gaan wel naar een paar toeristische gebieden maar ook een aantal rustige gebieden.
Ja precies, er was ook bij de Keuringsdienst van Waarde een aflevering erover, superinteressant
Karinadonderdag 25 juni 2009 @ 20:50
Nee, ik heb een hekel aan koken, als het langer duurt dan een kwartier om klaar te maken, dan heb ik er al geen zin meer in.
vaagselvrijdag 26 juni 2009 @ 00:11
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 20:28 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ohja? Mja, is dat dan wel de echte..? Is natuurlijk reteduur, maar volgensmij superlekker Haha precies!
En natuurlijk heerlijke eettentjes vinden daar waar je nog echt lekker authentiek Italiaans kan eten en je niet wordt afgezet als toerist
Bij de leuk en lekker in Groningen (voorheen oil and vinegar) hebben ze de 30 jaar oude staan. Kost paar honder euro dacht ik en staan in een speciaal kluisje. Moet morgen toch olijfolie bijvullen daar dus zal het even nakijken.
numero_unovrijdag 26 juni 2009 @ 11:04
Doe wel vaak mn sloof uit in de keuken

OT: Tuurlijk! Pasta sauzen met verse tomaten vergen wat meer tijd net zoals stoofpeertjes en eigenlijk alles wat gestoofd moet worden.
En als we met een paar vrienden eten natuurlijk even een 3-gangen dineetje in elkaar klussen!
ColdFeetvrijdag 26 juni 2009 @ 11:31
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 11:04 schreef numero_uno het volgende:
En als we met een paar vrienden eten natuurlijk even een 3-gangen dineetje in elkaar klussen!
Minstens!
Ook leuk: taarten baken Ik heb de smaak nu echt te pakken.
Panzerknacker666vrijdag 26 juni 2009 @ 17:07
tuurlijk, maar alleen koken zelf natuurllijk, afwas enzo gewoon wegflikkeren
_Hestia_zaterdag 27 juni 2009 @ 13:51
Ja, vooral voor mn vriend sloof ik me graag uit in de keuken en vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en het leuk op te dienen
Stansfieldzaterdag 27 juni 2009 @ 15:22
Samen met mijn vriendin koken we op zondags geregeld wat uitgebreid. En nu het bbq seizoen weer begonnen is sta ik ook geregeld in de keuken om wat te maken voor een bbq met wat vrienden.
zquingzaterdag 27 juni 2009 @ 15:24
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 15:43 schreef wapwip het volgende:
Als mijn vriendin kookt word het een laatste avondmaal, dus beter maar dat ik dan kook

Wat een boel niet-kokende vriendinnen hier trouwens (is gewoon een complot)
Die van mij kent haar enige recht ook niet
z80zondag 28 juni 2009 @ 18:17
zelden.
ik ben alleen, en om voor me zelf een lange tijd in de keuken bezig te zijn?
dacht het niet.
ps
het maken van dagelijkse kost en sudder/stoof vlees
tel ik niet mee.
RobinOokzondag 28 juni 2009 @ 18:33
Ik beperk me meestal tot een hoofdgerecht. Ook nog een voor- of nagerecht vind ik meestal teveel gedoe. Veel moeilijker qua timing en bovendien, na het oppeuzelen van een voorgerecht heb ik meestal helemaal geen zin meer aan het hoofdgerecht te beginnen. En toetjes ben ik eigenlijk wel van genezen, ook in restaurants zou ik die het liefst overslaan (als we voor een menu gaan dus).
Enfermerazondag 28 juni 2009 @ 19:17
Vandaag: gevulde aubergines (gehakt met tomatensaus erin) en in de oven, maar het gedeelte wat ik uitgehold heb van de aubergines bewaard, in kleine stukjes gesneden en in de blender, knoflook erbij, lekkere olijfolie en peper en zout. Resultaat; aubergine-kaviaar zooo lekker. En heel simpel!
Dus zo sloof ik me een beetje uit in de keuken
Gewoonikzondag 28 juni 2009 @ 19:26
quote:
Op zondag 28 juni 2009 18:33 schreef RobinOok het volgende:
Ik beperk me meestal tot een hoofdgerecht. Ook nog een voor- of nagerecht vind ik meestal teveel gedoe. Veel moeilijker qua timing en bovendien, na het oppeuzelen van een voorgerecht heb ik meestal helemaal geen zin meer aan het hoofdgerecht te beginnen. En toetjes ben ik eigenlijk wel van genezen, ook in restaurants zou ik die het liefst overslaan (als we voor een menu gaan dus).
Toetjes hoef ik ook niet zo snel te hebben. maar een lekkere creme brulée, of een chocolade mouse vindt ik zeker niet verkeerd.

Maar ook ik beperk me in de keuken eigenlijk altijd tot het hoofdgerecht of een voorgerecht.
Pacmaniacwoensdag 1 juli 2009 @ 01:17
quote:
Op zondag 28 juni 2009 19:26 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

Toetjes hoef ik ook niet zo snel te hebben. maar een lekkere creme brulée, of een chocolade mouse vindt ik zeker niet verkeerd.

Maar ook ik beperk me in de keuken eigenlijk altijd tot het hoofdgerecht of een voorgerecht.
Voor veel vrouwen is het toetje het hoofdgerecht

Tip: Doe altijd iets met chocola , scoor je bonuspunten mee