Het verschil tussen 9 en 10 kg merk je niet. Zodra het gewicht boven de 10 kg oploopt wordt het wel vervelend.quote:Op woensdag 17 juni 2009 07:43 schreef RaymondK het volgende:
Als je hem veel gaat gebruiken ga je voor 400 euro geen goeie ligte nieuwe racefiets vinden.
Dan kun je beter voor een nog goeie tweedehands gaan.
Let op het gewicht v.d. fiets. Een zware fiets gaat je snel tegenstaan.
Als je zelf een beetje handig bent kun je tandwielen e.d. zelf reviseren en heb je voor een kleine 100 euro extra weer een z.g.a.n fiets.
Ach, dat gewicht merk je alleen bergopquote:Op woensdag 17 juni 2009 09:38 schreef Deetch het volgende:
[..]
Het verschil tussen 9 en 10 kg merk je niet. Zodra het gewicht boven de 10 kg oploopt wordt het wel vervelend.
Je zult voor dit budget geen geschikte nieuwe fiets vinden: goedkope groepen, zwaar frame, goedkope velgen.
Misschien kun je beter wat langer sparen tot je een budget hebt van 700 euro, dan heb je in het 2e hands segment veel meer keus en eventueel een oud model nieuw kopen behoort dan ook tot de mogelijkheden.
2 jaar geleden op de Alpe d'huez haalde ik een vent in op een full carbon fiets met lichtgewicht bidonhouder etc terwijl hij een pens had waar de kerstman jaloers op zou zijn. Ik had echt medelijden met zijn fiets.quote:Op woensdag 17 juni 2009 10:44 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Ach, dat gewicht merk je alleen bergop
Voor veel fietsers geldt toch dat het besparen van kilo's vooral in jezelf ziet
Als je begint met fietsen hoef je niet meteen een fiets van 700 euro te kopen.
Ik ben begonnen met een fiets van 60 euro, een oud kreng.
Nu heb ik wel wat mooiers (Ultegra etc) maar om te beginnen heb je aan 400 euro echt wel genoeg tweedehands.
Er even van uit gaande dat je zelf geen overgewicht hebt, en voor snelheid gaat (daar is het immers een racefiets voor) kun je 3kg bijvoorbeeld, al wel degelijk merken. Vooral tijdens het optrekken en bergje op.quote:Op woensdag 17 juni 2009 10:44 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Ach, dat gewicht merk je alleen bergop
Voor veel fietsers geldt toch dat het besparen van kilo's vooral in jezelf ziet
Als je begint met fietsen hoef je niet meteen een fiets van 700 euro te kopen.
Ik ben begonnen met een fiets van 60 euro, een oud kreng.
Nu heb ik wel wat mooiers (Ultegra etc) maar om te beginnen heb je aan 400 euro echt wel genoeg tweedehands.
Klopt, maar ik rij geen wedstrijden, en bij mij kan er nog wel 5 kilo afquote:Op woensdag 17 juni 2009 13:41 schreef RaymondK het volgende:
[..]
Er even van uit gaande dat je zelf geen overgewicht hebt, en voor snelheid gaat (daar is het immers een racefiets voor) kun je 3kg bijvoorbeeld, al wel degelijk merken. Vooral tijdens het optrekken en bergje op.
3kg wel ja, maar dan zit je al in een heel andere prijsklasse. De standaard, relatief goedkope, fietsen zullen rond de 10 kilo wegen. En wil je 3 kg op een fiets besparen zul je naar de topmodellen moeten gaan en de vraag is of dat voor een beginner verstandig is. Ik denk het niet.quote:Op woensdag 17 juni 2009 13:41 schreef RaymondK het volgende:
[..]
Er even van uit gaande dat je zelf geen overgewicht hebt, en voor snelheid gaat (daar is het immers een racefiets voor) kun je 3kg bijvoorbeeld, al wel degelijk merken. Vooral tijdens het optrekken en bergje op.
Kijk, het frame maakt niet zo veel uit denk ik. Als je een redelijk moderne tweedehands fiets koopt heb je als beginner eigenlijk geen kloteframes, belangrijk is dat het de goede maat isquote:Op woensdag 17 juni 2009 17:08 schreef Daaf18 het volgende:
Die kilo's maken mij niet zo heeeel veel uit als het maar niet een zwaar pokkeding is.
Kan iemand dan misschien een merk of shimano type etc tippen?
Ik ga niet extreem veel kilometers maken en zit met deze fiets wel aan m'n budget dat ik mezelf gesteld hebquote:Op donderdag 25 juni 2009 21:21 schreef marcodej het volgende:
Ik heb een fiets (Batavus) met vergelijkbare specificaties (carbon voorvork en Sora afgemonteerd) voor ongeveer dezelfde prijs gekocht. Voor een beginner is het voor de eerste 2-3 jaar een prima fiets. Als je wat meer te besteden hebt en je weet zeker dat je het leuk vind (dus voor langere tijd gaat doen), kan je ook voor een betere afmontage gaan...
Dan is dit een OK fietsje. Met Sora is ook gewoon goed te fietsen. Alleen de duurzaamheid is een stukje minder en het voelt soms wat 'plastic' aan. Maar ik heb genoeg mannen ingehaald met mooie Pinarello'tjes van 3.000.- onder hun kont. Het gaat nog altijd om de benen die het moeten doen.quote:Op donderdag 25 juni 2009 21:22 schreef TradeMarkie het volgende:
[..]
Ik ga niet extreem veel kilometers maken en zit met deze fiets wel aan m'n budget dat ik mezelf gesteld heb
Daarom, en ik ben nog een jonge godquote:Op donderdag 25 juni 2009 21:25 schreef marcodej het volgende:
[..]
Ok, dan is dit een OK fietsje. Met Sora is ook gewoon goed te fietsen. Alleen de duurzaamheid is een stukje minder en het voelt soms wat 'plastic' aan. Maar ik heb genoeg mannen ingehaald met mooie Pinarello'tjes van 3.000.- onder hun kont. Het gaat nog altijd om de benen die het moeten doen.
Ik wil zelf mijn fiets verkopen. Ben zelf redelijk lang (1.93m) dus misschien is dat wel iets voor jou.quote:Op woensdag 1 juli 2009 15:22 schreef Jurrio het volgende:
Ff dit topic een kickje geven, want ik ben ook op zoek naar een tweedehands fietsje voor 350-400 euro! En omdat ik van redelijke lengte ben (1.95m) is het best een drama om zo'n fiets (ook nog met redelijke groepen, dus Tiagra/Veloce/105) te vinden. Nu heb ik een Giovanni zien staan op marktplaats die mij op zich wel aanspreekt, alleen ken ik het merk Giovanni niet..
Weten de kenners hier wat meer van dit merk? is het een beetje kwaliteit?
Merk frame: Gazelle Reynolds AA-Specialquote:Op woensdag 1 juli 2009 17:54 schreef Jurrio het volgende:
Jup, dan ben ik misschien wel geinteresseerd!
Dan zou ik graag de volgende dingen weten:
- merk frame en framemaat
- onderdelengroepen
- aantal versnellingen
- liefst ook een paar foto's (kan ook via mail of PM)
Dat is inderdaad jammer, vond ik zelf ook. Je zou ze nog zelf op Ebay o.i.d. kunnen halen maar dan ben je best veel geld kwijtquote:Op woensdag 1 juli 2009 19:53 schreef Jurrio het volgende:
Damn, dat is nog best een heel mooi fietsje! Ik ben alleen bang dat ik graag een fiets wil met shifters voor de versnellingen verwerkt in de remmen, en niet als buiscommandeurs... Dus hoewel het goede groepen zijn, ben ik niet geinteresseerd ben in je fiets. Spijtig, als het remshifters waren geweest, had ik hem wel over willen nemen!
De bekende merken als Giant, Trek etc maken goede fietsen. Maar ook goedkopere merken als Bulls maken ook prima fietsen!quote:Op woensdag 1 juli 2009 21:27 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Wat zij nou een beetje goede merken onder de wielrennersfietsen?
Ik wil namelijk ook een fiets kopen maar ik weet niet echt waar ik moet letten. Mijn budget is rond de 5 a 600 euro.
Oke. Is er een manier om aan de hand van lichaamslengte te bepalen welke maat fiets je nodig hebt? Op internet zijn de fietsen namelijk een heel stuk goedkoper.quote:Op woensdag 1 juli 2009 22:18 schreef Tommeke het volgende:
[..]
De bekende merken als Giant, Trek etc maken goede fietsen. Maar ook goedkopere merken als Bulls maken ook prima fietsen!
Als ik jou was zou ik met dat budget een mooie tweedehands kopen. Vergeet ook niet dat je kleding moet kopen (helm!) en voor dat geld kan je best een goed fiets kopen.
Wat belangrijker dan het merk is (redelijk nieuwe fietsen zijn bijna altijd wel goed) is of het de juiste maat is en de afmontage. Shimano (denk wel het meest gebruikt) heeft van hoog naar laag 5 groepen. Dura Ace (daar rijden de profs mee), Ultegra, 105, Tiagra en Sora. De eerste drie worden meestal gezien als echt racegroepen terwijl Tiagra en Sora voor de toerfietser ook geschikt zijn. Een nadeel van die groepen is het hogere gewicht en lagere duurzaamheid, maar om nou te zeggen dat het rommel is... Zolang je er zuinig mee bent en de boel goed onderhoudt is er niet veel mis mee.
Kijk eens op de volgende site:quote:Op woensdag 1 juli 2009 23:02 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
[..]
Oke. Is er een manier om aan de hand van lichaamslengte te bepalen welke maat fiets je nodig hebt? Op internet zijn de fietsen namelijk een heel stuk goedkoper.
Waar is ie mee afgemonteerd?quote:Op maandag 6 juli 2009 21:41 schreef JohnDDD het volgende:
ik heb ergens in italie een grijze bianchi gezien, normaal 1350, afgeprijsd voor 950 maar mocht em hebben voor 850. Nieuw en helemaal grijs. iemand een idee wat voor type dat kan zijn en of de prijs goed is?
Ik heb er weinig verstand van en daar heb ik dus niet naar gekeken. Gaat dat om het stuur, de pedalen etc.?quote:
En is dat allemaal goed?quote:Op woensdag 8 juli 2009 13:28 schreef jakkop het volgende:
Shimano, Campagnolo, SRAM. Maar die eerste zie je het meeste. Daarvan heb je verschillende types: Ultegra, 105, die zie je daar weer het meeste van.
Ik zeg: DOEN!quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:51 schreef JohnDDD het volgende:
Heb net een (nieuwe) Bianchi 1885 uit 2007 aangeschaft voor 850 euro, alles inclusief.
Foto's volgen nog.
Dat is normaal, dan staat je ketting te schuin. Dat is niet goed, want dan slijt 'ie sneller. Beter schakel je naar het binnenblad en schakel je wat tanden groter.quote:Op zaterdag 18 juli 2009 20:30 schreef ufopiloot het volgende:
Ik heb alleen af en toe een probleem dat de ketting een beetje aanloopt als ik bijvoorbeeld in de lichtste versnelling rijdt achter, en met buitenblad voor.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |