abonnement Unibet Coolblue
pi_71787231
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef Stereotomy het volgende:
Helaas begint de fotodestabilisatie meteen zodra de sunscreen z'n werk doet, ofwel bij contact met zonlicht. Het is niet anders. Zie o.a.:

http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S1085562999800303

Na 15 minuten blootstelling aan UV licht, is ongestabiliseerde avobenzone al 36% gedegradeerd. Met octinoxate erbij is dat dus nog een slechter verhaal, omdat dat lekker meedegradeert. Daarnaast geven sommige studies aan, dat de geëxiteerde vorm van avobenzone, ongestabiliseerd, als vrije radicaal kan fungeren:

http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S1010603008003870

ofwel je bent alleen maar verder van huis met ongestabiliseerde avobenzone.
Ik heb het even nagezocht. Ten eerste is de avobenzone in paula's product niet volledig ongestabiliseerd (combo met Octocrylene ). Ten tweede uit recentere studies blijkt dat fotodestabilisatie van avobenzone wanneer het ongestabiliseerd is pas significant wordt na 60-90 minuten. De tijd voordat het dus werkelijk minder effectief wordt lig dus nog hoger.

15 minuten is dus echt erg kort door de bocht voor dat product.

Zie:

Gonzalez H, Tarras-Wahlberg N, Stromdahl B, et al. Photostability of commercial sunscreens upon sun exposure and irradiation by ultraviolet lamps. BMC Dermatol 7:1 (2007).
Gaspar LR, Maia Campos PM. Evaluation of the photostability of different UV filter combinations in a sunscreen. Int J Pharm 307(2):123-8 (2006 Jan 13).
Cole C, Chu M, Finkey MB, et al. Comparison of photoprotection efficacy and photostability of broad spectrum sunscreens. Presented at: The 64th Annual Meeting of the American Academy of Dermatology; San Francisco, CA; March 3-7, 2006. Poster #P2617.
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 13:46:15 #277
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71788447
ad 1: In de SPF 30 zit een overmaat aan octinoxate (7.5%) bij, wat de stabilisatie van avobenzone niet bevordert. Er is een ondermaat van octocrylene (2.4%) aanwezig. Je kunt er dus imo vanuit gaan dat de avobenzone in die SPF 30 niet optimaal gestabiliseerd is, maar hoe erg niet optimaal, is natuurlijk een persoonlijke schatting. De meeste Amerikaanse sunscreens die octocrylene gebruiken om avobenzone te stabiliseren, gebruiken het FDA-maximum aan octocrylene, 10%.

Ad 2:

- Dat artikel van Gonzalez:
quote:
In agreement with findings from other studies, sunscreens with the UV filter combination ethylhexyl methoxycinnamate (EHMC) and butyl methoxydibenzoylmethane (BMDBM) were unstable [6,9,21,22].
Waarbij ik zie dat van de twee meest onstabiele sunscreens de UVA-protectie ca. 30% gedaald is na 30 minuten. Misschien niet zo rap als 30% daling na 15 minuten zoals in de eerdere studie die avobenzone los heeft gemeten, maar toch significant.

- Dat artikel van Gaspar: 7% octocrylene wordt gebruikt om 2% avobenzone te stabiliseren, een behoorlijke overmaat dus, niet te vinden in Paula's formuleringen.

Hoe dan ook, ik kan niet anders concluderen dat ongestabiliseerde of niet goed gestabiliseerde avobenzone gewoon echt niet nuttig is, zeker vergeleken met goed gestabiliseerde avobenzone of de Europese UVA-blockers. Of we het hebben over 30% daling bij 15 minuten of 30 minuten of 'significante daling' bij 60 minuten. Waarom dweilen met de kraan open als andere kranen ook dicht kunnen zijn, toch?

Ergo: tube even opmaken, dan Paula sunscreen en hallo Europese sunscreens. Zonde, want Paula's dingen smeren wél lekker weg. Ze weet in ieder geval fatsoenlijke dragers te maken.

Goeie discussie dit, dit prikkelt wel om steeds door te blijven lezen en te leren. We zijn allemaal op zoek naar het beste betaalbare product op basis van de beschikbare informatie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Stereotomy op 11-08-2009 13:59:51 ]
Confidence through competence
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 14:02:54 #278
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71788942
Overigens, sinds ik fanatiek aan de sunscreen ben, ben ik eens goed op gaan letten bij vrouwen / mannen die ik ken of tegenkom met altijd zo'n zongebruind hoofd. Van die zonnebank verslaafden zeg maar. Je ziet gewoon dat ze meer rimpels hebben wanneer ze de 30 beginnen te naderen....
Confidence through competence
  woensdag 12 augustus 2009 @ 02:39:43 #279
190236 JeanVe
Cloudbusting daddy....
pi_71808550
Kan iemand mij hier advies geven?

Ik overweeg wat producten van Paula's Choice te gaan gebruiken. Ik heb een vette huid (met lichte acne). Ik zat te denken aan de One Step Face Cleanser voor normale tot vette huid, en de Skin Balancing Daily Mattifying Lotion with SPF 15 and Antioxidants. Nu zijn er een aantal dingen die ik mij afvraag:

* Ik wil als SPF moisturizer eigenlijk liever de Essential Non-Greasy Sunscreen gebruiken, maar die is volgens de website niet voor mannen, in tegenstelling dus tot de Daily Mattifying Lotion. Zou dit een probleem zijn?

* Ik zit erover na te denken om ook de BHA lotion te gaan gebruiken. Nu gebruik ik 's avonds echter al Diacneal van Avene. Is het wel verstandig de BHA in combinatie met dit product te gebruiken (vanwege de glycolzuur)?

* is het raadzaam om (overdag) naast de cleanser, de BHA en de moisturizer ook nog een tonic te gebruiken of is dit genoeg? (zou denken van wel, toch!).
  woensdag 12 augustus 2009 @ 18:40:06 #280
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71825875
@JeanVe:

- Mannen en vrouwen gebruiken gewoon dezelfde producten Ik ben echter niet dol op de sunscreen ingredienten:
quote:
Active Ingredients: Octinoxate 7.5%, Octisalate 5%, Avobenzone 2%, and Oxybenzone 2% (sunscreen agents).
Ongestabiliseerde Avobenzone en veel Octinoxate betekent een belabberde UVA protectie. Misschien kun je beter een andere sunscreen/moisturizer nemen. Die je bij de drogist hier kunt kopen van L'Oreal voldoen wellicht beter.

- Ik gebruik ook Avene Diacneal momenteel. Vind het goed spul. Persoonlijk zie ik het nut niet in van 2x per dag exfolieren, maar BHA is vetoplosbaar en exfolieert de porien dus beter. Theoretisch moet dit tot minder acne leiden. Echter, Retinaldehyde in je Diacneal is ook vetoplosbaar en heeft ook een keratolytisch / exfolierend effect in de porien. Weet dus niet hoe nuttig het gaat worden voor jou. Diacneal is vrij sterk, dus weet niet hoe je huid op de BHA gaat reageren

- Toner is niet nodig tenzij je makeup gebruikt. Momenteel gebruik ik de Skin Balancing Toner van Paula uitsluitend voor de niacinamide (waar ik geen effect van merk) en als drager voor een 1%Zinc PCA concentratie van Skinactives.com die de sebum productie zou moeten kunnen verminderen, maar ik merk daar ook weinig effect van.

Waar ik zelf wel de laatste maanden effect van heb gemerkt zijn tabletten met Zinc Gluconaat. Mijn huid is minder vet in de weken dat ik 50mg per dag slik en heb ook minder last van net dat ene puistje.

[ Bericht 2% gewijzigd door Stereotomy op 12-08-2009 18:49:19 ]
Confidence through competence
  woensdag 12 augustus 2009 @ 20:19:33 #281
190236 JeanVe
Cloudbusting daddy....
pi_71828573
Thanks Stereotomy,

Je had me al eerder gewaarschuwd over minder effectieve UVA protectie wanneer die Avobenzone niet goed gestabiliseerd is! Ik vraag me alleen af of er nu een anti-aging moisturiser met SPF bestaat waar dit wel goed geregeld is. Als jij/iemand tips heeft!!?? Ik kan inderdaad wel voor een 'gewone' SPF gaan (L'Oreal ofzo) maar ik ben bang dat ik dan de overige anti-aging ingredienten misloop!

Mooi spul he, dat Diacneal. Bij mij had het echt direct effect (ongelooflijk!). Ik heb bij het wakker worden alleen een behoorlijke glimhuid! (zal eens kijken naar die zinktabletten). Vind je alleen ook niet dat 30 ml wel erg weinig is? En zeker omdat het niet HEEL makkelijk uitsmeert? Ik ben net een weekje of twee bezig maar heb het idee dat ik het eind van de maand niet haal! En ik smeer niet dik ofzo! De prijs daarentegen valt weer mee dus als je er twee tegelijk besteld, kost het je ¤28,50 en dat is nog steeds minder dan de night recovery lotions die ik voorheen gebruikte!

Ik denk inderdaad dat ik de BHA tot de ochtend beperk, en 's avonds alleen reinig en Diacneal smeer. Lijkt me afdoende!
  woensdag 12 augustus 2009 @ 20:28:04 #282
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71828831
Wat bedoel je precies met anti-aging ingredienten? Voor de korte termijn (exfolierende bestanddelen zoals AHA en BHAs, zodat je huid er gaver, smooth uit gaat zien) of voor de lange termijn (sunscreen , antioxidanten)?

Ik word *nooit* wakker met een glimhuid, maar dat komt denk ik eerder doordat ik veel op m'n buik slaap en mijn gezicht dus de hele nacht schoongeveegd wordt op m'n kussensloop. Overdag heb ik wel heel makkelijk 2-3 uur na het gezichtwassen een oliehuid.

Het directe effect van Diacneal komt door de glycolzuur, die exfolieert de dode toplaag van je huid. Uiteraard vind ik dat het veel te weinig is en veel te duur en ik schat dat ik er een maandje of 2-3 mee ga doen per tube. Ik smeer steeds kleine delen van mijn gezicht in met 1-2 vingers; ik denk dat je hiermee het minst verspilt. Sinds ik Diacneal gebruik, heb ik Paula's BHA eigenlijk niet meer aangeraakt.

Het zal misschien goedkoper zijn wanneer je het direct bij je apotheker koopt, maar de apotheken bij mij in de buurt verkopen geen Avene-producten.
Confidence through competence
  woensdag 12 augustus 2009 @ 20:56:19 #283
190236 JeanVe
Cloudbusting daddy....
pi_71829759
Met anti-aging ingredienten bedoel ik inderdaad antioxidanten, SPF, en overige anti-verouderingswerkstoffen om lijntjes, verlies van elasticiteit e.a. tegen te gaan (zoals biopeptiden, silicium enz.). Al die stoffen zitten natuurlijk niet in een standaard sunscreen, en ik wil 's ochtends na het reinigen alles tegelijk! Misschien moet ik bij mezelf te rade gaan of dat echt nodig is!

2 a 3 maanden met de tube vind ik razendknap! Ik smeer zelf ook steeds stukje bij beetje zodat je niets verspilt door twee keer over dezelfde gedeeltes te smeren, maar toch gaat het vrij snel bij mij! Maar misschien ben ik toch nog te gretig! Volgens mij zijn er sowieso weinig/geen apotheken in NL die Diacneal verkopen. Sowieso in mijn regio (Arnhem) heb ik alles al afgezocht en afgebeld.
  woensdag 12 augustus 2009 @ 21:17:00 #284
190236 JeanVe
Cloudbusting daddy....
pi_71830479
Wat gebruik jij eigenlijk 's ochtends?
  woensdag 12 augustus 2009 @ 21:27:13 #285
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71830859
- Facewash
- Paula's Skin Balancing Toner met daaraan zelf toegevoegd 1% Zinc PCA van Skinactives.com
- Indien ik me geschoren heb, pak ik een wattenschijfje en doe ik Paula's 2% BHA over m'n wang en kin
- Indien nodig puistjes aanstippen met 5% Benzoyl Peroxide
(soms: - Paula's Antioxidant Concentrate)
- Paula's Extra Care Non Greasy SPF 45

Stap 2 gaat er waarschijnlijk uit, de antioxidant weet ik ook nog even niet of ik daar geld aan wil blijven uitgeven. Als mijn Paula Sunscreen op is, stap ik over op een Europese chemische sunscreen of een minerale sunscreen (met Titanumoxide en Zinc oxide) met goede UVA-protectie. Denk dat een goede sunscreen overdag gewoon de belangrijkste stap is.

's avonds doe ik:

- Facewash
- Avene Diacneal (6% glycolzuur en 0.1% retinaldehyde)

Bevalt me eigenlijk wel zo. M'n huid ziet er echt prima uit vind ik nu. Jammer alleen van de sebumproductie. Had goede hoop op de Zinc PCA van Skinactives. Wilde eigenlijk niet aan de supplementen, maar tot zover bevalt Zinc Gluconaat 50mg in pilvorm me eigenlijk wel goed.
Confidence through competence
  woensdag 12 augustus 2009 @ 21:45:11 #286
190236 JeanVe
Cloudbusting daddy....
pi_71831596
Ik weet het nog niet zo met die op zichzelf staande sunscreens als moisturizers. Ik ben bang dat ze te vet zijn voor mij. Dat een goede sunscreen cruciaal is als anti-aging product zie ik inderdaad wel in! Moeilijk, moeilijk!

Geef jij nog geld uit aan een speciale facewash of gebruik je gewoon het goedkoopste?
pi_71832497
Gebruikt hier iemand de epiduo gel? http://www.epiduo.com/

"new combination topical which consists of Adapalene 0.1% mixed with a 2.5% BP solution"

http://www.acne.org/messageboard/Epiduo-experience-t215485.html
  woensdag 12 augustus 2009 @ 22:16:55 #288
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71832800
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 21:45 schreef JeanVe het volgende:
Ik weet het nog niet zo met die op zichzelf staande sunscreens als moisturizers. Ik ben bang dat ze te vet zijn voor mij. Dat een goede sunscreen cruciaal is als anti-aging product zie ik inderdaad wel in! Moeilijk, moeilijk!

Geef jij nog geld uit aan een speciale facewash of gebruik je gewoon het goedkoopste?
Wat is vet? Wat vettig aan kan voelen is een lotion (polyethylene glycol, PEG) maar da's de basis voor veel cremes alsmede sunscreens. Zelfde ingredienten, zelfde resultaat. In feite is een sunscreen op lotionbasis eigenlijk een moisturizer met toegevoegde actieve ingredienten. De sunscreens die ik gebruik bevatten geen olie of vet in ieder geval.
Confidence through competence
  woensdag 12 augustus 2009 @ 22:18:52 #289
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71832870
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 22:07 schreef debomma het volgende:
Gebruikt hier iemand de epiduo gel? http://www.epiduo.com/

"new combination topical which consists of Adapalene 0.1% mixed with a 2.5% BP solution"

http://www.acne.org/messageboard/Epiduo-experience-t215485.html
Die is niet zonder recept te verkrijgen toch, adapalene? De aldehydevorm van een retinoid is het sterkste wat je zonder recept kunt krijgen...
Confidence through competence
pi_71833996
Nou, dan wil ik wel is een recept aanvragen als het de moeite is! Maar ik vind er nog niet zoveel reviews over?
  woensdag 12 augustus 2009 @ 22:56:11 #291
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71834323
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 22:46 schreef debomma het volgende:
Nou, dan wil ik wel is een recept aanvragen als het de moeite is! Maar ik vind er nog niet zoveel reviews over?
Waarvoor wil je het gebruiken? Klinkt als een nogal sterk anti-acne middel.
Confidence through competence
pi_71834785
Klopt het dat het eigenlijk een combinatie is van differine gel en BP gel? Hmm, dat heeft op mijn zestienjarige leeftijd ook niet geholpen.

Op mijn 18e roaccutane kuur van een jaar gebruikt.

Nu slechts milde vorm en wat littekens. Ben ervoor naar dokter Velthuis geweest voor Ice picks weg te laten snijden en tweemaal fractional laser gehad. Is nog niet volledig weg.

Ik gebruik nu gewoon een tea tree reiniger van het Kruidvat
een moisturizer
masker en scrub om de week

Ik had nog nooit gehoord van PC tot vandaag... Zit te twijfelen tussen dat of neutrogena.
  woensdag 12 augustus 2009 @ 23:16:49 #293
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71834966
Ja, Differin is gewoon een merknaam voor hetzelfde spul.

Ik weet niet wat ice picks zijn en hoe heftig fractional laser dingen zijn, maar is je doel littekens wegkrijgen? Daar heb je geen Benzoyl Peroxide voor nodig en ik weet ook niet of zo'n heftige retinoid nou de juiste manier is. Zou het ff met je huisarts bespreken. Wellicht dat iets lichters als een AHA op termijn ook goed werkt.
Confidence through competence
pi_71835075
Hey,

Mag ik u is vragen naar uw producten in het acht stappen plan, maar enkel 1,2,5,6 en 8?

1 - Reinigen - Neutrogena of PC???
2 - Scrubben/Masker


5 - Exfoliëren (met BHA of AHA)
6 - Probleembehandeling

8 - Hydrateren/Beschermen
  woensdag 12 augustus 2009 @ 23:23:14 #295
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71835156
1 - Reinigen: milde reiniger waarvan je niet het gevoel hebt dat ie trekt na het wassen is goed genoeg. Paula doet wel alsof haar reinigers bijzondere dingen zijn, maar ze gebruikt dezelfde surfactants (zeep) als iedereen, waarschijnlijk ook in min of meer dezelfde concentraties. Uiteraard is de Skin Balancing-versie wat geconcentreerder dan de Skin Recovery-versie en bevat die laatste ook nog wat oliën enzo, maar ze zijn echt niet uniek.

2 - Scrubben/Masker: ik scrub niet mechanisch, doe ook niet aan maskers. Als je al chemisch exfolieert heb je geen mechanische scrub nodig, want ze doen beide hetzelfde: dode huidcellen bovenop je huid verwijderen.

5 - Exfoliëren (met BHA of AHA): Ik gebruik Avene Diacneal, daar zit 6% AHA in. Toen ik Paula's BHA gebruikte op m'n hele gezicht, vóór de Diacneal, had ik niet het gevoel dat ik minder puistjes kreeg. Wel zag mijn gezichtshuid zelf er prima uit door het exfolieren. De BHA gebruik ik alleen nog na het scheren, want ik had soms wel last van razor bumps (ingegroeide haartjes) - http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudofolliculitis_barbae . 't is dat ik nog een fles had staan, namelijk.

6 - Probleembehandeling - 5% Benzoyl Peroxide van de apotheker. Paar EUR voor grote tube.

8 - Hydrateren/Beschermen - mijn sunscreen hydrateert goed genoeg.
Confidence through competence
pi_71835355
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 23:23 schreef Stereotomy het volgende:
1 - Reinigen: milde reiniger waarvan je niet het gevoel hebt dat ie trekt na het wassen is goed genoeg. Paula doet wel alsof haar reinigers bijzondere dingen zijn, maar ze gebruikt dezelfde surfactants (zeep) als iedereen. Uiteraard is de Skin Balancing-versie wat geconcentreerder dan de Skin Recovery-versie en bevat die laatste ook nog wat oliën enzo, maar ze zijn echt niet uniek.

2 - Scrubben/Masker: ik scrub niet mechanisch, doe ook niet aan maskers. Als je al chemisch exfolieert heb je geen mechanische scrub nodig, want ze doen beide hetzelfde: dode huidcellen bovenop je huid verwijderen.

5 - Exfoliëren (met BHA of AHA): Ik gebruik Avene Diacneal, daar zit 6% AHA in. Toen ik Paula's BHA gebruikte op m'n hele gezicht, vóór de Diacneal, had ik niet het gevoel dat ik minder puistjes kreeg. Wel zag mijn gezichtshuid zelf er prima uit door het exfolieren. De BHA gebruik ik alleen nog na het scheren, want ik had soms wel last van razor bumps (ingegroeide haartjes) - http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudofolliculitis_barbae. 't is dat ik nog een fles had staan, namelijk.

6 - Probleembehandeling - 5% Benzoyl Peroxide van de apotheker. Paar EUR voor grote tube.

8 - Hydrateren/Beschermen - mijn sunscreen hydrateert goed genoeg.
1. Heb je dan enige ervaring met de Neutrogena facial bar?

2. Masker had ik van shiseido en scrub van chanel (beiden gevonden via makeupalley)

5. Dit is nieuw voor me. Ik ga dat is opzoeken. Door je met een double edged razor te scheren heb ik sinds een paar maanden nooit meer last van ingegroeide haartjes!!! Neem een merkur scheermesje, met dassenharen kwast en proraso scheerzeep. Je zal in de zevende hemel zijn na wat oefening!

6. BP is dan lokaal te gebruiken - dus hier zou de epiduo ook zijn werk kunnen doen? Ik heb trouwens nog een potje tretinoine op voorschrift ergens liggen.

8. Hier heb ik idd al wat ideeën!

Bedankt alvast!
  woensdag 12 augustus 2009 @ 23:33:20 #297
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71835431
1. Um, nee. Maar waarom een cleanser uit de VS halen als je hier vergelijkbare goede producten hebt?

2. Je moet een liefhebber van maskers zijn, ik had nooit het gevoel dat het me veel goeds deed. Jij wel goede ervaringen?

5. Ah, je bedoelt zo'n ouderwets krabbertje met een vervangend mesje van 10 cent erin? Ik lees altijd dat mensen er zo enthousiast over zijn. Maar ik ben een luie scheerder en wil altijd asap klaar zijn... is het makkelijk aan te leren?

6. Denk dat differin en tretioine niet zoveel in werking zullen schelen. Allebei moderne retinoids. Ik zou retinoids alleen 's avonds gebruiken, omdat ze degraderen in zonlicht en de huid waar ze op gesmeerd zijn gevoeliger maken voor UV-straling. Bovendien zie ik retinoids niet als spot treatment, maar iets om het hele gezicht er beter uit te laten zien. BP zie ik persoonlijk wél meer als spot treatment, alhoewel mensen met veel acne er natuurlijk soms baat bij hebben om 2.5% BP over hun hele gezicht te smeren....
Confidence through competence
pi_71835524
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 23:33 schreef Stereotomy het volgende:
1. Um, nee. Maar waarom een cleanser uit de VS halen als je hier vergelijkbare goede producten hebt?

2. Je moet een liefhebber van maskers zijn, ik had nooit het gevoel dat het me veel goeds deed. Jij wel goede ervaringen?

5. Ah, je bedoelt zo'n ouderwets krabbertje met een vervangend mesje van 10 cent erin? Ik lees altijd dat mensen er zo enthousiast over zijn. Maar ik ben een luie scheerder en wil altijd asap klaar zijn...

6. Denk dat differin en tretioine niet zoveel in werking zullen schelen. Allebei moderne retinoids. Ik zou retinoids alleen 's avonds gebruiken, omdat ze degraderen in zonlicht en de huid waar ze op gesmeerd zijn gevoeliger maken voor UV-straling.
1. Ik heb nu tea tree van Kruidvat maar ik zie geen verschil. Neutrogena staat heel hoog aangeschreven maar geen ervaring. Zeg er is een paar?

2. Heel goede ervaring mee, echt waar! zie makeupalley voor de besprekingen ervan!

5. True! Maar geloof me, je wilt niks anders meer.

6. Moet ik is uitzoeken.
  woensdag 12 augustus 2009 @ 23:42:12 #299
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_71835662
1. Nou, de cleanser van de Hema is bijvoorbeeld een hele simpele cleanser op basis van een mix van sodium laureth sulphate en cocamidopropyl betaine. Hele standaard ingredienten die je bijvoorbeeld ook als hoofdzeep-ingredienten in de one-step cleansers van Paula terugvindt, maar daar kosten ze 4x zoveel. Als je er tevreden over bent en het geld ervoor wil uitgeven, kun je ze proberen. Ze zijn niet slecht ofzo, ze zijn gewoon imho niet bijzonder.

Ik heb de cleaners van Paula allemaal langere tijd uitgeprobeerd middels een heuleboel bestelde samples , maar dit is nou precies een van die dingen waarvan ik niet inzie wat voor voordeel Paula ermee brengt.
Confidence through competence
pi_71835867
Bedankt voor de tip!

Over het ouderwets scheren : http://www.stijlforum.nl/SMF/index.php/topic,17.660.html

Ik had vroeger met scheerapparaat last van rode geïrriteerde plekken en de dag erna rode bultjes. Daarna werden dat soms kleine pukkeltjes en natuurlijk ingegroeide haren. Dat laatste is allemaal weg. Geloof me! Ik begrijp eigenlijk niet waarom gillette en mach3 en al die dingen zo'n reclame maken? Die oude dingen zijn veel beter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')