abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_70054225
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 10:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
Wat tof, Wampi. . Ik ga er ook eens over nadenken en de shirts bekijken.
Gaaf he? En om valsspelen te voorkomen moet je van het hele bakproces foto's maken. Ik ga deze denk ik proberen te maken. Gelukkig kan je inzenden tot 3 augustus . En ik weet nu al dat ik waarschijnlijk meer dan 1 ga proberen .
en nog even een update over mn bestelling: vandaag weer gemaild, direct reactie, is ws een foutje, kon nog iets aan mn bestelling toevoegen en het wordt vandaag nog verstuurd. dus ik vind ze wel weer lief daar
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70072157
Pssst, post es wat meer jullie, mijn sollicitatie-ontwijkend gedrag begint op te vallen zo..

Ik heb voor m'n Delftsblauwe taartje de grote tegelplaatjes af. Nu nog de hoekversierinkjes
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  dinsdag 16 juni 2009 @ 21:03:45 #53
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_70073548
Leuk Wampi! Is dat ook met een sugargun gedaan?
En is dat veel makkelijker dan met bijv. de spuitzak?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  dinsdag 16 juni 2009 @ 21:59:38 #54
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_70075906
Zo, alle voorbereidingen voor morgen zijn getroffen! De taarten zijn gebakken en staan in de vriezer, de botercreme van de mix is gemaakt, de botercreme om af te smeren is gemaakt, beertje is geboetseerd...

Vind het zo spannend m'n eerste betaalde opdracht

Is voor een collega en moet de taarten overhandigen op 't werk. Er zijn nogal wat collega's met kleine kinderen dus als ie nou goed lukt en veel mensen zien 'm levert het misschien wel nieuwe opdrachten op

Oh als het maar goed gaat
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_70076318
PM-girl: ja van fondant met de sugargun . Ben echt blij met t ding. Maar: ik denk (ik heb het nog nooit gebruikt) dat royal icing uit een spuitzak in dit geval ook wel heel makkelijk was geweest, ik moest nu de sliertjes steeds op maat snijden, op de juiste plek vastmaken, terugduwen, nagel erin gedrukt dus opnieuw . Met n spuitzak is het (denk ik dus he) een kwestie van oefenen en in een keer goed doen. maar experts: correct me if I'm wrong!

Lips, spannend!!! Het gaat vast lukken, en je meer opdrachten opleveren! Heb je nou de kapsels ingevroren en haal je ze er morgen weer uit? Blijven ze daar lekkerder van? Succes met afmaken morgen in elk geval!

Ik heb net nog roosjes zitten maken voor de taart voor m'n oma. Zijn best goed gelukt, en weet zeker dat m'n oma het geweldig gaat vinden .
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70077229
Wampi; heel leuk je tegeltjes (zijn het koekjes?)
Lips; spannend hoor! Ik vind het nog steeds spannend om taarten voor anderen te maken, betaald of niet

Ik heb vanavond een minibolletje gemaakt voor op mijn nieuwe werk, dat krijg je als je enthousiast zit te bazelen over je hobby.
Zal morgen even foto's posten (heb nu niet meer zo'n zin om de camera leeg te trekken enzo).
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_70077349
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 22:31 schreef LeNeHe het volgende:
Wampi; heel leuk je tegeltjes (zijn het koekjes?)
Lips; spannend hoor! Ik vind het nog steeds spannend om taarten voor anderen te maken, betaald of niet

Ik heb vanavond een minibolletje gemaakt voor op mijn nieuwe werk, dat krijg je als je enthousiast zit te bazelen over je hobby.
Zal morgen even foto's posten (heb nu niet meer zo'n zin om de camera leeg te trekken enzo).
Zijn voor op een taart .
Haha, jij gaat op je werk ook opdrachten scoren . Leuk! Foto?
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70078050
Ben benieuwd naar je taart dan!

Ja, wie weet, maar er werken voornamelijk mannen en ik ben niet zo goed in mannentaarten
Foto zal ik morgen ff uploaden.
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_70083937
Ik ga zo eens mijn bestelling zelf maar ophalen in RIdderkerk...

Bestel ik braaf nog aan het begin van de maand zodat ik niet hoef te stressen voor mijn eerste bruidstaart van dit trouwseizoen gaat het alsnog een beetje fout.
Dus dan maar zelf naar Ridderkerk het pakket ophalen ipv stressend zitten wachten op de bezorger, maar leuk vind ik het niet. Of stoekem toch wel want dan kan ik nog even neuzen naar leuke spulletjes hihi.

Vanavond maar weer aan de bak, vullen, bekleden en decoreren van de taarten van mijn morgen jarige lief. Morgen het hele verhaal nog een keer voor de bruidstaart en vrijdag nog een keer voor een stapeltaart voor zaterdag.
  woensdag 17 juni 2009 @ 08:17:03 #60
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_70084246
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 22:09 schreef Wampi het volgende:
Lips, spannend!!! Het gaat vast lukken, en je meer opdrachten opleveren! Heb je nou de kapsels ingevroren en haal je ze er morgen weer uit? Blijven ze daar lekkerder van? Succes met afmaken morgen in elk geval!
Kapsels zijn eerder al gebakken en ingevroren ja, ik vind dat je daar niks van proeft. Doe het eigenlijk altijjd zo
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_70084759
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 08:17 schreef Lips het volgende:
Kapsels zijn eerder al gebakken en ingevroren ja, ik vind dat je daar niks van proeft. Doe het eigenlijk altijjd zo
Ik vind ingevroren kapsels zelfs lekkerder, ze zijn ietsje minder droog
pi_70086537
Dat fondant; ik vind het echt rotspul om mee te werken Alles blijft plakken aan de deegrollen en als ik vormpjes maak, blijft alles plakken aan de onderkant. Moet ik het een tijdje laten staan ofzo?
pi_70086721
Nee, de roller en je ondergrond insmeren met vet. ik doe dat met bakspray, maar ga straks crisco kopen (denk dat dat langer blijft zitten dan bakspray). Invetten is echt de truc!!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70090070
Ah oké! Thanks. Gaat ik dat eens proberen
pi_70091317
Crisco werkt echt prima! Ik heb het gewoon gehaald bij de Jumbo, dus je hoeft het niet persé via internet te kopen.
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_70095847
mijn bestelling is binnen, hoera! en ik ben lemon curd aan het maken. die maak ik af, dan móet ik een sollicitatie versturen, en dan mag ik van mezelf nog even naar de taartwinkel...

en ik wil foto's van jullie taarten zien!! LeNeHe en Lips!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70098050
Ladies, misschien kunnen jullie me helpen ik wilde morgen deze gaan maken.. Alleen voor de ganache heb je volgens hen nodig:
quote:
1 Sweet Tart Dough (adapted from Fanny Farmer-recipe below)
8 oz good dark chocolate
8 oz Heavy Cream
2 baskets fresh strawberries, rinsed, stem end cut flat
Wat bedoelen ze met Heavy Cream, gewoon slagroom?

En die eenheid, oz, dat is volgens wikipedia 0,0284131 liter..
Maar hoe kan ik daar het best mee omgaan?
pi_70098074
8 oz is dus eigenlijk zo'n 250 ml?
pi_70098507
Volgens mijn maatbeker wel Breathtaking . 1 oz = 30 ml, dan is 8 oz 240 ml. En ik denk idd dat heavy cream slagroom is, ik maakte ooit witte chocolade ganache, ook met slagroom . Succes, en wel een foto posten hè!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70098669
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:39 schreef Wampi het volgende:
Volgens mijn maatbeker wel Breathtaking . 1 oz = 30 ml, dan is 8 oz 240 ml. En ik denk idd dat heavy cream slagroom is, ik maakte ooit witte chocolade ganache, ook met slagroom . Succes, en wel een foto posten hè!
Okay! Dankjewel en die slagroom hoef je niet op te kloppen toch, alleen maar verwarmen en de chocolade er doorheen smelten?
  woensdag 17 juni 2009 @ 15:48:09 #71
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_70098801
Heavy duidt op het percentage vet dus het is niet hetzelfde als slagroom, want daar zit minder vet in. Ik weet alleen niet of er hier in NL een vergelijkbaar product is voor heavy cream.
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
pi_70098902
Heavy cream is niet helemaal hetzelfde als slagroom, maar je kunt het wel gewoon als vervanger gebruiken Succes, en post je een foto van het resultaat?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70098956
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:44 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Okay! Dankjewel en die slagroom hoef je niet op te kloppen toch, alleen maar verwarmen en de chocolade er doorheen smelten?
alleen verwarmen
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:48 schreef Muis006 het volgende:
Heavy duidt op het percentage vet dus het is niet hetzelfde als slagroom, want daar zit minder vet in. Ik weet alleen niet of er hier in NL een vergelijkbaar product is voor heavy cream.
ah, weer wat geleerd . maar slagroom is hier volgens mij een goede vervanger (mijn ganache was heerlijk in elk geval )
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  woensdag 17 juni 2009 @ 15:58:29 #74
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_70099233
Ach, kan je zeggen dat je een slanke taart hebt gemaakt, want je hebt whipping cream ipv heavy gebruikt
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
pi_70099378
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:50 schreef DevilsAndDust het volgende:
Heavy cream is niet helemaal hetzelfde als slagroom, maar je kunt het wel gewoon als vervanger gebruiken Succes, en post je een foto van het resultaat?
Ah gelukkig maar! Dankjewel, en zal ik doen!
pi_70104825
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 12:13 schreef Taartje het volgende:
Crisco werkt echt prima! Ik heb het gewoon gehaald bij de Jumbo, dus je hoeft het niet persé via internet te kopen.
Waar staat dat ergens in de winkel? Kwam net toevallig langs Jumbo, maar het stond niet op de plaatsen waar ik dacht dat het zou staan (bakspullen, buitenlandse spullen, boter/ bak& braad )..
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70104893
Ik ben Taartje dan wel niet, maar bij mijn Jumbo staat het wel bij de buitenlandse spullen!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70105019
dus 'gewoon' bij de curry's, blikjes raar drinken en dat soort spul? dan nog maar eens beter kijken en wat vakkenvullers opzij duwen . dank je
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70105070
Bij de bakmixen van Duncan Hines, en de frostings en zo. De Amerikaanse meter, zeg maar.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 17 juni 2009 @ 18:53:14 #80
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_70105343
Ik moet een keer naar jumbo.
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
pi_70105419
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 18:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij de bakmixen van Duncan Hines, en de frostings en zo. De Amerikaanse meter, zeg maar.
Bij mijn Jumbo staat het meer bij de exotische spullen, de gekke gekleurde drankjes en dergelijke.
Sanity is (not) statistical
pi_70106087
De Amerikaanse meter zit toch in de exotische spullenstelling?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70106129
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 19:14 schreef DevilsAndDust het volgende:
De Amerikaanse meter zit toch in de exotische spullenstelling?
Nee hier zit daar nog wat anders tussen. De pasta geloof ik.
Sanity is (not) statistical
pi_70106194
bij mijn jumbo (ik ben er nu 2 keer geweest ) zit de pasta tegenover de exootjes. maar: in elk geval bij de amerikaanse of de exotische spullen kijken dus.
nog een vraag: lemon curd, hoe dik moet dat zijn? die van mij is jammig geworden, niet echt dik vind ik..
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70106221
Oh, hier zit de pasta in een heel ander gangpad. . Maar hoe dan ook, de Jumbo heeft Crisco. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70106686
Werkt het bij de Jumbo niet zo dat je erom kan vragen, en dat ze dat product dan voortaan in het assortiment nemen als ze het nog niet hebben? Want dan kan het dus wel zijn dat ze het misschien nog niet hebben, maar wel kunnen krijgen
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_70106876
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 19:17 schreef Wampi het volgende:
bij mijn jumbo (ik ben er nu 2 keer geweest ) zit de pasta tegenover de exootjes. maar: in elk geval bij de amerikaanse of de exotische spullen kijken dus.
nog een vraag: lemon curd, hoe dik moet dat zijn? die van mij is jammig geworden, niet echt dik vind ik..
Is het al afgekoeld? Anders wordt het misschien nog dikker?

Tja, echt heel dik is het meestal niet, maar wel steviger dan jam. Het blijft wel aan je mes plakken, maar het is heel zacht. Meer zoals zachte roomboter, als ik het dan ergens mee moet vergelijken.
Sanity is (not) statistical
pi_70107443
't is al afgekoeld.. ik had ruim een kwartier geroerd, toen was ik er klaar mee.. als ik er nu de achterkant van een lepeptje in steek blijft er een flinke klodder aanhangen, het lijkt toch wel goed, alleen de kleur is gek, meer abrikozenachtig dan citroenachtig, zal wel door het eigeel komen..
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70107526
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 19:51 schreef Wampi het volgende:
't is al afgekoeld.. ik had ruim een kwartier geroerd, toen was ik er klaar mee.. als ik er nu de achterkant van een lepeptje in steek blijft er een flinke klodder aanhangen, het lijkt toch wel goed, alleen de kleur is gek, meer abrikozenachtig dan citroenachtig, zal wel door het eigeel komen..
Kleur is wel vaker wat donkerder geel, echt superfris geel is volgens mij niet erg natuurlijk. Idd, wat je al zegt, ei. Ei is niet felgeel.
Sanity is (not) statistical
pi_70107575
het smaakt in elk geval héérlijk, ben heel benieuwd hoe het in een taart smaakt! bedankt voor je antwoorden in elk geval!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  woensdag 17 juni 2009 @ 20:12:15 #91
74523 BaggerUser
ModderFokker!
pi_70108252
oke ik ben over ik wil het een keer gaan proberen... wat raden jullie aan om er voor aan te schaffen in den beginne? als ik overal kijk zijn er talloze dingen om mee te beginnen...
De enige echte BaggerUser!
Riemen
fiets kopen
pi_70110028
hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat je wil en wat je hebt. wat ik zou aanschaffen: biscuitmix, wit fondant, een paar kleurstofjes en een smoother. misschien een taartzaag, maar dat kan ook met een mes. heb je een bakvorm/ springvorm, die kan je ophogen met bakpapier. ik gebruikte voor mijn eerste taartje een rond ovenschaaltje van ikea van 13 cm doorsnede. je kan ook direct een bakpan kopen natuurlijk, kost rond 12 euro. misschien wat uitsteekvormpjes, voor 3 euro heb je bij blokker, een setje met een ster, maan, hartje, bloem, en nog wat kerstdingen, of bij ikea anders, zoek op drommar. goed, om deze overzichtelijke post even op een rijtje te zetten:

bakvorm (indien nodig.. 20 cm rond = 12 euro)
biscuitmix (1 kg = 3,95)
fondant (1 kg ofzo, kan je 1 taart mee doen en hou je nog veel over voor een klein taartje = 6,25)
paar kleurstofjes (set v 4 = 6,95)
smoother (6 euro)
(prijzen van deleukstetaartenshop, maar zijn overal wel gelijk)
bij ikea taartdecoratieset (spuitzak, taartzaag, smeerding oid voor 5 euro)
da's bijna 40 euro als ik het goed uitreken..

en eventueel zou je nog kunnen kiezen voor
PME cutting wheels (6 euro, voor plaatjes te puzzelen heel handig, snijdt itt schilmesje zonder rafelige randjes)
uitstekers (blokker 10 voor 3 euro, ikea 13 voor 6 euro)
hema heeft uitsteekletters, geen idee van de prijs.

en dan afsmeren: boter en poedersuiker, voor vulling bijvoorbeeld aangevette slagroom (= met beetje mascarpone) en frambozenjam. hoef je geen botercrememix te kopen, scheelt weer

ik weet zeker dat hier nog goede aanvullingen/ verbeteringen opkomen. en leuk dat je t gaat proberen. pas op, voor je het weet ben je verslaafd!!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70110210
Volgens mij ben je een heel end zo, Wampi, voor een eerste keer. Het gemakkelijkste is om te beginnen met een bolvorm denk ik. Daarbij is het bekleden niet moeilijk.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70110469
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 20:57 schreef DevilsAndDust het volgende:
Het gemakkelijkste is om te beginnen met een bolvorm denk ik. Daarbij is het bekleden niet moeilijk.
O ja, en die is ook maar 5 euro voor een schaal van 20 centimeter. Mocht je het toch allemaal niet leuk vinden heb je een mooie slabak erbij (die van mij wisselt af tussen die functies )
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70115325
Oh man, dat leuke winkeltje bij mij in de buurt (nou ja, een uur met trein en bus) zoekt verkoopsters. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 18 juni 2009 @ 09:42:55 #96
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_70121754
Pff, wat een gedoe zo'n bestelling...
Gisteren tot half 12 bezig geweest (ik dacht dat het pas half 11 was) en toen moest ik nog alles opruimen. Vanmorgen de taarten verpakt, strikje erom en de auto in. Met ingehouden adem vervolgens naar m'n werk gereden...
Ik geloof niet dat dit goed is voor mijn (toch al hoge) bloeddruk

Maar, de taart is af, ik ben tevreden en (nog belangrijker) mijn collega die de taart heeft besteld is ook tevreden!!!
Foto's komen later, was vergeten foto's te maken en toen had ik 'm al ingepakt :S Heb dus wel foto's van ingepakte taart maar die staan nog op m'n camera. Collega zorgt voor foto's als ie weer uit het folie is

Moe, voldaan, tevreden en hoofdpijn
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_70122558
Lips Ben heel benieuwd!!!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_70123106
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 20:52 schreef Wampi het volgende:
hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat je wil en wat je hebt. wat ik zou aanschaffen: biscuitmix, wit fondant, een paar kleurstofjes en een smoother. misschien een taartzaag, maar dat kan ook met een mes. heb je een bakvorm/ springvorm, die kan je ophogen met bakpapier. ik gebruikte voor mijn eerste taartje een rond ovenschaaltje van ikea van 13 cm doorsnede. je kan ook direct een bakpan kopen natuurlijk, kost rond 12 euro. misschien wat uitsteekvormpjes, voor 3 euro heb je bij blokker, een setje met een ster, maan, hartje, bloem, en nog wat kerstdingen, of bij ikea anders, zoek op drommar. goed, om deze overzichtelijke post even op een rijtje te zetten:

bakvorm (indien nodig.. 20 cm rond = 12 euro)
biscuitmix (1 kg = 3,95)
fondant (1 kg ofzo, kan je 1 taart mee doen en hou je nog veel over voor een klein taartje = 6,25)
paar kleurstofjes (set v 4 = 6,95)
smoother (6 euro)
(prijzen van deleukstetaartenshop, maar zijn overal wel gelijk)
bij ikea taartdecoratieset (spuitzak, taartzaag, smeerding oid voor 5 euro)
da's bijna 40 euro als ik het goed uitreken..

en eventueel zou je nog kunnen kiezen voor
PME cutting wheels (6 euro, voor plaatjes te puzzelen heel handig, snijdt itt schilmesje zonder rafelige randjes)
uitstekers (blokker 10 voor 3 euro, ikea 13 voor 6 euro)
hema heeft uitsteekletters, geen idee van de prijs.

en dan afsmeren: boter en poedersuiker, voor vulling bijvoorbeeld aangevette slagroom (= met beetje mascarpone) en frambozenjam. hoef je geen botercrememix te kopen, scheelt weer

ik weet zeker dat hier nog goede aanvullingen/ verbeteringen opkomen. en leuk dat je t gaat proberen. pas op, voor je het weet ben je verslaafd!!
Offfff voor je eerste taart koop je een kant en klare taartbodem, 6/7 ons marsepein en iets om 'm mee te vullen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-06-2009 10:39:30 ]
pi_70123138
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 10:38 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Offfff voor je eerste taart koop je een kant en klare taartbodem, 6/7 ons marsepein en iets om 't mee te vullen.
dat kan ook, maar die kant en klare zijn niet zo lekker als zelfgebakken, en zelf bakken is leuker!!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  donderdag 18 juni 2009 @ 13:55:23 #100
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_70129872
Je kunt ook gewoon zelf een kapsel maken natuurlijk. De ingrediënten zijn hartstikke goedkoop en het is heel makkelijk
Ik heb nog nooit biscuitmix gebruikt.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')