FOK!forum / Klaagbaak / frans eten is NIKS.
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 19:58
weet je waarom niemand ooit voorstelt om 'frans' te gaan eten? dat is omdat frankrijk geen eigen cuisine heeft. ze hebben (oude) kaas met van dat beton-brood en wijn dat in een of ander dampig hok heeft gezeten voor vijftig jaar. verder niks.

weet je wat frankrijk wel doet met eten? ze gaan het kut maken, franse cuisine is gewoon eten nemen, het in kwantiteit afnemen er met 'kwaliteit' compenseren door er veel suiker, boter erbij te doen, en kaas ernaast doen.

daarnaast stelen fransen gewoon eten en noem het dan 'frans', patat/friet (wat jullie maar willen, anders krijg ik een stormloop topic over patat en friet) is gewoon in belgië uitgevonden, wat doen die sneaky fransen? die noemen het franse frietjes.

ze zijn zelfs zo wanhopig dat ze zelfs slakken proberen te verkopen, en dat noemen ze dan cuisine.

edit: heeft dit topic meerwaarde als ik zeg dat ik fransen in het algemeen prestigieuze snobs vind? elitair gedoe met hun eten.
HeatWavemaandag 8 juni 2009 @ 19:59
--->KLB
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 19:59
quote:
Op maandag 8 juni 2009 19:59 schreef HeatWave het volgende:
--->KLB
foutje.
SwJmaandag 8 juni 2009 @ 20:00
Franse kaas
MervinMinkymaandag 8 juni 2009 @ 20:00
FOK FRANCE !
CantFazeMemaandag 8 juni 2009 @ 20:00
~Croissants
Gkhnmaandag 8 juni 2009 @ 20:01
Patat
nattermannmaandag 8 juni 2009 @ 20:01
Frankrijk, wat een graftaal ook
Penisbaardmaandag 8 juni 2009 @ 20:02
Frankrijk De kanker van mijn Europa sinds 1328
mstxmaandag 8 juni 2009 @ 20:03
Omelette du Fromage
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 20:05
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:03 schreef mstx het volgende:
Omelette du Fromage
geen franse cuisine, typisch frans zaakje om eten 'frans' te laten klinken. alhoewel dexter.
El_Chica_Del_Fuegomaandag 8 juni 2009 @ 20:06
... So? Je hoeft het toch niet te eten of het zo te noemen...
kabelhaspelmaandag 8 juni 2009 @ 20:07
Patat
misteriksmaandag 8 juni 2009 @ 20:08
OMG, TS is er trots op zichzelf belachelijk te maken met z'n onkunde
200% loser imo
maar alvast een positieve bijdrage : het zijn de AMERIKANEN die "french fries" gecreeerd hebben. DIt nav hun vaste verblijf aan de westhoek (belgie) tijdens WO1 ;waar ze voor het eerst kennis maakten met frieten. Daar er in die tijd vooral een franstalig (mililtair) gezag was en ze behoorlijk dicht tegen de franse grens zaten hebben ze deze verkeerdelijk "french fries" genoemd.
Myraelamaandag 8 juni 2009 @ 20:09
Het eten is indd niets.

Maar de mannen zijn er wel okay, of zijn die ook niet echt frans?
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 20:10
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:06 schreef El_Chica_Del_Fuego het volgende:
... So? Je hoeft het toch niet te eten of het zo te noemen...
ik noem het ook niet 'zo', dat doen fransen dus. ik ben niet op het idee gekomen om het 'franse frietjes' of 'omelet du fromage' te noemen, sorry.
MarkoA.maandag 8 juni 2009 @ 20:10
Salade nicoise
SPOILER
Barbaar
El_Chica_Del_Fuegomaandag 8 juni 2009 @ 20:11
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:10 schreef optimusfunk het volgende:

[..]

ik noem het ook niet 'zo', dat doen fransen dus. ik ben niet op het idee gekomen om het 'franse frietjes' of 'omelet du fromage' te noemen, sorry.
Maar waarom zeik je er dan over? Laat ze lekker...
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 20:12
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:11 schreef El_Chica_Del_Fuego het volgende:

[..]

Maar waarom zeik je er dan over? Laat ze lekker...
het is toch verantwoord om in klaagbak te zeiken?
misteriksmaandag 8 juni 2009 @ 20:14
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:09 schreef Myraela het volgende:
Het eten is indd niets.

Maar de mannen zijn er wel okay, of zijn die ook niet echt frans?
dus jij valt op algerijnen of half verwijfde praatzieke kakventjes ?
Myraelamaandag 8 juni 2009 @ 20:17
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:14 schreef misteriks het volgende:

[..]

dus jij valt op algerijnen of half verwijfde praatzieke kakventjes ?
Tssk geef toe, er zitten wel lekkere mannen in frankrijk.
CyStmaandag 8 juni 2009 @ 20:17
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:03 schreef mstx het volgende:
Omelette du au Fromage
Miracle_Drugmaandag 8 juni 2009 @ 20:18
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:17 schreef Myraela het volgende:

[..]

Tssk geef toe, er zitten wel lekkere mannen in frankrijk.
Dat dus
Yozzzmaandag 8 juni 2009 @ 20:19
Ik vind maar weinig mis met de Franse cuisine, op slakken en kikkers na.
B.E.Dmaandag 8 juni 2009 @ 20:20
Franse McDonalds
Myraelamaandag 8 juni 2009 @ 20:22
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:20 schreef B.E.D het volgende:
Franse McDonalds
Die zuigt dus echt. alles is daar droog en kleiner dan hier.
En ze kennen onze goddelijk Mackroket niet
B.E.Dmaandag 8 juni 2009 @ 20:24
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die zuigt dus echt. alles is daar droog en kleiner dan hier.
En ze kennen onze goddelijk Mackroket niet
Ach joh, 's avonds een laxeerpilletje nemen en al die chemische troep er weer uit spoelen.
JackHerrermaandag 8 juni 2009 @ 20:29
Als Nederlander over de Franse keuken klagen, veel gekker moet het niet worden. En een Mckroket is een verkrachte kroket die die naam nog niet eens mag dragen, en daarbij komt de croquette ook nog eens voort uit de franse keuken..

TheZapstermaandag 8 juni 2009 @ 20:32
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:20 schreef B.E.D het volgende:
Franse McDonalds
Royal with Cheese
Myraelamaandag 8 juni 2009 @ 20:41
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:24 schreef B.E.D het volgende:

[..]

Ach joh, 's avonds een laxeerpilletje nemen en al die chemische troep er weer uit spoelen.
Dan heb ik dus al meteen geen trek meer he.
LockonStratosmaandag 8 juni 2009 @ 20:46
PATAT
Arcturusmaandag 8 juni 2009 @ 20:47
stokbrood (met knoflook stinkt wel als de tering ) is anders
Myraelamaandag 8 juni 2009 @ 20:48
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:47 schreef Arcturus het volgende:
stokbrood (met knoflook stinkt wel als de tering ) is anders
Oehhh, Stokbrood is lekker (L)
Manonomaandag 8 juni 2009 @ 20:49
een culinaire barbaar, dat ben je
Blaapmaandag 8 juni 2009 @ 20:49
Ts is kannibaal
captainkidmaandag 8 juni 2009 @ 20:51
Twee keer naar Parijs geweest.
Goedkoop eten, vergelijkbaar met pizza, shoarma of patat hier, is in elk geval niet te vreten daar.
Mijn god frikandellen met een zure laag, droge croissantjes, zure sinaasappelsap, en je betaald je scheel voor die rommel.

Rest van de vakantie bij de mcdonalds gezeten, terwijl ik een hekel heb aan mcdonalds.
Je hoort inderdaad niemand ooit zeggen: laten we eens Frans gaan eten.
Pregomaandag 8 juni 2009 @ 20:52
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:49 schreef Manono het volgende:
een culinaire barbaar, dat ben je
+1

@captainkid: ik weet nou niet of ik moeten lachen of huilen.. oh wacht ik weet het al:
Hyperdudemaandag 8 juni 2009 @ 20:57
quote:
Palet de topinambours et truffes noires (4 pers.)

Topinambours

200 g de topinambours

Matériel : 1 emporte-pièce de 3 cm de diamètre

Truffes noires

2 truffes noires de 50 g chacune
50 g de foie gras cuit tamisé
20 g de beurre
Sel, poivre du moulin

Brunoise de truffes noires

Chutes de truffes en brunoise
10 g de beurre
50 g de persil haché
Sel, poivre du moulin

Sauce

Chutes de truffes en brunoise
10 g de beurre
2 c.s. de porto
1 dl de fond brun de volaille
Sel, poivre du moulin

Préparation

Topinambours

Laver et éplucher les topinambours.
Couper 12 tranches de 2 mm d’épaisseur.
A l’aide d’un emporte-pièce, détailler en rondelles de 3 cm de diamètre.
Cuire à l’eau salée pendant 15-20 minutes. Egoutter.

Truffes noires

Brosser et laver les truffes noires.
Eplucher délicatement et tailler 8 tranches de 2 mm d’épaisseur sur 3 cm de diamètre.
Etuver les rondelles de truffes et de topinambours au beurre. Saler et poivrer.

Brunoise de truffes noires

Détailler les chutes de truffes en fine brunoise.
Etuver la moitié de la brunoise au beurre. Saler et poivrer.
Une fois refroidie, ajouter le persil haché.

Finitions

Palets de topinambours et truffes noires

Monter chaque palet en superposant 3 tranches de topinambours et 2 truffes noires en alternant.
Séparer à chaque fois par une fine couche de foie gras tamisé.
Masquer le tout avec le foie gras. Rouler chaque palet dans le mélange persil-truffe.
Mettre les palets dans un four préchauffé à 150° pendant 10-12 minutes.

Sauce

Etuver au beurre la 2e moitié de la brunoise de truffes.
Déglacer au porto.
Ajouter le fond brun de volaille.
Cuire 6-8 minutes à feu doux. Saler et poivrer.

Dressage

Sur chaque assiette chaude, déposer au centre un palet de topinambours et truffes.
Entourer de quelques gouttes de sauce.

Cette recette peut être réalisée avec des pommes de terre à la place des topinambours.

Purée de topinambours (facultatif)

200 g de topinambours
50 g de beurre
1 dl de bouillon de légumes*
1 zeste de citron
1 zeste d’orange
Sel, poivre du moulin

Purée de topinambours (facultatif)

Laver et essuyer le citron et l’orange
Faire un zeste d’orange et de citron à l’aide d’un couteau économe.
Enlever la pellicule blanche qui donnerait de l’amertume.
Détailler en fine brunoise.
Blanchir 1 minute à l’eau bouillante.
Rafraîchir à l’eau froide. Egoutter.

Peler les topinambours, les laver et les tailler en dés.
Faire revenir au beurre. Saler et poivrer.
Mouiller aux 1/3 de la cuisson avec le bouillon de légumes.
Ajouter la fine brunoise d’agrumes. Laisser compoter.
Ecraser à la fourchette. Retirer du feu.
Mettre une noix de beurre.
Rectifier l’assaisonnement. Réserver au chaud.


Alleen heb je sneller een Mcdrive in je achtertuin gebouwd dan bovenstaande hap op je bord.

Voor de liefhebbers: http://www.lepontdebrent.com/blog/?m=200902
captainkidmaandag 8 juni 2009 @ 21:00
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:57 schreef Hyperdude het volgende:

[..]



Alleen heb je sneller een Mcdrive in je achtertuin gebouwd dan bovenstaande hap op je bord.

Zit niet eens vlees in...
Bordje met truffels, kaas en boter. joepiedepoepie.
Buitendammaandag 8 juni 2009 @ 21:01
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:57 schreef Hyperdude het volgende:

[..]



Alleen heb je sneller een Mcdrive in je achtertuin gebouwd dan bovenstaande hap op je bord.

Voor de liefhebbers: http://www.lepontdebrent.com/blog/?m=200902
Wat is dit nu weer voor quasi-interessant doen.
Kijk mij eens een Frans recept hebben
JackHerrermaandag 8 juni 2009 @ 21:01
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:51 schreef captainkid het volgende:
Twee keer naar Parijs geweest.
Goedkoop eten, vergelijkbaar met pizza, shoarma of patat hier, is in elk geval niet te vreten daar.
Mijn god frikandellen met een zure laag, droge croissantjes, zure sinaasappelsap, en je betaald je scheel voor die rommel.

Rest van de vakantie bij de mcdonalds gezeten, terwijl ik een hekel heb aan mcdonalds.
Je hoort inderdaad niemand ooit zeggen: laten we eens Frans gaan eten.
Je bent ook een pauper als je naar Parijs gaat en dan kebab gaat vreten, maar ja wat een boer niet kent dat vreet ie niet.
Hyperdudemaandag 8 juni 2009 @ 21:04
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:01 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Wat is dit nu weer voor quasi-interessant doen.
Kijk mij eens een Frans recept hebben
Leek mij wel een steuntje in de rug voor TS.
Hoe lang kan je omfucken met eten voordat het te vreten is?
Maar ja, dat begrijpt natuurlijk weer niet iedereen op Fok
Nieuweling.maandag 8 juni 2009 @ 21:06
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:00 schreef CantFazeMe het volgende:
~Croissants
De croissant komt oorspronkelijk niet uit Frankrijk maar uit Oostenrijk, vriend.
Manonomaandag 8 juni 2009 @ 21:09
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:01 schreef Buitendam het volgende:


Wat is dit nu weer voor quasi-interessant doen.
Kijk mij eens een Frans recept hebben
nou niet zo jaloers doen hoor ook jij kan nu een frans recept online vinden

vond het wel leuk iig

hier nog een link naar bekende gerechten uit de franse keuken, hoe je ze maakt en waar ze vandaan komen, bijv chateaux briand, boeuff stroganoff, waldorf salade en sacher

http://www.dechef.nl/weten%20wat%20je%20eet.htm

[ Bericht 22% gewijzigd door Manono op 08-06-2009 21:15:49 ]
NiTiNmaandag 8 juni 2009 @ 21:10
Franse Cuisine is beter dan de NL'se iig.
Fingonmaandag 8 juni 2009 @ 21:12
Indiaas is het beste
Kolovratmaandag 8 juni 2009 @ 21:26
Nou mijn Salade Lyonaise die ik paar weken terug in Lyon gegeten heb was anders erg lekker.
Myraelamaandag 8 juni 2009 @ 21:28
Ze hebben wel goede restaurants eigenlijk. ookal is het niet echt hun eigen cuisine.
ForumGekmaandag 8 juni 2009 @ 21:29
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:00 schreef CantFazeMe het volgende:
~Croissants
Die komen dus uit Zwitserland .


Creme brulee
Pregomaandag 8 juni 2009 @ 21:38
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:26 schreef Kolovrat het volgende:
Nou mijn Salade Lyonaise die ik paar weken terug in Lyon gegeten heb was anders erg lekker.
Manonomaandag 8 juni 2009 @ 21:49
vind het niet snel lekker maar heb pas in de streek van de ganzenlever een heerlijke foie gras gegeten (bij le ferme de st louis in perigeux) bereid met truffelsaus en abrikoos, als ik er weer aan denk he.. !

wijn bij was uiteraard goed
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 21:51
Friet !
Manonomaandag 8 juni 2009 @ 21:55
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:51 schreef phpmystyle het volgende:
Friet !
frites!
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:03
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:55 schreef Manono het volgende:

[..]

frites!
pomp frite
Kolovratmaandag 8 juni 2009 @ 22:13
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:03 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

pomp frite
Jezus hoe dom kun je zijn
Pommes frites dan altijd nog
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:15
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:13 schreef Kolovrat het volgende:

[..]

Jezus hoe dom kun je zijn
Pommes frites dan altijd nog
Ach zo vaak kijk ik niet op de menu kaart. En op het vmbo krijg je doorgaans geen frans Trouwens ik zie nergens punten staan
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 22:19
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:15 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Ach zo vaak kijk ik niet op de menu kaart. En op het vmbo krijg je doorgaans geen frans Trouwens ik zie nergens punten staan
vmbo
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:22
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:19 schreef optimusfunk het volgende:

[..]

vmbo
Ik moest lachen man! Je posts worden steeds leuker. Lekker blijven posten
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 22:23
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:22 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Ik moest lachen man! Je posts worden steeds leuker. Lekker blijven posten
ga iemand anders topic vernaggelen met je achterlijke friet/patat discussies, faalpuber.
Bullschnitzel.maandag 8 juni 2009 @ 22:23
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:20 schreef B.E.D het volgende:
Franse McDonalds
Echt niet, duurt verdomme een half uur voordat mijn crispy chicken (ik had m wel eenpaar maandne van te voren dat ie in nl uitkwam ^^) klaar was terwijl ik daar de enigste was.


Tevens is frans stokbrood met kaas en al die zooi wel lekker, niet zijken ts.
zageventmaandag 8 juni 2009 @ 22:24
Néé, Nederlandse keuken, dat is pas lekker.
Met worst en boerenkool, boerenkool en worst. En af en toe gefrituurd vlees uit de muur halen waar het al uren ligt af te koelen en ziektes te verzamelen.
Heathen.maandag 8 juni 2009 @ 22:24
Terechte klacht. Frans eten is faal
Heathen.maandag 8 juni 2009 @ 22:24
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:24 schreef zagevent het volgende:
Néé, Nederlandse keuken, dat is pas lekker.
Met worst en boerenkool, boerenkool en worst. En af en toe gefrituurd vlees uit de muur halen waar het al uren ligt af te koelen en ziektes te verzamelen.
Dat is tenminste gezond. Tegen kanker enzo. (antioxidanten ftw)
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:26
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:23 schreef optimusfunk het volgende:

[..]

ga iemand anders topic vernaggelen met je achterlijke friet/patat discussies, faalpuber.
Hoho, denk aan je imago jongeman. Maar daar vroeg je toch ook om met dit topic..of dacht je dat dit topic veel verder zou komen dan een patat/friet discussie? Mist alle orginaliteit en supreme, neem anders een kijkje in mijn compilatie werk. Wellicht gaat het werken
Heathen.maandag 8 juni 2009 @ 22:27
Het is patat.
B.E.Dmaandag 8 juni 2009 @ 22:27
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:06 schreef Nieuweling. het volgende:

[..]

De croissant komt oorspronkelijk niet uit Frankrijk maar uit Oostenrijk, vriend.
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:29 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Die komen dus uit Zwitserland .


Creme brulee

_!
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:28
Weet trouwens niet wat hier mis mee is.

phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:28
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:27 schreef Heathen. het volgende:
Het is patat.
Friet !
Fogelmaandag 8 juni 2009 @ 22:31
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:28 schreef phpmystyle het volgende:
Weet trouwens niet wat hier mis mee is.

[ afbeelding ]
Alles?
J0ttemmaandag 8 juni 2009 @ 22:31
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:24 schreef Heathen. het volgende:
Terechte klacht. Frans eten is faal
Fogelmaandag 8 juni 2009 @ 22:31
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:28 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Friet !
Friet inderdaad!
Bullschnitzel.maandag 8 juni 2009 @ 22:31
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:31 schreef Fogel het volgende:

[..]

Friet inderdaad!
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 22:31
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:24 schreef zagevent het volgende:
Néé, Nederlandse keuken, dat is pas lekker.
Met worst en boerenkool, boerenkool en worst. En af en toe gefrituurd vlees uit de muur halen waar het al uren ligt af te koelen en ziektes te verzamelen.
ik verdedig ook geen nederlandse cuisine, stoethaspel.

franse cuisine is een illusie, croissants? omelet met kaas? 'franse frietjes'? heul niet frans. stelletje food-nakkers.
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:32
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:31 schreef optimusfunk het volgende:

[..]

ik verdedig ook geen nederlandse cuisine, stoethaspel.

franse cuisine is een illusie, croissants? omelet met kaas? 'franse frietjes'? heul niet frans. stelletje food-nakkers.
Franse geen eens met een hoofdletter schrijven.

Hoe faal
Heathen.maandag 8 juni 2009 @ 22:33
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:28 schreef phpmystyle het volgende:
Weet trouwens niet wat hier mis mee is.

[ afbeelding ]
Ik vind het inderdaad heel erg netjes door de kat uitgekotst zodat het precies mooi op het bord terecht kwam. Chapeau voor je kat!
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:34
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:33 schreef Heathen. het volgende:

[..]

Ik vind het inderdaad heel erg netjes door de kat uitgekotst zodat het precies mooi op het bord terecht kwam. Chapeau voor je kat!
Nah..dat stokbrood kan ik nog wel snappen ja. Maar die zalm dan??
Bullschnitzel.maandag 8 juni 2009 @ 22:34
Aardappels zijn ook niet nl, net als stamppot, en nog veel meer, dus wat zijken jullie nou.
Fogelmaandag 8 juni 2009 @ 22:37
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:34 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Nah..dat stokbrood kan ik nog wel snappen ja. Maar die zalm dan??
Die zalm ziet er erg verlept uit en is waarschijnlijk inderdaad ook eerst in aanraking geweest met maagzuur voordat het op je bord terecht kwam.
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:38
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:37 schreef Fogel het volgende:

[..]

Die zalm ziet er erg verlept uit en is waarschijnlijk inderdaad ook eerst in aanraking geweest met maagzuur voordat het op je bord terecht kwam.
Ja als je het allemaal zo gaat bekijken moet je naar de cafetaria gaan! Maar die kipfilet ziet er wel goed uit lekker sausje erover.
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 22:39
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:34 schreef Bullschnitzel. het volgende:
Aardappels zijn ook niet nl, net als stamppot, en nog veel meer, dus wat zijken jullie nou.
stamppot is anders wel een traditioneel hollands gerecht, maar ik zie het punt niet om daar over door te jammeren gezien ik het niet over hollandse cuisine heb.
maartenducrotmaandag 8 juni 2009 @ 22:39
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:31 schreef optimusfunk het volgende:

[..]

ik verdedig ook geen nederlandse cuisine, stoethaspel.

franse cuisine is een illusie, croissants? omelet met kaas? 'franse frietjes'? heul niet frans. stelletje food-nakkers.
Maar bouillabaisse, salade nicoise, coq au vin en quiche lorraine wel

En natuurlijk crêpes
Fogelmaandag 8 juni 2009 @ 22:41
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:38 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Ja als je het allemaal zo gaat bekijken moet je naar de cafetaria gaan! Maar die kipfilet ziet er wel goed uit lekker sausje erover.
Door dat sausje zie en proef je niet dat het een oud stuk kip was
Ik eet liever vers eten...
phpmystylemaandag 8 juni 2009 @ 22:44
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:41 schreef Fogel het volgende:

[..]

Door dat sausje zie en proef je niet dat het een oud stuk kip was
Ik eet liever vers eten...
En die oranje dingen dan? En die uitgekotste salade?
The.Applemaandag 8 juni 2009 @ 22:45
quote:
Op maandag 8 juni 2009 19:58 schreef optimusfunk het volgende:
weet je waarom niemand ooit voorstelt om 'frans' te gaan eten? dat is omdat frankrijk geen eigen cuisine heeft. ze hebben (oude) kaas met van dat beton-brood en wijn dat in een of ander dampig hok heeft gezeten voor vijftig jaar. verder niks.

weet je wat frankrijk wel doet met eten? ze gaan het kut maken, franse cuisine is gewoon eten nemen, het in kwantiteit afnemen er met 'kwaliteit' compenseren door er veel suiker, boter erbij te doen, en kaas ernaast doen.

daarnaast stelen fransen gewoon eten en noem het dan 'frans', patat/friet (wat jullie maar willen, anders krijg ik een stormloop topic over patat en friet) is gewoon in belgië uitgevonden, wat doen die sneaky fransen? die noemen het franse frietjes.

ze zijn zelfs zo wanhopig dat ze zelfs slakken proberen te verkopen, en dat noemen ze dan cuisine.

edit: heeft dit topic meerwaarde als ik zeg dat ik fransen in het algemeen prestigieuze snobs vind? elitair gedoe met hun eten.
Paris Paris mon Cheri....
maartenducrotmaandag 8 juni 2009 @ 22:46
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:28 schreef phpmystyle het volgende:
Weet trouwens niet wat hier mis mee is.

[ afbeelding ]
Ziet er anders behoorlijk pauper uit
gabberklaasmaandag 8 juni 2009 @ 22:48
Stokbrood.
Bullschnitzel.maandag 8 juni 2009 @ 22:50
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:39 schreef optimusfunk het volgende:

[..]

stamppot is anders wel een traditioneel hollands gerecht, maar ik zie het punt niet om daar over door te jammeren gezien ik het niet over hollandse cuisine heb.
Ken je geschiedenis
captainkidmaandag 8 juni 2009 @ 22:56
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:28 schreef phpmystyle het volgende:
Weet trouwens niet wat hier mis mee is.

[ afbeelding ]
Ten eerste garnalen zijn ranzig.
En geen idee wat er links van licht, maar ziet er uit als kattekots.
De kip ziet er vaag uit, alsof ze het verneukt hebben met zon vies zuur Frans laagje.
Tenslotte gerookte zalm en stokbrood.. ja leuk voor er bij of zo.
Bullschnitzel.maandag 8 juni 2009 @ 22:58
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:56 schreef captainkid het volgende:

[..]

Ten eerste garnalen zijn ranzig.
En geen idee wat er links van licht, maar ziet er uit als kattekots.
De kip ziet er vaag uit, alsof ze het verneukt hebben met zon vies zuur Frans laagje.
Tenslotte gerookte zalm en stokbrood.. ja leuk voor er bij of zo.

ligt.
optimusfunkmaandag 8 juni 2009 @ 22:59
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:50 schreef Bullschnitzel. het volgende:

[..]

Ken je geschiedenis
ga je beweren dat stamppot geen traditioneel hollands gerecht is?
captainkidmaandag 8 juni 2009 @ 23:10
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:58 schreef Bullschnitzel. het volgende:

[..]

ligt.
Wel he?
Zat al in dubio.
Bedankt Spellingscontroleman!

En Chilisaus is met één l

Edit
En het is patat.
Friet zeggen homo's waaronder mensen onder de grote rivieren.

[ Bericht 8% gewijzigd door captainkid op 08-06-2009 23:16:26 ]
Bonzai.dinsdag 9 juni 2009 @ 09:35
Fransen ... ik moet dat volkje niet

Het eten valt wel mee...
EdAtTheBardinsdag 9 juni 2009 @ 09:42
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:51 schreef captainkid het volgende:
Twee keer naar Parijs geweest.
Goedkoop eten, vergelijkbaar met pizza, shoarma of patat hier, is in elk geval niet te vreten daar.
Mijn god frikandellen met een zure laag, droge croissantjes, zure sinaasappelsap, en je betaald je scheel voor die rommel.

Rest van de vakantie bij de mcdonalds gezeten, terwijl ik een hekel heb aan mcdonalds.
Je hoort inderdaad niemand ooit zeggen: laten we eens Frans gaan eten.
Jup, in Parijs eet je vaak bizar slecht, heb het zelf ook meegemaakt. Er zitten de honderden restaurants waar je als toerist gewoon opgelicht wordt. Slecht eten voor een veel te dure prijs. Vorig jaar heb ik een Nederlandse toerist zelfs stennis zien schoppen en dreigen met het bellen van de politie. Toen hoefte ie toch mooi niet te betalen

In Parijs moet je echt weten waar je moet zijn net zoals in veel andere steden. Als ik naar Parijs ga, ga ik vaak naar kleine Japanse restaurantjes. Heb een jaar of twee geleden voor het eerst Japans geproefd en dat is echt BRIL-fucking-JANT. En dan heb ik het niet alleen over de sushi. Japanse restaurants zijn daar trouwens wat de Chinese restaurants hier zijn. Je ziet daar bijna geen Chinese restaurants en als ze er zijn zijn ze fucking duur.

Verder:

Frankrijk
Fransen
De Franse keuken
Champagne
Nederlanders die denken een beeld te hebben van de Fransen
Heathen.dinsdag 9 juni 2009 @ 10:12
China = Franse keuken?
l3lasterdinsdag 9 juni 2009 @ 10:13
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:01 schreef nattermann het volgende:
Frankrijk, wat een graftaal ook
Eensch

Frankrijk
Frans
Fransen
Kolovratdinsdag 9 juni 2009 @ 10:19
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 09:42 schreef EdAtTheBar het volgende:
...
Je ziet daar bijna geen Chinese restaurants en als ze er zijn zijn ze fucking duur.
...
Ja en het is nog eens moeilijk vies ook
#ANONIEMdinsdag 9 juni 2009 @ 10:23
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:10 schreef NiTiN het volgende:
Franse Cuisine is beter dan de NL'se iig.
echt niet!
Maikuuuldinsdag 9 juni 2009 @ 11:10
Frans eten FTW !

Mensen die 16+ zijn en nog steeds zich als kinderen van 5 gedragen met hun "Dat lust ik niet".

Zoals garnalen: bahhh die vieze oranje dingen eet ik echt niet het ziet er zo smerig uit .... hoe kun je nou weten of iets vies is door te kijken hoe het eruit ziet.
Of: Ik lust geen vis ... en het nooit geproefd hebben

Totally childish

Zoals sushi, heerlijk vers klaargemaakt gewoon waar je bij bent, de vis smelt als het ware op je tong en tis gewoon heerlijk, maar toch heb je mensen die beweren dat alle vis vies is

[ Bericht 27% gewijzigd door Maikuuul op 09-06-2009 11:23:42 ]
Homdeckdinsdag 9 juni 2009 @ 11:20
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:28 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Friet !
quote:
woonplaats: Omgeving zwolle.
importbelgen
Myraeladinsdag 9 juni 2009 @ 11:23
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 11:10 schreef Maikuuul het volgende:
Frans eten FTW !

Mensen die 16+ zijn en nog steeds zich als kinderen van 5 gedragen met hun "Dat lust ik niet".

Zoals garnalen: bahhh die vieze oranje dingen eet ik echt niet het ziet er zo smerig uit .... hoe kun je nou weten of iets vies is door te kijken hoe het eruit ziet.
Of: Ik lust geen vis ... en het nooit geproefd hebben

Totally childish
Okay, dat ben ik met je eens. je moet het toch echt eens op hebben voordat je kan oordelen.
Maar als iets er vies uit ziet, wordt het niet echt aantrekkelijk om het eens te proberen.
Maikuuuldinsdag 9 juni 2009 @ 11:25
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 11:23 schreef Myraela het volgende:

[..]

Okay, dat ben ik met je eens. je moet het toch echt eens op hebben voordat je kan oordelen.
Maar als iets er vies uit ziet, wordt het niet echt aantrekkelijk om het eens te proberen.
Ligt er ook aan hoe het gepresenteerd wordt, maar als je al met de gedachte iets gaat proeven van "bahhhh dat ziet er echt smerig uit" in plaats van: hey dat ziet er anders uit dan de biefstuk met frieten die mijn vrouw altijd maakt kom je volgens mij al een heel eind

Eten
Homdeckdinsdag 9 juni 2009 @ 11:27
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 11:10 schreef Maikuuul het volgende:

Zoals sushi, heerlijk vers klaargemaakt gewoon waar je bij bent, de vis smelt als het ware op je tong en tis gewoon heerlijk, maar toch heb je mensen die beweren dat alle vis vies is
en omdat jij het lekker vindt moet iedereen het maar lekker vinden
Maikuuuldinsdag 9 juni 2009 @ 11:30
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 11:27 schreef Homdeck het volgende:

[..]

en omdat jij het lekker vindt moet iedereen het maar lekker vinden
Waar staat dat ik vind dat iedereen sushi lekker moet vinden ? Nergens.

Ik bedoel alleen, stel je vind vis erg smerig ( zonder het ooit geproefd te hebben ), en je zou een goede sushi bar binnen gaan ik denk dat dan de kans groot is dat je dan veranderd van gedachte van "alle vis is vies".

Niet iedereen heeft dezelfde smaak en dat is maar goed ook, maar mensen die nooit iets proeven en beweren dat alles wat zij niet lusten vies is vind ik gewoon raar
piekartz87dinsdag 9 juni 2009 @ 11:50
in frankrijk kregen we na het eten (het eten zelf was wel oke, maar ook niet echt bijzonder) een "kaasplankje"

gadverdamme mijn voeten roken na het sporten nog beter dan die kaas. ik hou wel van kaas en eet ook wel eens een wat geurige kaas. maar dat sloeg echt alles. je had niet meer het idee dat je een lekker stukje kaas met een sterke smaak zat te eten. je had meer het idee dat je op een ouwe schimmelige sok aan het kauwen was.
Dorknoperdinsdag 9 juni 2009 @ 16:41
Ratatouille , Quiche lorraine , Coq au vin , Peche Melba

Ik zie het probleem niet met de Franse keuken hoor.

Trouwens met de Nederlandse keuken is ook niet zoveel mis hoor. Iedereen begint altijd meteen over Boerenkoolstampot. Ten eerste vind ik boerenkoolstamppot erg lekker, het heeft alleen zijn imago niet mee en ten tweede is de Nederlandse keuken helemaal niet zo gek. Bosschie bollen, hangop, Babi Pangang (dat eten ze echt niet in azie hoor), zeeuwse bolussen, rauwe haring, gerookte paling, poffertjes, drop, haagse hopjes, zeeuwse babbelaars, stroopwafels, krentebrij, andijviestampot, asperges met botersaus. lekker lekker lekker.
F04dinsdag 9 juni 2009 @ 16:41
El_Chica_Del_Fuegodinsdag 9 juni 2009 @ 16:47
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 16:41 schreef Dorknoper het volgende:
Ratatouille , Quiche lorraine , Coq au vin , Peche Melba

Ik zie het probleem niet met de Franse keuken hoor.

Trouwens met de Nederlandse keuken is ook niet zoveel mis hoor. Iedereen begint altijd meteen over Boerenkoolstampot. Ten eerste vind ik boerenkoolstamppot erg lekker, het heeft alleen zijn imago niet mee en ten tweede is de Nederlandse keuken helemaal niet zo gek. Bosschie bollen, hangop, Babi Pangang (dat eten ze echt niet in azie hoor), zeeuwse bolussen, rauwe haring, gerookte paling, poffertjes, drop, haagse hopjes, zeeuwse babbelaars, stroopwafels, krentebrij, andijviestampot, asperges met botersaus. lekker lekker lekker.
Het gaat over 'cuisine' of gewoon over eten... Of zullen we er ook gewoon cannabis als goed Nederlands product tussen zetten

[ Bericht 0% gewijzigd door El_Chica_Del_Fuego op 09-06-2009 16:53:44 ]
El_Chica_Del_Fuegodinsdag 9 juni 2009 @ 16:52
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 11:10 schreef Maikuuul het volgende:
Frans eten FTW !

Mensen die 16+ zijn en nog steeds zich als kinderen van 5 gedragen met hun "Dat lust ik niet".

Zoals garnalen: bahhh die vieze oranje dingen eet ik echt niet het ziet er zo smerig uit .... hoe kun je nou weten of iets vies is door te kijken hoe het eruit ziet.
Of: Ik lust geen vis ... en het nooit geproefd hebben

Totally childish

Zoals sushi, heerlijk vers klaargemaakt gewoon waar je bij bent, de vis smelt als het ware op je tong en tis gewoon heerlijk, maar toch heb je mensen die beweren dat alle vis vies is
Je brengt dit alsof je een heleboel voorbeelden noemt van hoe kinderachtig moeilijk sommige mensen met 'eten' zijn... Maar je houdt eigenlijk alleen maar een pleidooi voor vis
( is niet bedoeld tegen de vis, want goede/goed-bereidde vis is heerlijk)
Nioxdinsdag 9 juni 2009 @ 16:52
Salade de gésiers .
Dorknoperdinsdag 9 juni 2009 @ 16:56
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 16:47 schreef El_Chica_Del_Fuego het volgende:

[..]

Het gaat over 'cuisine' of gewoon over eten... Of zullen we er ook gewoon cannabis als goed Nederlands product tussen zetten
Desserts zijn plotseling geen onderddel meer van de keuken van een land? Snoep en gebak kunnen zeker een belangrijke rol daarin spelen, of tellen bij jou alleen diner-gerechten mee?
El_Chica_Del_Fuegodinsdag 9 juni 2009 @ 17:02
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 16:56 schreef Dorknoper het volgende:

[..]

Desserts zijn plotseling geen onderddel meer van de keuken van een land? Snoep en gebak kunnen zeker een belangrijke rol daarin spelen, of tellen bij jou alleen diner-gerechten mee?
Desserts breng jij in verband met drop, stroopwafels, etc??
Dorknoperdinsdag 9 juni 2009 @ 17:58
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:02 schreef El_Chica_Del_Fuego het volgende:

[..]

Desserts breng jij in verband met drop, stroopwafels, etc??
Snoep en gebak zei ik. Wat ben je toech aanvallend over die paar voorbeelden zeg.