abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 juni 2009 @ 23:00:58 #151
107631 Pikhoofd
What's in a name?
pi_70044437
quote:
Op maandag 15 juni 2009 16:17 schreef Bellah het volgende:

[..]

Kun je je voorstellen wat een grote eer het is als je als compoploeg mee mag doen met een wedstrijd-wedstrijd? Het mag dan niet realistisch zijn dat we het veld winnen (hoewel die H4+ dat hierboven dus wel deed!) maar het zou wel supercool zijn als we eerstejaars ploegen achter ons kunnen laten.

Data plannen met vrouwen Correctie- met 8 vrouwen !

Ennn, dubbel blik op de Asopos... D4+ erv en 8+. Yes!
Aah, dan heb ik je gezien zondag. Ik dacht al dat jij dat was ja :-)
pi_70045177
Was 3e op de ADK. De 250 echt totaal verknald en de 500 kwam er ook niet goed uit. De 1500 ging technisch gezien nog wel enigszins OK, maar was dus niet goed genoeg voor de winst. (moest ongeveer 3 sec sneller gaan voor de winst)
Helaas daarmee ook de Skiffbokaal uit handen gegeven, dus die gaat naar Den Haag, op de 2k kan ik hem wel hebben, dus dat gaan we volgende week maar eens doen dan

[EDIT]

en natuurlijk gefeliciteerd met je blikken Bellah
(was het even vergeten)

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2009 00:07:26 ]
pi_70045765
quote:
Op maandag 15 juni 2009 23:00 schreef Pikhoofd het volgende:
Aah, dan heb ik je gezien zondag. Ik dacht al dat jij dat was ja :-)
Ik word herkend
pi_70046411
quote:
Op maandag 15 juni 2009 22:33 schreef WanEnOonlie het volgende:
Was dat ook een schop richting Egelmeers? Die man die mag nl. m.i. best starten op de wedstrijd van zijn eigen vereniging.
Uh, nee? Vond het wel heel vet om het tegen hem 'op te nemen' En het vergroot zeker ook de wil om hem te verslaan op de kleine afstanden.
Maar het is wel jammer om bij voorbaat al te weten dat je kansloos bent in de vierkamp Want hij zit wel op een heel ander niveau. En dat vind ik dan wel weer jammer op een compo wedstrijd; zelfde voor die 3de jaars wedstros. Ook al is het hun thuiswedstrijd.
Geboren als schaap, uitgegroeid tot leider.
  dinsdag 16 juni 2009 @ 00:52:59 #155
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_70048127
quote:
Op maandag 15 juni 2009 22:35 schreef WanEnOonlie het volgende:

[..]

Het competitieroeien heeft gewoon met allerlei klassementen en dergelijke opeens een hoop serieusheid gekregen dat er voorheen helemaal niet was. Het is bizar dat competitieroeiers nu opeens zes keer per week trainen. Ze moeten die hele ranking en bokalen e.d. gewoon afschaffen.
Ik ben het niet met je eens wan. Stel nou dat je zoals ik wél vaak wilt trainen en hard wilt roeien, maar domweg niet hard genoeg gaat voor zo'n wedstrijdacht, dan is het toch een fijn alternatief om dan in een competitieveld waarin je wél mee kan komen hard te trainen en hard te varen?
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_70048555
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 00:52 schreef Pluizel het volgende:
[..]

Ik ben het niet met je eens wan. Stel nou dat je zoals ik wél vaak wilt trainen en hard wilt roeien, maar domweg niet hard genoeg gaat voor zo'n wedstrijdacht, dan is het toch een fijn alternatief om dan in een competitieveld waarin je wél mee kan komen hard te trainen en hard te varen?
Ik ben het met je eens dat het compo veld zeker moet blijven bestaan, Bellah. Maar waar Wan denk ik op doelt, en wat ik wel enigszins kan steunen is dat door de bokalen er té grote competitie is ontstaan in die velden. Vooral in het club8+ veld moet je zo belachelijk hard trainen om mee te komen, dat is inderdaad 5-6 keer per week, wel heb je het alternatief om uit te wijken naar de 4+ waarvan ik het idee heb dat het er net wat rustiger aan toe gaat.

Ook in de eerstejaars competitie zie je dat effect, ik heb dit jaar een redelijk sterke ploeg gecoached, maar als je ziet op wat voor niveau er door de top ploegen in dat veld wordt geroeid, is echt extreem. C4-en zijn natuurlijk niet helemaal representatief, maar een aantal van de top heren ploegen zouden zó de overstap naar het wedstrijd 4+ veld moeten kunnen maken. Ik krijg dan ook de indruk dat die ploegen net wat meer dan 3-4 keer per week trainen. Dit is overigens geen aanklacht of gezeur over dat de rest meer traint, mijn punt is dat er hard getrained moet worden omdat het veld zo zwaar is

Ohja, en in het najaar is iedereen en alles vogelvrij, en moet er dus niet gezeurd worden over onder je niveau starten. Multi-jaars wedstrijdroeiers zien ook wel in dat er geen eer te behalen is trage compowedstrijden, en zullen dan ook meestal niet starten. Maar het gaat toch vooral op reputatie van de wedstrijd, er zijn zoveel "nationale wedstrijden" in het najaar die die classificatie weinig eer aandoen. Denk aan de apesop, misschien zelfs novembervieren.

[ Bericht 2% gewijzigd door cryforhelp op 16-06-2009 01:33:50 ]
  dinsdag 16 juni 2009 @ 09:25:10 #157
185006 Dodona
Coach EJL'13, EJZ'11
pi_70050956
Pas 18 inschrijvingen voor de hele martinisprint...en de inschrijving sluit vanavond
Reach for what you wanna do - 2Pac
  dinsdag 16 juni 2009 @ 09:53:23 #158
107631 Pikhoofd
What's in a name?
pi_70051593
Heb OCF81 ook gezien Ik zag je 250m, je kwam echt heel slecht uit de start. Vond je voor de rest wel prima roeien.

Martinisprint is toch een kutsprint!
  dinsdag 16 juni 2009 @ 09:56:47 #159
149168 WanEnOonlie
Als een ouwe
pi_70051686
Dankje cryforhelp :-)

Competitieroeien moet gewoon blijven bestaan, natuurlijk, maar de scheidslijn tussen wedstrijdroeien en competitieroeien vervaagt op deze manier gewoon. Competitieroeien was altijd gewoon 'leuk' en 'af en toe een keer trainen en wedstrijdjes varen'. Nu is het opeens serieus, en het vervelende daaraan is dat de competitieroeiers zich opeens benadeeld voelen 'want zij trainen toch ook hard'. Hoe ga je dan beargumenteren dat wedstrijdroeien meer voorstelt? Het zorgt op Njord al bijna voor een schisma, omdat competitieroeiers zich belangrijker vinden dan ze daadwerkelijk zijn.
Zum nächsten Mal, bitte nicht die Kinder!
pi_70051943
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 01:28 schreef cryforhelp het volgende:
Ik ben het met je eens dat het compo veld zeker moet blijven bestaan, Bellah. Maar waar Wan denk ik op doelt, en wat ik wel enigszins kan steunen is dat door de bokalen er té grote competitie is ontstaan in die velden. Vooral in het club8+ veld moet je zo belachelijk hard trainen om mee te komen, dat is inderdaad 5-6 keer per week, wel heb je het alternatief om uit te wijken naar de 4+ waarvan ik het idee heb dat het er net wat rustiger aan toe gaat.
..
Grappig dat je mij aanspreekt ipv Pluizel, maar vooruit. Competitie heet toch ook niet voor niets competitie? Sommige niet-wedstrijdroeiers willen ook gewoon hard gaan en het is leuk als er dan een onderlinge strijd is waarbij het om een hoger doel gaat- de bokaal. In ieder geval ben ik ook niet goed genoeg voor een wedstrijdacht en ik ben blij dat ik dan mijn energie in iets anders kan steken. En wat betreft die 5-6 keer trainen: onze heren trainen maar 4x en ik geloof die van Skøll ook, en die staan wel mooi bovenaan het klassement..

(bovendien denk ik niet dat mijn boot met 'maar' 3x trainen zo lekker zou lopen als ie nu doet, hoewel we maar 3 boottrainingen hebben en das echt niet zo achterlijk veel)

Echter, wij hebben ook echt wel C4+ ploegjes waarvan ik soms vrees dat ze die boot nog eens doormidden rammen, maar dan winnen ze nog niet. Ja, dat is jammer.
pi_70052510
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 09:56 schreef WanEnOonlie het volgende:
...
dat de competitieroeiers zich opeens benadeeld voelen 'want zij trainen toch ook hard'. Hoe ga je dan beargumenteren dat wedstrijdroeien meer voorstelt?
...
die moeten gewoon niet zeuren, als je hard gaat en 5-6 keer per week kan trainen dan had je ook wedstrijdroeier kunnen worden. nu willen ze wel de lusten, 'status', maar willen ze niet de lasten, vroeg naar bed, alcohol laten staan, etc. etc.

hierdoor raakt de normale competitieroeier ondergesneeuwd. wat dat betreft moet ik zeggen dat het 'sjaars C4 klassement wel ten goede is veranderd, waarbij je ingedeeld wordt (en kan blikken) op niveau, in plaats van loting aan het begin van het jaar.
quote:
Op maandag 15 juni 2009 17:13 schreef Dodona het volgende:
Voor een wedstro is het ongeveer te bepalen wanneer hij 'aan de beurt is' om blik te trekken, als een andere ploeg dan voor de lol start en er met het blik vandaar gaat is dat gewoon erg zuur (aan de andere kant: winnen moet je verdienen omdat je de beste bent, niet omdat je de minst slechte bent)
die andere kant moet je hebben inderdaad, het is onzin dat je per sé een blik moet krijgen ... je moet een blik krijgen omdat je hard vaart, als toevallig de rest van het veld gewoon net wat sterker is, waardoor je niet aan blikken toe komt, oké.

maar als dan een competitie-boot(al is het een verkapte wedstrijd boot) in jouw wedstrijdveld harder gaat dan jou, dan verdient hij dat blik, niet jij, want hij vaart toch echt harder. dan moet je niet zuur gaan zitten zijn, dan moet je kijken wat je fout deed, en misschien jezelf eens af gaan vragen of je dan niet beter competitiewedstrijden kan gaan starten.

je gaat een beginneling die voor de leukigheid in een overgangsveld start, en daar de rest eruit trapt, toch ook niet zeggen dat hij het niet verdient.
pi_70053250
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 01:28 schreef cryforhelp het volgende:
...
en wat ik wel enigszins kan steunen is dat door de bokalen er té grote competitie is ontstaan in die velden. Vooral in het club8+ veld moet je zo belachelijk hard trainen om mee te komen, dat is inderdaad 5-6 keer per week,

het zou geen probleem mogen zijn dat er hard voor een bokaal wordt gestreden, daar zijn ze voor lijkt me. wat misschien wel een optie is, als je wil dat meer mensen een kans hebben: als er genoeg inschrijvingen zijn, dat je dan de ploegen die voor de bokaal strijden, en de 'plezier boten' die niks met de bokaal te maken hebben, van elkaar loskoppeld.

dat je dan in plaats van een voorwedstrijd en finale van één veld, twee finales van twee velden doet. (of bij achtervolgingsraces gewoon tijden in twee velden bijhouden)

en als je dat een devaluering van de compoblikken vind, dan kan je in plaats van een blik, misschien wat anders uitreiken.
quote:
C4-en zijn natuurlijk niet helemaal representatief, maar een aantal van de top heren ploegen zouden zó de overstap naar het wedstrijd 4+ veld moeten kunnen maken. Ik krijg dan ook de indruk dat die ploegen net wat meer dan 3-4 keer per week trainen.
je zult altijd 'sjaars houden die ook net op de universiteit zitten en niet weten wat het allemaal inhoud, en daarom nog wat bang zijn zich op wedstrijdroeien toe te leggen. waardoor ze vanzelf steeds meer gaan trainen zodra ze merken dat het allemaal best kan.

maar de ploegen die al vanaf het begin van het seizoen keihard trainen (en dat het hele jaar willen blijven doen), daarbij vraag ik me af, "waarom ben je dan niet gaan wedstrijdroeien?"
pi_70054947
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 10:50 schreef immortalsean het volgende:

[..]
daarbij vraag ik me af, "waarom ben je dan niet gaan wedstrijdroeien?"
"Ik wil naar feesten kunnen gaan en me vol gooien met alcohol zonder dat ik hoef te denken dat ik half 12 in bed lig." Tenminste, zo is het bij ons. Onze betere compo-ploegen trainen inderdaad best wel vaak, een stuk of 4/5 keer en dan elke zondag nog in de acht, en dat zie je ook terug in de resultaten (heren 1e en 2e, dames 4e en 5e). Boeiend als zij dat wel willen, maar andere compo-ploegen niet. De beste is degene die het er meest voor traint.. Tijden veranderen nou eenmaal! (zegt een sjaars hoor ! )

@seekfaM; klopt, geen Martini voor de EHZ, ze hebben een mooier doel op hun schema staan .
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
pi_70054991
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 11:48 schreef SFRje het volgende:
"Ik wil naar feesten kunnen gaan en me vol gooien met alcohol zonder dat ik hoef te denken dat ik half 12 in bed lig."
"Omdat ze me niet willen"

(gaat even uithuilen in een hoekje ) (grapje, clubroeien is prima)
  dinsdag 16 juni 2009 @ 12:28:07 #165
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_70056065
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 09:56 schreef WanEnOonlie het volgende:
Dankje cryforhelp :-)

Competitieroeien moet gewoon blijven bestaan, natuurlijk, maar de scheidslijn tussen wedstrijdroeien en competitieroeien vervaagt op deze manier gewoon. Competitieroeien was altijd gewoon 'leuk' en 'af en toe een keer trainen en wedstrijdjes varen'. Nu is het opeens serieus, en het vervelende daaraan is dat de competitieroeiers zich opeens benadeeld voelen 'want zij trainen toch ook hard'. Hoe ga je dan beargumenteren dat wedstrijdroeien meer voorstelt? Het zorgt op Njord al bijna voor een schisma, omdat competitieroeiers zich belangrijker vinden dan ze daadwerkelijk zijn.
Maar waarom moet er per se zo'n scherpe lijn tussen wedstrijdroeien en competitieroeien zijn? Er zijn nu eenmaal altijd mensen die precies tussen de 2 groepen in vallen. Moeten die dan omdat ze geen wedstrijdroeier kunnen worden maar veel minder vaak gaan trainen omdat dat van ze verwacht wordt?
Ik word soms nogal moe van de houding van wedstrijdroeiers ten opzichte van competitieroeiers. Het is gaaf dat ze zo hard trainen en hard varen en mooie blikken trekken, maar dan hoeft er niet zo'n attitude bij. Ik denk dat dat ook de reden is dat competitieploegen die hard varen zich dan anders gaan gedragen, omdat die denken dat je je zo hoort te gedragen als je hard vaart. Monkey see, monkey do.
En dat heeft niks te maken met vroeg gaan slapen en geen alcohol drinken, persoonlijk vind ik dat helemaal niet zo'n grote opoffering.
Ik vind het jammer dat het zo vaak gaat over belangrijk zijn, in plaats van over hard trainen en hard varen op wedstrijden, want dat hebben in principe alle ploegen, compo of wedstro, met elkaar gemeen.

Het zal m'n jeugdroeiverleden wel zijn dat nu opspeelt, maar ik wéét dat het anders en leuker kan.
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_70056312
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 09:53 schreef Pikhoofd het volgende:
Heb OCF81 ook gezien Ik zag je 250m, je kwam echt heel slecht uit de start. Vond je voor de rest wel prima roeien.

Martinisprint is toch een kutsprint!
Ik trok om bij de start van zowel de 250 als de 500, al was de 500 iets beter dan de 250 qua start. Ik kan gewoon niet goed starten eigenlijk, maar kan wel lekker doortuffen, dus op lange wedstrijden gaat dat beter.

Over Compo's vs Wedstro's: The proof is in the pudding. Als comporoeiers hard gaan verdienen ze respect, net als wedstrijdroeiers. Het ligt er maar net aan wat je klaarspeelt dus.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2009 12:38:59 ]
pi_70056528
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 12:28 schreef Pluizel het volgende:

[..]

Maar waarom moet er per se zo'n scherpe lijn tussen wedstrijdroeien en competitieroeien zijn? Er zijn nu eenmaal altijd mensen die precies tussen de 2 groepen in vallen. Moeten die dan omdat ze geen wedstrijdroeier kunnen worden maar veel minder vaak gaan trainen omdat dat van ze verwacht wordt?
Ik word soms nogal moe van de houding van wedstrijdroeiers ten opzichte van competitieroeiers. Het is gaaf dat ze zo hard trainen en hard varen en mooie blikken trekken, maar dan hoeft er niet zo'n attitude bij. Ik denk dat dat ook de reden is dat competitieploegen die hard varen zich dan anders gaan gedragen, omdat die denken dat je je zo hoort te gedragen als je hard vaart. Monkey see, monkey do.
En dat heeft niks te maken met vroeg gaan slapen en geen alcohol drinken, persoonlijk vind ik dat helemaal niet zo'n grote opoffering.
Ik vind het jammer dat het zo vaak gaat over belangrijk zijn, in plaats van over hard trainen en hard varen op wedstrijden, want dat hebben in principe alle ploegen, compo of wedstro, met elkaar gemeen.

Het zal m'n jeugdroeiverleden wel zijn dat nu opspeelt, maar ik wéét dat het anders en leuker kan.
Hear, hear!
Think outside the box, collapse the box, and take a fucking sharp knife to it. -Banksy
pi_70056599
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 12:36 schreef ocf81 het volgende:

[..]

Ik trok om bij de start van zowel de 250 als de 500, al was de 500 iets beter dan de 250 qua start. Ik kan gewoon niet goed starten eigenlijk, maar kan wel lekker doortuffen, dus op lange wedstrijden gaat dat beter.

Over Compo's vs Wedstro's: The proof is in the pudding. Als comporoeiers hard gaan verdienen ze respect, net als wedstrijdroeiers. Het ligt er maar net aan wat je klaarspeelt dus.
En een compo die niet hard gaat verdient geen respect? In mijn ogen verdien je respect als je datgene dat je doet maar met overtuiging doet.
Think outside the box, collapse the box, and take a fucking sharp knife to it. -Banksy
pi_70057155
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 12:43 schreef Orionis het volgende:

[..]

En een compo die niet hard gaat verdient geen respect? In mijn ogen verdien je respect als je datgene dat je doet maar met overtuiging doet.
Voor de inzet is zeker wel een goed woord te zeggen en dat verdient ook enige respect.
Echter, mensen die hard gaan, in welk veld dan ook, verdienen, evenredig aan de prestatie, meer respect wat mij betreft.
pi_70057710
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 12:43 schreef Orionis het volgende:

[..]

En een compo die niet hard gaat verdient geen respect? In mijn ogen verdien je respect als je datgene dat je doet maar met overtuiging doet.
Als jij met overtuiging bier drinkt dan verdien je misschien respect als bierdrinker, maar respect als roeier krijg je als je keihard inzet met als doel hard roeien.

Ik start af en toe ook wel eens compowedstrijden, maar ik loop ook niet te janken als ik geen blik trek. Ik train er immers niet voor, en ik kom er om een gaaf weekend te hebben.

Kort samengevat: Als je blik wil, moet je trainen.
pi_70058310
We moeten gewoon weer terug naar de taarten, dan houdt iedereen vanzelf wel weer op met hard trainen voor iets wat je at best over elkaar kan gooien.
pi_70060412
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 13:38 schreef cryforhelp het volgende:
We moeten gewoon weer terug naar de taarten, dan houdt iedereen vanzelf wel weer op met hard trainen voor iets wat je at best over elkaar kan gooien.
Haha over taarten gesproken, de echt oude taarten zijn meestal meer voor de scheiding van compo- en wedstrijd-roeiers (op enkele uitzonderingen na natuurlijk). Maar als dan kijkt hoe onderling wordt gekeken naar elkaar, vooral bij de eerstejaars, dan vind men meestal dat er vrij weinig verschil is. Als stuur merk je dat vooral; ik feest mee met de compo-ers (en stuur hier en daar een wedstrijd), en train elke dag met wedstrijdboten om op de bosbaan te heerschen, waardan weer de compo-ers aan de kant staan te juichen!
Tis één grote rode familie in hartje Delft .

Behalve als compo-ers gaan roepen dat ze compo-blik hebben gewonnen natuurlijk .
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
  woensdag 17 juni 2009 @ 11:21:24 #173
149168 WanEnOonlie
Als een ouwe
pi_70089226
Goed, geen woorden meer vuil maken aan de discussie compo- cq. wedstrijdroeien, volgens mij zijn er voor allerlei dingen wat te zeggen en is het gewoon een beetje gemiep over niks.

Wat betreft mijn opmerking van voor de discussie ('binnenkort een leuke mededeling'): ik ga commentaar leveren op Henley als Razende Reporter In het Engels voor Regatta Radio. Samen met Frans Overkleeft (voormalig Vidar-roeier) en mede-Reporter; onze sollicitatie is drie dagen geleden goedgekeurd en we zijn daarmee de enige buitenlanders in een volledig Engels team van reporters. Maandag 29 juni heen en zondag 5 juli weer terug voor een supergave week denk ik
Zum nächsten Mal, bitte nicht die Kinder!
pi_70091257
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 11:21 schreef WanEnOonlie het volgende:
Goed, geen woorden meer vuil maken aan de discussie compo- cq. wedstrijdroeien, volgens mij zijn er voor allerlei dingen wat te zeggen en is het gewoon een beetje gemiep over niks.

Wat betreft mijn opmerking van voor de discussie ('binnenkort een leuke mededeling'): ik ga commentaar leveren op Henley als Razende Reporter In het Engels voor Regatta Radio. Samen met Frans Overkleeft (voormalig Vidar-roeier) en mede-Reporter; onze sollicitatie is drie dagen geleden goedgekeurd en we zijn daarmee de enige buitenlanders in een volledig Engels team van reporters. Maandag 29 juni heen en zondag 5 juli weer terug voor een supergave week denk ik
Klinkt top! Gefeliciteerd! Het commentaar zal neem ik aan ook ergens via een internetstream te beluisteren zijn zodat we in Nederland ook mee kunnen genieten van het zoetgevooisde stemgeluid van jou en Frans?
Think outside the box, collapse the box, and take a fucking sharp knife to it. -Banksy
pi_70098180
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 11:21 schreef WanEnOonlie het volgende:
Goed, geen woorden meer vuil maken aan de discussie compo- cq. wedstrijdroeien, volgens mij zijn er voor allerlei dingen wat te zeggen en is het gewoon een beetje gemiep over niks.

Wat betreft mijn opmerking van voor de discussie ('binnenkort een leuke mededeling'): ik ga commentaar leveren op Henley als Razende Reporter In het Engels voor Regatta Radio. Samen met Frans Overkleeft (voormalig Vidar-roeier) en mede-Reporter; onze sollicitatie is drie dagen geleden goedgekeurd en we zijn daarmee de enige buitenlanders in een volledig Engels team van reporters. Maandag 29 juni heen en zondag 5 juli weer terug voor een supergave week denk ik
Hulde!

In other news today: Vandaag was ik bezig om met drie anderen onze heren talenten 8+ te coachen. Op de terugweg van het eerste baantje werd de boot vanaf de brug halverwege Euros en de sluis bekogeld door drie kwajongens. Dit kon ik niet aan mij voorbij laten gaan en ik ben ze op de fiets achterna gegaan. Zij fietsten weg en ik zette de achtervolging in. Een van de jongens liet zijn pet vallen. Ik raapte de pet op en hij kwam naar me toe. Hij wou opeeens praten. Ik zei dat ik dit niet licht opvatte en dat ik liever de politie erbij wou halen. Ondertussen maakte ik foto's van dit schorem. Helaas lukte dit niet zo goed. de andere twee stonden op een afstandje te kijken. Na ongeveer twee minuten had de jongen door dat ik niet echt omgepraat kon worden en zette hij het op een run met zijn fiets. Ik er achteraan op mijn fiets. Ik had hem zo bijgehaald, maar mijn achterband was zacht, dus in het bochtige parcours op de parkeerplaats bij de Go! Planet kon ik niet op mijn hardst fietsen in de bochten. De vandaal reed door een versmalling om een hoogwerker heen. De mannen die daar aan het werk waren heb ik in volle vaart aangeroepen at zij mij moesten helpen. Na enkele meters gaf de vandaal het op en berustte hij zich in het feit dat ik sneller was. De werklui kwamen aangereden en hebben een oogje in het zeil gehouden terwijl ik de politie belde. Nog een paar foto's genomen van het ensemble en toen op de politie kwam hebben ze mijn gegevens opgenomen. Daarna ben ik naar Euros gefietst om te kijken hoe het ging met de acht. Er waren wel mensen geraakt, maar gelukkig is niemand gewond geraakt.

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2009 15:50:03 ]
  woensdag 17 juni 2009 @ 16:03:32 #176
23428 _Michiel_
Ik ben Tuinstoel fan .o/
pi_70099437
Die brug is best wel hoog, dus een steen kan dan hard aankomen. gooiden ze met grote stenen?

Goed dat je er achteraan bent gegaan. Heeft de politie nog iets met de jongens gedaan?
Mijn IP-adres is 78.249.196.213. Bij misbruik van dit forum kun je mijn provider op de hoogte stellen.
In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
pi_70099458
wat de politie er mee doet, dat hoor ik nog. De steentjes waren niet zo heel groot voor zover mij is verteld.

[EDIT]
De politie heeft net gebeld. zij wouden nog een paar gegvens hebben. Het zal ws een gevalletje HALT worden. Aangifte doen had 'geen zin', iets waar ik het niet mee eens ben. de recherche zit op de zaak.

[ Bericht 46% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2009 16:17:55 ]
pi_70101133
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 16:04 schreef ocf81 het volgende:
wat de politie er mee doet, dat hoor ik nog. De steentjes waren niet zo heel groot voor zover mij is verteld.

[EDIT]
De politie heeft net gebeld. zij wouden nog een paar gegvens hebben. Het zal ws een gevalletje HALT worden. Aangifte doen had 'geen zin', iets waar ik het niet mee eens ben. de recherche zit op de zaak.
Zeker aangifte doen. Politie moet aangifte opnemen en het is aan justitie of ze daarna willen vervolgen. Daarnaast dit even bij Maurice Leeser (bondsdirecteur) melden. De bond wil dit soort dingen graag horen om in diverse overleggen mee te nemen. Mocht politie gaan aangifte willen opnemen kunnen zij helpen er iets meer druk op te zetten.
pi_70102071
Off topic: De politie in Enschede is niet heel happig op lastige zaken. Ik ben wel eens bedreigd door een flapdrol die onder valse voorwendselen een fietswiel van mij heeft meegenomen. Op een gegeven ben ik maar een langs geweest om het wiel terug te halen, hierbij werd ik bedreigd. ("de volgende keer dat ik je zie ram ik je kop eraf") Toen ik aangifte ven bedreiging wou doen was dat niet mogelijk omdat er geen getuigen waren, alleen een 'mutatie' in het log, alsof die opmerking iets oplevert? Van oplichting kon ook geen aangifte worden gedaan.

Van de politie moet je het niet hebben hier.

Overigens, vandaag duurde het ook strak een half uur voordat ze op kwamen dagen.
pi_70114385
Gelukkig heb ik nog nooit iets dergelijks meegemaakt..
Maar wat ik wel weet is dat er regelmatig gespuugd wordt vanaf bruggen en een paar jaar geleden is er gepist vanaf een brug op een Damesboot.

Goed dat je er achteraan gegaan bent. Ik zie soms wel eens van dat tuig klaar staan om te tuffen (wat ze vervolgens niet doen, omdat ze de coaches zien fietsen), maar dan denk ik wel eens 'áls ze het doen, dan spring ik uit de boot en timmer ik er 1 op z'n muil'.
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_70117236
Een stel tokkies heeft mij wel eens bedreigd omdat ik "hun vis wegjaagde"...
Ze zouden volgende keer dat we langsvoeren wel even een paar bakstenen door onze boot heen mikken! Beetje jammer dat soort volk.
pi_70117504
Vissers zijn geen probleem, daar moet je het in eerste instantie even verbaal mee uitvechten, dan binden ze meestal wel in. Overigens is het ook niet nodig om pal voor die mensen startjes te gaan doen, maar uiteindelijk heeft scheepvaart gewoon voorrang.

Dit was gewoon tuig, die brug staat in de middle of nowhere en is daarom een beetje een hangplek voor de kanslozere jeugd. Meestal werkt dreigend kijken wel genoeg, maar blijkbaar zag de stimulatie8 er niet dreigend genoeg uit .
pi_70117629
Ik snap trouwens niet dat er soms vissers zitten op de Bosbaan.. En dan precies op de 100m lijn, waar je coach op je staat te wachten om het baantje te evalueren..
Na een uur en 30 boten verder bedenken die sjappies niet dat het verstandiger is om een ander plekje te zoeken. Overigens is vissen op de Bosbaan sowieso jammerlijk aangezien je de vissen er met een schepnetje uitvist..
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_70121102
Dat zijn van die mensen die denken: Ik zit hier elke dag en als ik er nu wil zitten zit ik er nu. En het maakt me verder niets uit!

Ik hoorde laatst een verhaal van een man die ging vissen terwijl hij in de bosbaan stond. Hij liep alleen op gegeven moment zo ver dat hij nog net met zijn mond boven water adem kon halen. Toen was ie ineens wel blij dat er roeiers waren die hem kwamen helpen
pi_70122895
had een keertje dat ik in een twee-zonder zat, met iemand die er voor de eerste keer in zat, opeens riep hij "houden!", bleek dat er een vislijn over het gehele kanaal lag, net boven water, dus die kreeg hem in z'n rug. hebben echt dat ding over ons heen moeten trekken.

en die visser zegt verder ook geen sorry of iets, als ik zoiets ooit weer heb, dan vaar ik gewoon door, en is die kerel z'n lijn, en met een beetje geluk ook z'n hengel kwijt.
pi_70125114
Akkefietjes met vissers komen wel vaker voor. Ik ben vaak genoeg even na de training (ben dan alleen in mijn skiff bezig) terug gefietst om zo'n visser aan te spreken op zijn gedrag. Tegenwoordig veel minder gezeik, alleen in de zomer wanneer het klootjesvolk en masse aan de kant van het kanaal gaat zitten met hengels van 10 meter is het soms nog lastig om mensen te overtuigen van de noodzaak om stuurboord wal te blijven varen.
Als je uitlegt dat ze vaak lastig zichtbaar zijn en dat ze wettelijk gezien eigenlijk weinig te makken hebben, binden ze vaak wel in. Als je uitlegt dat als je op het midden blijft varen als er verkeer aan kan komen of aankomt je gewoon onderste boven wordt gevaren met alle gevolgen van dien snappen ze het vaak wel.

Als ik ze zie e n het kan wel, da nga ik wel aan de kant, maar dat lukt dus soms niet en dan gaan ze toch klagen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-06-2009 16:21:42 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 18 juni 2009 @ 15:50:13 #187
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_70134617
Lekker een beetje in Groningen tukken, NOG GOEIE FEEESSIES DAAR?

Oh wacht.

[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_70135052
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 15:50 schreef Dark_Angelus het volgende:
Lekker een beetje in Groningen tukken, NOG GOEIE FEEESSIES DAAR?

Oh wacht.

gewoon blikken zaterdag en zondag niks starten
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 18 juni 2009 @ 16:00:03 #189
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_70135081
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 15:59 schreef seekfaM het volgende:

[..]

gewoon blikken zaterdag en zondag niks starten
We starten zondag niks dus dat komt uit.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_70135934
Heeren..
Dan maken we er morgenavond toch een mooi feestje van?
o.d.z.
Skøll/Triton wint de sprint!
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 18 juni 2009 @ 16:20:09 #191
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_70136047
Skøll/Triton wint de B-finale



Leuk Amsterdams onderonsje morgen met een vleugje Delft.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_70136509
Wow, mijn usericon is ineens heel gay met dat rood
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_70137822
Zo op weg naar Engeland, de Marlow regatta. De windbaan in Eton in plaats van de windbaan in Grun.

Voor de Martini gangers, sterkte.
pi_70138619
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 16:30 schreef Kluupkluup het volgende:
Wow, mijn usericon is ineens heel gay met dat rood
Ziet er een stuk beter uit opeens
pi_70150907
jeuj, afgesculld, oftewel ik mag het hele kanaal over zonder gedoe met coaches zoeken enzo, eindelijk weer volwaardige roeitrainingen, en ook mooi dat ik nu in betere skiffs mag, en met bigblades i.p.v. macons.

ben benieuwd, heb voor maandag al een training afgesproken met nog iemand.


wel kut dat je minstens een uur moest wachten tot je de uitslag kreeg, want ik vond zelf dat ik ontzettend kut roeide, maar aan de andere kant roeide de rest, die wilde afscullen, ook kut, zoniet kutter, dus ik wist niet wat het zou worden...
pi_70151136
Ik vind het nog steeds van het niveau'tje 'zwemdiploma'.......
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_70151969
Dat is het ook denk ik. De hoofdzaak is dat je zeker en stabiel roeien laat zien, maar je hoeft nog niets bijzonders te kunnen. Er is ook een Skiff 2 sstatus waarin je moet laten zien dat je echt kan roeien, maar nog steeds niet heel veel in je trukendoos hoeft te hebben. alleen strijk-haal is misschien lastig.
Maar gefeliciteerd met je skiff status Ferdi

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 18-06-2009 23:46:26 ]
pi_70152441
maar is inderdaad niveau zwemdiploma, ik heb vandaag geen één watervrije haal gemaakt, ik kwam bij het aanleggen net wat te ver uit de kant, kon nog net het vlot vastpakken, strijken deed ik heel voorzichtig zonder oprijden, want daar ben ik nog steeds niet goed in. water vloog alle kanten op tijdens opzetje, en ik doorkruiste het halve kanaal doordat ik niet echt de koers kon corrigeren tijdens het opzetje (en dit laatste was het enige wat ik erover te horen kreeg naderhand)


was trouwens wel blij verrast dat strijkend aanleggen in één keer goed ging, terwijl ik dat nog nooit geoefend had, en strijken zelf ook vrij weinig...
  vrijdag 19 juni 2009 @ 09:31:36 #199
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_70157141
quote:
Op vrijdag 19 juni 2009 00:00 schreef immortalsean het volgende:
maar is inderdaad niveau zwemdiploma, ik heb vandaag geen één watervrije haal gemaakt, ik kwam bij het aanleggen net wat te ver uit de kant, kon nog net het vlot vastpakken, strijken deed ik heel voorzichtig zonder oprijden, want daar ben ik nog steeds niet goed in. water vloog alle kanten op tijdens opzetje, en ik doorkruiste het halve kanaal doordat ik niet echt de koers kon corrigeren tijdens het opzetje (en dit laatste was het enige wat ik erover te horen kreeg naderhand)


was trouwens wel blij verrast dat strijkend aanleggen in één keer goed ging, terwijl ik dat nog nooit geoefend had, en strijken zelf ook vrij weinig...
trucje om het strijken makkelijker te maken (ik vermoed iig dat de "recover" van het strijken het lastigste is): tijdens het terughalen van je paal je blad niet helemaal plat draaien, maar een beetje schuin houden zodat je hij makkelijker over het water glijdt ipv de neiging heeft om onder water te gaan.


Verder: zaterdag de laatste wedstrijd van dit roeiseizoen in de dubbelvier. Ik heb een bloedhekel aan 2k, ik hoop echt dat ik het een beetje overleef in het amsterdamse.
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_70157916
2k is wel mijn afstand. alles korter dan 1000 is lastig omdat ik bij de start zo vaak omtrek en dus mijn slechte start moet compenseren. 2k moet wel lukken, vooral met het huidige deelnemersveld in de heren skiff op de slot.

[ Bericht 90% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2009 10:04:28 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')