Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 13:07 |
Er zijn van die gerechten die nauwelijks tijd kosten om te maken, maar waarmee je toch een geweldig resultaat behaalt. Zo heb ik voor vanavond koffiecrémets gemaakt die letterlijk slechts tien minuten kostten. Recept komt uit mijn Franse kookboek en ik zal het hier later posten (voor nu blijft het nog even geheim omdat er fokkers komen eten ![]() Doel van dit topic lijkt me duidelijk: post hier recepten die nauwelijks tijd kosten en die toch geweldig zijn! | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 13:34 |
Eén van mijn klassiekers die ik vaak maak als we een feestje hebben of gewoon bezoek: Ontpitte dadels in ontbijtspek rollen, kwartiertje in de oven op 200 graden en voilà. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 24 mei 2009 @ 14:41 |
quote:Je kan ook seranoham gebruiken, en het verdient aanbeveling je dadels te wellen, dan worden ze sappiger, in zoete sherry bijvoorbeeld. Je kan ze ook even kort bakken in een koekenpan ipv de oven gebruiken. | |
The_Hives | zondag 24 mei 2009 @ 16:54 |
als dit hetzelfde is, moet je het nog wel ruim voor tijd plannen ![]() ![]() quote: | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 17:10 |
quote:Dat is 'm inderdaad. Er is alleen één probleem: ze worden niet stijf. ![]() | |
Maeghan | zondag 24 mei 2009 @ 17:23 |
Van de week een makkelijk voorgerechtje gemaakt omdat m'n bladerdeeg op moest: plakjes bladerdeeg ontdooien, lepeltje geitenkaas in het midden, walnootje erin drukken en een lepel honing erover. Puntjes naar elkaar toevouwen, even insmeren met losgeklopt ei en 20 minuutjes de oven in op 200 graden. Lekker hoor. En in die 20 minuten kun je lekker verder met je hoofdgerecht. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 mei 2009 @ 13:01 |
Als verjaardagssnack een chorizo in plakken snijden, in een grote tapasschaal met rode wijn en knoflook, 10 a 15 minuten op 180 graden in de oven. | |
vaagsel | donderdag 28 mei 2009 @ 14:08 |
Pesto. Zo makkelijk en zo verschrikkelijk lekker, helemaal vergeleken met die rotzooi uit een potje. | |
heiden6 | donderdag 28 mei 2009 @ 14:13 |
quote: ![]() ![]() | |
Mirjam | donderdag 28 mei 2009 @ 14:14 |
quote:*onthoudt* | |
Raantje | donderdag 28 mei 2009 @ 14:16 |
Ik ga vanavond dit recept uitproberen (ik ben geen kookwonder... ![]() Ingrediënten (voor 2 personen): tagliatelle 4 gedroogde tomaatjes in olie 2 gewone tomaten (zonder zaadjes) 100 gram gerookte zalm bekertje creme fraiche 2 el groene pesto zout cayennepeper geraspte kaas Bereiding: Kook de tagliatelle beetgaar. Laat intussen de gedroogde tomaatjes uitlekken en snipper ze fijn. Snij zo nodig de zalm in kleine stukjes. Verwarm de creme fraiche met de gedroogde tomaat en de pesto, af en toe roeren. Breng de saus op smaak met cayennepeper en zout, en voeg de blokjes tomaat toe. Verdeel de zalm over twee borden en doe hierover de pasta en de saus, de zalm wordt zo vanzelf warm. Geraspte kaas erover strooien, en klaar! Dit moet toch weinig tijd kosten lijkt me..! | |
vaagsel | donderdag 28 mei 2009 @ 14:18 |
Oh en als snack is het heerlijk om cherrytomaatjes te vullen met pesto en die als hapje te serveren ![]() | |
sanger | donderdag 28 mei 2009 @ 14:24 |
Een totilla warp, insmeren met kruidenkaas/kruidenboter en wat gerookte zalm erop. Even verwarmen in de oven en in porties snijden.![]() | |
Mirjam | donderdag 28 mei 2009 @ 14:25 |
quote:ook lekker; wrap beleggen met carpaccio, rucola, pijnboompitjes en parmezaan oprollen en in rolletjes snijden | |
sanger | donderdag 28 mei 2009 @ 14:28 |
En de pijnboompitjes nog even in de koekenpan vooraf doenb dan ![]() | |
Mirjam | donderdag 28 mei 2009 @ 14:28 |
quote:uiteraard | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 14:50 |
Ik krijg honger van dit topic ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 mei 2009 @ 15:07 |
quote:Dat geeft niet, want alles uit dit topic kun je binnen een half uurtje klaar hebben! | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 15:09 |
quote:Ook als je op stage zit ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 mei 2009 @ 15:12 |
Theoretisch wel. ![]() | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 15:15 |
quote:Ook als er hier alleen een magnetron en een afwasmachine is ![]() | |
Jurk | donderdag 28 mei 2009 @ 15:19 |
Ook lekker: Verse vijgen opensnijden (kruis aan de bovenkant), beetje gorgonzola in proppen, even in de oven tot de kaas gesmolten is, beetje balsamico erover en klaar ![]() Doet het altijd leuk als voorgerechtje of hapje. | |
Isegrim | donderdag 28 mei 2009 @ 15:26 |
quote:-> Zalm uit de vaatwasser. | |
QazzaQ | donderdag 28 mei 2009 @ 15:28 |
kaas worst chips bitterballen frikadellen bier | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 15:28 |
![]() Ze zien me hier al bezig zijn ja ![]() ![]() | |
Pinterman | donderdag 28 mei 2009 @ 15:29 |
Ovenpizza. Ingredienten: 1 Ovenpizza Stop de pizza in de oven. Ga de Donald Duck lezen. Haal de pizza na 12 minuten uit de oven. Zo haute cuisine als ze komen | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 15:29 |
quote:Ja dat was eigenlijk ook een beetje mijn lijstje ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 28 mei 2009 @ 15:32 |
Ook een snel hapje: stokbrood in stukjes van ongeveer een cm dik snijden, besmeren met een beetje groene pesto, plakje jonge kaas erover heen, en even onder de grill zetten. Easy does it, en toch lekker! | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 mei 2009 @ 15:33 |
quote:Vijgen met port, kaneel en suiker in de blender. Deze substantie even goed oplossen in een pannetje, zodat het 1 grote jam wordt. Hier je kaas in dippen. Ook kant en klaar te koop voor iets van 6,50 euro voor een klein potje ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 mei 2009 @ 15:34 |
Ananasschijven (gewoon uit blik - neem Del Monte, die smaakt tenminste naar ananas) in een platte ovenschaal. Paar eetlepels sap erbij, wat bruine suiker erover. paar kleine klontjes boter erover verdelen. Dan in de oven tot sap, suiker en boter een lekkere toffee-achtige saus zijn geworden. Eten met een bol ijs. Is ook lekker met een klein snufje kardemom. | |
ColdFeet | donderdag 28 mei 2009 @ 15:35 |
quote:Lijkt me erg lekker! Maar: vijgen in de blender ![]() ![]() | |
motorbloempje | donderdag 28 mei 2009 @ 15:38 |
bruchetta's gemaakt van van die afbakbroodjes van de Euroshopper met wat olijfolie, zout en italiaanse kruiden. Bruchettamix erbij ![]() of zelfgemaakte tzaziki met een lading Turks brood erbij ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 mei 2009 @ 15:51 |
quote:Dit kan ook prima met gedroogde vijgen van de turk, welke vaak al iets minder mooi zijn ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 mei 2009 @ 15:56 |
Goed punt ![]() | |
jakkop | donderdag 28 mei 2009 @ 16:20 |
Als toetje, handig als je geen vriezer hebt: bak roomijs half laten smelten, bokkepootjes verkruimelen en er door roeren, eten. ![]() | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 16:32 |
quote:Echt hè, wtf ![]() En ze wel eten zeker ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 mei 2009 @ 16:33 |
quote:Natuurlijk ![]() | |
Ewelina | donderdag 28 mei 2009 @ 16:33 |
quote:In die categorie: roomijs laten ontdooien, speculaasjes verkruimelen en erdoor mengen en weer een uurtje de vriezer in. Overigens vind ik een blender erg handig: smoothies zijn echt heerlijk ![]() Voor de rest moet ik bekennen dat mijn repertoire van snelle lekkere hapjes hier eigenlijk wel ophoudt. ![]() Je kunt de champignons ook vullen met spinazie en kaas als je dat lekkerder vindt. Anders kun je kleine pannenkoekjes bakken, maar daar ben je wel wat langer zoet mee. Of kleine gehaktballetjes maken. Wat ook heerlijk is: gamba spiesjes. Als je lui bent kun je ook grote gepelde garnalen gebruiken. Gamba's marineren of kruiden naar keuze (ik gebruik meestal knoflook, en zeezout en bak ze dan in kruidenboter, of ik gebruik gember en zeezout), gamba's aan een spies rijgen en op de grill. Van tevoren even de stokjes in koud water leggen, dan branden die niet aan. | |
Isdatzo | donderdag 28 mei 2009 @ 16:35 |
quote:En dan is 't niet zielig voor die arme mooie olijfjes ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 mei 2009 @ 16:38 |
quote:Nee, die gaan gewoon onder het mes ![]() | |
littledrummergirl | donderdag 28 mei 2009 @ 18:14 |
men neme: zak tortilliachips, potje salsa, bakje sour cream,geraspte kaas en gesneden groene pepertjes. alles bij elkaar ( op de sour cream na) eventjes opwarmen onder de grill minuutje of 8, dan kwak sour cream erop en op tafel zetten ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 mei 2009 @ 18:39 |
quote:Zijn overigens nooit stijf geworden. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 28 mei 2009 @ 18:49 |
quote:Recept deugt niet, ik zie zo wel dat het niet stijf wordt, wat dacht je ervan de slagroom stijf te slaan voordat je hem met de kaas mengt? Je kan er (om te smokkelen) van die slagroomverstijver door doen, of gelatine oplossen in de koffie. Maar sowieso de slagroom slaan, daar zal de structuur ook beter van worden. | |
Qwea | donderdag 28 mei 2009 @ 20:09 |
quote:Ik wilde gaan zeggen "ik ook" maar toen kwamen mn brinkie en mn cakeje omhoog. Ik heb me misselijk gegeten ![]() (verkapte tvp trouwens.) | |
Isegrim | donderdag 28 mei 2009 @ 20:25 |
quote:De gelatine had ik ook al bedacht. ![]() | |
sanger | donderdag 28 mei 2009 @ 22:19 |
Ik heb ooit het recept (van Popocatapetl) gehad van de gefrituurde Jalapenopepers. Eens kijken of ik die nog ergens heb. | |
ColdFeet | donderdag 28 mei 2009 @ 22:37 |
quote:Heerlijk, ja ![]() ![]() | |
littledrummergirl | donderdag 28 mei 2009 @ 22:47 |
quote: haha wij ook weleens ![]() | |
Maeghan | vrijdag 29 mei 2009 @ 10:55 |
Ik heb ook twee snelle erg lekkere pastagerechten die ik met enige regelmaat maak: Tagliatelle met salami, kappertjes en rode wijn (2 grote eters) Snijd plakken salami in reepjes of een hele worst in blokjes en bak de salami in een koekenpan (en giet die liter vet die eruit komt af, anders ben je salami aan het koken ipv bakken). Kook ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg naar smaak kappertjes toe aan de salami en giet er een beschaafd plensje rode wijn in (je moet geen al te natte bende in de pan hebben, want het gaat uiteindelijk door je pasta - vis moet zwemmen, pasta niet). Zeer eetbaar. Helemaal als je nog even een paar spiesjes met gegrilde groente erbij serveert (ook zo gebeurd - snijd groente naar keuze in flinke plakken, leg ze evt. een kwartiertje in een bakje met wat olie en kruiden als je zin of tijd hebt, rijg aan een spies en gooi onder de grill). Pasta met salami en artisjokharten (2 grote eters) Kook pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd een salami in blokjes en bak deze in een pan (giet ook bij dit recept het vet af). Gooi er twee of drie in ringen gesneden lenteuitjes bij en een blik in kwarten gesneden artisjokharten. Mieter hier een pot tomatensaus (tomaten of tomaten/basilicum) doorheen. Meng als het warm is met de pasta. Gooi er voor het lekker nog een handje verse basilicum overheen. Et voila. | |
Fargo | vrijdag 29 mei 2009 @ 13:33 |
Verdorie, wat een hendig topic. Hier ga ik eens even meelezen... ![]() |