abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69348341
Er zijn van die gerechten die nauwelijks tijd kosten om te maken, maar waarmee je toch een geweldig resultaat behaalt.

Zo heb ik voor vanavond koffiecrémets gemaakt die letterlijk slechts tien minuten kostten. Recept komt uit mijn Franse kookboek en ik zal het hier later posten (voor nu blijft het nog even geheim omdat er fokkers komen eten ).

Doel van dit topic lijkt me duidelijk: post hier recepten die nauwelijks tijd kosten en die toch geweldig zijn!
pi_69349079
Eén van mijn klassiekers die ik vaak maak als we een feestje hebben of gewoon bezoek:

Ontpitte dadels in ontbijtspek rollen, kwartiertje in de oven op 200 graden en voilà. Die vliegen er hier altijd in no time doorheen.
  zondag 24 mei 2009 @ 14:41:28 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69351090
quote:
Op zondag 24 mei 2009 13:34 schreef Isegrim het volgende:
Eén van mijn klassiekers die ik vaak maak als we een feestje hebben of gewoon bezoek:

Ontpitte dadels in ontbijtspek rollen, kwartiertje in de oven op 200 graden en voilà. Die vliegen er hier altijd in no time doorheen.
Je kan ook seranoham gebruiken, en het verdient aanbeveling je dadels te wellen, dan worden ze sappiger, in zoete sherry bijvoorbeeld.
Je kan ze ook even kort bakken in een koekenpan ipv de oven gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 mei 2009 @ 16:54:53 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69354496
als dit hetzelfde is, moet je het nog wel ruim voor tijd plannen maar qua werk idd wel snel klaar
quote:
Koffiecrémets met chocoladesaus

Posted by: Caroline on: 18 november 2007

* In: 44| Koken| Pudding| Recepten| zondag
* Comment!

250 g roomkaas naturel
250 ml room
4 el sterke koffie
80 g suiker
Voor de chocoladesaus:
100 g pure chocolade
50 g boter

Koffiecrémets met chocoladesaus

Bekleed vier timbaaltjes of potjes binnenin met kaasdoek en laat er genoeg doek over hangen om later over de crémets te kunnen vouwen.

Klop de roomkaas tot hij zacht is en roer er dan de room door. Voeg de koffie en de suiker toe en meng alles goed. Schep het mengsel in de timbaaltjes en vouw het kaasdoek erover. Laat ten minste anderhalf uur in de koelkast staan. Vouw dan het kaasdoek open, draai de crémets elk op een apart bord om en verwijder het kaasdoek.

Smelt de chocolade met de boter en 4 eetlepels water zachtjes in een steelpan. Roer goed zodat een glanzende saus ontstaat en laat die even afkoelen. Giet een beetje chocoladesaus over elke crémet.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69355029
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:54 schreef The_Hives het volgende:
als dit hetzelfde is, moet je het nog wel ruim voor tijd plannen maar qua werk idd wel snel klaar
[..]


Dat is 'm inderdaad. Er is alleen één probleem: ze worden niet stijf. Ik heb ze nu in de vriezer gezet in de hoop dat dat helpt. Ze staan al vanaf vanmorgen in de koeling en volgens het recept zou anderhalf uur genoeg moeten zijn...
pi_69355480
Van de week een makkelijk voorgerechtje gemaakt omdat m'n bladerdeeg op moest: plakjes bladerdeeg ontdooien, lepeltje geitenkaas in het midden, walnootje erin drukken en een lepel honing erover. Puntjes naar elkaar toevouwen, even insmeren met losgeklopt ei en 20 minuutjes de oven in op 200 graden. Lekker hoor. En in die 20 minuten kun je lekker verder met je hoofdgerecht.
Sanity is (not) statistical
pi_69488048
Als verjaardagssnack een chorizo in plakken snijden, in een grote tapasschaal met rode wijn en knoflook, 10 a 15 minuten op 180 graden in de oven.
pi_69490439
Pesto. Zo makkelijk en zo verschrikkelijk lekker, helemaal vergeleken met die rotzooi uit een potje.
Life is too short not to have fun
pi_69490619
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Als verjaardagssnack een chorizo in plakken snijden, in een grote tapasschaal met rode wijn en knoflook, 10 a 15 minuten op 180 graden in de oven.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_69490645
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Als verjaardagssnack een chorizo in plakken snijden, in een grote tapasschaal met rode wijn en knoflook, 10 a 15 minuten op 180 graden in de oven.
*onthoudt*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69490719
Ik ga vanavond dit recept uitproberen (ik ben geen kookwonder... ):

Ingrediënten (voor 2 personen):
tagliatelle
4 gedroogde tomaatjes in olie
2 gewone tomaten (zonder zaadjes)
100 gram gerookte zalm
bekertje creme fraiche
2 el groene pesto
zout
cayennepeper
geraspte kaas

Bereiding:
Kook de tagliatelle beetgaar. Laat intussen de gedroogde tomaatjes uitlekken en snipper ze fijn. Snij zo nodig de zalm in kleine stukjes.
Verwarm de creme fraiche met de gedroogde tomaat en de pesto, af en toe roeren. Breng de saus op smaak met cayennepeper en zout, en voeg de blokjes tomaat toe.
Verdeel de zalm over twee borden en doe hierover de pasta en de saus, de zalm wordt zo vanzelf warm. Geraspte kaas erover strooien, en klaar!

Dit moet toch weinig tijd kosten lijkt me..!
pi_69490782
Oh en als snack is het heerlijk om cherrytomaatjes te vullen met pesto en die als hapje te serveren .
Life is too short not to have fun
  donderdag 28 mei 2009 @ 14:24:06 #13
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_69490989
Een totilla warp, insmeren met kruidenkaas/kruidenboter en wat gerookte zalm erop. Even verwarmen in de oven en in porties snijden.

Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_69491035
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 14:24 schreef sanger het volgende:
Een totilla warp, insmeren met kruidenkaas/kruidenboter en wat gerookte zalm erop. Even verwarmen in de oven en in porties snijden.

ook lekker;
wrap beleggen met carpaccio, rucola, pijnboompitjes en parmezaan
oprollen en in rolletjes snijden
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 28 mei 2009 @ 14:28:12 #15
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_69491135
En de pijnboompitjes nog even in de koekenpan vooraf doenb dan
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_69491153
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 14:28 schreef sanger het volgende:
En de pijnboompitjes nog even in de koekenpan vooraf doenb dan
uiteraard
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 28 mei 2009 @ 14:50:04 #17
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69491957
Ik krijg honger van dit topic .
Huilen dan.
pi_69492524
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 14:50 schreef Isdatzo het volgende:
Ik krijg honger van dit topic .
Dat geeft niet, want alles uit dit topic kun je binnen een half uurtje klaar hebben!
  donderdag 28 mei 2009 @ 15:09:40 #19
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69492579
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat geeft niet, want alles uit dit topic kun je binnen een half uurtje klaar hebben!
Ook als je op stage zit ?
Huilen dan.
pi_69492667
Theoretisch wel.
  donderdag 28 mei 2009 @ 15:15:47 #21
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69492787
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Theoretisch wel.
Ook als er hier alleen een magnetron en een afwasmachine is ?
Huilen dan.
pi_69492932
Ook lekker: Verse vijgen opensnijden (kruis aan de bovenkant), beetje gorgonzola in proppen, even in de oven tot de kaas gesmolten is, beetje balsamico erover en klaar .
Doet het altijd leuk als voorgerechtje of hapje.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_69493207
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ook als er hier alleen een magnetron en een afwasmachine is ?
-> Zalm uit de vaatwasser.
  donderdag 28 mei 2009 @ 15:28:01 #24
28775 QazzaQ
Ik ben een kroet
pi_69493251
kaas
worst
chips
bitterballen
frikadellen
bier
I see the way you look at him. I'm a man, too, you know? I go pee pee standing up.
  donderdag 28 mei 2009 @ 15:28:46 #25
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69493284
.

Ze zien me hier al bezig zijn ja .
Huilen dan.
  donderdag 28 mei 2009 @ 15:29:08 #26
245594 Pinterman
Luis in de pels
pi_69493300
Ovenpizza.

Ingredienten:
1 Ovenpizza

Stop de pizza in de oven. Ga de Donald Duck lezen. Haal de pizza na 12 minuten uit de oven.

Zo haute cuisine als ze komen
Ik wens je een dolfijne dag
  donderdag 28 mei 2009 @ 15:29:22 #27
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69493311
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:28 schreef QazzaQ het volgende:
kaas
worst
chips
bitterballen
frikadellen
bier
Ja dat was eigenlijk ook een beetje mijn lijstje .
Huilen dan.
pi_69493418
Ook een snel hapje: stokbrood in stukjes van ongeveer een cm dik snijden, besmeren met een beetje groene pesto, plakje jonge kaas erover heen, en even onder de grill zetten. Easy does it, en toch lekker!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_69493480
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:19 schreef Jurk het volgende:
Ook lekker: Verse vijgen opensnijden (kruis aan de bovenkant), beetje gorgonzola in proppen, even in de oven tot de kaas gesmolten is, beetje balsamico erover en klaar .
Doet het altijd leuk als voorgerechtje of hapje.
Vijgen met port, kaneel en suiker in de blender. Deze substantie even goed oplossen in een pannetje, zodat het 1 grote jam wordt. Hier je kaas in dippen.

Ook kant en klaar te koop voor iets van 6,50 euro voor een klein potje
pi_69493508
Ananasschijven (gewoon uit blik - neem Del Monte, die smaakt tenminste naar ananas) in een platte ovenschaal. Paar eetlepels sap erbij, wat bruine suiker erover. paar kleine klontjes boter erover verdelen.

Dan in de oven tot sap, suiker en boter een lekkere toffee-achtige saus zijn geworden. Eten met een bol ijs.
Is ook lekker met een klein snufje kardemom.
pi_69493559
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Vijgen met port, kaneel en suiker in de blender. Deze substantie even goed oplossen in een pannetje, zodat het 1 grote jam wordt. Hier je kaas in dippen.

Ook kant en klaar te koop voor iets van 6,50 euro voor een klein potje
Lijkt me erg lekker! Maar: vijgen in de blender Ik zou het niet over m'n hart kunnen verkrijgen, het zijn zulke mooie vruchten
pi_69493685
bruchetta's gemaakt van van die afbakbroodjes van de Euroshopper met wat olijfolie, zout en italiaanse kruiden. Bruchettamix erbij

of zelfgemaakte tzaziki met een lading Turks brood erbij
Ja doei.
pi_69494180
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:35 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Lijkt me erg lekker! Maar: vijgen in de blender Ik zou het niet over m'n hart kunnen verkrijgen, het zijn zulke mooie vruchten
Dit kan ook prima met gedroogde vijgen van de turk, welke vaak al iets minder mooi zijn
pi_69494353
Goed punt
pi_69495269
Als toetje, handig als je geen vriezer hebt: bak roomijs half laten smelten, bokkepootjes verkruimelen en er door roeren, eten.
Eins, zwei, hoeplakai.
  donderdag 28 mei 2009 @ 16:32:07 #36
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69495690
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:35 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Lijkt me erg lekker! Maar: vijgen in de blender Ik zou het niet over m'n hart kunnen verkrijgen, het zijn zulke mooie vruchten
Echt hè, wtf .

En ze wel eten zeker .
Huilen dan.
pi_69495719
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:32 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Echt hè, wtf .

En ze wel eten zeker .
Natuurlijk
pi_69495741
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:20 schreef jakkop het volgende:
Als toetje, handig als je geen vriezer hebt: bak roomijs half laten smelten, bokkepootjes verkruimelen en er door roeren, eten.
In die categorie: roomijs laten ontdooien, speculaasjes verkruimelen en erdoor mengen en weer een uurtje de vriezer in.

Overigens vind ik een blender erg handig: smoothies zijn echt heerlijk En vrij snel klaar, zeker als je kant-en-klaar diepvriesfruit neemt. Ook geschikt voor cocktails.

Voor de rest moet ik bekennen dat mijn repertoire van snelle lekkere hapjes hier eigenlijk wel ophoudt. Enige wat ik nog kan bedenken is champignons gevuld met kruidenkaas of kruidenboter uit de oven. Champignons schoonmaken, steeltjes eruit halen en fijnhakken, knoflook eroverheen en mengen met kruidenboter en dat weer terugstoppen in de ontstane holte van de champignons. Daarna 10 minuutjes onder de grill.

Je kunt de champignons ook vullen met spinazie en kaas als je dat lekkerder vindt.

Anders kun je kleine pannenkoekjes bakken, maar daar ben je wel wat langer zoet mee. Of kleine gehaktballetjes maken.

Wat ook heerlijk is: gamba spiesjes. Als je lui bent kun je ook grote gepelde garnalen gebruiken. Gamba's marineren of kruiden naar keuze (ik gebruik meestal knoflook, en zeezout en bak ze dan in kruidenboter, of ik gebruik gember en zeezout), gamba's aan een spies rijgen en op de grill. Van tevoren even de stokjes in koud water leggen, dan branden die niet aan.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  donderdag 28 mei 2009 @ 16:35:10 #39
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_69495792
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:33 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Natuurlijk
En dan is 't niet zielig voor die arme mooie olijfjes ?
Huilen dan.
pi_69495912
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:35 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

En dan is 't niet zielig voor die arme mooie olijfjes ?
Nee, die gaan gewoon onder het mes
pi_69498883
men neme: zak tortilliachips, potje salsa, bakje sour cream,geraspte kaas en gesneden groene pepertjes.

alles bij elkaar ( op de sour cream na) eventjes opwarmen onder de grill minuutje of 8, dan kwak sour cream erop en op tafel zetten doet het hier altijd wel goed op verjaardagen ed.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69499584
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is 'm inderdaad. Er is alleen één probleem: ze worden niet stijf. Ik heb ze nu in de vriezer gezet in de hoop dat dat helpt. Ze staan al vanaf vanmorgen in de koeling en volgens het recept zou anderhalf uur genoeg moeten zijn...
Zijn overigens nooit stijf geworden. Heb het recept exact gevolgd, dus waar het aan lag...?
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:49:59 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69499877
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is 'm inderdaad. Er is alleen één probleem: ze worden niet stijf. Ik heb ze nu in de vriezer gezet in de hoop dat dat helpt. Ze staan al vanaf vanmorgen in de koeling en volgens het recept zou anderhalf uur genoeg moeten zijn...
Recept deugt niet, ik zie zo wel dat het niet stijf wordt, wat dacht je ervan de slagroom stijf te slaan voordat je hem met de kaas mengt?
Je kan er (om te smokkelen) van die slagroomverstijver door doen, of gelatine oplossen in de koffie. Maar sowieso de slagroom slaan, daar zal de structuur ook beter van worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 28 mei 2009 @ 20:09:54 #44
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69502682
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 14:50 schreef Isdatzo het volgende:
Ik krijg honger van dit topic .
Ik wilde gaan zeggen "ik ook" maar toen kwamen mn brinkie en mn cakeje omhoog. Ik heb me misselijk gegeten

(verkapte tvp trouwens.)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_69503234
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recept deugt niet, ik zie zo wel dat het niet stijf wordt, wat dacht je ervan de slagroom stijf te slaan voordat je hem met de kaas mengt?
Je kan er (om te smokkelen) van die slagroomverstijver door doen, of gelatine oplossen in de koffie. Maar sowieso de slagroom slaan, daar zal de structuur ook beter van worden.
De gelatine had ik ook al bedacht. De smaak was wel errug lekker.
  donderdag 28 mei 2009 @ 22:19:32 #46
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_69507225
Ik heb ooit het recept (van Popocatapetl) gehad van de gefrituurde Jalapenopepers. Eens kijken of ik die nog ergens heb.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_69507989
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:14 schreef littledrummergirl het volgende:
men neme: zak tortilliachips, potje salsa, bakje sour cream,geraspte kaas en gesneden groene pepertjes.

alles bij elkaar ( op de sour cream na) eventjes opwarmen onder de grill minuutje of 8, dan kwak sour cream erop en op tafel zetten doet het hier altijd wel goed op verjaardagen ed.
Heerlijk, ja Ik eet het weleens als avondeten
pi_69508348
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 22:37 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Heerlijk, ja Ik eet het weleens als avondeten

haha wij ook weleens als we echt nergens anders zin in hebben
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69519444
Ik heb ook twee snelle erg lekkere pastagerechten die ik met enige regelmaat maak:

Tagliatelle met salami, kappertjes en rode wijn (2 grote eters)

Snijd plakken salami in reepjes of een hele worst in blokjes en bak de salami in een koekenpan (en giet die liter vet die eruit komt af, anders ben je salami aan het koken ipv bakken). Kook ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg naar smaak kappertjes toe aan de salami en giet er een beschaafd plensje rode wijn in (je moet geen al te natte bende in de pan hebben, want het gaat uiteindelijk door je pasta - vis moet zwemmen, pasta niet). Zeer eetbaar. Helemaal als je nog even een paar spiesjes met gegrilde groente erbij serveert (ook zo gebeurd - snijd groente naar keuze in flinke plakken, leg ze evt. een kwartiertje in een bakje met wat olie en kruiden als je zin of tijd hebt, rijg aan een spies en gooi onder de grill).

Pasta met salami en artisjokharten (2 grote eters)

Kook pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd een salami in blokjes en bak deze in een pan (giet ook bij dit recept het vet af). Gooi er twee of drie in ringen gesneden lenteuitjes bij en een blik in kwarten gesneden artisjokharten. Mieter hier een pot tomatensaus (tomaten of tomaten/basilicum) doorheen. Meng als het warm is met de pasta. Gooi er voor het lekker nog een handje verse basilicum overheen. Et voila.
Sanity is (not) statistical
pi_69524580
Verdorie, wat een hendig topic. Hier ga ik eens even meelezen...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')