Yinny | maandag 18 mei 2009 @ 10:26 |
Oeps, blijkbaar had ik het laatste berichtje geplaatst. Nou heb ik nog nooit een vervolgtopic geopend, dus ik hoop maar dat ik het goed doe... Vorige topic: Groot 'groentenabonnement-wat-moet-ik-maken'-topic. Deel 1. Groentenabonnementen: Vitatas quote:Odin quote:Landzicht biologisch (Zuid-Holland) quote:Ik heb zelf dus een 2persoonspakket bij de laatste. Het is tot nu toe goed bevallen. Soms zit er wel groente bij die mijn vriend niet lust (zuurkool) of wij allebei niet zo lekker vinden (groene kool of postelein). Zakjes zuurkool liggen er nog, de andere groentes zijn wel opgegaan. Het is wel plannen, want de groentjes MOETEN op. Spontaan uit eten komt nog maar sporadisch voor... | |
Yinny | maandag 18 mei 2009 @ 10:32 |
Inhoud van mijn pakket deze week, woensdag op te halen: Prei Sla Komkommer Chinese kool Paksoy Rabarber Paprika Radijsjes (langwerpig French Breakfast, rond Cherry Belle) Even denken: sla met komkommer en radijsjes, of de radijsjes worden snack! Rabarbercompote. Prei in kippensoep, Chinese kool roerbakken met kip of vis, champignons, paprika en knoflook in Chineesachtig sausje. Noedelsoep met paksoi en biefstuk. Volgens mij zit ik dan weer doorheen! Dit is slechts een voorlopige planning, aan veranderingen onderhevig. ![]() | |
Cat-astrophe | maandag 18 mei 2009 @ 11:23 |
Ik ging ook eens kijken naar die abbonnementen. Leuk idee, zo neem je nog eens groenten die je normaal niet kiest, je wordt 'verplicht' om groenten te eten en recepten erbij zijn altijd handig. Vitatas wordt niet geleverd in mijn woonplaats, maar Odin wel. ![]() Ik zou dan kiezen voor het kleine groenten abbonnement voor 7,95 euro per week. Leek mij voldoende voor een eenpersoons huishouden. Wat zou ik deze week krijgen: kamatsuna of snijbiet andijvie koolrabi komkommer Combi-abonnement (groente+fruit), ook 7,95 chinese kool rabarber snijbiet tomaat peer appel Met alleen het groente abbonnement zou ik mijn week niet vol krijgen (of dagen hetzelfde moeten eten), en met groente+fruit zou ik zeker extra groenten moeten bijkopen. Mwah. Voor de grap keek ik ook even naar het groot groente abbonnement: prei rode biet koolrabi paprika tomaat Kost 10,95 ![]() Tenzij je van iedere groente minimaal 2 exemplaren of 2 kilo krijgt, vind ik het erg duur. Dan ga ik liever naar de markt waar ik in mijn eigen tijd ter plekke kan kiezen waar ik zin in heb. Jammer. Leuk initiatief, maar ik vind het teveel geld voor wat je krijgt, zelfs als het biologisch is. | |
ColdFeet | maandag 18 mei 2009 @ 12:27 |
TVP. Ik heb dan wel geen groente-abonnement... Maar ik kook graag met 'rare' groentes ![]() | |
Sjeen | maandag 18 mei 2009 @ 13:08 |
Voor mij geen biologisch pakket, maar wel elke zaterdag een groente- en fruitbox ![]() ![]() | |
-Paul- | maandag 18 mei 2009 @ 13:12 |
Kievitquote: | |
p_iglet | maandag 18 mei 2009 @ 13:56 |
Paul heb je ervaring met die kieviet pakketten?? We hebben nu een vitatas combi, maar deze ziet er ook goed uit. Weet alleen niet zo goed wat ik me bij dat klein/medium/groot voor moet stellen, en dat staat er ook niet bij, jammer. En je kunt ongewenste groenten aangeven bij deze, dat vind ik wel een enorm voordeel. Want iedere week 1 of 2 kroppen sla in alle soorten en maten krijgen we hier echt NIET op. | |
-Paul- | dinsdag 19 mei 2009 @ 13:45 |
Mijn moeder heeft een groenteabonnement van Kievit. Officiëel is een klein pakket voor 1 persoon, een medium pakket voor 2 personen en een groot pakket voor een gezin, maar onze ervaring is dat dat aan de krappe kant is en dat je met z'n tweëen wel een groot pakket op kan. Verder kun je ook bijbestellen via de website als je van iets meer wilt hebben. En je kunt ook allerlei andere producten bestellen die niet die week in het pakket zitten. | |
The_Hives | dinsdag 19 mei 2009 @ 14:13 |
ik heb geen abonnement, maar iemand tips voor chinese kool? ![]() | |
p_iglet | dinsdag 19 mei 2009 @ 14:39 |
quote:aha dus voor 2 volwassenen en een peuter van 2 heb je een groot pakket nodig. Heeft je moeder ook ervaring met de fruitpakketten? Zo'n zomerfruitpakket lijkt me ook lekker, maar dan moet dat wel een beetje leuk van hoeveelheid zijn. | |
littledrummergirl | dinsdag 19 mei 2009 @ 16:57 |
die landzicht tassen lijken me leuk ![]() heb alleen nog niet voor mezelf besloten of ik het leuk vind om verplicht de dingen uit een tas te moeten eten ![]() | |
-Paul- | dinsdag 19 mei 2009 @ 17:44 |
quote:Ja, ze heeft ook een zomerfruitpakket. Prima fruit! Je kunt het altijd proberen en als het niet bevalt van pakket veranderen of opzeggen. Je zit er niet een jaar aan vast. Ik geloof dat er officiëel een probeerperiode is van 4 weken en daarna een maand opzegtermijn. Ik zou met een medium groentepakket beginnen en als het te weinig is overstappen naar een groot pakket. Andersom kan natuurlijk ook. [ Bericht 8% gewijzigd door -Paul- op 20-05-2009 17:22:34 ] | |
Yinny | maandag 25 mei 2009 @ 10:43 |
Vorige week ipv Chinese kool tomaatjes, ze waren heerlijk, in de salade. De radijsjes waren snack. De paprika ligt er nog. Maar eens snel opmaken...vandaag in een pastasaus met wat tomaten, denk ik. Vanaf woensdag± (Paarse) wortelen Chinese kool Raapstelen Andijvie Bosbieten Kropsla Wortelen? Ik heb nog in de groentela liggen, die dus snel opmaken. Chinese kool in roerbakschotel. Weer een salade met de kropsla. Rauwe andijviestamppot met spekjes en gehaktbal. Raapstelen...iets Italiaans....weet nog niet wat. Er zijn wel veel bladgroentes deze week. Bosbieten, afhankelijk van grootte, poffen en met geitenkaas en oregano eten. Ik ben benieuwd of de wortelen paars zijn! Worteltjes met vis eten en gekookte aardappeltjes. | |
Yinny | dinsdag 2 juni 2009 @ 11:31 |
De raapstelen zijn in een omelet verdwenen, met wat rijst. De slakrop was zo groot, daar hebben we 2 dagen van gegeten (met tomaat en komkommer), 1e dag i.c.m. een restje rauwe andijvie. Dus wel rauwe andijviestamppot. De bietjes uiteindelijk gewoon gekookt en met gekookte aardappeltjes gegeten. Chinese kool vandaag roerbakken met wat worteltjes, want die zijn ook nog niet op. Het blad van de bietjes zijn nog gebruikt als snijbiet in een noedelsoepje. De paarse wortelen: ![]() En morgen al weer een nieuw pakket! Aubergine Broccoli Zomerpostelein Prei Kropsla Komkommer Alweer sla! Nu maar eens gebruiken als stoofsla, want van salades heb ik even genoeg. Zomerpostelein, bleh. Maar weer eens bakken met ansjovis en knoflook en pepertje, dan proef ik tenminste de postelein zelf niet! Komkommer komt wel op, net als de broccoli. Nog nadenken over prei en aubergine. | |
Yinny | dinsdag 9 juni 2009 @ 11:13 |
Vorige week: De paarse worteltjes waren geen succes bij mijn vriend. Ze geven namelijk paars af op de rest van het eten. Samen met vis en rijst, die dus wat paarsig werden. Mijn vriend vertrouwde het niet zo. De postelein ging in een stamppot, omdat iemand zei dat hij zo postelein lekker vind. Bah...mijn vriend zegt dat het net zo smaakt als de geur van versgemaaid gras en dat hij geen koe is...Dus de volgende keer laat ik de postelein maar liggen, want ik vind het zelf ook niet lekker. De broccoli is in de soep gegaan. Gewoon koken met wat kippenbouillon en pureren, schep créme fraîch erdoor. De komkommer wordt in schijfjes opgegeten en gedeeltelijk in een soort van foe yong hai belandt gisteren samen met een prei. Er ligt nog prei, aubergine en sla. Weet eigenlijk niet of de sla nog goed is. Ivm verjaardag en te veel boodschappen, ligt er dus nog veels te veel spullen in de koelkast. Ook nog worteltjes, bleekselderij en een avocado. Ik voel me niet zo creatief vandaag... Guacamole met groentes om te dippen? En de sla? Vandaag maar snel vis halen en dat met stoofsla en puree eten, als de sla nog goed is. Anders met gekookte worteltjes. Morgen weer een nieuw pakket: Witte asperges Sla Bosui Radijs Spitskool Paksoy Koolrabi AAARGH, weer SLA! Ik denk dat ik die dan maar in een noedelsoep gooi. De paksoi wordt dan onderdeel van een Chinese maal, roerbakken en oestersaus. De bosuitjes ook bij deze geplande maaltijd ergens bij roerbakken. Radijsjes snacken, Iets met spitskool en koolrabi moet ik nog verzinnen. En de asperges natuurlijk gewoon met ei en ham, lekker! | |
p_iglet | dinsdag 9 juni 2009 @ 15:36 |
Ow ik ben zo blij met de mogelijkheid van kievit om groenten op een zwarte lijst te zetten die je niet lust. Nooit meer sla ![]() Wij hebben dus sinds 2 weken een kievit pakket wat thuis bezorgd wordt ipv een vitatas. En het bevalt super. De hoeveelheden zijn wel iets kleiner lijkt het, dus komt er morgen een groter pakket. Maar de kwaliteit is veel beter. En dat thuisbezorgen is wel super makkelijk ![]() | |
TumTum | woensdag 10 juni 2009 @ 17:48 |
Wie bezorgen er nu presies thuis? Volgens mij alleen die Kiviet, maar denk niet dat die in Amsterdam 4 hoog willen bezorgen. De rest is allemaal afhalen in een winkel toch? Tot hoe laat zijn die winkels open? Afhalen is lastig ivm werk. ![]() | |
p_iglet | woensdag 10 juni 2009 @ 23:04 |
kievit bezorgd thuis, www.bioaanhuis.nl bezorgd ook thuis. Veel is afhalen, maar natuurwinkels in amsterdam zijn vast net als in den haag tot 19.00 open. | |
Yinny | donderdag 11 juni 2009 @ 17:09 |
Dat is ook wel fijn! Het aan huis laten bezorgen van de groentes...misschien toch maar overstappen? Ik hoop mar dat er volgende week geen sla is of komkommer... | |
Yinny | woensdag 17 juni 2009 @ 09:39 |
De asperges waren heel erg dik, ik had dus 4 stengels, maar wel erg lekker! De bosui is in de soboro gegaan, een gehaktmengsel voor op de rijst, samen met de paksoi opgegeten. Later in de week spitskool kinpira gemaakt en rest van gehaktmengsel opgegeten. Sla bij de shoarma en in lunchpakket. De 4 radijsjes waren echt te slecht om te eten! De koolrabi ligt er nog. ![]() De rupsjes vonden radijsjes ook lekker, helaas... Mijn "Japanse maaltijd" met paksoi en bosui erin verwerkt: ![]() Deze week: Andijvie Meirapen Bospeen Chinese kool Sla Komkommer Dille Toch weer sla...pfff.... | |
p_iglet | woensdag 17 juni 2009 @ 17:25 |
als er dat soort radijsjes komen zou ik toch een klacht indienen denk ik. hier deze week waspeen, bietjes, chinese kool, trostomaten, rucola, uien, bloemkool en rode paprika (ipv de sla die ik niet wil). heerlijk, pakketten zonder sla ![]() en ook nog prei en bleekselderij omdat het vorige week mis was gegaan en we toch nog sla en wiltof hadden... dus deze week VEEEEEL groenten om te eten ![]() in mijn fruit pakket zaten abrikoosjes, perzikken, kersen, aardbeien, galiameloen ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 17 juni 2009 @ 17:29 |
Meirapen zijn heerlijk! | |
Babs_voor_intimi | woensdag 17 juni 2009 @ 17:31 |
Kijk, ik hoorde pas n kennis over de groentetas praten. Alleen dat was voor zuid-holland. En welke dekt de provincie utrecht? | |
Yinny | woensdag 17 juni 2009 @ 18:03 |
Bovenin staan linkjes voor Odin en Vitatas, deze twee zijn landelijk. Even googlen helpt ook: http://www.groentetas.nl/ http://www.aardvlo.nl/ Heb jij nog een goed recept met meirapen, Piet? (ieuw, een van de Chinese kooltjes was rot, slijmerig en het stonk...ligt al in de afvalcontainer en email met klacht is al verstuurd) Sla is ijsbergsla, leuk voor de variatie ipv gewone kropsla, als verrassing een klein zakje peultjes. Lekker! | |
Babs_voor_intimi | woensdag 17 juni 2009 @ 19:46 |
quote:Top ga meteen even kijken (nu ik ook niet meer op m'n mobiel zit te internetten, maar achter een degelijke pc :-) Groentes, hier kom ik!! | |
Yinny | dinsdag 23 juni 2009 @ 14:19 |
Gisteren hebben we gewoon gekookte andijvie gegeten met een snufje nootmuskaat. Ik heb de andijvie wel 6x gewassen, veel aarde en beestjes. Durfde het niet rauw te eten, met koken zijn de beestjes die zijn blijven zitten in ieder geval dood. ![]() Roerbakschotel met Chinese kool, wat peentjes, koolrabi, een ui , blokjes vis en een pot tikka massalasaus. Bij de rijst. De komkommer gebruikt bij de pasta als courgette. Spekjes uitbakken en uitlekken, komkommer roerbakken en mengen met Boursin, spekjes, beetje citroensap en dille. Door de pasta en daarop wat gerookte zalm en versgemalen zwarte peper. Maaltijdsalade met de ijsbergsla, tomaten, avocado, hamreepjes en blokjes kaas. Met een honingmosterddressing. En gebakken aardappelpartjes. Vandaag het recept uitproberen van gekarameliseerde meiraapjes: 1 bos raapjes 40 g boter 1 teentje knoflook 1-2 tl suiker 2 eetlepels gehakte peterselie peper en zout naar smaak. Bereidingswijze Snij de raapjes in plakjes of blokjes. Smelt de boter in een pan, voeg het fijngesneden teentje knoflook en de raapjes toe. Op een laag vuur zachtjes bakken. Na 5 minuten de suiker en een kop water erbij doen en het geheel zachtjes gaarstoven. Als het vocht nog niet geheel verdampt is het vuur op het eind nog even wat hoger zetten, zodat het vocht inkookt. Het suikerboterlaagje gaat dan om de raapjes karameliseren. Op smaak brengen met peper en zout. Schep de peterselie erdoor en serveer. Dit ga ik eten met kipfilet en gekookte aardappelen. Morgen weer een nieuw pakket: Courgette Asperges Tuinbonen Spitskool Sla Komkommer Bonenkruid Bah, tuinbonen! Zal ik heel dapper zijn en het nog een keer proberen te eten, of maar gelijk achterlaten bij afhaalpunt? Ik krijg deze week ook extra groentes als compensatie voor de slechte groentes van vorige keren. (Hopen maar dat het niet extra tuinbonen zijn.) En weer eens creatief met sla en komkommer zijn! | |
Susi | maandag 23 november 2009 @ 21:36 |
Kick, ik ga waarschijnlijk binnenkort ook met een abonnement beginnen en ik ben benieuwd of nog meer mensen het nog steeds hebben. | |
douche-eendje | dinsdag 15 december 2009 @ 18:51 |
Ik kick hem ook maar :p. Heb een Odin combi, wat moet ik maken met een koolraap? Deze week voor mij: Venkel Boerenkool Koolraap Appels (zo te zien elstar) Dubbele kiwi's. | |
Susi | zaterdag 16 april 2011 @ 18:44 |
Ja, ehm, dus. Ik heb zojuist dus maar mezelf eens opgegeven voor een Vitatas. | |
douche-eendje | zondag 17 april 2011 @ 02:02 |
het werd eend tijd :p ik had afgelopen kerst een keuzepakket en heb 4 weken de vitatas gehad, ben daarna geswitcht van de odin combi naar de vita combi. | |
Pietverdriet | zondag 17 april 2011 @ 09:41 |
Koolraap? ![]() Knolraap? ![]() Of Koolrabi? ![]() Ik vraag het expres even want veel mensen halen deze met hun namen door elkaar |