Ow, da's niet zo mooi. Zou een drupje azijn mogen? Ik heb alleen maar keuze uit superzure Duitse Essig, zoetige balsamico en schoonmaakazijn .quote:Op zondag 17 mei 2009 08:20 schreef Lienekien het volgende:
Van baksoda weet ik dat er een zurig ingrediënt in het beslag moet zitten om het juiste effect (luchtig maken van de cake) te krijgen.
Da's mooi om te weten .quote:In ieder geval moet je een beslag met baksoda niet laten staan, maar direct gaan bakken.
Rabarber is behooorlijk tamelijk nogal zuur . Ok, die is dus voorzien.quote:Op zondag 17 mei 2009 09:12 schreef Lienekien het volgende:
Als je hier leest, zouden je siroop en fruit ook met de baksoda moeten reageren. En rabarber is ook al wat zurig.
http://www.joyofbaking.com/bakingsoda.html
Ik zou het gewoon proberen. Succes!
Ik mis de citroen in de rozijnencake. Ik heb de rozijnen in witte wijn geweld, maar zo'n cake heeft echt dat friszure smaakje van citroen erbij nodig, kom ik nu achter. En hoewel er een scheepslading suiker in zit had het nog best zoeter gemogen (en ik ben geen zoetekauw).quote:
Cake invriezen voor de winter?quote:Op zondag 17 mei 2009 16:53 schreef ASSpirine het volgende:
Vandaag weet je wat je moet doen met je overschot aan eieren, en morgen dan? Elke dag cake maken lijkt me niet zo'n ideale oplossing
Je kan je eieren ook breken en deze aan je kippen voeren dacht ik.
Dat is wel interessant. Gewoon kledderig eiwit of eerst stijfgeslagen?quote:Op zondag 17 mei 2009 18:40 schreef _Ophelia_ het volgende:
Cake invriezen is heel goed te doen. Eiwitten kun je ook invriezen om er schuimpjes oid van te maken.
Die ruimte is al gereserveerd, de helft van het broedsel is haan..quote:In quiche kun je trouwens ook aardig wat ei kwijt, misschien tijd voor een vriezer voor de kippen?
Gewoon kledderig.quote:Op zondag 17 mei 2009 18:44 schreef sigme het volgende:
[..]
Dat is wel interessant. Gewoon kledderig eiwit of eerst stijfgeslagen?
Ik snap wel dat het raar is, de kippen eten eigenlijk hun eigen nageslacht op (als die al bevrucht zouden zijn).quote:Op zondag 17 mei 2009 18:38 schreef sigme het volgende:
Eieren aan de kippen voeren vind ik niet zo wat. Hopelijk wordt er binnenkort wel een of meerdere broeds; dan is het probleem voorlopig weer opgelost (en volgend jaar verergerd).
Cake invriezen, kan dat? Dat is trouwens ook geen oplossing: in de vriezer moeten de lammetjes .
Ik ga binnenkort ook maar eens zelf mayonaise maken. En een rondje langs familie doen, als een soort verlate paashaas. En Îles flottantes maken. En chocomousse. En nog veel meer.
In dat geval typ ik het recept nog even netjes uit.quote:Op zondag 17 mei 2009 20:58 schreef Reese het volgende:
Die rabarbercake ziet er heerlijk uit! Die ga ik van de week ook eens maken.
Oh ja, dat moet ik ook eens maken . Wat heb je er daarna mee gedaan?quote:Ik zit hiet met zo'n zelfde eieren- én rabarberoverschot. Van de eieren heb ik trouwens vandaag banketbakkersroom gemaakt, dat is die gele pudding die in tompoucen zit.
Heb je al wel frambozen dan? Ik heb wat rode aardbeien in de kas, en groene in sigme's moestuin, 2e jaarquote:Vervolgens heb ik deze taart gebakken, maar de aardbeien vervangen door frambozen. Want van een aardbeienoverschot is voorlopig nog geen sprake. Ook al zegt Janneke Vreugdenhil van NRC Next dat het 'aardbeientijd' is, ik heb alleen nog maar bloemetjes in mijn planten.
Oh, wat lief, je schrijft het helemaal uit! Maar je had al ergens in het begin gezegd hoe het moest toch? Hoewel, dat rabarbardeel is nu helemaal duidelijk.quote:
Die room was echt heerlijk. Vla eigenlijk of pudding. Het liefst had ik het zo puur opgegeten, maar ik heb er dus die taart van gebakken. Dat was met een bodem van zanddeeg, pudding en topping van rood fruit.quote:Oh ja, dat moet ik ook eens maken . Wat heb je er daarna mee gedaan?
Nee de vriezer had nog wat frambozen, van meneer AH in een kant-en-klaar-doosje . Helaas geen aardbeien in de kas, die staat vol met tomatenplanten en nog wat zaailingen. Maar dat is niet zo mijn domein. Aardbeien staan in de volle grond, net als de frambozenstruiken. Van die laatste verwacht ik dit jaar nog niet zo'n opbrengst, het is pas het tweede jaar en ik heb ze in het voorjaar verplaatst. Dus die moeten eerst nog maar eens groot en sterk worden.quote:Heb je al wel frambozen dan? Ik heb wat rode aardbeien in de kas, en groene in sigme's moestuin, 2e jaar
Stukjes en beetjes, maar daarin ontbrak de citroen en de jam (die ontbreken ook in mijn cake, en ik mis ze niet ).quote:Op zondag 17 mei 2009 22:16 schreef Reese het volgende:
[..]
Oh, wat lief, je schrijft het helemaal uit! Maar je had al ergens in het begin gezegd hoe het moest toch? Hoewel, dat rabarbardeel is nu helemaal duidelijk.
Ik heb er dan ook maar dáár op gereageerd .quote:Okay, bovenstaande kan beter in je moestuintopic geloof ik, he?
Die jam had ik mentaal al gewist. Anders moet ik die cake in mijn eentje opeten, en ik bak juist ter vermaeck van mijn geliefde.quote:Op zondag 17 mei 2009 22:25 schreef sigme het volgende:
[..]
Stukjes en beetjes, maar daarin ontbrak de citroen en de jam (die ontbreken ook in mijn cake, en ik mis ze niet ).
[..]
Ik heb er dan ook maar dáár op gereageerd .
Heb de hele serie, van: van Minnen tot Mokken, tot Mevrouw knapt het op. Staan er een stuk of 30 maar daar zijn een paar dubbele bij (weg tot het hart ging later anders heten)quote:Op maandag 18 mei 2009 18:24 schreef robber57 het volgende:
he! een medeeigenaar van " De Baedeker voor de huisvrouw" - De weg tot het hart.
Heb je ook deel 1,2,3 en 4?
Gouden kook boeken zijn het met recepten waar echt niemand meer van heeft gehoord zoals warme zalmpudding of duif met macaroni en eiercroquetjes
Mijn moeder heeft de hele serie (zat bij haar uitzet) en ik heb later zelf op een rommelmarkt de kookboeken gevonden en gekocht, ik doe ze nooit meer weg
*Op slag verliefd isquote:Op maandag 18 mei 2009 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb de hele serie, van: van Minnen tot Mokken, tot Mevrouw knapt het op. Staan er een stuk of 30 maar daar zijn een paar dubbele bij (weg tot het hart ging later anders heten)
1. Goed huis - goed thuis
2. Huishouden op rolletjes
3. Van vingerhoed tot strijkplank
4. De weg tot het hart (voorgerechten, soepen, vlees, vis etc.)
5. De weg tot het hart (aardappelen, groenten, sauzen, nagerechten)
6. De weg tot het hart (vruchten, gebak, inmaak)
7. De weg tot het hart (provisiekast, tafelversiering, menu's, de hooikist, kooktoestellen en hun gebruik)
8. Hoe moet ik met mijn kind? Deel 1 (over opvoeding)
9. Hoe moet ik met mijn kind? Deel 2
10. Dank u, dokter!
11. Plant en dier als huisgenoten (verzorging van planten en dieren)
12. Uzelf, mevrouw (van persoonlijke verzorging tot rechten en plichten)
13. Één recht, één averecht
14. De toekomst van uw kind
15. Vrouwenarts helpt
16. De gestroomlijnde naald
17. Vlijtige vingers
18. Baedeker-knipselboek
19. Mevrouw knapt het op
20. Gelukkig gezin
21. Het rijk alleen
22. Kindje voor en kindje na
23. Het hele jaar feest
24. Liefde zonder vrees
25. Gelukkig huwelijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |